“Advies geven om de Vlaming gezonder te laten leven”, zo vat Loes Neven van het Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven het opzet van de nieuwe voedingsdriehoek samen. In “Van Gils & Gasten” legt ze van naaldje tot draadje uit hoe de driehoek werkt. Kookfenomeen Pascale Naessens is alvast enthousiast. “Ik zie mijn manier van eten perfect weerspiegeld”, zegt ze. Maar er zijn ook critici. Voedingsbiotechnoloog Frederic Leroy van de VUB heeft moeite met de plaats die dierlijke producten in de nieuwe driehoek krijgen. “Dit is een breuk met de eetgewoontes in Vlaanderen”, zegt hij. Bekijk hierboven het volledige gesprek in "Van Gils & Gasten". [naar artikel]
"De wetenschap weet zelf niet welke de meeste gezonde manier van eten is, hoeveel koolhydraten, hoeveel vetten en hoeveel proteïnen", zegt Pascale Naessens in "De bende van Annemie" op Radio 1. "We moeten er vanaf stappen dat iedereen op dezelfde manier moet eten." Voor Naessens is de basis om een gelukkig mens te zijn vrij simpel: eet voor 80% aan natuurlijke producten en voor 20% whatever. Troep (of snoep) mag gerust. [naar artikel]
Pascale Naessens verafschuwt diëten. "Wie mijn manier van eten volgt, verliest sowieso gewicht", vertelt ze in HUMO. "Maar mensen bleven me maar... [naar artikel]
Is Pascale Naessens een gevaar voor de volksgezondheid? Haar kookboeken zouden jongeren met een eetstoornis aantrekken. In "Van Gils & Gasten" praat Naessens over eten en eetstoornissen. Psychologe An Vandeputte waarschuwt voor een verkrampte omgang met eten. [naar artikel]
Pascale Naessens kan gerust de geschiedenis ingaan als "de vrouw die haar volk quinoa en avocado's leerde eten." Sinds haar eerste kookboek in [naar artikel]
Pascale Naessens kan gerust de geschiedenis ingaan als "de vrouw die haar volk quinoa en avocado's leerde eten." Sinds haar eerste kookboek in [naar artikel]
Pascale Naessens heeft het druk. Razend druk. Niet alleen heeft ze twee nieuwe boeken uit - 'Openhartig over eten' bij ons en 'Pure & Simple' in [naar artikel]
Pascale Naessens kwam zich vanavond in 'Van Gils & Gasten' verdedigen tegen de kritiek die ze van een kinderpsychiater kreeg. "Het is laag om me [naar artikel]
Pascale Naessens heeft een nieuw boek uit, dit keer geen kookboek - maar het gaat natuurlijk wel over eten. "Openhartig over Eten", heet het. [naar artikel]
Voor haar nieuwe boek 'Openhartig over Eten' dook Pascale Naessens voor één keertje niet in haar eigen keuken, wel in die van haar fans. Ze wilde van hen te weten komen hoe gezond eten hun leven veranderd heeft. [naar artikel]
Bestsellerauteur Pascale Naessens verkondigt al jaren dat gezond eten niets te maken heeft met diëten, wel met de juiste voedingsmiddelen. Hoe... [naar artikel]
Bestsellerauteur Pascale Naessens verkondigt al jaren dat gezond eten niets te maken heeft met diëten, wel met de juiste voedingsmiddelen. Maar hoe... [naar artikel]
Pascale Naessens kwam zich vanavond in 'Van Gils & Gasten' verdedigen tegen de kritiek die ze van een kinderpsychiater kreeg, als zou haar 'pure [naar artikel]
"Dit raakt me in het hart." Pascale Naessens reageerde maandagavond in 'Van Gils & Gasten' emotioneel op de kritiek dat haar kookboeken jongeren met een eetstoornis zouden aantrekken. "Ik vind het laag om iemand op zo'n manier aan te vallen." [naar artikel]
We kennen Pascale Naessens als de vrouw die Vlaanderen gezond leert eten, maar ze heeft ook een passie voor keramiek. Luc Alloo mocht voor zijn programma 'Alloo Bij' voor het eerst met een cameraploeg binnen het atelier waar Pascale haar potten draait. In dat atelier maakte ze ook de urne voor de stoffelijke resten van haar overleden vader. Het was een emotionele periode en Pascale krijgt nog steeds tranen in haar ogen wanneer ze erover vertelt. "Het was alsof hij mee aan het draaien was, het was magisch, alsof er een extra kracht was". [naar artikel]
Met Puur Pascale is Pascale Naessens (47) toe aan haar zevende kookboek. Ze is de bestverkochte auteur in Vlaanderen en al drieëntwintig jaar [naar artikel]
"Er zijn mensen die opzoekingswerk hebben gedaan, en Jeroen Meus heeft meer recepten met quinoa dan ik", zei Pascale Naessens maandagochtend op Joe FM. Daarmee reageert ze op Meus die enkele weken geleden nog zei dat het hem stoorde "dat we massaal quinoa, bessen en superzaden eten". [naar artikel]
Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Bestsellerauteur Pascale Naessens verkondigt al jaren dat gezond eten niets te maken heeft met diëten, wel met de juiste voedingsmiddelen. Maar hoe... [naar artikel]
Geen snelle koolhydraten maar juist meer vetten op je bord. Bestsellerauteur Pascale Naessens verkondigt al jaren dat gezond eten niets te maken... [naar artikel]
"Ik wist niet dat er discussie over was, daarom heb ik er een grapje over gemaakt", zei Pascale Naessens vandaag over de zogenaamde quinoa-rel [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.