De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nieuwe Oostenrijkse kanselier komt dinsdag al naar Brussel

Het Nieuwsblad

17/12/2017 - 14:52

Sebastian Kurz, de nieuwe Oostenrijkse regeringsleider, brengt dinsdag al een bezoek aan de Europese Unie in Brussel. Maandag treedt Kurz aan als de nieuwe kanselier van Oostenrijk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Alexander Schallenberg legt eed af als nieuwe Oostenrijkse kanselier na corruptieschandaal Kurz (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alexander Schallenberg van de Oostenrijkse christendemocratische partij ÖVP heeft de eed afgelegd als nieuwe kanselier van het land. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken volgt zijn partijgenoot Sebastian Kurz op. Die trad afgelopen weekend af omdat hij wordt geviseerd in een corruptieonderzoek.
  [naar artikel]
 2. Interim-kanselier wordt eerste vrouwelijke regeringsleider in Oostenrijk (30/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen heeft donderdag rechter Brigitte Bierlein aangeduid als toekomstige interim-kanselier. Zij wordt daarmee de eerste vrouw die aan het hoofd van een Oostenrijkse regering komt te staan. Bierlein was tot nu toe voorzitter van het Grondwettelijk Hof.
  [naar artikel]
 3. Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz stapt uit politiek na schandalen: “Meer tijd maken voor gezin” (02/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz trekt zich volledig terug uit de politiek. Dat heeft hij donderdagochtend zelf bevestigd, na eerdere berichten in Duitse en Oostenrijkse media.
  [naar artikel]
 4. Oostenrijkse binnenlandminister Nehammer wordt nieuwe kanselier (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer wordt de nieuwe bondskanselier van het land en gaat ook de conservatieve Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) leiden.
  [naar artikel]
 5. Interim-kanselier Brigitte Bierlein wordt eerste vrouwelijke regeringsleider in Oostenrijk (30/05/2019 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen heeft rechter Brigitte Bierlein aangeduid als toekomstige interim-kanselier. Zij wordt daarmee de eerste vrouw die aan het hoofd van een Oostenrijkse regering komt te staan. Bierlein was tot nu toe voorzitter van het Grondwettelijk Hof.
  [naar artikel]
 6. Onderzoek geopend naar Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz en negen ÖVP-partijleden wegens corruptie (06/10/2021 - VRT NWS)
  Het Oostenrijkse gerecht heeft een onderzoek geopend naar kanselier Sebastian Kurz en negen van zijn partijleden bij de conservatieve ÖVP (Oostenrijkse Volkspartij). Ze worden verdacht van omkoping en vertrouwensbreuk.
  [naar artikel]
 7. Oostenrijkse kanselier Kurz onder druk wegens corruptie (08/10/2021 - De Tijd)
  21:30 De groene coalitiepartner van de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz vindt dat hij niet kan aanblijven nu hij van corruptie en omkoping wordt verdacht.
  [naar artikel]
 8. Schandaal rond vernietiging harde schijven dreigt Oostenrijkse ex-kanselier Kurz in het nauw te drijven (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gewezen Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) dreigt op twee maanden voor de verkiezingen in de problemen te raken, nu een zaak over de...
  [naar artikel]
 9. Alexander Schallenberg, de handpop van Sebastian Kurz die zijn kanseliersstoel warm houdt in Oostenrijk (11/10/2021 - VRT NWS)
  Oostenrijk heeft sinds vanmiddag een nieuwe kanselier: Alexander Schallenberg. Na een week laveren tussen de schandalen, besloot de vorige kanselier Sebastian Kurz zaterdag af te treden. De kans dat de nieuwe kanselier de Oostenrijkse geschiedenisboeken gaat halen, is erg klein. Uiteindelijk heeft de wissel maar 1 doel: Kurz uit de wind zetten, zodat hij na de volgende verkiezingen gewoon opnieuw kanselier wordt.
  [naar artikel]
 10. Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz verliest vertrouwensstemming daags na triomf bij EU-verkiezingen (27/05/2019 - VRT NWS)
  In Oostenrijk heeft het parlement een motie van wantrouwen tegen de conservatieve kanselier Sebastian Kurz goedgekeurd. Die was ingediend door de linkse oppositie, maar kreeg de steun van de extreemrechtse FPÖ, tot voor kort de coalitiepartner van Kurz. De president moet nu een nieuwe kanselier aanwijzen.
