Dat Tomorrowland één groot culinair feest was, moeten we waarschijnlijk niet meer vertellen. En dat is niet alleen de festivalganger opgevallen, want ook een team inspecteurs van de restaurantgids Gault&Millau was aanwezig om te proeven bij alle foodstanden. De gids reikt daarbij 5 awards uit aan de beste restaurantconcepten. Het beste nieuws? Je kan het hele jaar door bij die restaurants zelf een tafel boeken. Dit zijn de adresjes én zoveel betaal je er voor een etentje. [naar artikel]
Tien jaar. Zo lang overleefde Kristine Lammens (41) op intraveneuze voeding omdat haar dunne darm niet meer werkte. Heel af en toe at ze een lepel yoghurt, om het slikken en kauwen niet te verleren. Meer kon ze niet verteren. Een uitzonderlijke darmtransplantatie heeft ervoor gezorgd dat ze weer kan eten. “Die eerste hap durfde ik amper te nemen. Maar nu kan ik niet meer stoppen met proeven.” [naar artikel]
Naast het feit dat ze soms in ‘Tien om te zien' kunnen verschijnen, zouden deze 10 Belgische artiesten evengoed opgevoerd kunnen worden in ‘Tien om te proeven’. Bekend Vlaanderen brengt meer dan alleen maar platen, boeken, liedjes of kookpotten aan de man: van deze 10 BV’s kan je proeven, slurpen of smikkelen. [naar artikel]
Twee mannen laten bij restaurants in Midden-Limburg een spoor van onbetaalde rekeningen achter. [naar artikel]
Tien restaurants in ons land hebben van het toonaangevende Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator een ‘Best of Award of Excellence’ oftewel twee... [naar artikel]
Op zoek naar nieuwe foodadresjes in Limburg? Wij delen er tien. Van verse cocktails en hippe deelgerechtjes tot de allereerste ramenbar in onze provincie: hier moet je zeker eens komen proeven. [naar artikel]
Geen vakantie in Spanje dit jaar? No hay problema, er zijn in ons land genoeg Spaanse en andere restaurants waar de keuken van het Iberische schiereiland eer aangedaan wordt. Wij maakten een rondje langs zeven Limburgse eethuizen om er paella te gaan proeven, en deelden zelfs een tien op tien uit. [naar artikel]
De liefde voor lekker eten zit bij Kevin Sluyter (38) uit Oostmalle in de genen. Overal ter wereld bezoekt hij unieke restaurants, waarna hij zijn eetbelevingen neerschrijft op zijn eigen foodblog. [naar artikel]
Door de maatregel van de regering om cafés en restaurants vanaf middernacht te sluiten, is er onduidelijkheid ontstaan waar je nu wel en niet terecht kan voor eten. “Restaurants mogen leveren aan huis en ook eten afhalen in restaurants, frituren of broodjeszaken blijft mogelijk”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Van een bar met natuurwijn en ‘specialty coffees’ tot een zaak die druipt van de chocolade: dit zijn tien nieuwe zaakjes in Limburg die je zonder fout op je bucketlist moet zetten. [naar artikel]
Jamie Oliver (46) heeft zijn 25ste kookboek uit: ‘Samen eten’. Daarnaast heeft hij een pak tv-shows, restaurants, gezonde missies en een vrouw die een zesde kind wil op afraden van de dokter. Kan Jamie dat alles nog wel bolwerken? Hoe relevant is ‘The Naked Chef’ trouwens nog in een wereld waarin er dertien chefs in een dozijn zijn? De kok moest steeds meer restaurants sluiten wegens ‘te groot, te duur en te veel slechte recensies’: heeft Oliver het recept voor succes nog steeds in handen, of glipt het langzaam maar zeker door zijn vingers? [naar artikel]
Lekker eten hoeft geen fortuinen te kosten. Daarom brengt Michelin al twintig jaar de 'Bib Gourmand Benelux' uit, waarbij de prijs/kwaliteitsverhouding van de restaurants centraal staat. In alle restaurants die aangeprezen worden, kan je voor minder dan 37 euro een driegangenmenu eten. [naar artikel]
Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]
Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]
Alleen gaan eten in de Spaanse stad Barcelona is niet meer zo evident. Restauranthouders wijzen steeds vaker mensen die alleen komen eten de deur. Hun voorkeur gaat uit naar koppels of grote groepen omdat zij meer winst opbrengen voor de Spaanse restaurants. [naar artikel]
Grote Japanse sushiketens stoppen met eten op de lopende band zetten. Ze doen dit als reactie op de ‘sushiterreur’ van gasten die voor de grap flessen met sojasaus likken en het eten bespuiten met desinfectiemiddel. [naar artikel]
Limburg United is deze week op stage in de Ardennen. Naast stevige trainingen hoort daar ook een uitgebreide teambuilding bij. De staf bedacht dit keer geen klassieke pokeravond of escape room, maar organiseerde een eigen versie van het bekende tv-programma ‘Komen Eten’. [naar artikel]
Rust is Charlotte Timmers momenteel niet gegund, want ze speelt de pannen van het dak in de kaskraker ‘Zillion’. De Zonhovense actrice woont al meer dan tien jaar in Antwerpen, maar voor een portie gezelligheid zakt ze graag naar Limburg af. Op deze adresjes is het voor haar ‘altijd thuiskomen’. [naar artikel]
In de zoektocht naar de Lekkerste Pizza van Limburg zijn de finalisten állemaal winnaars. Onze professionele jury ging proeven bij de vijf artisanale pizzeria’s met de meeste stemmen en heeft ook een verdict klaar over de vier kandidaten die net naast de hoofdprijs grepen. [naar artikel]
Lekker eten mét respect voor de planeet is anno 2021 geen onmogelijke opdracht meer. Steeds meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder duurzame gastronomie. De Morgen zocht en vond 50 restaurants die erin uitblinken. Dat die lijst lang niet volledig is, bewijzen onze lezers: hieronder tippen ze, per provincie, hun favoriete duurzame restaurants die wij over het hoofd zagen. [naar artikel]
Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]
Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]
Het aantal jonge kinderen voor wie eten een gevecht is neemt toe, net als het aantal eetstoornissen. ‘Er is niet per se een verband, maar ook wij zien meer kinderen die zijn verwikkeld in veldslagen aan tafel’, zegt kinderdiëtist Rolinde Demeyer. ‘Het helpt niet dat veel volwassenen zelf een gespannen relatie met eten hebben.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.