De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Heel jaar rosse centen gespaard, maar hij mag er niet mee betalen

Het Nieuwsblad

10/06/2017 - 01:54

58 muntjes van 5 cent, 49 van 2 cent en 112 van 1 cent had de 17-jarige Milan uit Linden bij zich. Maar hij mocht er in een Leuvense Panos niet mee betalen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Heel jaar rosse centjes gespaard, maar ermee betalen lukt niet (10/06/2017 - De Standaard)
  58 muntjes van 5 cent, 49 van 2 cent en 112 van 1 cent had de 17-jarige Milan uit Linden bij zich. Maar hij mocht er in een Leuvense Panos zijn belegde broodje niet mee betalen.
  [naar artikel]
 2. Met dit simpel trucje heb je op het einde van het jaar 667 euro gespaard (08/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Stel dat je elke dag een muntstuk van één cent in een spaarpot doet en dat bedrag elke dag vermeerdert met nog eens één cent, dan heb je op het einde van het jaar liefst 667 euro gespaard. En dat allemaal met die rosse centjes die je anders toch liever niet in je portefeuille hebt zitten. Het is bovendien een leuke manier om zo de kinderen te laten (mee)sparen.
  [naar artikel]
 3. Met dit simpel trucje heb je op het einde van het jaar 667 euro gespaard (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Stel dat je elke dag een muntstuk van één cent in een spaarpot doet en dat bedrag elke dag vermeerdert met nog eens één cent, dan heb je op het einde van het jaar liefst 667 euro gespaard. En dat allemaal met die rosse centjes die je anders toch liever niet in je portefeuille hebt zitten. Het is bovendien een leuke manier om op die manier de kinderen te laten (mee)sparen.
  [naar artikel]
 4. Pastoor wil geen rosse muntjes meer: “Mensen gaan er vanuit dat de staat alles betaalt voor de kerk” (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik ben soms verwonderd over hoeveel van die rosse eurocentjes er in de schaal liggen. Met wat sommigen geven, kunnen we zelfs de hostie nog niet betalen.” Pastoor Guy Claus van Eke kijkt niet vreemd op van de oproep van zijn Tongerse collega om niet langer alleen rosse munten in de collecteschaal te gooien. “Kerkgangers zouden toch minstens 10 cent moeten geven”, zegt die.
  [naar artikel]
 5. België zoekt rosse centen (23/09/2018 - De Morgen)
  Ons land kampt met tekort aan muntstukken van 1 en 2 eurocent. De Nationale Bank kan er al maanden amper nog leveren omdat de schatkist ze gewoonweg niet meer maakt. Mag niet van Europa, klinkt het bij Financiën.
  [naar artikel]
 6. Centen voor tenten - Phara de Aguirre (28/09/2016 - De Redactie)
  Phara de Aguirre heeft twee zonen bij de Scouts. De jongste - kersverse leider - slaapt deze week in tenten. De oudste - kersverse penningmeester - ligt deze week wakker want er zijn heel veel leden maar te weinig centen om de tenten van het vakantiekamp te betalen.
  [naar artikel]
 7. Dit najaar ein-de-lijk op je telefoon: de rosse emoji's (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er was blijkbaar veel vraag naar, en nu komen ze er eindelijk aan: rosse emoji's. Studio Brussel-stem en 'Bekende Rosse' Linde Merckpoel is alvast...
  [naar artikel]
 8. Dit najaar ein-de-lijk op je telefoon: de rosse emoji's (en nóg 150 nieuwe) (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er was blijkbaar veel vraag naar, en nu komen ze er eindelijk aan: rosse emoji's. Studio Brussel-stem en 'Bekende Rosse' Linde Merckpoel is alvast...
  [naar artikel]
 9. Dit najaar ein-de-lijk op je telefoon: de rosse emoji's (en nog 150 andere) (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er was blijkbaar veel vraag naar, en nu komen ze er eindelijk aan: rosse emoji's. Studio Brussel-stem en 'Bekende Rosse' Linde Merckpoel is alvast...
