Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 July 2020
04:02 uur

Rik Van Cauwelaert: 'Als het zou kunnen, zou ik het duel opnieuw invoeren'

Knack

17/12/2017 - 10:04

Rik Van Cauwelaert is commentator bij De Tijd en was daarvoor directeur van Knack. Maar hoe is hij als mens? Om deze twintig vragen te beantwoorden, had Van Cauwelaert 10 minuten en 53 seconden nodig


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. We moeten het duel opnieuw invoeren' (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Albers & Van Cauwelaert: ‘Open VLD heeft de sleutels in handen' (12/09/2019 - De Tijd)
  15:10 In deze aflevering van Albers & Van Cauwelaert analyseren Isabel Albers en Rik Van Cauwelaert het regeerakkoord in Wallonië en bespreken ze de impact ervan op de federale regeringsvorming.
  [naar artikel]
 3. Albers & Van Cauwelaert: ‘Dit is Vlaamse Regering van de laatste kans' (11/10/2019 - De Tijd)
  06:00 In deze aflevering van Albers & Van Cauwelaert analyseren Isabel Albers en Rik Van Cauwelaert het regeerakkoord in Vlaanderen en bespreken ze hoe PS en N-VA elkaar moeten vinden op federaal niveau.
  [naar artikel]
 4. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (11/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 11 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 5. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (03/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 3 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 6. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (09/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 8 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 7. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (09/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 9 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 8. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (05/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 4 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 9. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (02/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 1 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 10. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (02/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 2 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 11. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (10/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 10 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 12. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (27/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 27 mei. De stembusgang is achter de rug en oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, hebben het bij Ivan De Vadder over de nieuwe politieke stand van zaken.
  [naar artikel]
 13. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (16/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 15 oktober. Oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, laten bij Ivan De Vadder hun licht schijnen op de stembusgang van zondag.
  [naar artikel]
 14. Zinzen en Van Cauwelaert fileren de campagne: 4 scherpe fragmenten (03/10/2018 - VRT NWS)
  Hoe kijken twee oude rotten van journalisten naar de campagne? Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert doen dat elke avond in "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan", op Canvas. Hieronder een eigenzinnige selectie van enkele spitante momenten van dinsdag.
  [naar artikel]
 15. "Zinzen & Van Cauwelaert" bezorgd om CD&V: "Partij dreigt te klein te worden voor een regering" (16/05/2019 - VRT NWS)
  CD&V heeft het moeilijk om zich deze campagne in de kijker te spelen. Het valt "De Tijd"-journalist Rik Van Cauwelaert op dat CD&V'ers te weinig hun standpunten durven te formuleren. "Vooral in West-Vlaanderen zal de partij moeten vechten om te overleven", vermoedt Van Cauwelaert. Gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen velt eenzelfde oordeel. "Ik vrees dat CD&V weleens te klein zou kunnen worden om nog in een regering te zitten."
  [naar artikel]
 16. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (17/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 16 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 17. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (15/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 15 mei. n de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 18. Een gesprek over Frans Van Cauwelaert met achterneef Rik en biograaf Lode Wils (07/06/2017 - Knack)
  Lode Wils tekende in Politieke Biografie het leven van politicus Frans Van Cauwelaert op. Wij spraken over het politieke icoon met achterneef Rik Van Cauwelaert en Wils. 'Zonder hem zouden wij nu een noodroep moeten lanceren om het Nederlands te redden.'
  [naar artikel]
