Wie twee of meer keer per week frieten of chips eet, heeft een dubbel zo groot risico om vroeg te sterven in vergelijking met mensen die gefrituurde aardappelen vermijden. Dat schrijft CNN op basis van een Italiaanse studie. Het onderzoek gebeurde aan de universiteit van het Italiaanse Padua. Acht jaar lang volgden de wetenschappers daar 4.440 mensen van tussen de 45 en de 79 jaar. [naar artikel]
Voor alzheimerpatiënt Noëlle Dendas (75) is euthanasie een laatste gebalde vuist tegen haar ziekte en de onvermijdelijke aftakeling. Maar die euthanasie komt, uit noodzaak, te vroeg. ‘Wie alzheimer krijgt en voor euthanasie kiest, heeft twee opties. Ofwel moet je te vroeg sterven, ofwel ben je te laat en mag je niet meer sterven.’ [naar artikel]
Als je twee keer per week frietjes of chips eet, maak je dubbel zoveel kans om vroegtijdig te sterven. Dat schrijven Italiaanse onderzoekers, op [naar artikel]
Een game die zo belachelijk moeilijk is dat het een koffiegesprek wordt onder gamers, en er een soort genootschap ontstaat van spelers die er toch succes in boeken? Dat effect ambiëren de makers van Dark Souls II. En het zou kunnen lukken ook. [naar artikel]
Belgen die met hun handen werken, lopen tot dubbel zo veel risico om vroegtijdig te overlijden dan wie een bureaujob heeft. Voor een deel omdat ze lager opgeleid zijn en vaker een ongezonde levensstijl hebben, maar volgens doctoraatsstudente Laura Van den Borre is er meer aan de hand. “Het verschil tussen de beroepen is te groot.” [naar artikel]
Belgen die met hun handen werken, lopen tot dubbel zo veel risico om vroegtijdig te overlijden dan wie een bureaujob heeft. Voor een deel komt dit... [naar artikel]
Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.