  [naar artikel]
 10. Pastoors zien hun collecteschaal alsmaar rosser kleuren: “Mensen gaan er vanuit dat de staat alles betaalt voor de kerk” (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Ik ben soms verwonderd over hoeveel van die rosse eurocentjes er in de schaal liggen. Met wat sommigen geven, kunnen we zelfs de hostie nog niet betalen” Pastoor Guy Claus van Eke kijkt niet vreemd op van de oproep van zijn Tongerse collega om niet langer alleen rosse munten in de collecteschaal te gooien. “Kerkgangers zouden toch minstens 10 cent moeten geven”, zegt die.
  [naar artikel]
 11. Handelaars die rosse munten weigeren: in strijd met de wet of niet? (05/10/2021 - VRT NWS)
  Gebruik jij ze nog, de rosse muntjes van 1 en 2 eurocent? Of gooi je ze thuis in een spaarpot omdat geen enkele handelaar ze nog wil? Waarschijnlijk is het dat laatste. “Nochtans zijn de muntjes nog altijd een wettig betaalmiddel en moeten handelaars ze aanvaarden”, zegt de FOD Economie bij De Inspecteur op Radio 2. “Maar kom nu ook weer niet aanzetten met een hele zak rosse muntjes, want dan mogen ze wel weigeren.”
  [naar artikel]
 12. Minder belastingen betalen? Vergeet dan deze aftrekposten niet (13/06/2018 - VRT NWS)
  Hoe betaal ik zo weinig mogelijk belastingen of hoe krijg ik zoveel mogelijk centen terug? Het is een jaarlijks weerkerende vraag bij het invullen van de belastingaangifte. Heel wat aftrekposten leveren een fiscaal voordeel op en zorgen ervoor dat u minder belastingen moet betalen. We zetten de belangrijkste even voor u op een rij. 
  [naar artikel]
 13. “Hopen geld opdoen aan hopen kleren is aanvaard, maar als je veel geld opdoet aan één stuk, moet je daar uitleg bij geven” (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vroeger was de eerste soldendag de belangrijkste dag van het jaar. Maandenlang zaten hele groepen tieners - én de mama’s - zich voor te bereiden op De Grote Jacht. Het was dan lang hopen dat dat ene ongelooflijk mooie stuk er nog zou zijn in je maat. Want een broek kostte begin jaren ‘80 nog minstens een tiende van een maandloon. Dat kon je alleen betalen als je én je centen voor Kerstmis én die voor je verjaardag samen had gespaard. Veel keuze was er in Hasselt trouwens niet: je had C&A en de dure boetieks, niets er tussen. Op perfecte pasvormen hoefde je niet te hopen. De stretch was namelijk nog niet uitgevonden. Een jeans flodderde altijd. Kleerkasten hadden maar twee deuren en dressings bestonden alleen in Dallas. Kleren kocht je nog per stuk en niet in stapels.
  [naar artikel]
 14. Karen Damen vertelt waarom ze het populairste K3’tje was: “Ik had gewoon de dikste tieten” (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Mag ik met je op de foto om mijn man jaloers te maken?” Die vraag kreeg Karen Damen maar al te vaak tijdens haar gloriejaren als “de rosse van K3”, zo vertelt ze in een interview met Humo. De vorige “rosse van K3” weet naar eigen zeggen heel goed aan wat ze haar populariteit te danken heeft.
  [naar artikel]
 15. Karen Damen vertelt waarom ze het populairste K3’tje was: “Ik had gewoon de dikste tieten” (18/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Mag ik met je op de foto om mijn man jaloers te maken?” Die vraag kreeg Karen Damen maar al te vaak tijdens haar gloriejaren als “de rosse van K3”, zo vertelt ze in een interview met Humo. De vorige “rosse van K3” weet naar eigen zeggen heel goed aan wat ze haar populariteit te danken heeft.
  [naar artikel]
 16. De Warmste Week draait dit jaar niet om de centen (24/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dit jaar draait De Warmste Week, de solidariteitsactie van de VRT, niet om de centen, maar wel om mensen. Met concrete acties willen ze mensen rechtstreeks helpen. Het initiatief zal dit jaar dus anders ingevuld worden. De reden daarvoor: de coronacrisis.
  [naar artikel]
 17. Te veel betaald of op een verkeerde rekening gestort? Dit gebeurt er met je foutief overgeschreven centen (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een foutje is snel gemaakt. Maar wanneer dat bij een overschrijving gebeurt, breekt het angstzweet je al snel uit. Bij een nulletje te veel in het te betalen bedrag of een verkeerd rekeningnummer sla je je waarschijnlijk voor het hoofd. Gelukkig is de kans groot dat je je centen kunt recupereren. Spaargids.be legt uit welke stappen je best onderneemt.
