De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Airbnb vult nu ook dorpjes

De Morgen

23/10/2017 - 01:42

Airbnb heeft iets nieuws: verlaten dorpen in Italië en Japan klaarstomen voor de Airbnb-toerist. Voor de dorpsbewoners kan dat het begin zijn van een opleving waarop niet meer was gerekend.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Airbnb wil graag dat je ook naar kleine, nog onbekende dorpjes reist (23/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Airbnb slaat een nieuwe weg in. Het wil zich niet enkel meer richten op de grote steden, maar wil voortaan ook logementen mee helpen verhuren in onooglijke, verlaten bergdorpjes. Het eerste proefproject daarvoor is alvast van start gegaan in het Italiaanse stadje Civita di Bagnoregio en straks is ook Japan aan de beurt.
  [naar artikel]
 2. Airbnb wil toeristen naar verlaten dorpjes lokken (22/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/ePnmqVWZMVSfhFgTNF2znldPQ4w/diocontent/5371427/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 3. Europees Hof beslist: Airbnb is géén vastgoedbedrijf (19/12/2019 - Express)
  Het Europees Hof heeft beslist dat Airbnb geldt als een informatiedienst, en niet als een vastgoedbedrijf. Een enorme overwinning voor Airbnb, dat in de clinch lag met Frankrijk. De uitspraak is een gevolg van een rechtszaak. De Franse toerismefederatie had een klacht ingediend tegen het verhuurplatform. In die klacht stond dat, volgens de federatie, Airbnb […] The post Europees Hof beslist: Airbnb is géén vastgoedbedrijf appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. De meest bezienswaardige dorpjes van Midden-Italië  (07/06/2022 - Express)
  Geschreven met branded content van Belvilla. Zo’n 300 dorpjes in Italië mogen zich officieel de mooiste dorpjes van Italië, i borghi più belli d’Italia, noemen. Wij hebben hiervan 17 bezienswaardige dorpjes in Midden-Italië voor je geselecteerd.  Le Marche 1. Grottammare Het stadje Grottammare wordt ook wel de parel van de Adriatische kust genoemd en bestaat uit Grottammare Alta, het hooggelegen oude centrum, en […]
  [naar artikel]
 5. IN BEELD. Dit zijn de populairste optrekjes op Airbnb (18/02/2018 - Metro)
  Tijdens een vakantie overnachten op hotel? Dat is zo passé. Tegenwoordig verkiezen vakantiegangers eerder een boomhut, een uit de kluiten gewassen tipi, een penthouse of een stekje met een wijds uitzicht over de zee. Althans toch als we Airbnb mogen geloven, dat net een lijst heeft gepubliceerd met de meest gelikete Instagramfoto’s van 2017. 1 of 10 10. Prime 3 Storey Penthouse in Kaapstad, Zuid-Afrika, 141 euro per nacht (Instagram / Airbnb) 9. Cliff House, New South Wales, Australië, 262 euro per nacht (Instagram / Airbnb) 8. Charming & cosy apartment in Parijs, Frankrijk, 111 euro per nacht (Instagram / Airbnb) 7. Secluded Intown Treehouse in Atlanta, VS, 309 euro per nacht (Instagram / Airbnb) 6. Vondel house, Amsterdam, Nederland, 229 euro per nacht (Instagram / Airbnb) 5. Secluded Intown Treehouse in Atlanta, VS, 309 euro per nacht (Zelfde optrekje als nummer 7, Instagram / Airbnb) 4. Best place in the heart of Tulum, Mexico, 64 euro per nacht (Instagram / Airbnb) 3. Honeymoon House in Minnesota, VS, 309 euro per nacht (Instagram / Airbnb) 2. The Little Owl Cabin, Washington, 139 euro per nacht (Instagram / Airbnb) 1. Tye Haus, Washington, 140 euro per nacht (Instagram / Airbnb)
  [naar artikel]
 6. Airbnb biedt 20.000 gevluchte Afghanen kosteloos onderdak (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Woningverhuurplatform Airbnb gaat wereldwijd 20.000 Afghaanse vluchtelingen kosteloos onderdak bieden. Die belofte deed Brian Chesky, topman en medeoprichter van Airbnb op Twitter. De opvang van vluchtelingen gaat per direct in. Airbnb betaalt volgens hem voor het verblijf.
  [naar artikel]
 7. Dit zijn de mooiste Italiaanse dorpjes (25/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  2017 is ‘het jaar van de dorpjes’ in Italië. Het ministerie van Cultuur hoopt zo de minder bekende pareltjes van het schiereiland onder de aandacht te brengen. Het kan misschien ook de massa’s weglokken van de platgetreden paden.
  [naar artikel]
 8. Dit zijn de mooiste Italiaanse dorpjes (25/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  2017 is ‘het jaar van de dorpjes’ in Italië. Het ministerie van Cultuur hoopt zo de minder bekende pareltjes van het schiereiland onder de aandacht te brengen. Het kan misschien ook de massa’s weglokken van de platgetreden paden.
  [naar artikel]
 9. Airbnb-verhuur brengt in België ruim 77 miljoen euro op (04/08/2017 - De Tijd)
  01:02 Er woedt een Airbnb-storm over onze steden. Steeds meer woningen worden via de populaire website te huur gesteld. Met in Brussel al één Airbnb-pand voor zes hotelkamers.
  [naar artikel]
 10. Slachtoffer van verkrachting kreeg 7 miljoen dollar van Airbnb ‘om te zwijgen’ (17/06/2021 - De Morgen)
  Een Australische vrouw die naar verluidt onder bedreiging met een mes werd verkracht in een Airbnb-appartement in New York, ontving een geheime schikking van 7 miljoen dollar. Het is slechts een van de vele incidenten die Airbnb in de doofpot stak. Dat schrijft Bloomberg Businessweek nadat het Amerikaanse magazine het ‘Veiligheidsbeleid voor gasten’ van Airbnb onderzocht.
  [naar artikel]
 11. Brusselse binnenstad wordt Airbnb-kazerne (24/12/2016 - De Tijd)
  01:05 Het verhuurplatform Airbnb krijgt kritiek omdat het bewoners uit het Brusselse stadscentrum wegjaagt. ‘Airbnb is een economisch monster’, vindt minister-president Rudi Vervoort.
  [naar artikel]
 12. Jaagt Airbnb de vastgoed- en huurprijzen de hoogte in? (04/02/2021 - Express)
  Uit een onderzoek blijkt dat Airbnb wel degelijk een impact heeft op vastgoedmarkt. Vraag is hoe groot die impact is. Airbnb is een wereldwijd fenomeen geworden. Meer en meer reizigers doen dankbaar een beroep op het platform wanneer ze bijvoorbeeld een citytrip plannen. Uit de meest recente cijfers blijkt dat Airbnb zo’n 150 miljoen gebruikers […] The post Jaagt Airbnb de vastgoed- en huurprijzen de hoogte in? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. IN BEELD. Je kan slapen in een huis van Lego (03/11/2017 - Metro)
  De kans is groot dat Lego-fans zich ergens in de zevende hemel bevinden. Sinds kort is het immers mogelijk om te overnachten in een huis dat gemaakt is van de iconische, kleurrijke blokjes. Het Deense speelgoedbedrijf heeft daarvoor samengewerkt met Airbnb. De woonst is gemaakt van meer dan 25 miljoen blokjes. Zelfs de zetels, de schilderijen, de zwarte huiskat, de krant, de pantoffels en het bed bestaan uit Legoblokjes. De enige adder onder het gras? De overnachting maakt deel uit van de wedstrijd. Er zullen dus maar een paar gelukzakken kunnen slapen in het excentrieke huis. Wie een kans wil maken, surft best naar de site van Airbnb. 1 of 5 Foto Airbnb Foto Airbnb Foto Airbnb Foto Airbnb Foto Airbnb
  [naar artikel]
 14. Airbnb biedt 20.000 gevluchte Afghanen kosteloos onderdak (24/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Woningverhuurplatform Airbnb gaat wereldwijd tijdelijk 20.000 Afghaanse vluchtelingen kosteloos onderdak bieden. Die belofte deed Brian Chesky, topman en medeoprichter van Airbnb op Twitter. De opvang van vluchtelingen gaat onmiddellijk in. Airbnb betaalt volgens de topman voor het verblijf.
  [naar artikel]
 15. Airbnb wil meer boter bij de vis in aanloop naar beursgang (07/12/2020 - Express)
  Verhuurwebsite Airbnb heeft de prijsvork verhoogd voor de beursgang. De IPO die donderdag moet plaatsvinden, zou Airbnb zo een waardering... The post Airbnb wil meer boter bij de vis in aanloop naar beursgang appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. De 15 mooiste Italiaanse dorpjes (09/05/2017 - Express)
  Je hebt van die landen die pure romantiek ademen. Italië is er zo een: denk je aan Italië dan denk je aan la dolce vita. Groene heuvels, zomeravonden met Italiaanse wijn, roadtrippen met een cabrio: het goede leven. Reizen van dorpje naar dorpje. En omdat er zo ongelofelijk veel leuke, mooie en bijzondere dorpjes te vinden zijn in Italië, hebben wij er 15 voor je op een rij gezet. Dit zijn de 15 mooiste dorpjes van Italië. 1. Positano pixabay Het stadje Positano ligt aan de beroemde Amalfikust en de kleurrijke huisjes vormen een prachtig schouwspel tegen de rotsen aan. De straten zijn er smal en stijl en in de avonduren is Positano op haar allermooist. The post De 15 mooiste Italiaanse dorpjes appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 17. Ben Weyts stelt Airbnb in gebreke (08/05/2018 - Knack)
  Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) is het beu dat Airbnb weigert om adressen te geven van panden die via het onlineplatform verhuurd worden. Daarom zal hij Airbnb in gebreke stellen, zo staat dinsdag in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 18. Heeft Airbnb nog een toekomst? (30/04/2020 - Express)
  Airbnb werd opgericht in het midden van de financiële crisis. Mensen die zich geen hotel konden veroorloven waren voor een... The post Heeft Airbnb nog een toekomst? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Dit is het populairste optrekje op Airbnb (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maak jij op Airbnb een lijstje aan met alle droombestemmingen die je onder ogen komen? Dan bestaat de kans dat deze boomhut, die een man uit Atlanta in de VS in zijn tuin bouwde, er instaat. Liefst 300.000 mensen per maand bezoeken het zoekertje en het is daarmee het populairste op Airbnb.
  [naar artikel]
 20. Dit is het populairste optrekje op Airbnb (19/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Maak jij op Airbnb een lijstje aan met alle droombestemmingen die je onder ogen komen? Dan bestaat de kans dat deze boomhut, die een man uit Atlanta in de VS in zijn tuin bouwde, er instaat. Liefst 300.000 mensen per maand bezoeken het zoekertje en het is daarmee het populairste op Airbnb.
  [naar artikel]
 21. Airbnb komt met luxevariant Airbnb Plus (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Online marktplaats Airbnb komt met een duurdere variant, waarop de woningen aan bepaalde kwaliteitsgaranties moeten voldoen. Dat heeft CEO Brian Chesky vandaag bekendgemaakt. De formule zal eerst uitgetest worden in dertien grote steden.
  [naar artikel]
 22. Op wereldreis én het goede doel steunen? Airbnb maakt het mogelijk (20/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Airbnb biedt een select groepje van reizigers een wereldreis aan die hen langs achttien verschillende landen zal leiden in twaalf weken tijd. De opbrengst schenkt Airbnb aan de stichting van Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.
  [naar artikel]
 23. De verborgen business achter uw Airbnb-adresje (05/08/2017 - De Tijd)
  08:00 Het begon als een website voor wie af en toe een kamer of misschien zijn woning wilde verhuren aan toeristen. Maar achter de Airbnb-adresjes groeit een nieuwe business: de Airbnb-ketens. Die draaien s...
  [naar artikel]
 24. Let op de kleine lettertjes bij Airbnb (13/04/2019 - De Morgen)
  Wie zijn woning openstelt voor gasten via populaire verhuursites als Airbnb, is amper verzekerd tegen brand, schade of ongelukken. De meeste verzekeringspolissen van particulieren dekken de schade niet automatisch. En de garantie van Airbnb zelf vertoont hiaten.
  [naar artikel]
 25. airbnb moet de ramen opengooien (12/04/2019 - De Morgen)
  Airbnb krijgt definitief voet aan grond in ons land: het aantal verhuuradressen is in een jaar verdubbeld tot 9.000. Met soepelere regels hoopt de overheid nu grip te krijgen op een sector die graag in de schaduw opereert. 'Hoeveel Airbnb-verhuurders hier belastingen betalen? Geen, denk ik.'
  [naar artikel]
 26. En plots is uw flat een bordeel: Airbnb is de nieuwe motelkamer (22/08/2019 - De Morgen)
  Terwijl u op vakantie gaat, verhuurt u uw appartement via Airbnb? Kijk toch maar uit aan wie u uw sleutels geeft. Soms worden Airbnb-kamers omgetoverd tot pop-upbordeel, stellen zowel politie als hulpverleners vast. ‘En daar is weinig tegen te doen.’
  [naar artikel]
 27. Weyts stelt Airbnb in gebreke (08/05/2018 - Metro)
  Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) is het beu dat Airbnb weigert om adressen te geven van panden die via het onlineplatform verhuurd worden. “Zo kunnen wij niet controleren of ze bijvoorbeeld brandveilig zijn.” Daarom zal hij Airbnb in gebreke stellen, zo staat dinsdag in Het Nieuwsblad. Met de ingebrekestelling neemt Weyts het voortouw in Europa. “We geven Airbnb de kans om uit de grijze zone te treden. Doen ze dat niet, dan is dit de eerste stap naar een proces”, zegt de minister. Het agentschap Toerisme Vlaanderen straft Airbnb-panden die zich niet aan de regels houden. bron: Belga Het bericht Weyts stelt Airbnb in gebreke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Valse Airbnb-aanbieding kost Greet en haar gezin 3.500 euro (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Opgelicht. Dat werd Greet Schils toen ze online een vakantiehuisje boekte. Via Airbnb dacht ze, maar ze was op een van de vele fake Airbnb-sites terechtgekomen, zo blijkt. Ze is 3.500 euro kwijt.
  [naar artikel]
 29. Hotelsector maakt zich zorgen over Airbnb, maar student relativeert in thesis: “Prijsverschil is verwaarloosbaar” (16/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De intrede van Airbnb heeft niet het verwachte negatieve effect op de Antwerpse hotelsector, zo stelt Vincent Daelemans (25), student TEW aan de Universiteit Antwerpen, in zijn thesisonderzoek. “Een belangrijke reden waarom mensen voor Airbnb kiezen, is de prijs. Maar het prijsverschil tussen een hotelkamer of een Airbnb-verblijf is verwaarloosbaar.”
  [naar artikel]
 30. Airbnb lijft hotelverhuursite HotelTonight in (07/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Airbnb heeft last-minute hotelverhuursite HotelTonight overgenomen. De internetmarktplaats voor slaapplaatsen bij particulieren breidt met de deal zijn aanbod van hotelkamers uit. Financiële details over de deal werden niet gemeld. Hoteltonight is naar schatting 465 miljoen dollar waard. Volgens Airbnb blijven de twee bedrijven voorlopig los van elkaar opereren. Wel zal er her en der een koppeling tussen het aanbod van Airbnb en HotelTonight komen.
  [naar artikel]
 31. Airbnb ziet aantal boekingen toenemen (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Woningverhuurplatform Airbnb heeft in het derde kwartaal gemerkt dat de terugkeer van het reizen na de vele coronabeperkingen doorzette. Juist omdat veel mensen dichter bij huis vakantie vierden en nog altijd liever niet in grote hotels verbleven, ging het Airbnb voor de wind.
  [naar artikel]
 32. Google pompt geld in Airbnb (22/09/2016 - De Tijd)
  21:46 Het online verhuurplatform Airbnb heeft 850 miljoen dollar vers geld getankt, onder meer bij de groeikapitaalpoot van Google-moeder Alphabet. Airbnb is nu 30 miljard dollar waard.
  [naar artikel]
 33. Airbnb: “Cijfers over Airbnb-verhuur kloppen niet” (04/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Verhuurplatform Airbnb spreekt de cijfers die vrijdag in De Tijd verschenen over de opbrengsten voor verhuurders tegen. Op basis van een internationaal onderzoek in samenwerking met de Duitse krant Süddeutsche Zeitung, het Franse Le Monde en het Nederlandse Trouw bericht De Tijd dat er elk jaar voor meer dan 77 miljoen euro aan panden wordt verhuurd in ons land, maar de door de kranten gebruikte methodologie is helemaal fout, klaagt Airbnb.
  [naar artikel]
 34. EU-Hof: 'Lidstaten mogen Airbnb niet zomaar inperken' (30/04/2019 - De Tijd)
  13:05 Airbnb is een informatiedienst en geen vastgoedmakelaar. Dat zegt een Europees advies. Europese lidstaten kunnen de activiteiten van Airbnb in hun land om die reden niet zomaar aan banden leggen.
  [naar artikel]
 35. In cijfers: de booming business van Airbnb in België (04/08/2017 - De Redactie)
  Ook in ons land zet het online verhuurplatform Airbnb zijn opmars stevig voort. Het aantal verhuurde panden neemt in zowat alle Belgische grootsteden pijlsnel toe. Airbnb-verhuurders verdienden het voorbije jaar daar ruim 77 miljoen euro mee. Dat blijkt uit een onderzoek van de krant De Tijd.
  [naar artikel]
 36. Weyts gaat Airbnb een boete geven: "Airbnb moet zich aan de regels houden" (11/08/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Toerisme, Ben Weyts (N-VA) gaat Airbnb een boete geven. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie. Weyts wil dat het online platform om overnachtingen te boeken gegevens vrijgeeft van mensen die in Vlaanderen slaapplaatsen aanbieden. Zo kunnen inspectiediensten controleren of de panden in orde zijn met het logiedecreet. Maar Airbnb weigert.
  [naar artikel]
 37. Airbnb biedt 20.000 gevluchte Afghanen kosteloos onderdak (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Airbnb biedt 20.000 gevluchte Afghanen kosteloos onderdak Woningverhuurplatform Airbnb gaat wereldwijd tijdelijk 20.000 Afghaanse vluchtelingen kosteloos onderdak bieden. Die belofte deed Brian Chesky, topman en medeoprichter van Airbnb op Twitter. De opvang van vluchtelingen gaat onmiddellijk in. Airbnb betaalt volgens de topman voor het verblijf. Volgens Chesky is sprake van een van de grootste humanitaire crisissen van deze tijd. Hij voelt de […] Lees dit artikel: Airbnb biedt 20.000 gevluchte Afghanen kosteloos onderdak
  [naar artikel]
 38. De pandemie deed onze reisgewoontes veranderen, en Airbnb plukt daar de vruchten van (17/02/2022 - Express)
  Airbnb-gebruikers gingen het afgelopen jaar opvallend langer op reis, en kozen daarbovenop voor meer luxe dan vroeger. Dat vertelt Airbnb-CEO Brian Chesky aan CNBC. Volgens hem heeft de pandemie ons reisgedrag aanzienlijk veranderd. Onverdroten, ondanks klappen pandemie De toeristische sector heeft wereldwijd zware klappen mogen incasseren tijdens de coronacrisis. Ook bij het online bookingplatform Airbnb […]
  [naar artikel]
 39. Website berekent wat je kan vragen op Airbnb voor je huis (23/09/2017 - Express)
  Je huis of appartement verhuren met Airbnb of een gelijkaardige website als je op reis bent, kan financieel heel interessant zijn. Maar het is niet eenvoudig om te weten hoeveel huur je moet vragen. Om je daarbij te helpen is er nu een handige website. Als je op reis bent, is je huis of appartement onbewoond. Daarom zetten steeds meer mensen hun woonst voor die periode op Airbnb of een gelijkaardige website. Zo verdien je een deel van je reis terug zonder dat je er zelf last van hebt. Maar als je je huis of appartement op de website van Airbnb zet, is het moeilijkste altijd om een prijs in te stellen. Om je daarbij te helpen, is er nu een handige website. De Amerikaanse website Eliot & Me heeft een tool ontwikkeld die je een richtprijs geeft van wat jij zou kunnen vragen en dat werkt perfect, ook in België. Enkele vragen Op de website geef je je adres in en zeg je hoeveel mensen er kunnen verblijven. Je vult daarna in hoeveel slaap- en badkamers er zijn. Meer moet de site niet weten om jou te zeggen hoeveel je kan vragen per dag of per week. De website toont ook in welke maanden je hoeveel kan vragen, want dat durft al eens serieus te verschillen. Natuurlijk kies je zelf wat je vraagt, maar met deze website heb je nu toch een beetje een idee wat realistisch is. The post Website berekent wat je kan vragen op Airbnb voor je huis appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 40. ‘Airbnb stelt beursgang uit door coronavirus’ (03/03/2020 - Express)
  Verhuurplatform Airbnb vreest dat het zijn beursgang moet uitstellen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus Covid-19. Dat schrijft persagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Volgens het Amerikaanse persbureau is Airbnb al een tijdje voorbereidingen aan het treffen voor een beursgang. Die zou normaal in maart of april afgetrapt worden. Bij de voorstelling van […] The post ‘Airbnb stelt beursgang uit door coronavirus’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Weyts: “Ik ga zorgen dat Airbnb de regels volgt” (06/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie zijn huis of appartement verhuurt via Airbnb, hoeft geen controles te vrezen van Toerisme Vlaanderen. Omdat Airbnb halsstarrig weigert de gegevens van verhuurders door te geven, kan Vlaanderen geen steekproeven uitvoeren. Minister Weyts dreigt met een rechtszaak.
