Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Topgeneraal van Hezbollah omgekomen bij “Israëlische aanval”, spanningen tussen Libanon en Israël nemen toe

09/01/2024 - 15:20
"Wissam al-Tawil (53), een topgeneraal van de Libanese terreurgroep Hezbollah, is omgekomen bij een Israëlische aanval in het zuiden van Libanon. Dat melden de Libanese veiligheidsdiensten. Al-Tawil was een hooggeplaatst lid van al-Radwan, een eliteleger binnen Hezbollah. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz heeft intussen bevestigd dat Israël achter de aanslag zit. Door de dood van de generaal neemt de vrees voor een escalatie tussen Israël en Libanon toe."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Topgeneraal van Hezbollah omgekomen bij “Israëlische aanval”, spanningen tussen Libanon en Israël nemen toe (09/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Wissam Hassan al-Tawil (53), een topgeneraal van de Libanese terreurgroep Hezbollah, is omgekomen bij een Israëlische aanval in het zuiden van Libanon. Dat melden de Libanese veiligheidsdiensten. Al-Tawil was een hooggeplaatst lid van al-Radwan, een eliteleger binnen Hezbollah. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz heeft intussen bevestigd dat Israël achter de aanslag zit. Door de dood van de generaal neemt de vrees voor een escalatie tussen Israël en Libanon toe. [naar artikel]


2. LIVE ISRAËL. “Hezbollah is in een echte strijd met Israël verwikkeld en is klaar voor alle opties”, zegt Hezbollah-leider (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (63) heeft voor het eerst sinds het uitbreken van de oorlog een toespraak gehouden, waarin hij onder meer zei dat “Israël Hamas niet kan elimineren”. Ondertussen heeft het Israëlische leger aangekondigd erin geslaagd te zijn Gaza-stad te omsingelen. Verder zijn bij Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zeker 23 doden gevallen op vier hulplocaties van de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA), meldt het humanitaire agentschap van de Verenigde Naties. Tientallen mensen raakten gewond bij de aanvallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


3. “Hezbollah is in een echte strijd met Israël verwikkeld en is klaar voor alle scenario’s”, zegt Hezbollah-baas (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hassan Nasrallah, de leider van de Libanese militie Hezbollah, heeft voor het eerst een toespraak gehouden over de oorlog tussen Hamas en Israël. Voor zijn doen was zijn toon vrij gematigd. Hij noemde de aanval van Hamas op 7 oktober “glorieus” en zei dat de operatie “100 procent Palestijns” was. Volgens Nasrallah waren andere groeperingen in het Midden-Oosten van tevoren niet op de hoogte. Hij zei ook dat Hezbollah klaar is voor alle mogelijke scenario’s. [naar artikel]


4. Live - Hezbollah ‘volledig paraat’ om Hamas te steunen • Palestijnen omgekomen tijdens betoging op Westelijke Jordaanoever (13/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - Nederlandse vrouw omgekomen in Gazastrook • Israëlisch leger: ‘Hezbollah sleept Libanon mee de oorlog in’ (22/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Hezbollah-chef omgekomen bij Israëlische aanval • Blinken reist verder door Midden-Oosten (08/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Hezbollah-leider omgekomen bij Israëlische aanval in Libanon (08/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Topgeneraal breekt plannen minister anoniem af maar wordt ontmaskerd (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)

De regeringsbeslissing dat militairen vanaf 2018 langer moeten werken, brengt de veiligheid van ons land in het gevaar. Dat zegt de generaal van de landmacht, Jean-Paul Deconinck. Opvallend: Deconinck uit zijn kritiek anoniem, via de officiële Facebookpagina van de Landcomponent van ons leger. Dat schrijft VRT Nieuws dinsdag, dat achterhaalde dat de initialen onder de Facebookpost toebehoren aan Deconinck. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!