  [naar artikel]
 18. DISCUSSIE. Moeten de rosse centjes verdwijnen, of niet? (17/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nee, de kleine rosse 1- en 2 eurocentjes verdwijnen niet, ook al zijn er inzamelaars die dat vandaag beweren. Wel zijn handelaars vanaf 1 december verplicht om, voor wie cash betaalt, hun prijs (naar het dichtste veelvoud van 5 eurocent) af te ronden. Maar dat bedrag kan wél nog worden betaald met kleinere eurocenten. Een handelaar mag er ook mee teruggeven.
  [naar artikel]
 19. Amerikaans president worden doe je vooral met geld: wie legt de meeste centen op tafel? (22/02/2020 - De Morgen)
  Nu de Amerikaanse voorverkiezingen op kruissnelheid komen, speelt niet alleen politiek talent een rol, maar ook de dollars die in de campagnes worden geïnvesteerd. Zal miljardair Michael Bloomberg het Democratische ‘ticket’ naar het Witte Huis kopen met zijn persoonlijke miljarden? Of verrast progressief senator Bernie Sanders met zijn digitale collectebus vol rosse centjes?
  [naar artikel]
 20. Gebrek aan rosse muntjes: ze maken kost meer dan ze waard zijn (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land zit verlegen om 'rosse munten'. De Nationale Bank kan er al maanden amper leveren omdat de schatkist ze simpelweg niet meer maakt. Een...
  [naar artikel]
 21. Scouts van Akabe in Hasselt kunnen verwarming niet meer betalen (08/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De huidige energiecrisis komt hard binnen bij vele Limburgers gezinnen, maar zelfs onze jeugdverenigingen worden hiervan niet gespaard.
  [naar artikel]
 22. Vijf bars in rosse buurt gesloten na nieuwe politieverordening in Gent (15/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Gentse rosse buurt zijn na de invoering van een nieuwe politieverordening vorig jaar - met bijkomende eisen rond veiligheid, hygiëne en
  [naar artikel]
 23. Supermarkten en voedingsbedrijven betalen deel inflatie uit eigen zak (22/12/2022 - De Tijd)
  15:40 Supermarkten en voedingsbedrijven blijven niet gespaard van de recordinflatie van het voorbije jaar. Ze rekenen niet al hun gestegen kosten door aan hun klanten, waardoor hun winstmarges dalen.
  [naar artikel]
 24. Waar haalt Emmanuel Macron zoveel centen voor zijn dure campagne? - Rony Van Gastel (10/05/2017 - De Redactie)
  Een verkiezingscampagne kost veel geld. Heel veel geld. Je kan een deel uit eigen zak betalen, maar dat zal bij Emmanuel Macron niet veel - zeker niet genoeg - geweest zijn, zo blijkt uit de aangifte van zijn vermogen. Waar heeft hij al die miljoenen gehaald?
  [naar artikel]
 25. Rosse centjes blijven geldig, in tegenstelling tot wat goede doelen beweren (16/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nee, de kleine rosse 1- en 2 eurocentjes verdwijnen niet, ook al zijn er inzamelaars die dat vandaag beweren. Wel zijn handelaars vanaf 1 december verplicht om, voor wie cash betaalt, hun prijs (naar het dichtste veelvoud van 5 eurocent) af te ronden. Maar dat bedrag kan wél nog worden betaald met kleinere eurocenten. Een handelaar mag er ook mee teruggeven.
  [naar artikel]
 26. Uw rosse centjes blijven wél geldig, in tegenstelling tot wat goede doelen beweren (16/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nee, de kleine rosse 1- en 2 eurocentjes verdwijnen niet, ook al zijn er inzamelaars die dat vandaag beweren. Wel zijn handelaars vanaf 1 december verplicht om, voor wie cash betaalt, hun prijs (naar het dichtste veelvoud van 5 eurocent) af te ronden. Maar dat bedrag kan wél nog worden betaald met kleinere eurocenten. Een handelaar mag er ook mee teruggeven.
  [naar artikel]
 27. Opgelet: uw rosse centjes blijven wel degelijk geldig, in tegenstelling tot wat hier en daar beweerd wordt (16/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nee, de kleine rosse 1- en 2 eurocentjes verdwijnen niet, ook al zijn er inzamelaars die dat vandaag beweren. Wel zijn handelaars vanaf 1 december verplicht om, voor wie cash betaalt, hun prijs (naar het dichtste veelvoud van 5 eurocent) af te ronden. Maar dat bedrag kan wél nog worden betaald met kleinere eurocenten. En een handelaar mag er ook mee teruggeven.
  [naar artikel]
 28. Niets is wat het lijkt, ook deze 'rosse baard' niet (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Deze foto maakt momenteel furore op Twitter. Wat op het eerste zicht lijkt op een roodharige man met een rosse wilde snor en dito baard, is in
  [naar artikel]
 29. Sekswerkers, raamexploitanten en buren willen imago Gentse rosse buurt oppoetsen (22/09/2016 - De Standaard)
  In Gent hebben al een zestigtal sekswerkers, raamexploitanten en buren-handelaren de handen in elkaar geslagen voor het behoud van de rosse buurt op het Zuid. De nieuwe vereniging “Glastra” reikt de hand naar (misnoegde) buurtbewoners en wil het imago van de rosse buurt, rond het Glazen Straatje, oppoetsen.
  [naar artikel]
 30. Sekswerkers, raamexploitanten en buren willen imago Gentse rosse buurt oppoetsen (22/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Gent hebben al een zestigtal sekswerkers, raamexploitanten en buren-handelaren de handen in elkaar geslagen voor het behoud van de rosse buurt op het Zuid. De nieuwe vereniging “Glastra” reikt de hand naar (misnoegde) buurtbewoners en wil het imago van de rosse buurt, rond het Glazen Straatje, oppoetsen.
  [naar artikel]
 31. Is het interessant om je hypotheek vervroegd af te betalen? Onze financieel expert geeft advies (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je een mooie som geld gespaard, een erfenis gekregen of EuroMillions gewonnen? Het kunnen allemaal redenen zijn om je hypotheeklening vervroegd af te betalen. Maar loont dat ook echt de moeite? Of wacht je beter? Onze geldexpert Pascal Paepen belicht de voor- én nadelen.
  [naar artikel]
 32. Geens heeft ambitieus plan om de rechtbank te hervormen (25/10/2017 - Express)
  Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft een ambitieus plan uitgedacht om de rechtbank te vernieuwen. In een nota die meer dan honderd pagina’s telt, staan drie elementen centraal: digitalisering, financiële haalbaarheid en stiptheid. Ruzie met je buren, een afgereden autospiegel, de Belg stapt er wel voor naar de rechter, maar het is met tegenzin: het gaat traag en het is duur, en vooral: kost het niet meer om gerechtigheid te zoeken dan om gewoon de feiten te aanvaarden? Kan niet meer, zegt minister voor Justitie Koen Geens (CD&V) en dus is er nu een plan. The Court of the Future, heet de nota, en in een bijbehorende video legt de minister bondig uit wat we daarvan allemaal mogen verwachten. Het belangrijkste is waarschijnlijk just-on-web, een nieuwe website naar analogie met tax-on-web en Mijn Dossier. Daarmee zal je zelf aan je dossier kunnen, met je eID, en ook aan alle databanken van justitie waar burgers toegang tot hebben. Het grote verschil met voorheen is dat je ook meteen voor, bijvoorbeeld, het vredegerecht niet steeds weer naar Brussel moet. Elk vredegerecht wordt dan een aanspreekpunt voor elke zaak van jou die bij een vredegerecht loopt. Gedecentraliseerd, maar overal toegankelijk dus, een heel verschil met nu. Centen, centen, centen Maar universele toegang, dat is ook een financieel verhaal. Momenteel heb je sowieso rolkosten en dergelijke, de opstartkosten van je dossier, zeg maar. Bij de hervorming van Geens zou enkel de verliezer die kosten moeten betalen, wie in het gelijk staat, moet geen kosten betalen. Uiteindelijk zou ook elke zaak maximum één jaar mogen duren. Want om van een echte vlotte justitie te spreken, moet de burger zo snel mogelijk geïnformeerd worden. Geen eeuwigdurende gevechten meer, dus, maar een vlotte justitie. Dat is in elk geval de bedoeling. The post Geens heeft ambitieus plan om de rechtbank te hervormen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 33. Jacht op laatste 15 rosse stekelstaarten (03/12/2016 - De Standaard)
  Tegen 2015 moesten alle rosse stekelstaarteenden uit Vlaanderen zijn verdwenen. Door vijftien overgebleven exemplaren moet er nu een nieuwe poging worden gedaan om het dier uit te roeien.
