Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 July 2020
03:04 uur

9 doden bij aanval op legerbasis in Kaboel

VRT NWS

29/01/2018 - 08:31

De aanval op een militaire basis in de Aghaanse hoofdstad Kaboel, nabij een grote militaire academie begon om 5 uur plaatselijke tijd.  Terreurrganisatie IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. De aanval komt twee dagen na de bijzonder bloedige terreurdaad door de taliban, waarbij meer dan 100 doden vielen. 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe aanslag in Kaboel: minstens elf dodelijke slachtoffers (29/01/2018 - Knack)
  Bij de aanval op een legerbasis nabij een grote militaire academie in het Afghaanse Kaboel zijn minstens vijftien doden gevallen: elf Afghaanse soldaten en vier aanvallers.
  [naar artikel]
 2. 27 doden bij aanval op overheidsinstellingen in Kaboel (24/12/2018 - De Morgen)
  Bij een aanval op verschillende ministeries in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, zijn 27 doden gevallen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 3. Aanval op Amerikaanse universiteit in Kaboel beëindigd: minstens 9 doden (25/08/2016 - Knack)
  Bij de aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn woensdag minstens 9 doden en 22 gewonden gevallen. De aanval is nog niet opgeëist, maar twee aanvallers zijn gedood. Dat zegt de politie.
  [naar artikel]
 4. Minstens vier doden bij aanval taliban op hotel in Kaboel (01/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een nachtelijke aanval van de taliban op een door buitenlanders bezocht hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn vier doden gevallen: de drie aanvallers en een agent. Ook raakte een agent gewond. Intussen is de aanval beëindigd, zo is ter plaatse vernomen bij een politieagent, die anoniem wou blijven. Volgens de Afghaanse zender Tolo TV vielen geen doden of gewonden bij de hotelgasten.
  [naar artikel]
 5. Ook Amerikanen onder doden bij aanslag in Kaboel (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aanval van zes talibanstrijders op het Hotel Intercontinental afgelopen weekend in Kaboel zijn ook Amerikaanse doden en gewonden gevallen....
  [naar artikel]
 6. Bijna 50 doden bij aanval op militair ziekenhuis in Kaboel (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aanval van een commando van Islamitische Staat (IS) op een militair hospitaal in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is de slachtofferbalans
  [naar artikel]
 7. 27 doden bij aanval op overheidsinstellingen in Kaboel (24/12/2018 - Metro)
  Bij de aanval op verschillende ministeries in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, zijn maandag 27 doden gevallen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Gewapende aanvalles pleegden maandag een aanslag met een bomauto vlakbij verschillende ministeries. Nadien trokken ze de aanpalende gebouwen in om er het personeel te gijzelen. De ordediensten konden 200 gijzelaars bevrijden. Bij de aanval vielen volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 27 doden: 26 burgers en 1 politieagent. Daarnaast kwamen ook drie aanvallers om het leven. Zestien burgers en een politieagent raakten gewond. Twee gebouwen werden ondertussen al volledig uitgekamd door de veiligheidsdiensten. Een derde gebouw wordt nog doorzocht. De aanslag is nog niet opgeëist. bron: Belga Het bericht 27 doden bij aanval op overheidsinstellingen in Kaboel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Zeker twintig doden bij aanslag in Kaboel na aftrap verkiezingen Afghanistan (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Afghaanse hoofdstad Kaboel vielen bij een aanval op de kantoren van een running mate van de Afghaanse president Ashraf Ghani zondagnamiddag minstens 20 doden. De aanval op Amrullah Saleh duurde zes uur. Alle aanvallers werden volgens de ordediensten gedood, maar de aanslag werd nog niet opgeëist.
  [naar artikel]
 9. Aanval op Inter-Continental Hotel in Kaboel aan de gang: 'Minstens vijf doden' (21/01/2018 - Knack)
  Bij de aanval op het Inter-Continental Hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn vijf doden gevallen. Dat blijkt uit een eerste officiële balans van de inlichtingendienst NDS.
  [naar artikel]
 10. Aanval op Inter-Continental Hotel in Kaboel afgelopen: 'Vijf doden' (21/01/2018 - Knack)
  Bij de aanval op het Inter-Continental Hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn vijf doden gevallen. Dat blijkt uit een eerste officiële balans van de inlichtingendienst NDS.
