Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Veel kritiek op nieuwe voedingsdriehoek

19/09/2017 - 20:03
"Er komt heel wat kritiek op de vernieuwde voedseldriehoek die het Vlaams Instituut Gezond Leven vandaag voorstelde. De koepel van slachthuizen en"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Veel kritiek op nieuwe voedingsdriehoek (19/09/2017 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Kritiek op vernieuwde voedingsdriehoek: 'Vlees gelijk stellen met snoep en chips is onverantwoord' (19/09/2017 - Knack)

Verschillende organisaties hebben bedenkingen bij de nieuwe voedingsdriehoek. [naar artikel]


3. Veel enthousiasme over vernieuwde voedingsdriehoek (behalve bij de industrie) (19/09/2017 - De Morgen)

Na jaren van onderzoek en discussie is de nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. Plantaardige en pure producten krijgen daarin een prominentere plek dan dierlijke en bewerkte middelen. “Eindelijk krijgt onze gezondheid voorrang op de economie.” [naar artikel]


4. Nieuwe voedingsdriehoek is de oude op zijn kop gezet (19/09/2017 - VRT NWS)

Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. En die staat letterlijk op z’n kop. De nadruk ligt in de nieuwe versie vooral op plantaardige en onbewerkte voedingsmiddelen. Voor het eerst worden voeding en beweging van elkaar losgekoppeld.  [naar artikel]


5. Daar is ie eindelijk: de nieuwe voedingsdriehoek (19/09/2017 - De Morgen)

"Ingewikkeld en achterhaald." Over de voedingsdriehoek wordt al jaren geklaagd. Vandaag is er eindelijk een opvolger. Die plaatst plantaardig en puur eten boven dierlijke en bewerkte producten. Samengevat: welkom noten, vaarwel filet de sax. [naar artikel]


6. “Nieuwe voedingsdriehoek is moedig, maar mensen gaan niet gezonder eten door enkel een tekening” (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Vanmorgen heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven zijn nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld, waarbij plantaardige voeding centraal staat. “Dit is een moedig model, maar niet iedereen zal er blij mee zijn“ zegt Patrick Mullie, hoogleraar voeding aan de Erasmushogeschool en Vrije Universiteit Brussel. [naar artikel]


7. Boze reacties op de nieuwe voedingsdriehoek: "Vleeswaren op dezelfde voet plaatsen van snoep en chips is onverantwoord" (19/09/2017 - De Morgen)

De vleesindustrie is niet te spreken over de nieuwe voedseldriehoek die vandaag werd voorgesteld door het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ). "Het raakt aan de fundamenten van de Vlaamse eetcultuur en kan gevolgen hebben op de volksgezondheid, vooral bij kwetsbare groepen," zegt Fédéric Leroy, voorzitter van BAMST en professor voedingsbiotechnologie aan de VUB. Ook Fenavian, federatie van de vleeswarenmakers, stelt zich ernstige vragen. "Wat VIGeZ nu doet is onrust en verwarring zaaien, terwijl ze net een verpletterende verantwoordelijkheid hebben", aldus directeur Anneleen Vandewynckel. [naar artikel]


8. Nieuwe voedingsdriehoek letterlijk op zijn kop (19/09/2017 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!