  [naar artikel]
 34. Linde belt Noorse schansspringer: "Kom je naar ons rosse orgie?" (23/02/2018 - Sporza)
  Linde Merckpoel kan niet meer eten en slapen. Robert Johansson maalt de hele tijd door haar hoofd. Vanochtend belde de StuBru-stem de olympische medaillewinnaar met rosse snor op.
  [naar artikel]
 35. Frank Vandenbroucke: 'campagne sp.a was de verkeerde' (02/06/2019 - De Tijd)
  18:04 Gewezen sp.a-minister Frank Vandenbroucke vindt dat de Vlaamse socialisten de verkiezingen verloren door te eenzijdig en negatief op centen, centen en nog eens centen te hameren.
  [naar artikel]
 36. Sire, er zijn geen rosse centjes meer (24/09/2018 - VRT NWS)
  Er is een tekort aan muntjes van 1 en 2 eurocent, zeg maar de "rosse" centjes. De Europese Centrale Bank verbiedt de productie van extra muntjes, dus denkt men bij de FOD  Financiën -onder meer- aan een inzamelactie.
  [naar artikel]
 37. Penningmeester besteelt armenvereniging en gaat met winst naar rosse buurt in Antwerpen (20/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moest donderdag L.D. (62) verschijnen. Hij had meer dan drie jaar lang zijn functie als penningmeester van de vzw De Lage Drempel in Mechelen misbruikt om de vereniging te bestelen. Hij maakte ruim 105.000 euro buit en spendeerde dat geld aan bezoekjes aan de rosse buurt in Antwerpen. Het parket vordert twee jaar cel en 1.200 euro boete.
  [naar artikel]
 38. Beestenboel: hoe banger de rosse woelmuis, hoe meer jongen het produceert (02/11/2019 - Knack)
  Het aantal jongen van de rosse woelmuis wordt meebepaald door angst om opgegeten te worden.
  [naar artikel]
 39. Bankbediende is zes maanden bezig met tellen van rosse centen (17/12/2017 - Metro)
  Een medewerker van de Duitse centrale bank heeft de voorbije zes maanden zijn handen vol gehad met een vervelend karwei. De onfortuinlijke bankbediende, die Wolfgang Kemereit heet, moest 2,5 ton centjes tellen. Het geld kwam van een vrachtwagenchauffeur. De Duitse hamsteraar had dertig jaar lang koperen Duitse Mark-centjes van één en twee cent verzameld en ze thuis in diepvrieszakken gestopt. 1,2 miljoen centen Toen de man in mei overleed, liet hij meer dan 1,2 miljoen centjes in honderden zakken na aan zijn familie. Op die manier kwam het geld bij de centrale bank terecht. Omdat de munten tellen met machines geen optie was, werd Kemereit opgezadeld met de klus. Volgens de tv-zender NDR nam het taakje zes maanden in beslag. De centjes zijn in totaal ruim 8.000 euro waard, geld dat nu naar de nabestaanden gaat.
  [naar artikel]
 40. Penningmeester besteelt Mechelse armenvereniging en gaat met winst naar rosse buurt in Antwerpen (20/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moest donderdag L.D. (62) verschijnen. Hij had meer dan drie jaar lang zijn functie als penningmeester van de vzw De Lage Drempel in Mechelen misbruikt om de vereniging te bestelen. Hij maakte ruim 105.000 euro buit en spendeerde dat geld aan bezoekjes aan de rosse buurt in Antwerpen. Het parket vordert twee jaar cel en 1.200 euro boete.
