“Twintig minuten lang doodstil blijven zitten”

17/06/2017 - 07:04
"De elfjarige Shanaya Valenta uit Genk is vereeuwigd in een levensgrote sculptuur van de Brusselse kunstenaar Hans Op de Beeck. Niet veel leeftijdsgenootjes kunnen dat zeggen. Voor ‘Sleeping Girl’, zoals het kunstwerk heet, moest het jonge model twintig minuten doodstil poseren. Het resultaat zal te zien zijn in diverse expo’s in binnen- en buitenland."

1. Mensen zitten twintig minuten lang vast op hoogste punt van achtbaan Baron in Efteling (02/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Dat ene duizelingwekkende moment in de Baron in de Efteling heeft wel heel lang geduurd voor enkele attractiegangers. Eén van de wagens van de spectaculaire achtbaan was immers op het hoogste punt blijven steken. De mensen zaten twintig minuten lang vast, alvorens ze geëvacueerd konden worden. Dat meldt de gespecialiseerde site Loopings. [naar artikel]

2. Koopje op Itunes: 10 minuten stilte voor maar 99 cent (17/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een opvallende binnenkomer op de hitlijst van iTunes: een track die tien minuten lang doodstil is. Het nummer 'A a a a a Very Good Song' staat op [naar artikel]

3. Familie van jongen (4) die in De Nekker werd gereanimeerd zwaar aangeslagen: “20 minuten onder water is lang, heel lang” (05/10/2022 - Het Nieuwsblad)

De vierjarige Aiden ligt nog steeds in kritieke toestand in het UZA in Edegem. De Bonheidense jongen werd dinsdagnamiddag uit het water gehaald in De Nekker en moest ter plaatse worden gereanimeerd. Zijn familie is er het hart van in. “Hij heeft twintig minuten in het water gelegen. We hopen dat het goedkomt, maar twintig minuten is lang. Heel lang”, zucht een oom van de jongen. [naar artikel]

4. Familie van jongen (4) die in De Nekker werd gereanimeerd zwaar aangeslagen: “Aiden heeft twintig minuten onder water gelegen. Dat is heel lang” (05/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

5. Vrolijker worden? Ga eens twintig minuten in een park zitten (04/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Wat tijd in de openlucht en in het groen spenderen, maakt dat je gezondheid snel wat opgekrikt kan worden. Heel snel zelfs, want uit een nieuwe studie van de University of Alabama blijkt dat amper twintig minuten al kunnen volstaan. [naar artikel]

6. Mensen zitten twintig minuten vast in achtbaan 'Baron 1898' in Efteling (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bezoekers van de Efteling hebben vandaag twintig minuten vastgezeten in de Baron 1898, meldt Looopings op Twitter. [naar artikel]

7. Familie van jongen (4) die in De Nekker werd gereanimeerd zwaar aangeslagen: “Aiden heeft twintig minuten onder water gelegen” (05/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De vierjarige Aiden ligt nog altijd in kritieke toestand in het UZA in Edegem. De Bonheidense jongen werd dinsdagnamiddag uit het water gehaald in provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen en moest ter plaatse worden gereanimeerd. Zijn familie is er het hart van in. “Aiden heeft twintig minuten in het water gelegen. We hopen dat het goedkomt, maar twintig minuten is lang. Heel lang”, zucht een oom van de jongen. [naar artikel]

8. Riemstenaren zitten vast in achtbaan in Phantasialand: “We hadden geen idee hoe lang we moesten wachten” (05/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Om haar verjaardag te vieren trok Sanne Festjens (26) uit Riemst met wat vrienden naar het Duitse pretpark Phantasialand. Het moest een leuke dag worden maar er volgde een domper op de feestvreugde toen de vier twintig minuten vast kwamen te zitten in een achtbaan. [naar artikel]

9. Laat mij toch gewoon zitten (04/12/2023 - De Standaard)

Zitten is het nieuwe roken. Wie lang zit, ondermijnt geest en lijf. We blijven het maar horen. En toch blijven we gewoon zitten. Want wat moeten we anders, fulmineert collega Tom Heremans. En dus ging hij gewoon even zitten om dit stukje te tikken. [naar artikel]

10. Twintig minuten lang reanimeerden ze mountainbiker Sander (20), nu doen reddende engelen hun verhaal: “We vreesden het ergste” (27/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De 20-jarige Sander B. uit Brugge heeft zijn leven wellicht te danken aan vier mountainbikevrienden uit Oostende en een student verpleegkunde uit Sijsele (Damme). De jongeman zeeg zondagmorgen uit het niets neer en bleef roerloos liggen. “We hebben zeker twintig minuten gereanimeerd voor de hulpdiensten er waren”, klinkt het. [naar artikel]

11. Bestelwagen blokkeert 20 minuten lang uitrit ziekenwagens van Brusselse brandweer (04/09/2020 - VRT NWS)

De bestuurder van een bestelwagen vond er donderdagavond niets beters op dan zijn bestelwagen te parkeren voor één van de poorten van de brandweerkazerne aan de Helihavenlaan in Brussel. Hij blokkeerde op die manier twintig minuten lang de uitrit van de ziekenwagens. [naar artikel]

12. Nieuw toilet moet tegengaan dat werknemers te lang blijven zitten (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Werknemers die in het kleine kamertje zich te veel op ’t gemak voelen en daarom lang op het toilet blijven zitten, kosten blijkbaar zoveel aan productiviteit dat een bedrijf zich geroepen voelde hier iets aan te doen. StandardToilet ontwierp een wc die minder comfortabel zit, zodat werknemers sneller terug aan het werk zouden gaan. [naar artikel]

13. Loodsen over fietsbrug: “Sluitingen blijven lang en te onvoorspelbaar” (23/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

35 minuten sluiting? 75 minuten sluiting? En dat 2,5 tot 3 keer per dag? Vlaamse loodsen blijven sakkeren op de geplande fietsbrug over de Schelde, die volgens hen niet te verantwoorden valt. [naar artikel]

14. Meteen insmeren of 20 minuten wachten? "Vitamine D is geen excuus om te lang in de zon te blijven” (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als je buiten de zon opzoekt, kun je dan best meteen zonnecrème smeren of wacht je 20 minuten zodat je lichaam eerst voldoende vitamine D kan bijtanken? Dermatologe Lieve Brochez van het UZ Gent en haar collega endocrinoloog Guy T’Sjoen hebben hierover enigszins een andere visie en delen die graag met u. “Vitamine D wordt vaak misbruikt als argument om te lang in de zon te blijven en dat is natuurlijk niet verstandig”, zegt T’Sjoen. [naar artikel]

15. VERHALEN VAN OP SPOED: “Ze was al meer dan een uur dood. Maar we voelden dat we moesten blijven reanimeren” (09/08/2022 - Het Nieuwsblad)

“Bel de familie maar. Het is ermee gedaan.” Dat zijn de woorden die Patrick te horen krijgt, terwijl hij staat te kijken op de reanimatie van zijn mama. Toch blijven de MUG-verplegers doorgaan, één uur en twintig minuten lang. Want hoewel alle parameters aangeven dat mevrouw Carpentier overleden is, voelen ze dat de vrouw het nog niet opgeeft. [naar artikel]

16. Zoveel verdiende Kim Kardashian gisteren op twintig minuten (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Kim Kardashian heeft een nieuwe beautylijn en verdient daar heel veel geld mee. Er wordt geschat dat de Amerikaanse realityster bij de lancering van haar beautymerk in twintig minuten tijd bijna 13 miljoen euro verdiend zou hebben. [naar artikel]

17. Joachim Van Damme valt na twintig minuten uit met dijblessure: “Verder spelen ging niet” (04/08/2019 - Gazet van Antwerpen)

Joachim Van Damme viel na goed twintig minuten tegen Racing Genk uit met een dijblessure en moest vervangen worden door Alexander Corryn. [naar artikel]

18. Bakayoko scoort weer en leider PSV recht de rug na uitschuivertje (02/04/2024 - Sporza)

De nederlaag tegen NEC afgelopen weekend is niet al te lang in de kleren blijven zitten bij PSV. De leider in Nederland ging op deze midweekspeeldag winnen bij laagvlieger Excelsior dankzij 5 goeie minuten na de rust. Rode Duivel Johan Bakayoko was goed voor een doelpunt. [naar artikel]

19. Vlijtingen-spits Sven Bollen scoort hattrick in twintig minuten (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Vlijtingen blijft als een wervelwind door tweede provinciale A razen. Zaterdag werd Paal-Tervant met 1-4 opzijgezet. Sven Bollen (20) scoorde drie keer in amper twintig minuten. [naar artikel]

20. Weerstand Koersel slaat Hoepertingen al na twintig minuten KO (04/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Weerstand Koersel (eerste provinciale) legde de match tegen Hoepertingen al na twintig minuten (3-0) in een beslissende plooi: 4-0. [naar artikel]

21. BEKIJK - Bakayoko scoort weer en leider PSV recht de rug na uitschuivertje (02/04/2024 - Sporza)

22. Nieuwe NMBS-baas Sophie Dutordoir: “Binnenkort tot tien minuten minder lang op de trein” (14/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Tot tien minuten minder lang op de trein zitten. Dat is de grootste belofte waarop u Sophie Dutordoir (54), de nieuwe spoorbaas van de NMBS, straks mag afrekenen. [naar artikel]

23. 20 minuten voor Nederlandse avondklok moest vervallen, ging ze weer van kracht (16/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Twintig minuten voor in Nederland de avondklok al dan niet inging, oordeelde de rechtbank dat de bevolking de avondklok om 21 uur toch moet blijven respecteren. Eerder op de avond had Rutte de bevolking uitdrukkelijk opgeroepen “niet op straat te gaan.” [naar artikel]

24. Fit en sterk in twintig minuten per week? Wij deden de test bij Fit20 (14/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Fit en sterk in twintig minuten per week Een klinkende slogan die mensen over de streep moet trekken om zich in te schrijven bij het gelijknamige Fit20. Maar is dat echt voldoende? Wij gingen langs voor een proefsessie en onze spieren waren onder de indruk. [naar artikel]