Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
02:16 uur

Theo Francken probeert ook uit programma Vlaams Belang inspiratie te halen (en geeft partij een pluim)

Het Nieuwsblad

24/11/2018 - 09:13

In een debat met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft staats­secretaris Theo Francken (N-VA) donderdag gezegd dat hij “niet elk voorstel van Vlaams Belang slecht vindt”. Het treffen werd georganiseerd door de Vlaamsgezinde De Debatclub in Edegem en kwam luttele uren na het felle Kamerdebat over het migratiepact.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Francken haalt inspiratie bij Vlaams Belang, “maar er zijn ook wezenlijke verschillen” (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik lees de teksten van Vlaams Belang rond migratie en haal daar soms inspiratie uit.” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA)...
  [naar artikel]
 2. Theo Francken (N-VA): 'Het domste wat we nu kunnen doen, is Vlaams Belang meteen uitsluiten' (01/06/2019 - Knack)
  Theo Francken (N-VA) wil het gesprek aangaan met het Vlaams Belang. Dat zegt hij zaterdag in een interview met Het Nieuwsblad. 'Laat ons tegen het Vlaams Belang zeggen: hier is de bal, trap zelf eens naar doel in plaats van enkel te roepen vanuit de tribune.' De N-VA-voorman wil bekijken in hoeverre het partijprogramma van Vlaams Belang overeenkomt met 'ons programma en ideologie'.
  [naar artikel]
 3. Francken zet deur op een kier voor Vlaams Belang (26/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken sluit niet uit dat de N-VA op stedelijk niveau ooit een coalitie zal vormen met het Vlaams Belang. Hij sprak noemde dit “theoretische discussies” en “hypothetische situaties”. Zijn partij is altijd tegen het cordon sanitair geweest. Dat zei hij in het VRT-programma De Afspraak op vrijdag.
  [naar artikel]
 4. Maakte Theo Francken (N-VA) Vlaams Belang deze week weer wat groter? (21/09/2018 - De Morgen)
  Net op het moment dat de verkiezingsrace van start gaat, vliegt Theo Francken (N-VA) zwaar uit de bocht. Hoeveel stemmen gaat de vrijlating van 32 illegale criminelen hem en zijn partij kosten? En wie wint daarbij: zijn coalitiepartners of Vlaams Belang? 
  [naar artikel]
 5. Theo Francken: "Als Vlaams Belang uitgestoken hand zou menen, dat ze beginnen met eigen nest op te kuisen" (25/09/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) noemt de uitgestoken hand van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken "hypocriet". Samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang is volgens Francken "moeilijk" zolang "racisten als Filip De Man het grote woord hebben binnen Vlaams Belang". 
  [naar artikel]
 6. Waarom N-VA-strateeg Theo Francken zijn partij naar rechts duwt (18/09/2019 - Knack)
  Al op 26 mei pleitte Theo Francken ervoor dat de N-VA het gesprek moest aangaan met het Vlaams Belang. Francken deed dat uit overtuiging, én uit berekening - het opgeven van het cordon moest natuurlijk de N-VA ten goede komen. Die strategie is niet risicoloos, nu het VB volgens een recente peiling wel eens de grootste partij van Vlaanderen zou kunnen worden.
  [naar artikel]
 7. Magnette: “Wat onderscheidt Theo Francken nog van Vlaams Belang?” (13/06/2018 - Metro)
  PS-kopstuk Paul Magnette stelt de dunne scheidingslijn aan de kaak tussen Vlaams Belang en N-VA. De partij van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken “flirt met racistische standpunten”, stelt de burgemeester van Charleroi vandaag in La Libre Belgique en La Dernière Heure. Volgens Magnette is het verschil tussen beide partijen praktisch volledig verdwenen. “Als we vandaag alle afwijkende standpunten van Francken optellen, wat onderscheidt hem dan nog van Vlaams Belang? Dat is bijna onmogelijk te zeggen. En hij wordt duidelijk gesteund door zijn partij”, aldus Magnette. “In tegenstelling tot wat N-VA probeert te laten geloven, heeft links nooit gepleit voor open grenzen”, benadrukt de PS’er. “Wij hebben altijd gezegd dat immigratie onderhevig moet zijn aan regels”. Magnette merkt overigens op dat het aantal vreemdelingen dat in ons land is aangekomen, hoger ligt onder staatssecretaris Francken dan onder de vorige regering-Di Rupo. “Theo Francken is in verlegenheid gebracht. Zijn daden stemmen niet overeen met zijn woorden. Hij verhardt de toon steeds meer. Hij trekt een rookgordijn op met schandalige uitspraken”, aldus Magnette. bron: Belga Het bericht Magnette: “Wat onderscheidt Theo Francken nog van Vlaams Belang?” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Paul Magnette: "Wat onderscheidt Theo Francken nog van Vlaams Belang?" (13/06/2018 - De Morgen)
  PS-kopstuk Paul Magnette vindt dat er nog een dunne scheidingslijn is tussen Vlaams Belang en N-VA. De partij van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken "flirt met racistische standpunten", stelt de burgemeester van Charleroi in La Libre Belgique en La Dernière Heure.