 19. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (22/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 22 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 20. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (22/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 21 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 21. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (23/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 23 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 22. Rik Van Cauwelaert: 'Open VLD en CD&V hebben N-VA op haar wenken bediend' (18/12/2018 - Knack)
  Is de regering-Michel gevallen of niet? Is de N-VA eruit gestapt of geduwd? Oud-directeur van Knack Rik Van Cauwelaert meet de schade in de Wetstraat op.
  [naar artikel]
 23. Chat met Rik Van Cauwelaert over de Vlaamse regeringsonderhandelingen (12/08/2019 - De Tijd)
  14:09 Heeft u vragen over de Zweedse coalitie? Stel ze dan aan columnist Rik Van Cauwelaert. De chat start om 18.30 uur.
  [naar artikel]
 24. Verkiezingschat met Rik Van Cauwelaert (12/10/2018 - De Tijd)
  14:54 Welkom bij de verkiezingschat van De Tijd met Rik Van Cauwelaert. Hier kan u uw vragen stellen. We publiceren ze in de loop van de chat.
  [naar artikel]
 25. Albers & Van Cauwelaert: 'Politiek theater regeert' (21/06/2019 - De Tijd)
  14:54 Een maand na de verkiezingen laten Isabel Albers en Rik Van Cauwelaert hun licht schijnen op de politieke actualiteit.
  [naar artikel]
 26. Albers & Van Cauwelaert: 'Politiek theater regeert' (20/06/2019 - De Tijd)
  17:49 Een maand na de verkiezingen laten Isabel Albers en Rik Van Cauwelaert hun licht schijnen op de politieke actualiteit.
  [naar artikel]
 27. Politiek commentator Rik Van Cauwelaert: "Ik heb indruk dat men richting voorlopige regering aan het duwen is" (28/01/2020 - VRT NWS)
  Politiek commentator Rik Van Cauwelaert vraagt zich af wat informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) eigenlijk nog kunnen doen, nu ze nog een kleine verlenging van hun opdracht van de koning hebben gekregen. Zijn analyse van de politieke stand van zaken klinkt weinig optimistisch.
  [naar artikel]
 28. Zinzen & Van Cauwelaert analyseren de campagne: "Schrik voor de kiezer" en het "hyperkinetische gedrag van Calvo" (14/05/2019 - VRT NWS)
  Onder meer door de problematiek aan het station van Brussel-Noord lijkt het migratiedossier opnieuw een prominentere plaats te krijgen in deze campagne. Volgens "De Tijd"-journalist Rik Van Cauwelaert is er in het geval van Brussel-Noord geen sprake van racisme. "De mensen zijn eigenlijk gewoon beschaamd over de manier waarop wij er mààr in slagen om dit probleem aan te pakken." Gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen gaat nog een stapje verder. Hij verwijt politici een gebrek aan mededogen. Dat zeggen ze in "Zinzen & Van Cauwelaert bij Ivan" op Canvas.
  [naar artikel]
 29. Rik Van Cauwelaert over N-VA in Brussel: "Ze zetten in op hun sterkste programmaonderdeel" (24/04/2018 - VRT NWS)
  Volgens journalist en Brussel-kenner Rik Van Cauwelaert is het geen toeval dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zich zo ostentatief profileert in de hoofdstad door elf lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen voor te stellen. Volgens Van Cauwelaert moet je deze verkiezingen zien als aanloop naar de federale en regionale verkiezingen van volgend jaar.
  [naar artikel]
 30. Albers & Van Cauwelaert: 'Open VLD heeft helemaal geen sleutel in handen' (06/12/2019 - De Tijd)
  16:36 Krijgt Magnette paars-groen dit weekend op de rails? Isabel Albers en Rik Van Cauwelaert analyseren de federale formatie.
  [naar artikel]
 31. We moeten het duel opnieuw invoeren' (12/04/2019 - De Morgen)
  In zijn boek over een succesvolle bokser die door het lint gaat en alles dreigt te verliezen, kwam Abdelkader Benali zichzelf tegen. 'Er was een periode dat ik de werkelijkheid enkel licht beneveld aankon.'
  [naar artikel]
 32. Verkiezingen 2019: stel uw vragen aan columnist Rik Van Cauwelaert (26/05/2019 - De Tijd)
  19:45 Hoe moet het verder na de verkiezingen? Chat maandag om 13 uur over de politieke toekomst met onze columnist, Rik Van Cauwelaert.
  [naar artikel]
 33. Van Cauwelaert vreest voor "vieze oorlog" na bommetje van CDH (19/06/2017 - De Redactie)
  Volgens politiek analist Rik Van Cauwelaert dreigt CDH een vuile oorlog te ontketenen dor de bruggen met de PS op te blazen.
  [naar artikel]
 34. 'Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan', twee baldadige Muppets (02/10/2018 - De Morgen)
  In DM ZAPT zet de redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Bart Eeckhout over 'Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan' op Canvas.
  [naar artikel]
 35. De Kesel: “Van Cauwelaert is gestorven zoals hij geleefd heeft” (18/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Mgr. Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, heeft namens de Belgische bisschoppenconferentie zijn deelneming betuigd bij het overlijden van bisschop Jan Van Cauwelaert.