  [naar artikel]
 11. Meer dan 30 doden na aanval van IS op grootste militair hospitaal in Kaboel (08/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een aanval van een commando van terreurgroep Islamitische Staat (IS) op het grootste militaire hospitaal in Kaboel zijn minstens 30 mensen gedood en meer dan 50 gewonden gevallen. Het gaat vooral om burgers. Dat maakte het Afghaanse ministerie van Defensie bekend. De autoriteiten gewaagden eerst nog van 4 doden en 66 gewonden.
  [naar artikel]
 12. Meer dan 30 doden na aanval van IS op grootste militair hospitaal in Kaboel (08/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanval van een commando van terreurgroep Islamitische Staat (IS) op het grootste militaire hospitaal in Kaboel zijn minstens 30 mensen gedood en meer dan 50 gewonden gevallen. Het gaat vooral om burgers. Dat maakte het Afghaanse ministerie van Defensie bekend. De autoriteiten gewaagden eerst nog van 4 doden en 66 gewonden.
  [naar artikel]
 13. Aanval op Amerikaanse universiteit in Kaboel: tol loopt op tot 16 doden, 53 gewonden (26/08/2016 - Knack)
  Bij de aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, die woensdagavond begon en meer dan tien uur duurde, zijn volgens een nieuwe balans zestien mensen gedood.
  [naar artikel]
 14. Aanval militair hospitaal Kaboel: minstens twee doden (08/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op een militair hospitaal in het Afghaanse Kaboel zijn minstens twee mensen gedood. Negen anderen raakten gewond. De aanval is nog
  [naar artikel]
 15. 2 doden bij aanval legerbasis Venezuela (07/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een "terreuraanval" tegen een legerbasis in Venezuela zijn twee aanvallers gedood en werden acht mannen opgepakt. Dat heeft president Nicolas
  [naar artikel]
 16. Aanslag Kaboel: Al 48 doden en 112 gewonden (22/04/2018 - Metro)
  Een kamikaze heeft zich vandaag opgeblazen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel aan een administratief centrum dat stemkaarten uitgeeft voor de verkiezingen. Bij de zelfmoordaanslag vielen 48 doden en 112 gewonden, aldus de recentste balans. Bij de doden zijn zeker 21 vrouwen en vijf kinderen, zegt Wahid Majrooh, woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid. De aanval vond plaats in het westen van de Afghaanse hoofdstad, in de overwegend sjiitische wijk Dasht-e-Barchi, en werd opgeëist door IS. Bron: Belga   Het bericht Aanslag Kaboel: Al 48 doden en 112 gewonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Doden na aanval op sjiietische moskee in Kaboel (25/08/2017 - VRT NWS)
  Een aanslag op een sjiietische moskee in Kaboel heeft het leven gekost aan minstens 12 mensen. Volgens een lokaal ziekenhuis zijn er zelfs 20 doden. Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.
  [naar artikel]
 18. "Twee doden bij aanval op Venezolaanse legerbasis" (07/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een "terreuraanval" tegen een legerbasis in Venezuela zijn twee aanvallers gedood en werden acht mannen opgepakt. Dat heeft president Nicolas
  [naar artikel]
 19. 2 doden bij aanval legerbasis Venezuela (07/08/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Doden en gewonden bij zelfmoordaanslag aan administratief centrum in Kaboel (22/04/2018 - Metro)
  Een kamikaze heeft zich zondag opgeblazen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel aan een administratief centrum dat stemkaarten uitgeeft voor de verkiezingen. Bij de zelfmoordaanslag zijn zeker vier doden en vijftien gewonden gevallen. “De mensen stonden allemaal bij mekaar om hun identiteitskaart terug te krijgen, toen de explosie plaatsvond aan de ingang van het centrum”, aldus politiechef Dawood Amin. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei dat er volgens een eerste balans vier doden en vijftien gewonden geteld zijn. De aanval vond plaats in het westen van de Afghaanse hoofdstad, in de overwegend sjiitische wijk Dasht-e-Barchi. Het gaat om de eerste aanval in Kaboel tegen een centrum dat de kieslijsten voorbereidt voor de parlementsverkiezingen van 20 oktober sinds de start van de registratie op 14 april. Bron: Belga   Het bericht Doden en gewonden bij zelfmoordaanslag aan administratief centrum in Kaboel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Minstens 18 doden na aanval van taliban op hotel in Kaboel (21/01/2018 - VRT NWS)
  Minstens 18 burgers, waaronder 14 buitenlanders, zijn gisteravond en -nacht om het leven gekomen bij de aanval van de taliban op het luxueuze Hotel Inter-Continental in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat zegt het Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. 