  [naar artikel]
 9. Ook Koen Geens (CD&V) sneert nu naar Francken: ‘We zien allemaal dat hij Vlaams Belang te vriend probeert te houden’ (03/10/2019 - De Morgen)
  Na de steek die CD&V-voorzitter Wouter Beke eerder deze week uitdeelde, heeft nu ook zijn partijgenoot en federaal justitieminister Koen Geens een sneer gegeven aan het adres van Theo Francken (N-VA) en zijn tweets. “We zien allemaal dat meneer Francken het Vlaams Belang te vriend probeert te houden en dat dit de bedoeling is van zijn hele strategie”, klonk het woensdagavond onomwonden in Terzake op Canvas.
  [naar artikel]
 10. ‘Het verschil tussen theorie en theopraktijk’ (23/11/2018 - De Standaard)
  ‘Ik volg het Vlaams Belang over migratie, soms haal ik inspiratie uit jullie teksten. De partij is een kanarie in de koolmijn.’ Op de bekentenis van Theo Francken antwoordde Tom Van Grieken met een vraag. ‘Gelooft u echt dat u met Kris Peeters beter kan samenwerken dan met ons?’
  [naar artikel]
 11. ‘Het verschil tussen theorie en theopraktijk’ (23/11/2018 - De Standaard)
  ‘Ik volg het Vlaams Belang over migratie, soms haal ik inspiratie uit jullie teksten. De partij is een kanarie in de koolmijn.’ Op de bekentenis van Theo Francken antwoordde Tom Van Grieken met een vraag. ‘Gelooft u echt dat u met Kris Peeters beter kan samenwerken dan met ons?’
  [naar artikel]
 12. Theo Francken: "Heeft N-VA-discours Vlaams Belang groot gemaakt? Dat slaat nergens op" (01/06/2019 - VRT NWS)
  Theo Francken (N-VA) haalde bij de federale verkiezingen meer dan 122.000 voorkeurstemmen en staat in de top drie van populairste politici. Samen met Jan Jambon leidt hij voor de N-VA de federale regeringsonderhandelingen. "Vlaams Belang meteen uitsluiten is het domste wat we kunnen doen", zegt Francken in Het Nieuwsblad. "Ik wil weten in hoeverre hun kijk overeenkomt met ons programma en ideologie." En ook: "Dat het harde discours van de N-VA Vlaams Belang groot gemaakt heeft, slaat nergens op. Mijn tweets zijn niet afgestraft".
  [naar artikel]
 13. Theo Francken legt bal voor coalitie bij Vlaams Belang (02/06/2019 - De Tijd)
  16:37 Voor N-VA-kopstuk Theo Francken is Vlaams Belang welkom in een regering als hun voorstellen juridisch sluitend zijn en zowel de mensenrechten als het internationaal recht respecteren.
  [naar artikel]
 14. Francken slaat uitgestoken hand van Vlaams Belang weg (25/09/2018 - Knack)
  Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) echt een ander migratiebeleid wil voeren, moet hij met het Vlaams Belang samenwerken. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vandaag in De Ochtend. Maar Francken zelf gaat niet in op de uitgestoken hand.
  [naar artikel]
 15. Francken: 'Vlaams Belang meteen uitsluiten, is domste wat we kunnen doen' (01/06/2019 - De Tijd)
  09:28 Theo Francken (N-VA) wil het gesprek aangaan met het Vlaams Belang. 'Laat ons tegen het Vlaams Belang zeggen: hier is de bal, trap zelf eens naar doel in plaats van enkel te roepen vanuit de tribune.'