  [naar artikel]
 11. Minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer wordt nieuwe kanselier van Oostenrijk (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer wordt de nieuwe bondskanselier en partijvoorzitter van de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP). Dat heeft het partijbestuur vrijdag unaniem beslist. De 49-jarige Nehammer volgt zijn partijgenoot Alexander Schallenberg op, die donderdag na amper anderhalve maand als kanselier de handdoek in de ring gooide.
  [naar artikel]
 12. Oostenrijkse regering gaat verder als minderheidskabinet (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen heeft vier nieuwe ministers in de overgangsregering van de conservatieve kanselier Sebastian...
  [naar artikel]
 13. Oekraïense president Zelenski waarschuwt voor nieuwe aanvallen in het oosten, Oostenrijkse kanselier naar Poetin (11/04/2022 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft in een nieuwe toespraak op sociale media gewaarschuwd voor een nieuwe golf van aanvallen in het oosten van Oekraïne door het Russische leger. Rusland noemt hij laf en hij roept op tot nieuwe sancties tegen het Russische regime. De Oostenrijkse kanselier gaat vandaag praten met de Russische president Poetin in Moskou.
  [naar artikel]
 14. Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz kondigt afscheid van politiek aan (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz trekt zich uit de politiek terug. Dat heeft hij donderdag nu ook zelf aangekondigd op een persconferentie. Eerder hadden de Duitse krant Bild en verscheidene Oostenrijkse media het nieuws gebracht.
  [naar artikel]
 15. Ondertitels telenovelle zorgen voor hilarische eedaflegging Oostenrijkse regering (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer de president de nieuwe kanselier een kuiken genaamd Isabelle noemt... De Oostenrijkse openbare televisiezender ORF heeft ongewild een hit...
  [naar artikel]
 16. Oostenrijks ex-kanselier wordt manager in Silicon Valley (30/12/2021 - De Standaard)
  De vroegere Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 17. Oostenrijks ex-kanselier Kurz wordt manager in Silicon Valley (25/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De afgetreden Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten. Het zou gaan om een baan als manager in Silicon Valley, melden Oostenrijkse media.
  [naar artikel]
 18. Oostenrijks ex-kanselier Kurz wordt manager in Silicon Valley (25/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De afgetreden Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten. Het zou gaan om een baan als manager in Silicon Valley, melden Oostenrijkse media.
  [naar artikel]
 19. Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz wil zijn uiterst rechtse minister van Binnenlandse Zaken Kickl ontslaan (20/05/2019 - VRT NWS)
  Kanselier Kurz vraagt president Alexander Van der Bellen om de uiterstrechtse minister Kickl te ontslaan. De breuk binnen de Oostenrijkse regeringscoalitie lijkt nu compleet te worden en dat net voor de Europese verkiezingen.
  [naar artikel]
 20. Duitse binnenlandminister Seehofer praat met Oostenrijkse kanselier Kurz (03/07/2018 - De Morgen)
  De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) zoekt bij de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz steun voor het compromis dat de twee christendemocratische regeringspartijen in Duitsland rond terugwijzingen van en transitcentra voor migranten hebben bereikt.
  [naar artikel]
 21. Juncker zal Oostenrijkse regering beoordelen “op basis van daden” (20/12/2017 - Metro)
  Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker “is tegen elk vooroordeel” met betrekking tot de nieuwe Oostenrijke regering. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd na een ontmoeting met de nieuwe kanselier Sebastian Kurz. De 31-jarige Kurz legde maandag de eed af als nieuwe kanselier. De jongste regeringsleider van Europa neemt de leiding van een regering die zijn conservatieve ÖVP heeft gevormd met de rechtspopulistische FPÖ. Partijleider Heinz-Christian Strache wordt vicekanselier en de partij levert ook de ministers van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken en Defensie. In de tweede helft van volgend jaar zitten de Oostenrijkse regeringsleden de Europese ministerraden voor. Kurz – die ondertussen al meermaals zijn engagement voor de Europese Unie heeft uitgesproken – zakte dinsdag af naar Brussel voor gesprekken met Juncker en Europees president Donald Tusk. Die laatste had maandag al aangegeven dat hij erop vertrouwt dat de nieuwe Oostenrijkse regering “een constructieve en pro-Europese rol” zal blijven spelen in de EU. Een reactie van Juncker bleef tot dinsdagavond uit. “Het is helemaal niet mijn bedoeling om de minste commentaar te geven met betrekking tot de nieuwe regering in Oostenrijk. Ik ben tegen elk vooroordeel”, zei de Commissievoorzitter na afloop van zijn ontmoeting met Kurz. “De regering heeft erg duidelijk stelling genomen voor Europa en dat is wat voor mij telt. We zullen de Oostenrijkse regering beoordelen zoals we elke regering beoordelen: op basis van haar daden.” bron: Belga
  [naar artikel]
 22. Oostenrijkse politieke crisis: Alexander Schallenberg legt eed af als kanselier (11/10/2021 - Knack)
  Alexander Schallenberg (ÖVP) heeft maandag de eed afgelegd als nieuwe kanselier van Oostenrijk. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken volgt partijgenoot Sebastian Kurz op, die aftrad omdat hij wordt geviseerd in een corruptieonderzoek.
  [naar artikel]
 23. Onderzoek naar Oostenrijkse kanselier wegens corruptie (06/10/2021 - De Tijd)
  20:26 In Oostenrijk is een corruptieonderzoek begonnen tegen regeringsleider Sebastian Kurz en enkele van zijn medewerkers. Dat maakten de Oostenrijkse anticorruptiediensten (WKSTA) donderdag bekend.
  [naar artikel]
 24. Oostenrijkse ex-kanselier Kurz weer in oog van de storm na nieuwe onthullingen in corruptiezaak (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Sebastian Kurz, voormalig kanselier van Oostenrijk, bevindt zich opnieuw in het oog van de storm, in het kader van het corruptieonderzoek dat loopt tegen hem. Er doken nieuwe onthullingen op, die vrijdag door de 36-jarige politicus echter werden afgedaan als "verzinsels".
  [naar artikel]
 25. Juncker zal Oostenrijkse regering beoordelen “op basis van daden” (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker "is tegen elk vooroordeel" met betrekking tot de nieuwe Oostenrijkse regering. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd na een ontmoeting met de nieuwe kanselier Sebastian Kurz.
  [naar artikel]
 26. Oostenrijks ex-kanselier Sebastian Kurz wordt manager in Silicon Valley (25/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vroegere Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten. Dat berichtten verscheidene Oostenrijkse media zaterdag. Volgens de Kronen Zeitung gaat het om een baan als manager in Silicon Valley. In die regio ten zuiden van San Francisco hebben veel grote hightech-, IT- en internetbedrijven hun zetel.
  [naar artikel]
 27. Kanselier Kern: "Oostenrijk stevent af op vervroegde verkiezingen" (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostenrijk komen er wellicht al in de herfst nieuwe verkiezingen. Dat heeft de Oostenrijkse kanselier Christian Kern vandaag verteld aan de
  [naar artikel]
 28. Oostenrijkse groenen willen met centrumrechts onderhandelen (10/11/2019 - De Morgen)
  De Oostenrijkse groenen zijn bereid onderhandelingen te starten met de conservatieve ÖVP van ex-kanselier Sebastian Kurz over de vorming van een nieuwe regering. De uitvoerende raad van de Grünen schaarde zich zondag in Wenen unaniem achter die keuze, verklaarde partijvoorzitter Werner Kogler. Als de gesprekken slagen, dan zouden de groenen voor het eerst in een Oostenrijkse regering stappen.
  [naar artikel]
 29. Gerecht opent onderzoek naar medewerker ex-kanselier Kurz in Ibizagate-schandaal (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oostenrijkse gerecht voert een onderzoek naar een medewerker van voormalig kanselier Sebastian Kurz. Hij wordt ervan verdacht documenten te...
  [naar artikel]
 30. Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer wordt nieuwe kanselier (03/12/2021 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer wordt de nieuwe bondskanselier en partijvoorzitter van de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP). Dat heeft het partijbestuur unaniem beslist. De 49-jarige Nehammer volgt zijn partijgenoot Alexander Schallenberg op. Die kondigde gisteren zijn vertrek aan, amper anderhalve maand nadat hij het roer had overgenomen van de in opspraak gekomen Sebastian Kurz.
  [naar artikel]
 31. Na bezoek: Poetin denkt volgens Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer “oorlog te winnen” (17/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin denkt dat hij de oorlog aan het winnen is. Dat zegt de Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer, die hem bezocht, in een interview met NBC. Nochtans blijven de Oekraïners vechten en dat “tot de laatste snik”.
  [naar artikel]
 32. Na ontmoeting: Poetin denkt volgens Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer “oorlog te winnen” (18/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin denkt dat hij de oorlog aan het winnen is. Dat zegt de Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer, die hem onlangs ontmoette, in een interview met NBC. Nochtans blijven de Oekraïners vechten en dat “tot de laatste snik”.
  [naar artikel]
 33. Europese minitop vergadert over antwoord op nieuwe terreurgolf (09/11/2020 - Knack)
  Een week na de terreuraanslag in Wenen reist de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz naar Parijs voor een bezoek aan president Emmanuel Macron. Na hun onderhoud houden Kurz en Macron samen met de leiders van Duitsland en de Europese instellingen dinsdag om 15 uur een virtuele top over een Europees antwoord op de terreurdreiging.
  [naar artikel]
 34. Europese minitop over antwoord op nieuwe terreurgolf (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na de terreuraanslag in Wenen reist de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz dinsdag naar Parijs voor een bezoek aan de Franse president Emmanuel Macron. Na hun onderhoud houden Kurz en Macron samen met de leiders van Duitsland en de Europese instellingen om 15 uur een virtuele top over een Europees antwoord op de terreurdreiging.
  [naar artikel]
 35. Oostenrijkse kanselier vertoont grenzeloos opportunisme (04/01/2020 - De Tijd)
  17:26 Na de goedkeuring van de Oostenrijkse groenen kan Sebastian Kurz, het piepjonge boegbeeld van de conservatieve ÖVP, straks aan zijn tweede ambtstermijn beginnen. Hij neemt een groot politiek risico.
  [naar artikel]
 36. Brigitte Bierlein wordt eerste vrouwelijke regeringsleider in Oostenrijk (30/05/2019 - Knack)
  De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen heeft donderdag rechter Brigitte Bierlein aangeduid als toekomstige interim-kanselier. Zij wordt daarmee de eerste vrouw die aan het hoofd van een Oostenrijkse regering komt te staan. Bierlein was tot nu toe voorzitter van het Grondwettelijk Hof.
  [naar artikel]
 37. Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse ministers werken samen in strijd tegen illegale migratie (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft vandaag de oprichting van een "as" tussen de Oostenrijkse, Duitse en Italiaanse ministers van...
  [naar artikel]
 38. Van corruptie verdachte Kurz zegt geen schaduwkanselier te worden (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. “Ik ben geen schaduwkanselier”, schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz’ vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.
  [naar artikel]
 39. Oostenrijkse kanselier Kurz treedt af na beschuldigingen van corruptie (09/10/2021 - De Morgen)
  Achtervolgd door beschuldigigen van corruptie, maakt de Oostenrijkse regeringsleider Sebastian Kurz zaterdagavond zijn aftreden bekend, melden Oostenrijkse media. De coalitiepartner in zijn regering, De Groenen, willen niet meer met hem verder. Een minister uit het kabinet, Alexander Schallenberg, zou Kurz gaan opvolgen.
  [naar artikel]
 40. “Shredder-affaire” dreigt Oostenrijkse ex-kanselier Kurz in het nauw te drijven (23/07/2019 - Metro)
  De gewezen Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) dreigt twee maanden voor de verkiezingen in de problemen te raken, nu een zaak over de vernietiging van informatie van zijn kanselarij verder uitdijt. Een medewerker van Kurz zou vijf harde schijven laten vernietigen hebben, zo schrijven Oostenrijkse media, die de zaak hebben omgedoopt tot de “shredder-affaire”. Zondag was bekend geraakt dat het Oostenrijkse gerecht een onderzoek had opgestart naar een medewerker van de conservatieve ex-kanselier Sebastian Kurz. Hij werd verdacht van het vernietigen van informatie op een harde schijf van de kanselarij. Dat gebeurde op 23 mei, enkele dagen na het losbarsten van Ibizagate, de affaire die tot het ontslag van de regering-Kurz heeft geleid. Maar het Oostenrijkse magazine Falter komt met nieuwe informatie naar buiten die erop wijst dat de zaak mogelijk uitgebreider is dan tot nu toe werd gedacht. Zo blijkt het om vijf harde schijven te gaan, in plaats van één. De medewerker heeft de schijven in mei onder een valse naam naar de gespecialiseerde firma Reisswolf gebracht voor vernietiging. Bovendien blijkt de betrokken medewerker niet zomaar om het even wie te zijn: het zou gaan om de verantwoordelijke voor de socialemediakanalen van Kurz. Het blad Falter heeft op zijn website ook een video gepubliceerd, met onder meer beelden van de bewakingscamera van de firma Reisswolf. De erg zenuwachtige medewerker van de ex-kanselier is daarin te zien. De directeur van Reiswolff zegt in de video dat de man gevraagd had om de schijven tot drie maal toe door de shredder te halen, wat hoogst ongebruikelijk is. Omdat de man de rekening van 76,45 euro niet betaalde en niet bereikt kon worden op de valse contactgegevens die hij had opgegeven, was de firma naar het gerecht gestapt. Het is niet duidelijk welke gegevens er stonden op de vernietigde schijven. Een verband met Ibizagate wordt niet uitgesloten. ÖVP-kringen hadden eerder in een reactie al laten weten dat het vernietigen van persoonlijke gegevens en niet-officiële documenten niet abnormaal is bij een regeringswissel. Er worden “wegens lopende onderzoeken geen verdere verklaringen” afgelegd. bron: Belga Het bericht “Shredder-affaire” dreigt Oostenrijkse ex-kanselier Kurz in het nauw te drijven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Duitse minister van Binnenlandse Zaken praat met Oostenrijkse kanselier (03/07/2018 - Metro)