  [naar artikel]
 42. Toerisme-minister Weyts stelt Airbnb in gebreke (08/05/2018 - Knack)
  Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) is het beu dat Airbnb weigert om adressen te geven van panden die via het onlineplatform verhuurd worden. Daarom zal hij Airbnb in gebreke stellen, zo staat dinsdag in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 43. IN BEELD. In deze Airbnb slaap je in een ballenbad (11/04/2019 - Metro)
  De ene Airbnb is de andere niet. Soms ben je als reiziger teleurgesteld, maar op andere momenten lijken je dromen uit te komen. Heb jij er altijd al van gedroomd om in een pastelkleurig ballenbad te slapen? Dan is dit de uitgelezen kans. Goed nieuws voor elke ballenliefhebber die binnenkort een tripje naar China op de planning heeft staan. In de stad Changsha in het oosten van het land kan je namelijk overnachten in een heus pastelkleurig ballenbad. Omdat zo’n plastic bollen niet meteen comfortabel slaapplezier bieden, is er uiteraard ook een bed voorzien. Je zal je ’s avonds wel een weg moeten banen door de ballen om onder de lakens te kunnen kruipen. Als we de beelden mogen geloven, lijkt de Airbnb alvast heel wat kinderdromen in vervulling te doen gaan. 1 of 3 Foto Airbnb Foto Airbnb Foto Airbnb Lees ook : Fairbnb biedt duurzaam alternatief voor Airbnb Het bericht IN BEELD. In deze Airbnb slaap je in een ballenbad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Ben Weyts stelt Airbnb in gebreke: "We moeten een lijst krijgen met alle Airbnb's in Vlaanderen" (08/05/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) stelt Airbnb in gebreke. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt door de minister bevestigd aan onze redactie. Het online platform om overnachtingen te boeken weigert om een lijst te geven met alle logies in Vlaanderen die via Airbnb te boeken zijn. "Op die manier kunnen we niet controleren of alle overnachtingsplaatsen in orde zijn met de veiligheidsvoorschriften", zegt Weyts. Als Airbnb blijft weigeren zal het tot een rechtszaak komen.
  [naar artikel]
 45. En plots is uw flat een bordeel: Airbnb-kamers omgetoverd tot pop-upbordeel (22/08/2019 - De Morgen)
  Terwijl u op vakantie gaat, verhuurt u uw appartement via Airbnb? Kijk toch maar uit aan wie u uw sleutels geeft. Soms worden Airbnb-kamers omgetoverd tot pop-upbordeel, stellen zowel politie als hulpverleners vast. ‘En daar is weinig tegen te doen.’
  [naar artikel]
 46. Airbnb wordt een reisbureau (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Airbnb deelt voortaan niet alleen kamers in huizen of woonsten, maar ook ervaringen. Naast een kamer in Fuerteventura, boek je dus voortaan ook een middag surfen. Of wie een romantisch appartement in Parijs zoekt, kan er nu meteen ook een tripje Montmartre met een kunstenaar bij boeken. Airbnb krijgt dus steeds meer de allures van een echt reisbureau.
  [naar artikel]
 47. Platgetreden paden moe? Dit zijn de twintig mooiste dorpjes van Italië (26/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De reisgids Borghi più belli d'Italia verzamelt elk jaar de mooiste Italiaanse dorpjes die minder bekend zijn, maar daarom niet minder charmant. Alleen al om te tonen dat er meer is dan pakweg het bekende Cinque Terre dat nu al door toeristen wordt overspoeld. Deze twintig dorpjes, in elk van de twintig Italiaanse regio's eentje, bieden een waardig alternatief voor de platgetreden paden en hebben heel wat troeven in pacht. Je kunt er terecht voor de cultuur, de gastronomie of gewoon het mooie uitzicht.
  [naar artikel]
 48. Tien Nederlandse studenten betrapt in Hamse airbnb (02/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft vrijdagavond tien Nederlandse studenten samen betrapt in een Airbnb in Ham. De vakantiegangers en de eigenaar kregen een coronaboete. Vorig weekend werden in dezelfde Airbnb ook al een groep Nederlanders beboet.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy