Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
05:42 uur

Autistische man breekt ijs tijdens staatsbezoek in bevroren Canada

Het Laatste Nieuws

14/03/2018 - 20:07

Dylan, een autistische man van 28, stal vandaag de show tijdens het staatsbezoek in Toronto. Filip en Mathilde kregen een hockeyshirt, een football...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Autistische man (28) steelt show tijdens staatsbezoek in bevroren Canada: "Ik houd van Belgische koekjes" (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dylan, een autistische man van 28, stal vandaag de show tijdens het staatsbezoek in Toronto. Filip en Mathilde kregen een hockeyshirt, een football...
  [naar artikel]
 2. Staatsbezoek Canada: Filip en Mathilde steunen ijshockeyproject (17/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben zich op de laatste dag van hun staatsbezoek aan Canada op een ijshockeypiste gewaagd. IJshockey is de nationale sport van Canada. Ons koningspaar stapte het ijs op, voor een project van de “Canadiens”, de ijshockeyploeg van Montreal. Die wil bij kansarme jongeren een gezonde levensstijl promoten. 93 procent van de kinderen daar is niet actief genoeg, en daarvoor wou onze koning wel een balletje slaan.
  [naar artikel]
 3. Met Filip en Mathilde op staatsbezoek naar Canada, in 4 vragen (11/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde gaan op staatsbezoek naar Canada. Om half één vanmiddag vertrekt het regeringsvliegtuig (een Airbus A330) van op Melsbroek naar Ottawa, met aan boord behalve ons koningspaar een delegatie van 203 deelnemers, onder wie onze ploeg. Volgende zaterdag vliegen ze terug vanuit Montréal. Wat gaan ze er doen? Wie mag er mee? Welke band hebben wij, en zij, met Canada? En waarom krijgen we geen handshake met premier Trudeau?
  [naar artikel]
 4. Koning schenkt Canadezen avond Jacques Brel tijdens staatsbezoek (14/03/2018 - VRT NWS)
  De Belgische chansonnier Filip Jordens heeft samen met de Canadese contra-alt Marie-Nicole Lemieux enkele nummers gezongen in Canada. Het concert was een cadeau van koning Filip en koningin Mathilde aan het gastland van hun staatsbezoek.
  [naar artikel]
 5. Britse hertogin krijgt slappe lach in Canada (03/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het staatsbezoek van de Britse kroonprins Charles en zijn vrouw hertogin Camilla aan Canada is niet volledig vlekkeloos verlopen. Tijdens een
  [naar artikel]
 6. Booming Canada lonkt naar Azië (16/03/2018 - De Tijd)
  11:19 Het staatsbezoek aan Canada komt op een ideaal moment. Nu de exclusieve handelspartner, de VS, in een protectionische kramp schiet, zoekt Canada nieuwe zakenvrienden. Maar Europa lijkt niet de priorit...
  [naar artikel]
 7. Man redt hertenfamilie van bevroren meer in Canada (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada zijn beelden opgedoken van een man die een hertenfamilie redt nadat ze hopeloos gestrand zijn midden op een bevroren meer. De video die...
  [naar artikel]
 8. Koning Filip en koningin Mathilde starten staatsbezoek Canada met aloude traditie (13/03/2018 - VRT NWS)
  Samen met een grote delegatie, onder wie zes ministers en één staatssecretaris, en meer dan honderd mensen uit de zaken- en de academische wereld, zijn koning Filip en koningin Mathilde op staatsbezoek in Canada. Naast een reeks formele ontmoetingen was er ook plaats voor een Canadese traditie: het maken van esdoorn-siroop.
  [naar artikel]
 9. Koning Filip onderstreept belang van samenwerking met Canada tijdens staatsbanket (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben de tweede dag van het staatsbezoek aan Canada afgesloten met een staatsbanket. De koning onderstreepte in...
  [naar artikel]
 10. VIDEO: Een ijshockeygoal scoren vanop de rode loper? Koning Filip laat zien hoe het moet (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ons koningspaar ging tijdens het staatsbezoek aan Canada langs bij een school die is uitgerust met een openluchtijspiste. De koning scoorde tijdens...
  [naar artikel]
 11. Staatsbezoek Canada – Koning Filip onderstreept samenwerking met Canada tijdens staatsbanket (13/03/2018 - Metro)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben maandag de tweede dag van het staatsbezoek aan Canada afgesloten met een staatsbanket. De koning onderstreepte in zijn toespraak dat beide landen de krachten moeten bundelen en samenwerken. Maandag, daags na de aankomst in Ottawa, ging het officiële programma van start met de ontvangst door De Canadese gouverneur-generaal Julie Payette. Zij is de vertegenwoordiger van de Britse queen, die ook het staatshoofd van Canada is. Enkele activiteiten later sloot het staatsbanket dat Payette gaf ter ere van de koning de dag af. In een snel veranderende wereld moeten België en Canada, “die dezelfde wortels en waarden delen”, elkaar versterken, zei de koning in zijn toespraak. “We moeten het hoofd bieden aan economische, sociale en milieu-uitdagingen, aan ontwrichtende fenomenen zoals oorlog, terrorisme en illegale migratie.” “Europa en Canada dienen meer dan ooit hun krachten te bundelen om onze medeburgers in deze context de nodige bescherming te bieden en tegelijkertijd werk te maken van noodzakelijke samenwerking en innovatie”, klonk het nog. De koning wees tot slot nogmaals op het gemeenschappelijke oorlogsverleden. “In het verleden hebben we samen trouwens al andere moeilijkheden doorstaan. Honderd jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. België zal nooit vergeten hoe een kwart van de meer dan 60.000 Canadese soldaten die gedurende dit wereldconflict sneuvelden, op Belgische grond het leven lieten.” Bron: Belga   Het bericht Staatsbezoek Canada – Koning Filip onderstreept samenwerking met Canada tijdens staatsbanket verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Britse hertogin Camilla krijgt slappe lach in Canada (03/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het staatsbezoek van de Britse kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla aan Canada is niet volledig vlekkeloos verlopen. Tijdens een bezoek aan een inuitnederzetting kon Camilla zich niet bedwingen bij een traditionele verwelkomingsceremonie en kreeg ze de slappe lach.
  [naar artikel]
 13. Export en import van en naar Canada zijn sterk gestegen (15/03/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft in de marge van het staatsbezoek van koning Filip in Canada de cijfers van de import en export tussen Vlaanderen en Canada bekendgemaakt. De Vlaamse export klom van 1,78 miljard euro in 2016 naar 2,19 miljard euro in 2017. Ook de import vanuit Canada is gestegen.
  [naar artikel]
 14. Filip en Mathilde hebben aandacht voor diamantsector in Canada (14/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben aandacht voor de diamantsector tijdens het staatsbezoek aan Canada. Ons land is de belangrijkste invoerder van Canadese ruwe diamant. 
  [naar artikel]
 15. Eland met bijlen uit bevroren rivier gered (13/12/2016 - De Redactie)
  Nadat een eland in een bevroren rivier in Canada gezakt was, moest de plaatselijke brandweer bijlen en een voorhamer bovenhalen om het dier uit zijn hachelijke positie te halen.
  [naar artikel]
 16. Koningin Mathilde proeft tricolore chocola in Canada (16/03/2018 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft tijdens het staatsbezoek aan Canada de Belgische Chocolate Academy in Montreal bezocht, waar Callebaut Canadese chefs opleidt om te leren werken met Belgische chocola. Ze willen niet alleen de chocolade zelf naar alle uithoeken van de wereld brengen, maar ook de Belgische expertise om ze te maken.
  [naar artikel]
 17. Het staatsbezoek van Filip en Mathilde naar Canada in 6 conclusies (18/03/2018 - VRT NWS)
  Zeven dagen zijn koning Filip en koningin Mathilde weggeweest, vijf dagen ervan gingen van ’s morgens tot ’s avonds op aan het staatsbezoek. Drie steden, 33 activiteiten. Wat heeft dit opgeleverd? Hoe kijken ze er zelf op terug? En wat hebben wij geleerd?
  [naar artikel]
 18. Koning Filip en koningin Mathilde geland in Canada voor staatsbezoek (11/03/2018 - De Standaard)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn zondag na een vlucht van bijna acht uur geland op Canadese bodem. De eerste halte van hun staatsbezoek is de hoofdstad Ottawa.
  [naar artikel]
 19. Koning Filip en koningin Mathilde geland in Canada voor staatsbezoek (12/03/2018 - De Standaard)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn zondag na een vlucht van bijna acht uur geland op Canadese bodem. De eerste halte van hun staatsbezoek is de hoofdstad Ottawa.
  [naar artikel]
 20. Koning start staatsbezoek aan Canada met plechtige ontvangst (12/03/2018 - Metro)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag, daags na hun aankomst in Ottawa voor het staatsbezoek aan Canada, plechtig ontvangen door gouverneur-generaal Julie Payette. Nadien plantten ze zoals de traditie het wil een boom aan Rideau Hall, de officiële residentie van Payette. Zij is als gouverneur-generaal van Canada de vertegenwoordiger van de Britse queen, die ook het staatshoofd van Canada is. De koning en koningin arriveerden in een open paardenkoets aan Rideau Hall, begeleid door enkele leden van de Royal Canadian Mountain Police (‘mounties’) in hun traditionele rode uniform. Na de inspectie van de Canadese troepen, met ceremoniële kanonschoten op de achtergrond, benadrukte koning Filip zijn dankbaarheid voor de rol van Canada tijdens de twee wereldoorlogen. “We zijn hier om het verleden te vieren, om dank u te zeggen en dankbaar te zijn voor wat de Canadese soldaten gedaan hebben”, aldus de koning. “We hebben onze vrijheid te danken aan de soldaten die honderd jaar geleden naar ons land gekomen zijn met de Eerste Wereldoorlog, en (later) natuurlijk ook met de Tweede Wereldoorlog.” België vergeet die inspanning niet, klonk het. De koning sloot zijn toespraak af met een kwinkslag gericht aan Payette, een voormalige astronaute. “Je weet het misschien niet, maar ik heb een speciaal gevoel voor de ruimte. Ik hou van de ruimte en vliegen.” Het bezoek aan Rideau Hall werd afgesloten met het ceremoniële planten van een suikeresdoorn, de boom waarvan het blad het nationale symbool van Canada is. De boom is slechts een tiental meter verwijderd van de twee suikeresdoornen die koning Boudewijn en koningin Fabiola bij het vorige Belgische staatsbezoek in 1977 geplant hadden. Bron: Belga   Het bericht Koning start staatsbezoek aan Canada met plechtige ontvangst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Niagarawatervallen deels bevroren: -67 graden gevoelstemperatuur, maar het levert wel prachtige foto's op (30/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Canada en grote delen van Noord-Amerika kreunen onder extreme koude, maar dat weerhoudt bezoekers van de Niagarawatervallen in Canada niet om...
  [naar artikel]
 22. Man redt hertenfamilie van bevroren meer (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada zijn beelden opgedoken van een man die een hertenfamilie redt nadat ze hopeloos gestrand zijn midden op een bevroren meer. De video die...
  [naar artikel]
 23. Koning Filip hamert op belang meertaligheid: "Door een taal te leren, bouwen we aan onszelf" (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft tijdens zijn staatsbezoek aan Canada aangegeven dat het leren van meerdere talen belangrijk is. Dat deed de koning tijdens een...
  [naar artikel]
 24. Staatsbezoek Canada – Voor het eerst in meer dan 40 jaar een Belgische koning op staatsbezoek naar Canada (09/03/2018 - Metro)
  Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken zaterdag vanop Melsbroek op staatsbezoek naar Canada. In hun kielzog reizen onder meer minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, de vijf ministers-presidenten van de gemeenschappen en gewesten, staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem en tal van zakenlui en academici mee naar het op één na grootste land ter wereld. Het staatsbezoek (11-17/03) met op het menu de hoofdstad Ottawa, Montréal en tussenin een dag Toronto, vindt plaats 41 jaar na het vorige staatsbezoek in 1977. Koning Filip heeft onder meer een ontmoeting op de agenda staan met gouverneur-generaal Julie Payette. De voormalige astronaute vertegenwoordigt als gouverneur-generaal de Britse queen, die ook staatshoofd van Canada is. Het bezoek van de delegatie, die een 200-tal leden telt, is opgebouwd rond drie thema’s: de herdenking van het oorlogsverleden, met de klemtoon op de Eerste Wereldoorlog, de economische betrekkingen, en culturele en academische uitwisseling. Zo zet de koning voet op Canadese bodem nu de Eerste Wereldoorlog honderd jaar achter ons ligt. België heeft dan ook een bijzondere plaats in de Canadese oorlogsgeschiedenis. Een kwart van de 61.000 gesneuvelde Canadezen in de Grote Oorlog liet het leven op Belgische bodem. Op handelsvlak staan onder meer een bezoek van de koning aan een fabriek van de Waalse fabrikant van vliegtuigonderdelen Sonaca en aan een diamantcentrum op de planning. Traditioneel zullen de meegereisde bedrijfsleiders en academici, onder wie de Vlaamse rectoren, ook tal van overeenkomsten en contracten ondertekenen. De teller zou op een 45-tal akkoorden staan. Het staatsbezoek duurt een week. Zaterdag 17 maart moet het Belgische gezelschap opnieuw op het tarmac in Melsbroek staan. bron: Belga
  [naar artikel]
 25. Koudegolf houdt aan in Canada en VS: bevriezen binnenkort de Niagara-watervallen? (30/12/2017 - VRT NWS)
  Volgens de meeste weermodellen zou de koudegolf in Canada en het noordoosten van de VS nog zeker tien dagen aanhouden. Mogelijk raken zelfs de Niagara-watervallen bevroren, al is het nu ook al een mooi schouwspel.
  [naar artikel]
 26. Niagara watervallen bevroren: -67 graden gevoelstemperatuur, maar het levert wel prachtige foto's op (30/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Canada en grote delen van Noord-Amerika kreunen onder extreme koude, maar dat weerhoudt bezoekers van de Niagara watervallen in Canada niet om...
  [naar artikel]
 27. Filip en Mathilde krijgen een bijzonder cadeautje in Canada (15/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben op hun staatsbezoek in Canada tijd gemaakt voor Dylan Atack. Dylan is 28 en heeft autisme. Hij is enorm gefascineerd door staatshoofden en beroemdheden, en slaagt erin met hen op de foto te mogen.
  [naar artikel]
 28. Trump aarzelt, maar houdt zich voorlopig aan protocol tijdens staatsbezoek (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president, Donald Trump, is op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk. Vanmiddag werd hij ontvangen door The Queen. De Britten...
  [naar artikel]
 29. 56.000 jaar oude gemummificeerde wolf ontdekt in Canada (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada deed een goudzoeker een wel erg bijzondere ontdekking. De Canadees trof in een muur van bevroren modder een gemummificeerde wolf aan. De onderzoekers konden meer te weten komen over het leven van het dier. De bevindingen werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Current Biology’.
  [naar artikel]
 30. Onze royaltywatcher volgt Filip en Mathilde tijdens hun staatsbezoek in Portugal (23/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ons vorstenpaar is drie dagen op staatsbezoek in Portugal. Onze royaltywatcher Wim Dehandschutter volgt in hun spoor en vertelt wat hem opvalt tijdens deze reis.
  [naar artikel]
 31. Prins George en zusje Charlotte stelen de show in Canada (25/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Prins William is samen met Kate Middleton en de kinderen gearriveerd voor hun staatsbezoek in Canada. Nog maar op de luchthaven aangekomen, waren het de kleine George en Charlotte die met alle aandacht gingen lopen. Die eerste moest eerst wat aangemoedigd worden door papa William, maar begon erna toch te zwaaien naar de omstanders. Charlotte had op haar beurt duidelijk minder last gehad van de tien uur durende vlucht en lachte uitbundig op de arm van mama Kate. Net zoals eerder president Obama dat deed, ging nu ook de Canadese premier Justin Trudeau door de knieën om met George een praatje te kunnen slaan. George is met Canada aan zijn derde staatsbezoek toe, voor Charlotte is het haar eerste keer. Het is trouwens nog maar de derde keer dat het prinsesje in de openbaarheid verschijnt.
  [naar artikel]
 32. Prins George en zusje Charlotte stelen de show in Canada (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Prins William is samen met Kate Middleton en de kinderen gearriveerd voor hun staatsbezoek in Canada. Nog maar op de luchthaven aangekomen, waren het de kleine George en Charlotte die met alle aandacht gingen lopen. Die eerste moest eerst wat aangemoedigd worden door papa William, maar begon erna toch te zwaaien naar de omstanders. Charlotte had op haar beurt duidelijk minder last gehad van de tien uur durende vlucht en lachte uitbundig op de arm van mama Kate. Net zoals eerder president Obama dat deed, ging nu ook de Canadese premier Justin Trudeau door de knieën om met George een praatje te kunnen slaan. George is met Canada aan zijn derde staatsbezoek toe, voor Charlotte is het haar eerste keer. Het is trouwens nog maar de derde keer dat het prinsesje in de openbaarheid verschijnt.
  [naar artikel]
 33. Protest in Berlijn: Erdogan toont teken van Moslimbroeders tijdens omstreden staatsbezoek (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is gisteren aangekomen voor een driedaags staatsbezoek aan Duitsland. Al meteen na zijn aankomst zorgde de...
  [naar artikel]
 34. Mathilde gaat oosters tijdens staatsbezoek Zuid-Korea (26/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  SeoulOns vorstenpaar is deze week op staatsbezoek in Zuid-Korea. En de koningin maakte al op dag 1 een fashion statement.
  [naar artikel]
 35. Donald Trump ontmoet Theresa May tijdens staatsbezoek en hoopt op "zeer substantieel handelsakkoord" (04/06/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet vandaag de Britse premier Theresa May. Dit gebeurt tijdens de tweede dag van het staatsbezoek van Trump en zijn echtgenote Melania aan het Verenigd Koninkrijk. Trump en May gaan “belangrijke gesprekken houden". Zo heeft de president al laten weten dat hij hoopt op een “substantieel handelsakkoord” na de brexit. Tegen het staatsbezoek van Trump wordt in Londen een manifestantie met duizenden betogers verwacht. 
  [naar artikel]
 36. Hoe een kritische tweet uitmondde in een gigantische vete tussen Canada en Saoedi-Arabië (08/08/2018 - Knack)
  15.000 Saoedische studenten in Canada moeten hun studies elders voortzetten, de handel werd bevroren en de vluchten van de Saoedische luchtvaartmaatschappij Saudia Airlines naar de Canadese hoofdstad Toronto werden geschrapt. Nu worden ook Saoedische patiënten uit Canadese ziekenhuizen gehaald.
  [naar artikel]
 37. Onze royaltywatcher volgt Filip en Mathilde tijdens hun staatsbezoek in Portugal: “Zelfde bezoek, ander vorstenpaar” (24/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ons vorstenpaar is drie dagen op staatsbezoek in Portugal. Onze royaltywatcher Wim Dehandschutter volgt in hun spoor en vertelt wat hem opvalt tijdens deze reis.
  [naar artikel]
 38. Verdwenen Australische vrouw (25) na vier maanden teruggevonden in half bevroren Canadees meer (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het lichaam van een vermiste Australische vrouw is vier maanden na haar verdwijning teruggevonden in een deels bevroren meer in Canada. De vrouw...
  [naar artikel]
 39. Staatsbezoek Canada – Koning Filip en koningin Mathilde geland in Ottawa (11/03/2018 - Metro)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn zondag na een vlucht van bijna acht uur geland op Canadese bodem. De eerste halte van hun staatsbezoek is de hoofdstad Ottawa. Het regeringstoestel (Airbus A330) vloog de voltallige delegatie van een 200-tal leden de Atlantische Oceaan over, zakenlui, academici en pers incluis. Buiten het vorstenpaar waren ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, de ministers-presidenten Geert Bourgeois, Willy Borsus, Rudi Vervoort, Rudy Demotte en Oliver Paasch, en staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem aan boord. Een van de grote thema’s van het staatsbezoek is de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Honderd jaar na de Grote Oorlog zal koning Filip bijvoorbeeld een herdenkingsactiviteit bijwonen in het Canadian War Museum. Het staatshoofd krijgt er het kanon te zien dat volgens de overlevering het laatste schot loste van de Eerste Wereldoorlog. Canadese soldaten schonken het aan de stad Bergen na de wapenstilstand in 1918. Een kwart van de 61.000 gesneuvelde Canadezen in de Grote Oorlog liet het leven op Belgische bodem. Andere thema’s zijn culturele en academische uitwisseling en de economische betrekkingen – de delegatie telt een 100-tal zakenlui. Zowat 1.800 Belgische bedrijven doen zaken met de uitgestrekte noorderbuur van de VS. Tijdens het staatsbezoek en bij de handelsdelegatie staan onder meer bier, chocolade en diamant in de kijker. Binnen de EU is België de derde klant en zesde leverancier van goederen aan Canada, voornamelijk chemicaliën. Het Belgische vorstenpaar zal maandag officieel ontvangen worden door Julie Payette. De voormalige astronaute is als gouverneur-generaal van Canada de vertegenwoordiger van de Britse queen, die ook het staatshoofd van Canada is. Een ontmoeting met premier Justin Trudeau staat niet op de agenda. Bij het vorige Belgische staatsbezoek aan het land, ontmoette koning Boudewijn in 1977 nog premier Pierre Trudeau, vader van. Na de passage in Ottawa volgen Toronto en Montréal. Het hele gezelschap wordt zaterdagavond 17 maart terug op het tarmac in Melsbroek verwacht. Bron: Belga   Het bericht Staatsbezoek Canada – Koning Filip en koningin Mathilde geland in Ottawa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Canadezen halen Duitse en Belgische vlag door elkaar bij staatsbezoek Filip en Mathilde (12/03/2018 - VRT NWS)
  Bij de traditionele boomplantingsceremonie bij het Belgisch staatsbezoek in Canada worden koning Filip en koningin Mathilde opgewacht door een Duitse vlag in plaats van een Belgische driekleur. Toen de Belgische pers de Canadezen op hun vergissing wees, hebben ze de vlag snel weggehaald.
  [naar artikel]
 41. Canada verwelkomt Filip en Mathilde met Duitse vlag (12/03/2018 - De Standaard)
  De ene driekleur is de andere niet: bij het staatsbezoek van ons vorstenpaar aan Canada is een genant protocollair foutje gemaakt. Op de plaats waar het Filip en Mathilde een boom gingen planten hingen niet alleen Belgische vlaggen, maar ook een verdwaalde Duitse vlag.
  [naar artikel]
 42. Canada verwelkomt Filip en Mathilde met Duitse vlag (12/03/2018 - De Standaard)
  De ene driekleur is de andere niet: bij het staatsbezoek van ons vorstenpaar aan Canada is een genant protocollair foutje gemaakt. Op de plaats waar het Filip en Mathilde een boom gingen planten hingen niet alleen Belgische vlaggen, maar ook een verdwaalde Duitse vlag.
  [naar artikel]
 43. Doodsbange hond kan geen kant meer op na val in bevroren beek tot er plots een held opduikt (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hartverwarmende momenten uit Canada, waar een brandweerkorps ervoor zorgde dat een hond uit een heel benarde situatie werd gered. Het dier was in de stad Swift Current in een bevroren beek gevallen en kon geen kant meer op. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om de hond veilig aan land te krijgen.
  [naar artikel]
 44. India verwelkomt Trump tijdens staatsbezoek (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse president Donald Trump is vandaag aangekomen in India voor zijn tweedaags staatsbezoek aan het land. Het is de eerste keer dat Trump...
  [naar artikel]
 45. Scholieren plassen op bed van autistische klasgenoot tijdens Griekenlandreis (13/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vier zesdejaarsleerlingen van het Sint-Jozefscollege in Aalst hebben zich op een klassieke Griekenlandreis zo ernstig misdragen dat ze prompt op een vliegtuig naar huis zijn gezet. Ze vonden het daarbij nodig op het bed te plassen van een autistische klasgenoot. “Het was geen pestgedrag maar een uit de hand gelopen studentikoze grap”, zegt directeur Arie De Rijck aan onze redactie.
  [naar artikel]
 46. Koning Filip en Mathilde vertrekken vandaag naar Canada: bezoek in teken van WO I (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken vandaag, zaterdag, naar Canada voor een staatsbezoek. In hun kielzog reizen onder meer minister van...
  [naar artikel]
 47. Studente wordt één week algemeen directeur van Hogeschool PXL (11/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Van 11 tot 17 maart vertrekt Ben Lambrechts als algemeen directeur van Hogeschool PXL mee met Koning Filip en Koningin Mathilde op Staatsbezoek naar Canada. Tijdens deze periode zal hij het dagelijks bestuur van de Limburgse hogeschool overdragen aan Heleen Miermans, de voorzitter van de studentenraad.
  [naar artikel]
 48. Massale protesten verwacht tijdens eerste staatsbezoek van Trump aan Verenigd Koninkrijk (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania trekken van 3 tot 5 juni naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. De...
  [naar artikel]
 49. Video toont gewelddadige arrestatie van autistische jongen (10) (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse vrouw heeft het internet geschokt met een video op Facebook. Daarop is te zien hoe de politie haar autistische zoon van tien in de boeien slaat en arresteert.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.