  [naar artikel]
 16. Theo Francken: 'Dewinter zal eindigen zoals Geert Wilders: in totale nederlaag' (09/06/2019 - Knack)
  In een gesprek met De Zondag herhaalt N-VA-boegbeeld Theo Francken dat hij af wil van het cordon sanitaire rond Vlaams Belang. Ook zal zijn partij niet in een federale coalitie stappen zonder staatshervorming, klinkt het.
  [naar artikel]
 17. Vlaams Belang zoekt stemmen over de taalgrens met pamfletten over Theo Francken en Marc Dutroux (11/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Belang kiest voor een opvallende strategie in aanloop naar de verkiezingen. De Vlaams-nationalisten proberen stemmen te ronselen in Wallonië. Ze pakken daarbij uit met een pamflet over Dutroux en nemen N-VA-kopstuk Theo Francken in het vizier.
  [naar artikel]
 18. Vlaams Belang zoekt stemmen over de taalgrens met pamfletten over Theo Francken en Marc Dutroux (11/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Belang kiest voor een opvallende strategie in aanloop naar de verkiezingen. De Vlaams-nationalisten proberen stemmen te ronselen in Wallonië. Ze pakken daarbij uit met een pamflet over Dutroux en nemen N-VA-kopstuk Theo Francken in het vizier.
  [naar artikel]
 19. Francken wil praten met Vlaams Belang: “We zullen dan eens zien hoe ver ze ernaast schieten” (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Theo Francken (N-VA) wil het gesprek aangaan met het Vlaams Belang. "Laat ons tegen het Vlaams Belang zeggen: hier is de bal, trap zelf eens naar...
  [naar artikel]
 20. Francken pikt harde uithaal van Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken niet: “Bende hypocriete huichelaars” (25/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt in zijn nieuwe boek stevig uit naar het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Hemelsbreed verschil tussen de theorie en ‘theo-praktijk’”, luidt het onder meer. Francken laat zich die teksten niet zomaar welgevallen en reageert fel. “Zolang Vlaams Belang racisten tolereert, is samenwerking niet mogelijk.”
  [naar artikel]
 21. Francken pikt harde uithaal van Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken niet: “Bende hypocriete huichelaars” (25/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt in zijn nieuwe boek stevig uit naar het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Hemelsbreed verschil tussen de theorie en ‘theo-praktijk’”, luidt het onder meer. Francken laat zich die teksten niet zomaar welgevallen en reageert fel. “Zolang Vlaams Belang racisten tolereert, is samenwerking niet mogelijk.”
  [naar artikel]
 22. Francken pikt harde uithaal van Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken niet: “Bende hypocriete huichelaars” (25/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt in zijn nieuwe boek stevig uit naar het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Hemelsbreed verschil tussen de theorie en ‘theo-praktijk’”, luidt het onder meer. Francken laat zich die teksten niet zomaar welgevallen en reageert fel. “Zolang Vlaams Belang racisten tolereert, is samenwerking niet mogelijk.”
  [naar artikel]
 23. Theo Francken en Vlaams Belang ruzieën op Twitter: “Tijd voor je pilletje” en “Ga nog een boterham met choco eten, jongen” (27/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de verkiezingen leken ze toenadering te zoeken tot elkaar. Maar nu zit het er weer bovenarms op tussen Vlaams Belang en Kamerlid Theo Francken (N-VA). Op Twitter werd er vrijdag kwistig met wederzijdse verwijten gestrooid.
  [naar artikel]
 24. Vlaams Belang sneert naar N-VA en Theo Francken: “Verschil tussen Theo-rie en Theo-praktijk” (20/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Ons land, onze mensen en onze toekomst. Dat is waar het de komende jaren over gaat.” Zo besloot Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zijn nieuwjaarstoespraak in Baasrode. “Wij moeten Vlaamse identiteit en veiligheid niet uitroepen tot een verkiezingsthema. Veiligheid én identiteit zitten in het DNA van onze partij”, sneerde hij. De andere partijen roepen deze thema’s uit tot verkiezingsthema’s, Vlaams Belang wil er beleidsthema’s van maken.
  [naar artikel]
 25. Francken: "Hebben we een meerderheid met Vlaams Belang, zan zullen we dat beoordelen" (25/11/2016 - De Redactie)
  Theo Francken (N-VA) sluit in "De afspraak op vrijdag" niet uit dat zijn partij ooit op stedelijk niveau een coalitie zou vormen met Vlaams Belang. Of dat in Antwerpen zou kunnen? "Niet met Dewinter."
  [naar artikel]
 26. Theo Francken (N-VA): “Laat ons zeggen tegen Vlaams Belang: hier is de bal, trap zelf eens naar doel” (01/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sinds zondag is Theo Francken (41) meer dan ooit hot. Als enige N-VA’er kreeg hij géén klappen, waardoor hij na enkele woelige maanden weer een rij opschuift in de pikorde van de partij. Hard roepen, de kiezer weet het duidelijk te appreciëren. “De ivoren toren is de grootste bedreiging voor de Wetstraat én onze partij.”
  [naar artikel]
 27. Theo Francken (N-VA): “Laten we zeggen tegen Vlaams Belang: hier is de bal, trap zelf eens naar doel” (01/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds zondag is Theo Francken (41) meer dan ooit hot. Als enige N-VA’er kreeg hij géén klappen, waardoor hij na enkele woelige maanden weer een rij opschuift in de pikorde van de partij. Hard roepen, de kiezer weet het duidelijk te appreciëren. “De ivoren toren is de grootste bedreiging voor de Wetstraat en onze partij.”
  [naar artikel]
 28. Theo Francken: “Laten we zeggen tegen Vlaams Belang: hier is de bal, trap zelf eens naar doel” (01/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds zondag is Theo Francken (41) meer dan ooit hot. Als enige N-VA’er kreeg hij géén klappen, waardoor hij na enkele woelige maanden weer een rij opschuift in de pikorde van de partij. Hard roepen, de kiezer weet het duidelijk te appreciëren. “De ivoren toren is de grootste bedreiging voor de Wetstraat en onze partij.”
  [naar artikel]
 29. Vlaams-Brabant, waar Theo Francken de meubelen voor de N-VA redt (26/05/2019 - De Standaard)
  Verlies voor N-VA, forse winst voor Vlaams Belang, tonen de eerste cijfers. Sowieso werd een clash tussen beide partijen verwacht in Vlaams-Brabant waar de N-VA kopstuk Theo Francken voor de Kamer uitspeelde tegen Dries Van Langenhove, onafhankelijke, maar wel op de lijst van Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 30. Francken slaat uitgestoken hand van Vlaams Belang weg (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) echt een ander migratiebeleid wil voeren, moet hij met het Vlaams Belang...
  [naar artikel]
 31. Theo Francken heeft “goed gesprek” gehad met Jan Peumans (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft naar eigen zeggen een “goed gesprek” gehad met partijgenoot Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement. Die laatste had in een interview in Het Belang van Limburg kritiek op de marsrichting van de partij. Hij was daarbij ook streng voor staatssecretaris Francken. Die noemde hij “niet de geknipte man om de partij te leiden”.
  [naar artikel]
 32. Theo Francken heeft “goed gesprek” gehad met Jan Peumans (04/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft naar eigen zeggen een “goed gesprek” gehad met partijgenoot Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement. Die laatste had in een interview in Het Belang van Limburg kritiek op de marsrichting van de partij. Hij was daarbij ook streng voor staatssecretaris Francken. Die noemde hij “niet de geknipte man om de partij te leiden”.
  [naar artikel]
 33. Theo Francken heeft “goed gesprek” gehad met Jan Peumans (04/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft naar eigen zeggen een “goed gesprek” gehad met partijgenoot Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement. Die laatste had in een interview in Het Belang van Limburg kritiek op de marsrichting van de partij. Hij was daarbij ook streng voor staatssecretaris Francken. Die noemde hij “niet de geknipte man om de partij te leiden”.
  [naar artikel]
 34. Vlaams Belang jent Theo Francken met ‘remake’ van zijn nieuwe boek (maar die laat zich niet doen) (27/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en zijn medewerker Joren Vermeersch hebben een maand voor de verkiezingen van 26 mei een boek uitgebracht: ‘Migratie in 24 vragen en antwoorden.’ Dat is ook Tom Van Grieken van Vlaams Belang niet ontgaan, die van de lancering van het nieuwe boek gebruikmaakt om kritiek te geven op het beleid van Francken.
  [naar artikel]
 35. De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt federale lijst in Vlaams Brabant” (14/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het dus moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 36. Magnette zet Francken op één lijn met Vlaams Belang (13/06/2018 - De Tijd)
  07:54 'Wat onderscheidt Theo Francken eigenlijk nog van het Vlaams Belang?', vraagt PS-kopman Paul Magnette zich af in een interview met La Libre Belgique.
  [naar artikel]
 37. Francken nuanceert: ‘Gelijkenissen met Vlaams Belang, maar ook wezenlijke verschillen’ (23/11/2018 - De Standaard)
  Een uitspraak van Theo Francken over het Vlaams Belang valt slecht in Wallonië. Zijn woordvoerster nuanceert.
  [naar artikel]
 38. Francken nuanceert: ‘Gelijkenissen met Vlaams Belang, maar ook wezenlijke verschillen’ (23/11/2018 - De Standaard)
  Een uitspraak van Theo Francken over het Vlaams Belang valt slecht in Wallonië. Zijn woordvoerster nuanceert.
  [naar artikel]
 39. Vlaams Belang promoot boekje 'Francken faalt' in Maximiliaanpark (25/09/2018 - Knack)
  Ook met Theo Francken (N-VA) als staatssecretaris voor Asiel en Migratie blijven in België de migratiekranen openstaan en blijft ons land een topbestemming voor immigratie. Dat stelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in zijn boek 'Francken faalt', dat dinsdag werd voorgesteld.
  [naar artikel]
 40. Theo Francken gepikeerd: “Bij de VRT zijn er veel linkse journalisten” (26/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) kon zijn ergernis niet verbergen toen hij van VRT-reporter Pieterjan De Smedt de vraag kreeg of zijn partij de winst van Vlaams Belang niet in de hand heeft gewerkt door zijn manier van campagnevoeren en de terminologie die hij gebruikt.
  [naar artikel]
 41. Van Grieken: "Groot verschil tussen Theo-rie en Theo-praktijk" (20/01/2018 - VRT NWS)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij gesneerd naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Volgens Van Grieken "gaapt er een immense kloof tussen wat Francken tweet en wat zijn beleid is."
  [naar artikel]
 42. Bart De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt de federale lijst in Vlaams Brabant” (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het dus moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 43. MR: “Probleem is niet N-VA, maar Theo Francken” (26/11/2018 - De Morgen)
  Dat Theo Francken (N-VA) in volle crisis bloemetjes werpt naar Vlaams Belang, zet het debat over het VN-migratiepact verder onder hoogspanning. De MR is het spitsroeden lopen beu.
  [naar artikel]
 44. Bart De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt de federale lijst in Vlaams Brabant” (14/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het daar moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 45. Paul Magnette: "Wat onderscheidt Theo Francken nog van Vlaams Belang?" (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  PS-kopstuk Paul Magnette vindt dat er nog een dunne scheidingslijn is tussen Vlaams Belang en N-VA. De partij van staatssecretaris voor Asiel en...
  [naar artikel]
 46. Francken: 'Ik zou de bal eens willen doorspelen naar Tom Van Grieken' (18/09/2019 - Knack)
  De ernst en de duur van de gesprekken tussen Bart De Wever en het Vlaams Belang leren dat de N-VA heeft gekozen voor een totaal andere benadering van extreemrechts. Theo Francken wees zijn partij de weg.
  [naar artikel]
 47. Dewinter bereid op te stappen als N-VA met Vlaams Belang in Antwerpen wil besturen (26/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Als de N-VA in Antwerpen met Vlaams Belang een coalitie wil vormen, dan ben ik bereid mijn lidmaatschap van de partij ter beschikking te stellen”. Dat zei Filip Dewinter zaterdag in een reactie op de verklaringen van N-VA-staatssecretaris Theo Francken.
  [naar artikel]
 48. Dewinter bereid op te stappen als N-VA met Vlaams Belang in Antwerpen wil besturen (26/11/2016 - De Standaard)
  “Als de N-VA in Antwerpen met Vlaams Belang een coalitie wil vormen, dan ben ik bereid mijn lidmaatschap van de partij ter beschikking te stellen”. Dat zei Filip Dewinter zaterdag in een reactie op de verklaringen van N-VA-staatssecretaris Theo Francken.
  [naar artikel]
 49. Francken debatteert in het hol van de Vlaamse leeuw (23/11/2018 - De Morgen)
  Wie wil begrijpen waarom N-VA zich zo onverzettelijk opstelt rond het migratiepact, moest donderdagavond in Edegem zijn. Daar ging staatssecretaris Theo Francken (N-VA) voor een rechts publiek in debat met Tom Van Grieken (Vlaams Belang). “De Theo van nu is niet meer de Theo van vier jaar geleden.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.