Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Krijgt België een zetel in de Veiligheidsraad? "Israël trekt zich terug"

04/05/2018 - 21:03
"België zal de komende jaren wellicht in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zitten. Ons land maakt een grote kans op een felbegeerde zetel omdat Israël zich zou terugtrekken als kandidaat. Dat meldt althans persbureau Reuters op basis van een bron bij de VN. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. Persconferentie Veiligheidsraad om 15u45 - Gouverneur Antwerpen verlaat Veiligheidsraad voor crisisoverleg: komen er extra maatregelen voor stad of provincie? (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Tussen 17 en 23 juli is het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land verder gestegen naar 278,9 per dag. Dat is een toename... [naar artikel]


2. Onze oorlogsjournalisten vluchten uit het meest Belgische dorp van Oekraïne: “België, België, België, dat is alles wat je hier hoort” (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Weg, weg, weg, en wel zo snel mogelijk. Voor onze oorlogsjournalisten bestond het voorbije weekend in Oekraïne vooral uit vluchten en zo snel mogelijk opnieuw in Polen geraken. Dat deden ze vanuit een Oekraïens dorpje dat misschien wel het meest Belgische van allemaal is. [naar artikel]


3. Onze oorlogsjournalisten vluchten halsoverkop uit meest Belgische dorp van Oekraïne: “België, België, België, dat is alles wat je hier hoort” (28/02/2022 - Het Nieuwsblad)

Weg, weg, weg, en wel zo snel mogelijk. Voor onze oorlogsjournalisten bestond het voorbije weekend in Oekraïne vooral uit vluchten en zo snel mogelijk opnieuw in Polen geraken. Dat deden ze vanuit een Oekraïens dorpje dat misschien wel het meest Belgische van allemaal is. [naar artikel]


4. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky spreekt vandaag VN-Veiligheidsraad toe - België blokkeert 200 miljard aan Russische transacties en tegoeden (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky spreekt vandaag de VN-Veiligheidsraad toe. Dat heeft hij maandag gemeld in zijn dagelijkse videoboodschap. In de video ging hij ook in op het bloedbad in Boetsja. “Ik benadruk dat we het meest complete, transparante onderzoek willen, waarvan de resultaten door de hele internationale gemeenschap gekend zullen worden”, benadrukte de Oekraïense president. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


5. LIVE. Zelensky spreekt vandaag VN-Veiligheidsraad toe - België blokkeert 200 miljard aan Russische transacties en tegoeden (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky spreekt vandaag de VN-Veiligheidsraad toe. Dat heeft hij maandag gemeld in zijn dagelijkse videoboodschap. Uit een analyse van satellietbeelden door The New York Times blijkt dat de vele doden die in de Oekraïense stad Boetsja zijn gevonden er al weken liggen. Die conclusie spreekt de Russische claim tegen dat de lichamen er op of rond 30 maart zijn neergelegd, nadat de Russische troepen vertrokken waren. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


6. Live - Zelensky spreekt vandaag VN-Veiligheidsraad toe • België blokkeerde 200 miljard aan Russische transacties (05/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. LIVE. Nationale Veiligheidsraad geeft persconferentie na overleg over Oekraïne en drugscriminaliteit in België (16/02/2023 - Het Belang van Limburg)

De Nationale Veiligheidsraad zat donderdagvoormiddag samen om de situatie in Oekraïne en de drugsgerelateerde criminaliteit in eigen land te bespreken. Na afloop geven premier Alexander De Croo (Open Vld), minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) een persconferentie. Volg die hier LIVE om 11 uur. [naar artikel]


8. Live - Vicevoorzitter Russische Veiligheidsraad dreigt ‘grenzen van Polen terug te dringen’ • De Croo: ‘België blijft Oekraïne steunen’ (24/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!