  [naar artikel]
 22. Nieuwe aanslag in Kaboel: minstens negen doden (29/01/2018 - Knack)
  Bij de aanval op een militaire basis nabij een grote militaire academie in het Afghaanse Kaboel zijn minstens negen doden gevallen: vijf Afghaanse soldaten en vier aanvallers.
  [naar artikel]
 23. Zeker tien doden bij aanval op Malinees leger (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens tien Malinese militairen zijn zondagochtend gedood tijdens een aanval op de legerbasis Boulikessi, in het centrum van Mali. Dat is
  [naar artikel]
 24. Terroristen vallen ministerie in Afghaanse hoofdstad Kaboel aan waar 2.000 mensen zitten, minstens zeven doden (20/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfmoordterroristen hebben na een periode van betrekkelijke rust in Kaboel een aanval uitgevoerd op het Afghaans ministerie van Communicatie....
  [naar artikel]
 25. Aanval op universiteit Kaboel beëindigd, aanvallers gedood (25/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, die woensdagavond rond 19 uur van start ging, is vrijdagochtend na ongeveer 10 uur afgelopen. De politie doodde de twee aanvallers, aldus Faraidon Obaidi, het hoofd van de gerechtelijke politie van Kaboel. Bij de aanval kwamen minstens zeven mensen om het leven, verklaarde politiechef Abdul Rahman Rahimi aan persagentschap Associated Press.
  [naar artikel]
 26. Aanval op universiteit Kaboel beëindigd, aanvallers gedood (25/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, die woensdagavond rond 19 uur van start ging, is vrijdagochtend na ongeveer 10 uur afgelopen. De politie doodde de twee aanvallers, aldus Faraidon Obaidi, het hoofd van de gerechtelijke politie van Kaboel. Bij de aanval kwamen minstens zeven mensen om het leven, verklaarde politiechef Abdul Rahman Rahimi aan persagentschap Associated Press.
  [naar artikel]
 27. Zeker negen doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een zelfmoordaanslag nabij een moskee, in een vooral sjiitische wijk in Kaboel, zijn zeker negen doden gevallen. Zeker één politieagent kwam om. Er waren ook achttien gewonden bij de aanval, in de wijk Dasht-e Barchi. IS eiste via de sociale media de aanslag op.
  [naar artikel]
 28. Zeker 12 doden na aanval op Amerikaanse universiteit in Kaboel (25/08/2016 - De Redactie)
  De aanval begon gisteravond, Afghaanse ordetroepen konden hem in de loop van de nacht tot een einde brengen. Zeker 12 mensen, onder wie 7 studenten, lieten het leven. Wellicht is de aanval uitgevoerd door taliban-strijders.
  [naar artikel]
 29. Geen Belgische militairen onder slachtoffers taliban-aanval op Afghaanse legerbasis (23/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de taliban-aanval van afgelopen vrijdag op een Afghaanse legerbasis nabij Mazar-i-Sharif, in het noorden van Afghanistan, werden geen
  [naar artikel]
 30. Zeventien Indiase soldaten gedood bij aanval op legerbasis in Kasjmir (18/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zeventien soldaten zijn gisteren gedood tijdens een aanval van rebellen op een belangrijke legerbasis in het door India beheerde deel van de
  [naar artikel]
 31. Aanslag op G4S in Kaboel: 15 doden, 29 gewonden (29/11/2018 - Metro)
  Een aanval van de taliban op een gebouw van het Britse veiligheidsbedrijf G4S in de Afghaanse hoofdstad Kaboel heeft uiteindelijk aan 15 mensen het leven gekost, de vijf aanvallers inbegrepen. Het vuurgevecht duurde bijna tien uur en eindigde deze ochtend. Negenentwintig mensen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. De aanval begon woensdagavond plaatselijke tijd, toen een kamikaze zichzelf opblies in een auto. Daarop werd het gebouw van G4S bestormd, en brak een vuurgevecht uit. De taliban eisten de aanval op. Volgens een woordvoerder van de radicaalislamitische beweging ging het om een antwoord op de burgerslachtoffers die onlangs vielen in operaties en luchtaanvallen van de Afghaanse en Amerikaanse troepen in de zuidelijke provincies Helmand en Kandahar, en de oostelijke provincie Nangarhar. Bron: Belga   Het bericht Aanslag op G4S in Kaboel: 15 doden, 29 gewonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Daders van aanval in Kaboel omgekomen (21/08/2018 - Metro)
  De Afghaanse veiligheidstroepen hebben de aanval in Kaboel, die meer dan zes uur geduurd heeft, kunnen beëindigen. De twee aanvallers werden doodgeschoten, volgens een militaire bron. “Zes burgers en soldaten raakten gewond. De twee aanvallers werden gedood. De vijand vuurde mortiergranaten af”, zei generaal Murad Ali Murad, de commandant van het garnizoen van Kaboel, op een persconferentie. Volgens Murad werden minstens 20 raketten afgevuurd op het diplomatenwijk. De daders zijn militanten van Islamitische Staat, en verschuilden zich in een huis in een buurt in het oosten van Kaboel. Na uren van gevechten konden de speciale eenheden de twee doden. De raketaanvallen vonden plaats op het moment dat de Afghaanse president Ashraf Ghani ter gelegenheid van de eerste dag van het Offerfeest een speech aan het geven was. Volgens IS hadden de aanvallers het gemunt op het Afghaanse presidentiële paleis. bron: Belga Het bericht Daders van aanval in Kaboel omgekomen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Tientallen doden door aanval jihadisten in Burkina Faso (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval van militanten op een legerbasis in het noorden van Burkina Faso zijn dinsdag zeker zeven militairen en 35 burgers, onder wie veel...
  [naar artikel]
 34. Meer dan 10 doden bij aanval op legerbasis in Burkina Faso (20/08/2019 - Metro)
  In Burkina Faso zijn minstens 10 soldaten gedood bij een aanval van “gewapende terroristen” op een legerpost in Koutougou, in de provincie Soum. Dat heeft een woordvoerder van het leger gezegd maandag. Verschillende anderen raakten gewond. Als vergelding voor de aanval doodde het leger tijdens een antiterreuroperatie enkele “terroristen”, zo staat te lezen in een verklaring van het leger. Over de identiteit van de aanvallers of de groepering waartoe ze zouden behoren, werd echter geen informatie vrijgegeven. Het noorden van Burkina Faso, dat grenst aan Mali en Niger, dient als schuilplaats voor islamistische extremisten. Die plegen vaak aanvallen op de burgerbevolking. Het ongeveer 20 miljoen inwoners tellende Burkina Faso is volgens de Verenigde Naties een van ’s werelds armste landen. bron: Belga Het bericht Meer dan 10 doden bij aanval op legerbasis in Burkina Faso verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Minstens 60 doden bij aanslag op trouwfeest in Kaboel (18/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zaterdag minstens 63 doden en 182 doden gevallen. Dat melden de autoriteiten zondag.
  [naar artikel]
 36. Grote explosie op trouwfeest in Kaboel: “63 doden en 182 gewonden” (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn gisteren minstens 63 doden en 182 doden gevallen. Dat melden de...
  [naar artikel]
 37. Dodental aanval op universiteit in Kaboel loopt op tot 16 (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, die gisterenavond begon en meer dan tien uur duurde, zijn zestien
  [naar artikel]
 38. Minstens zes doden bij aanslag in Kaboel (25/12/2017 - Metro)
  In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn maandag minstens zes burgers omgekomen bij een bomaanslag in de buurt van de kantoren van de Afghaanse inlichtingendienst NDS. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken. De aanval gebeurde ’s ochtends bij het Abdul Haqplein en komt er een week na een gewapende aanval op een militair trainingscentrum van de Afghaanse inlichtingendienst in het westen van Kaboel. Volgens Najib Danish, woordvoerder van het Afghaanse binnenlandministerie, werden bij de ontploffing zes burgers gedood die in een auto zaten. Drie anderen raakten gewond. “Het precieze doel van de aanval kennen we nog altijd niet”, klinkt het. In de buurt van het Abdul Haqplein zijn ook onder meer de NAVO en de Amerikaanse ambassade gevestigd. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 39. Minstens zes doden bij aanslag in Kaboel (25/12/2017 - Metro)
  In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn maandag minstens zes burgers omgekomen bij een bomaanslag in de buurt van de kantoren van de Afghaanse inlichtingendienst NDS. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken. De aanval gebeurde ’s ochtends bij het Abdul Haqplein en komt er een week na een gewapende aanval op een militair trainingscentrum van de Afghaanse inlichtingendienst in het westen van Kaboel. Volgens Najib Danish, woordvoerder van het Afghaanse binnenlandministerie, werden bij de ontploffing zes burgers gedood die in een auto zaten. Drie anderen raakten gewond. “Het precieze doel van de aanval kennen we nog altijd niet”, klinkt het. In de buurt van het Abdul Haqplein zijn ook onder meer de NAVO en de Amerikaanse ambassade gevestigd. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 40. Minstens zes doden bij aanslag in Kaboel (25/12/2017 - Metro)
  In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn maandag minstens zes burgers omgekomen bij een bomaanslag in de buurt van de kantoren van de Afghaanse inlichtingendienst NDS. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken. De aanval gebeurde ’s ochtends bij het Abdul Haqplein en komt er een week na een gewapende aanval op een militair trainingscentrum van de Afghaanse inlichtingendienst in het westen van Kaboel. Volgens Najib Danish, woordvoerder van het Afghaanse binnenlandministerie, werden bij de ontploffing zes burgers gedood die in een auto zaten. Drie anderen raakten gewond. “Het precieze doel van de aanval kennen we nog altijd niet”, klinkt het. In de buurt van het Abdul Haqplein zijn ook onder meer de NAVO en de Amerikaanse ambassade gevestigd. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 41. Minstens zes doden bij aanslag in Kaboel (25/12/2017 - Metro)
  In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn maandag minstens zes burgers omgekomen bij een bomaanslag in de buurt van de kantoren van de Afghaanse inlichtingendienst NDS. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken. De aanval gebeurde ’s ochtends bij het Abdul Haqplein en komt er een week na een gewapende aanval op een militair trainingscentrum van de Afghaanse inlichtingendienst in het westen van Kaboel. Volgens Najib Danish, woordvoerder van het Afghaanse binnenlandministerie, werden bij de ontploffing zes burgers gedood die in een auto zaten. Drie anderen raakten gewond. “Het precieze doel van de aanval kennen we nog altijd niet”, klinkt het. In de buurt van het Abdul Haqplein zijn ook onder meer de NAVO en de Amerikaanse ambassade gevestigd. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 42. Aanval op Inter-Continental Hotel in Kaboel aan de gang (20/01/2018 - Metro)
  In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is zaterdagavond een aanval aan de gang op het luxueuze Inter-Continental Hotel. Volgens een bron bij de inlichtingendiensten hebben minstens vier personen zich toegang tot het hotel verschaft en zijn ze op de klanten beginnen schieten. Of er slachtoffers gevallen zijn, is niet duidelijk. Volgens de bron is de aanval nog steeds bezig. Hetzelfde hotel was in 2011 al eens het toneel van een aanslag. Daarbij viel een twintigtal doden. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 43. Minstens tien doden bij verschillende aanvallen in Afghanistan (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in de hoofdstad Kaboel zijn doden en gewonden gevallen. Het is nog niet duidelijk...
  [naar artikel]
 44. Vier Amerikanen onder doden bij aanslag Kaboel (25/01/2018 - VRT NWS)
  Bij de aanval op het Inter-Continental Hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn vier Amerikanen omgekomen en twee Amerikanen gewond geraakt. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 45. Doden bij zware bomaanslag in Kaboel (31/05/2017 - De Tijd)
  08:30 Bij de explosie van een autobom zijn in de Afghaanse hoofdstad Kaboel negen doden en ruim 80 gewonden gevallen.
  [naar artikel]
 46. Aanslag op trouwfeest in Kaboel eist 63 doden (18/08/2019 - De Tijd)
  08:22 Bij een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zaterdag minstens 63 doden en 182 gewonden gevallen.
  [naar artikel]
 47. Aanvallers doden Duitse vrouw in Kaboel, Finse vrouw ontvoerd (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gewapende mannen hebben in de Afghaanse hoofdstad Kaboel een Duitse vrouw gedood. Bij de aanval op een pension werd ook een bewaker gedood, zei
  [naar artikel]
 48. Zeker zeven doden bij explosie aan ministerie van Binnenlandse Zaken in Kaboel (13/11/2019 - Metro)
  In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn woensdag zeker zeven doden gevallen bij een explosie van een bomauto in de buurt van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Nog eens zeven anderen raakten gewond, meldt het ministerie. De ontploffing vond plaats rond 7.25 uur lokale tijd (3.55 uur in België), verklaart woordvoerder Nasrat Rahimi. Op foto’s die op de sociale media verspreid zijn, zijn beschadigde auto’s en een witte rookpluim te zien. De aanval is tot nu toe nog niet opgeëist. bron: Belga Het bericht Zeker zeven doden bij explosie aan ministerie van Binnenlandse Zaken in Kaboel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Zeker 9 doden na zelfmoordaanslag in ambassadewijk Kaboel (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zware explosie in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn deze ochtend tientallen doden en gewonden gevallen. Een autobom is ontploft nabij
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.