03/03/2018 - 23:02
"Club ontsnapte aan nieuw puntenverlies tegen KV Kortrijk. Maar de situatie had er toch anders kunnen uitzien. In de toegevoegde tijd wilden de..."

1. “Dit is onrechtvaardig”: Xavi en Barcelona krijgen geen strafschop na duidelijk handspel en voelen zich bestolen (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Controversieel. Zo valt het duel tussen Inter en Barcelona van gisteravond het best samen te vatten. De Milanezen wonnen met 1-0, maar de gespreksonderwerpen achteraf waren het afgekeurde doelpunt van Pedri en vooral de niet gefloten strafschop voor de Catalanen na duidelijk handspel van Denzel Dumfries. [naar artikel]

2. Referee Department: “Anderlecht had strafschop moeten krijgen tegen Waasland-Beveren” (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

RSC Anderlecht had in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren meteen na de rust een strafschop moeten krijgen voor handspel. De videoref greep onterecht niet in, zo meldde het Referee Department in zijn wekelijkse beoordeling van de scheidsrechters. [naar artikel]

3. POLL. Was de strafschop die Standard in de toegevoegde tijd kreeg tegen Club terecht? (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een spektakelstuk was het op Sclessin. Via een strafschop in de toegevoegde tijd kon Standard nog op gelijke hoogte klimmen tegen Club. Maar was die elfmeter wel terecht? Een voorzet van Duje Cop belandde op Mats Rits. Via de buik van de middenvelder ging de bal ook tegen zijn armen, die los van z’n lichaam waren (zie foto boven). [naar artikel]

4. Er bezorgt Beringen in toegevoegde tijd onverhoopte zege tegen Meeuwen (18/02/2024 - Het Belang van Limburg)

KVK Beringen won pas in de toegevoegde tijd van Meeuwen: 2-1. Een erg ongelukkige nederlaag voor de hekkensluiter. Halfweg de eerste periode scoorde Willems voor Meeuwen op strafschop. In een kansarme eerste helft was er enkel nog een schot van Karadogan (lat). Na rust tikte Wouters de gelijkmaker binnen. Het vele balbezit leverde nadien geen kansen op voor Beringen. Meeuwen was wel een paar keer gevaarlijk. Vooral Reumers miste een unieke kans. In de toegevoegde tijd bezorgde Er Beringen alsnog de zege. [naar artikel]

5. Waarom de omstreden strafschop voor Genk tegen Club Brugge terecht was (14/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Er was veel discussie over de al dan niet strafschop in KRC Genk - Club Brugge na het handspel van Brandon Mechele. Uiteraard was de beweging van de Club-verdediger niet opzettelijk met de arm tegen de bal maar door het aangepaste reglement rond handspel was de beslissing van scheidsrechter Alexandre Boucaut de juiste. Lees mee: [naar artikel]

6. VIDEO: Kortrijk wint met tien man, Legear mist cruciale strafschop (18/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na 78 minuten stond het 3-0 voor KV Kortrijk en daarmee leek de winst binnen. Eerder in minuut 65 kreeg Kortrijk-verdediger Rougeaux zijn tweede... [naar artikel]

7. Derijck miste dé kans om Kortrijk naar verlengingen te schieten: “Ik controleer de bal niet goed” (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Timothy Derijck eiste een hoofdrol op vanavond. De verdediger lag met handspel aan de basis van de strafschop waaruit Lior Refaelov de 0-1 scoorde... [naar artikel]

8. VIDEO. Charleroi genekt in Mazzu-time: Tomasevic bezorgt Oostende in toegevoegde tijd puntje tegen Carolo’s (09/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Dankzij een doelpunt van Tomasevic in de toegevoegde tijd, heeft KVO op Charleroi verworven waar het voor gekomen was: een punt. Daarmee ging voor... [naar artikel]

9. Twee keer hands, slechts één strafschop voor Antwerp in bekerduel met Kortrijk (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Twee keer is scheepsrecht. Toch in Antwerpen. The Great Old verdiende al vroeg in de match een strafschop na hands van Tuta, maar kreeg die niet. Onbegrijpelijk. Toen Timothy Derijck iets na het halfuur opnieuw handspel beging, kreeg Antwerp in eerste instantie opnieuw geen elfmeter, al greep de VAR toen wel kordaat in. [naar artikel]

10. Scheidsrechtersbaas Verbist oordeelt dat fout op Olayinka "duidelijke strafschop" was (12/08/2017 - Sporza)

Zulte Waregem had tegen Club Brugge een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Mechele. Dat zegt ook Johan Verbist, die de fase zal bespreken met de (video)scheidsrechter. [naar artikel]

11. Scheidsrechtersbaas geeft zijn oordeel: VAR scoort 9 op 10, handspel van Mata tegen Anderlecht was geen strafschop (01/05/2019 - Het Belang van Limburg)

De Video Assistent Referee (VAR) is afgelopen weekend in de play-offs van de Jupiler Pro League een recordaantal keren moeten tussenkomen. Van de tien interventies waren er wel negen correct, zo liet scheidsrechtersbaas Johan Verbist in zijn wekelijkse analyse van de VAR weten. [naar artikel]

12. Griekse tragedie in Kortrijk: Karelis, na tien maanden terug, mist strafschop in slotfase (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Griekse tragedie in Kortrijk. Nikolaos Karelis vierde na tien maanden zijn rentree, maar miste vijf minuten voor tijd een strafschop. Noch Genk,... [naar artikel]

13. Griekse tragedie in Kortrijk: Karelis, na tien maanden eindelijk terug, mist strafschop in slotfase (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

14. VIDEO: verdiende KV Mechelen hier een vroege strafschop na handspel van N'Ganga? (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het mocht opnieuw niet zijn vanavond voor KV Mechelen op Mambourg. Malinwa ging met 2-0 onderuit. De troepen van Jankovic begonnen nochtans gretig... [naar artikel]

15. Daar is het Referee Department al: “Gent had twee strafschoppen moeten krijgen” (25/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department heeft na de eerste speeldag van de nieuwe voetbalcompetitie al twee fouten van de wedstrijdleiding moeten toegeven. Gent had vrijdagavond op het veld van Standard (2-2) een strafschop verdiend na handspel van Renaud Emond én na de tussenkomst van Standard-doelman Arnaud Bodart op Jordan Torunarigha. [naar artikel]

16. VIDEO: Verdiende Gent hier een strafschop? (21/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent geraakte vanavond niet voorbij KV Kortrijk. Halverwege de eerste helft claimden de Buffalo's echter een strafschop. Had de bal hier op de... [naar artikel]

17. Union-verdediger Van der Heyden boos na strafschop voor handspel tegen Genk: “Ik heb geen broekzakken” (12/03/2023 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk opende zondagavond de score in de topper tegen Union met een strafschopdoelpunt van Bryan Heynen. Die elfmeter kwam er na gecontesteerd handspel van Siebe Van der Heyden in de grote rechthoek. De centrale verdediger kreeg de bal van erg dichtbij tegen zijn arm/hand geschoten (zie video hieronder). Hij hield de arm ook bijna tegen zijn lichaam. Van der Heyden reageerde tijdens de rust erg gepikeerd voor de camera van Eleven Sports. [naar artikel]

18. Regels rond handspel veranderen: onbewust contact zelden nog strafschop of fout (14/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op een infosessie in het Belgian Football Center in Tubeke heeft het Professional Refereeing Department woensdag de veranderingen in de spelregels toegelicht. De voornaamste wijziging is de regel rond handspel. Voor een bal die met de hand geraakt wordt, zal niet zo vaak meer een overtreding gefloten worden. [naar artikel]

19. Na de commotie rond handspel: dit zegt het reglement (14/03/2023 - Het Belang van Limburg)

De bal tegen de elleboog van STVV’er Taichi Hara die Mechelen een strafschop opleverde en de twee strafschopfases in Genk-Union: het begrip ‘hands’ was dit voetbalweekend voer voor uitgebreide discussies. Wanneer mag een ref nu fluiten voor handspel en wanneer niet? Uw krant dook in de reglementen voor opheldering. [naar artikel]

20. REACTIES. Holzhauser: “Nerveus voor de Gouden Schoen? Ik zou niet weten waarom” (10/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Frederic Frans gaf tegen AA Gent heel ongelukkig een strafschop weg na handspel. De Kielse verdediger had daar duidelijk een eigen mening over. “Na deze strafschop stop ik met voetballen”, grapte hij tegen scheidsrechter Lawrence Visser. [naar artikel]

21. “Geblesseerde” Stefano Denswil wil ongelijk Club Brugge bewijzen in Instagram-video (08/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Stefano Denswil ontbrak afgelopen zondag in de wedstrijd van Club Brugge op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League tegen Eupen (3-1). Officieel weet Club Brugge zijn afwezigheid - en die van José Izquierdo - aan een blessure. Maar op Instagram toonde Denswil volledig fit te zijn. [naar artikel]