  [naar artikel]
 41. Lag Europa’s meest vermaarde rosse buurt écht in de schaduw van het Steen? (01/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wie zich deze dagen van het Steen richting Eilandje begeeft, doet dat doorgaans via de lijnrechte Scheldekaaien en vergeet daarbij vaak dat zich hier ruim honderd jaar geleden nog een wirwar van straatjes en steegjes bevond. Het oude Schipperskwartier, dat met zijn vlietjes, inhammetjes en achterplaatsen een niet altijd even fraaie reputatie genoot. Dat laatste was zeker het geval voor de Rie(t)dijk, het centrum van de toenmalige rosse buurt en berucht tot in de verste uithoeken van het Europese continent. Maar was die fameuze reputatie ook terecht?
  [naar artikel]
 42. Apple lanceert eindelijk rosse emoticon! (31/10/2018 - Metro)
  Op dinsdag lanceerde Apple de nieuwe iOS 12.1 software-update. Die ging gepaard met de onthulling van maar liefst 158 nieuwe emoji’s. Goed nieuws voor redheads: de rosse emoticon is eindelijk een feit. Langverwacht De komst van een rosse emoji was langverwacht, maar Apple geeft nu eindelijk gehoor aan alle klachten. Ook grijs, krullend en kaal behoren tot de nieuwigheden. Uiteraard zijn de emoticons beschikbaar in verschillende huidskleuren en geslachten. Alle verschillende combinaties opgeteld zijn er dus 158 nieuwe emoji’s. Wat nog meer? Verder kan je vanaf nu gebruikmaken van onder andere een bevriezend mannetje, superwoman, een emoji met puppyoogjes… Of wat dacht je van een kangoeroe of een kreeft? Uiteraard zullen er ook nu weer essentiële emoji’s ontbreken. Ideeën voor volgende keer? Lees ook : Het is World Emoji Day! Zes zaken over smileys die je nog niet wist Het bericht Apple lanceert eindelijk rosse emoticon! verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Via omweg wél geplooid voor Poetin: waarom ons land voorlopig gespaard blijft van Russische gasboycot (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlanders weigeren Rusland in roebels te betalen voor leveringen van gas en dus draait president Poetin de kraan naar onze Noorderburen dicht. Ons land blijft voorlopig gespaard. Omdat wij geplooid zijn voor Poetins chantage?
  [naar artikel]
 44. "Dus voor 200.000 views op YouTube krijg je 12.000 euro?" (02/03/2017 - De Redactie)
  Met zijn vlogs -videodagboeken- op YouTube bereikt Ergin Arslanbas 80.000 abonnees. Dat levert niet alleen populariteit op, maar ook centen. Behoorlijk wat centen, verhulde hij niet in "Cath & Gasten".
  [naar artikel]
 45. Dubbele rente met zelfde bescherming als spaarboekjes (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De centen op een spaarrekening brengen niet veel op, maar ze zijn wel heel goed beschermd. Een spaarverzekering geniet dezelfde bescherming, maar...
  [naar artikel]
 46. Wat als je niet wil dat je kind op 18 jaar zijn of haar spaargeld zelf kan beheren? (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
  [naar artikel]
 47. “Ik wil gerust betalen, maar niet zo” (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De CD&V heeft een splinterbom in de regering gegooid. In hun voorstel moeten grote beleggers 30 procent belasting op de meerwaarde van aandelen betalen als ze die binnen het jaar verkopen. Zo moeten de grote vermogens het gat in de begroting dichten. Maar wat vinden die vermogenden daar zelf van? “Ik ben het ermee eens dat we moeten betalen, maar niet zo.”
  [naar artikel]
 48. De BV’s worden niet gespaard: zo pijnlijk is het om ‘Code van Coppens’ te kraken (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Staf en Mathias Coppens durven al eens over pijngrenzen te gaan. Ook de BV’s werden niet gespaard in de eerste aflevering van het nieuwe programma...
  [naar artikel]
 49. Het is vandaag ‘Kiss A Ginger Day’: waar komt dat idee vandaan? (12/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  12 januari is het internationale ‘Kiss A Ginger Day’, een ludieke feestdag waarop je elke roodharige die je tegenkomt een - in coronatijden virtuele - kus op de wang moet geven. Sinds 2009 is de dag een grote hit, heel wat rosse mensen vieren maar wat graag hun zeldzame haarkleur. Maar niet alle roodharigen zijn ook van nature ros. Weet jij wie wel en wie niet?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy