Sporza

Doelman Gibraltar over recordgoal: "Een memorabel debuut"

12/10/2016 - 09:38
"Deren Ibrahim, de doelman van Gibraltar, kreeg bij zijn debuut zes Belgische goals om de oren. Toch is hij tevreden. "Zes tegengoals tegen België, dat valt eigenlijk wel mee.""

1. Doelman Gibraltar over recordgoal: "Een memorabel debuut" (12/10/2016 - Sporza)

Deren Ibrahim, de doelman van Gibraltar, kreeg bij zijn debuut zes Belgische goals om de oren. Toch is hij tevreden. "Zes tegengoals tegen België, dat valt eigenlijk wel mee." [naar artikel]

2. Doelman Gibraltar na blitzstart Duivels: "Je kan maar beter iets memorabel presteren" (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

De Rode Duivels konden hem zes keer verschalken, maar Deren Ibrahim verliest er zijn goed humeur niet bij. Het sluitstuk van Gibraltar blikt op [naar artikel]

3. ANALYSE. België - Gibraltar: “Bij Gibraltar speelt geen enkele voetballer die het eerste elftal van KRC Genk of STVV zou halen” (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Neen, de straat van Gibraltar heeft geen huisnummers. Voilà, meteen het eerste weetje over de tegenstander van de Rode Duivels vanavond. Over de befaamde rots in kalksteen hebt u normaal gezien ook al horen vertellen, toch? Een knoert van een kei op een landtong in het zuiden van het Iberisch Schiereiland, die bewaakt wordt door een bende van 200 berberapen. 200 miljoen jaar geleden gevormd, 426 meter hoog. [naar artikel]

4. Wayne Rooney dé held van de dag: recordgoal bespaart United zure nederlaag (21/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Wat een dag voor Wayne Rooney: de spits van Manchester United bespaarde zijn team in de 93ste minuut niet alleen een eerste nederlaag sinds oktober, het was ook zijn 250ste pot voor de Mancunians. Rooney onttroont zo sir Bobby Charlton als topschutter. [naar artikel]

5. Tottenham wint eenvoudig van zwak Everton ondanks recordgoal Lukaku (05/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Tottenham heeft eenvoudig de topper tegen Everton gewonnen met 3-2. Harry Kane scoorde tweemaal voor de Spurs, Everton zat nooit echt in de wedstrijd en lukte pas tien minuten voor tijd een eerste doelpunt. Romelu Lukaku scoorde, zijn 61e doelpunt voor de club uit Liverpool. Lukaku is daarmee topschutter aller tijden voor de Toffees. [naar artikel]

6. Recordgoal Eden Hazard bezorgt Chelsea Europese overwintering in Champions League (22/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Chelsea heeft zich bij de laatste zestien geschaard in de Champions League. Het won op het veld van Qarabag met 0-4, mede dankzij een sterke Eden Hazard. Die opende in de eerste helft de score vanop de stip, zijn achtste doelpunt ooit in de Champions League. Hazard is daarmee Belgisch topschutter aller tijden op het kampioenenbal. Hij had ook een voetje in de 0-2, met een hakje zette Hazard Willian op weg naar doel. In de tweede helft stoomde Chelsea nog door naar 0-4 in Azerbeidzjan. [naar artikel]

7. Na zijn 366ste doelpunt in La Liga: Lineker vindt recordgoal Messi "belachelijk" (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Historisch én wondermooi: de vrijschoptreffer van Lionel Messi zondag tegen Real Sociedad ging de wereld rond in lyrische bewoordingen. [naar artikel]

8. MULTILIVE CL: Juventus heeft werk op de plank na vroege recordgoal Ronaldo - Sevilla en Bayern houden elkaar in evenwicht (1-1) (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond krijgen we met de eerste twee heenwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League alweer een avondje topvoetbal geserveerd. Dé... [naar artikel]