  [naar artikel]
 36. Antwerpse bisschop Jan Van Cauwelaert (102) overleden (18/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In het UZ in Jette is donderdagochtend bisschop Jan Van Cauwelaert op 102-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn Congregatie van het Onbevlekt Hart van Maria, beter gekend als de Scheutisten, bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 37. Lossen MR en PS samen de politieke crisis op? (16/07/2017 - De Redactie)
  PS en MR groeien naar mekaar toe. Dat zegt journalist Rik Van Cauwelaert in De Ochtend op Radio 1. Niemand vertrouwt CDH-voorzitter Benoit Lutgen nog om uit de crisis te geraken, zegt Van Cauwelaert.
  [naar artikel]
 38. Albers & Van Cauwelaert: 'PS & N-VA moeten met elkaar praten' (04/07/2019 - De Tijd)
  18:21 Na 'Verkiezingen '19' zijn Isabel Albers en Rik Van Cauwelaert terug met hun analyse van de politieke actualiteit. Dit keer stellen ze dat de twee grootste partijen van het land met elkaar rond de taf...
  [naar artikel]
 39. Rik Van Cauwelaert: 'Ik denk niet dat het cordon sanitaire doorbroken wordt. Toch wordt het uitkijken' (16/10/2018 - Knack)
  Rik Van Cauwelaert fileert de uitslag van de verkiezingen. 'Bart De Wever heeft die gewonnen. Punt', zegt hij. En: 'De SP.A heeft een existentieel probleem.'
  [naar artikel]
 40. Van Cauwelaert: "Beke zegt dat hij ongelukkig is, maar laat verstaan dat hij de regering niet wil laten vallen" (29/12/2017 - VRT NWS)
  Volgens journalist Rik Van Cauwelaert zal CD&V de regering niet laten vallen over de kwestie-Francken. Vanmorgen leek CD&V-voorzitter Wouter Beke aan te sturen op het ontslag van Francken, maar zo'n vaart zal het volgens Van Cauwelaert niet lopen.
  [naar artikel]
 41. Zinzen en Van Cauwelaert fileren de week: ‘Dit was een ordinaire knokpartij’ (08/12/2018 - De Morgen)
  De regering is dood, maar niemand wil de kosten voor de begrafenis op zich nemen. Dat vat volgens Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert – de meest ervaren politieke commentatoren van Vlaanderen – het best de clash over het VN-migratiepact samen. “Dit is een perfecte gijzeling.”
  [naar artikel]
 42. Zinzen en Van Cauwelaert bekijken een campagnedag die lijdt onder het voetbal (11/10/2018 - VRT NWS)
  Wat is Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert opgevallen op een campagnedag die zwaar overschaduwd werd door het schandaal dat de voetbalwereld dooreenschudt? Stof genoeg, zo blijkt. Hier volgt een eigenzinnige selectie.
  [naar artikel]
 43. Albers & Van Cauwelaert: ‘Partijen zijn wonden nog altijd aan het likken' (30/08/2019 - De Tijd)
  15:22 De zomervakantie is voorbij en we hebben nog altijd geen zicht op nieuwe federale regering. Redactiedirecteur Isabel Albers en columnist Rik Van Cauwelaert maken met samen chef politiek Bert Rymen de ...
  [naar artikel]
 44. Rik Van Cauwelaert verwacht vervroegde verkiezingen: 'Boek geen reis in februari of maart' (16/12/2019 - Knack)
  Heeft de reanimatiepoging van Paars-Geel kans op slagen? Nee, denkt politiek commentator Rik Van Cauwelaert. Zelfs Paars-Groen wordt moeilijk. 'Alexander De Croo is meer geschikt als premier dan Gwendolyn Rutten.'
  [naar artikel]
 45. Wetstraatanalisten Rik Van Cauwelaert & Guy Tegenbos: 'Zijn we nu helemaal zot geworden?' (17/05/2017 - Knack)
  In heel Europa krijgen de traditionele partijen klappen en wint het populisme terrein. Twee grijze en wijze commentatoren, Guy Tegenbos en Rik Van Cauwelaert, overschouwen de woelige golven: 'Het systeem zit in een legitimiteitscrisis en een deel van de intelligentsia verliest zich in hippe bijkomstigheden.'
  [naar artikel]
 46. Van Cauwelaert: "Termont maakt de situatie in Gent erger" (04/10/2018 - VRT NWS)
  Hoe burgemeester Termont reageert op het debat over de sociale woningen in Gent, maakt de situatie enkel erger. Dat zegt politiek analist Rik Van Cauwelaert in "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" Eerder bleek dat zeven sociale woningen in Gent die ongeschikt waren verklaard, toch nog worden verhuurd. Burgemeester Termont (SP.A) wijst daarvoor vooral naar huisvestingsmaatschappij WoninGent. 
  [naar artikel]
 47. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (14/05/2019 - VRT NWS)
  In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 48. Herbekijk: Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (14/05/2019 - VRT NWS)
  In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 49. Chat met columnist Rik Van Cauwelaert over de politieke crisis (09/12/2018 - De Tijd)
  17:52 Chat met Rik Van Cauwelaert over de politieke crisis. We starten maandag om 12 uur, u kan nu al vragen stellen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.