De chef van Tesla's assistentiesysteem Autopilot houdt het al na een half jaar voor bekeken. [naar artikel]
Het discours over de mondialisering van het wielrennen raakte stilaan een beetje bestoft. Maar dan wint Biniam Girmay Gent-Wevelgem. Biniam Girmay is een 21-jarige profwielrenner uit Eritrea. Hij is de eerste coureur uit Afrika die een klassieker wint en dat is historisch, schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. “Hij is een blijver.” [naar artikel]
Jo Grootaers van het Tongerse restaurant Altermezzo is door Michelin uitgeroepen tot Young Chef 2018. In 2015 maakte Grootaers al eens kans om tijdens een internationale wedstrijd uitgeroepen te worden tot Young Chef of the Year, maar toen ging die eer naar de Amerikaan Alex Joseph. [naar artikel]
Dit weekend vindt de finale plaats van de 'S.Pellegrino Young Chef 2018'. Drie dagen lang neemt Frederic Chastro, die de Benelux vertegenwoordigt,... [naar artikel]
Ze leerde zichzelf koken, ontwikkelde een eigen stijl in een afgelegen Sloveense vallei en geldt nu als beste vrouwelijke chef ter wereld. Ana Roš over Lissabon, Brazilië, hardlopen en, ja, eten – zoals haar liefde voor orgaanvlees. [naar artikel]
De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla mag zich een jaar lang de Beste Chef van de wereld noemen. De Top 100 Award van The Best Chef is een... [naar artikel]
Op de rand van geschiedenis kunnen schrijven. Op de valreep is het tussen de vingers geglipt. Club Brugge sloeg Madrid en de rest van de... [naar artikel]
Een generatie Belgische topchefs zijn ‘hun’ chef kwijt. Thierry Cornelis (62), jarenlang praktijkleraar aan de prestigieuze koksschool Ter Duinen, overleed deze week. “Sorry, ’t is met een krop in de keel”, zegt Jeroen Meus over zijn mentor. “Er staan in dit land héél veel mensen achter het fornuis die hem erkentelijk mogen zijn.” [naar artikel]
Chef Nick Bril (38) van The Jane (**) is door Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2023. Dat gebeurde op de bekendmaking van de twintigste editie van de culinaire gids. “Dit is belevingsgastronomie van het allerhoogste niveau, en een eetervaring die we gerust tot de wereldtop mogen rekenen”, vertelt CEO Marc Declerck over de keuze voor Bril. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.