  De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) zoekt bij de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz steun voor het compromis dat de twee christendemocratische regeringspartijen in Duitsland omtrent terugwijzingen van en transitcentra voor migranten hebben bereikt. Seehofer zei vandaag voor het begin van een bijeenkomst van de Union-fractie in het parlement dat hij in de ochtend met Kurz (ÖVP) heeft gebeld. Zelf zal hij “zo snel mogelijk” naar Wenen vliegen, wanneer precies staat nog niet vast. De voorman van de Beierse CSU zei de indruk te hebben dat Kurz in “schrandere oplossingen” geïnteresseerd is. Omtrent een mogelijk akkoord met het belangrijke transitland dat Italië voor asielzoekers is komen er nog later op de dag gesprekken, zei Seehofer. “Wij spreken natuurlijk ook met Italië. Eerst moeten we zelf weten wat we willen”. bron: Belga Het bericht Duitse minister van Binnenlandse Zaken praat met Oostenrijkse kanselier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Wereldleiders betuigen medeleven aan Oostenrijk: “We zullen nooit toegeven aan terreur” (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo heeft op Twitter zijn medeleven betuigd naar aanleiding van het terreurgeweld in Wenen. De tweet was opgesteld in het Duits en gericht aan de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz. Ook andere politieke leiders hebben gereageerd op de gebeurtenissen in de Oostenrijkse hoofdstad.
  [naar artikel]
 43. 'Sebastian Kurz trekt naar Silicon Valley' (25/12/2021 - De Tijd)
  14:52 De 35-jarige Oostenrijkse oud-kanselier wordt manager bij 'een techbedrijf'.
  [naar artikel]
 44. Kanselier laat Israëlische vlag hijsen aan regeringsgebouw, Iran schrapt bezoek aan Oostenrijk (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een dag nadat de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz de opdracht gaf om de Israëlische vlag te hijsen aan de federale kanselarij, schrapt de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken een onderhoud met zijn ambtgenoot in Wenen.
  [naar artikel]
 45. Gerecht voert onderzoek naar Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz voor mogelijke valse getuigenissen (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wordt door aanklagers onderzocht vanwege zijn getuigenissen in een onderzoek naar een corruptieschandaal dat ook wel bekendstaat als Ibizagate. Volgens de oppositie heeft Kurz gelogen, maar zelf beweert hij de waarheid te hebben gesproken.
  [naar artikel]
 46. Kersverse Oostenrijkse premier wil af van EU-vluchtelingenquota (24/12/2017 - VRT NWS)
  De nieuwe Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz pleit voor een nieuw vluchtelingenbeleid in de Europese Unie, waarbij lidstaten niet langer een verplicht aantal vluchtelingen moeten opnemen. Hij volgt daarmee de lijn van de Visegrad-groep, de Oost-Europese lidstaten Polen, Hongarije, Tsjechië en Slovakije, die al langer strijden tegen vluchtelingenquota binnen de EU.
  [naar artikel]
 47. Oostenrijkse overgangsregering van interim-kanselier Brigitte Bierlein telt zes mannen en zes vrouwen (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostenrijk is de regering van interim-bondskanselier Brigitte Bierlein voltallig. Dat meldt het Oostenrijkse persagentschap APA. Het gaat om een...
  [naar artikel]
 48. Oostenrijkse overgangsregering van interim-kanselier Brigitte Bierlein compleet (02/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostenrijk is de regering van interim-bondskanselier Brigitte Bierlein voltallig. Dat meldt het Oostenrijkse persagentschap APA. Het gaat om een...
  [naar artikel]
 49. Huiszoekingen in kantoren Oostenrijkse kanselier Kurz en van regeringspartij ÖVP (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De gerechtelijke diensten in Oostenrijk hebben woensdag huiszoekingen uitgevoerd in de kanselarij en in het hoofdkwartier van regeringspartij ÖVP (Oostenrijkse Volkspartij). Dat heeft een woordvoerster van de partij bevestigd.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy