Eieren gelinkt aan de fipronilcrisis in België en Nederland zijn ook uitgevoerd naar Groot-Brittannië. Dat meldt de Britse Food Standards Agency. Ook zijn dertien loten van met het giftige fipronil besmette eieren uit Nederland in juli in Frankrijk afgeleverd, zo maakt het Franse ministerie van Landbouw bekend. [naar artikel]
Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.” [naar artikel]
De fipronilcrisis breidt internationaal uit: ook in Frankrijk en Groot-Brittannië zijn besmette eieren aangetroffen. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor de aanwezigheid van met salmonella besmette eieren afkomstig uit Polen in enkele honderden restaurants verspreid over ons land. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor de aanwezigheid van met salmonella besmette eieren afkomstig uit Polen in enkele honderden restaurants verspreid over ons land. De restaurants is gevraagd om de eieren niet meer te gebruiken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.