De week voor de krokusvakantie stond in Kleuterschool Sint-Lambertus helemaal in het teken van carnaval. [naar artikel]
Al 25 jaar bakken de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad speculaas die door de organisatie Make-A-Wish te koop aangeboden wordt. Met de opbrengst kan de organisatie wensen vervullen van kinderen tussen 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. [naar artikel]
De Sint heeft een hoop speculaas nodig om de schoenen van alle brave kinderen te vullen, helpende bakkershanden zijn dezer dagen dus meer dan welkom. Daarom organiseren de Orde van de Hasseltse Speculaas en de Hotelschool Hasselt workshops speculaas maken en bakken in het huis van de Sint. Ronald Lampers, grootmeester in de Orde van de Hasseltse Speculaas, en Rik Sevens van de Hogeschool zien het graag gebeuren: “We organiseren zes baksessies met in totaal een 60-tal kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar”, zeggen de begeleiders. “We willen de kinderen een fijne, lekkere en leerrijke namiddag bezorgen, onze Hasseltse speculaas promoten en wie weet enkele kinderen stimuleren om later bakker te worden.” [naar artikel]
In deze helpdesk behandelen we elke dag een vraag bij de eindejaarsfeesten. Vandaag: Ga ik spijt krijgen van mijn idee om zelf speculaas te bakken? [naar artikel]
Toneelvereniging Sint Lambertus Veldwezelt start met een nieuw seizoen. Toneelstukken werden gelezen, uitgekozen en besproken. Snel werd duidelijk dat het vooral een stuk moest zijn dat mensen samenbrengt. De voorkeur van Sint Lambertus ging dan ook uit naar een stuk dat 43 jaar geleden al eens gespeeld werd door hun toneelvereniging. [naar artikel]
In het Heppense Buurthuis leerden 6 jonge geïnteresseerden de kunst van het speculaasbakken. Dat gebeurde onder deskundige bregeleiding van Rita Huysmans die enkele keukengeheimpjes prijs gaf bij zowel de deegbereiding, de versiering als het bakken zelf. “Wintertijd is speculaastijd, zeker nu Sinterklaas in aantocht is” weet Rita die jaarlijks zo’n 10-tal workshops koken voor kinderen begeleidt. [naar artikel]
Dinsdagmiddag is Sinterklaas op de Hasseltse Quartier Bleu uitgewuifd door meer dan 150 kinderen van de Catharinaschool in Hasselt. Zij mochten, vlak voor de Sint weer op zijn pakjesboot stapte, samen met hem boterhammen eten. Al had de Sint geen broodjes bij maar een lekkere Hasseltse speculaas. [naar artikel]
Waar slaapt de Sint? Wie bakt de koekjes? En waar oefenen de Zwarte Pieten voor de grote dag? Op deze vragen hoopten de kleuters van BS Maasland een antwoord te krijgen, en dat gebeurde op vrijdag 30 november. De kleuters reden met de schoolbus naar Schinveld, waar het kasteel van Sinterklaas gelegen is. [naar artikel]
In kleuterschool Sint-Lambertus stond de voorbije twee weken alles in het teken van de goede sint. [naar artikel]
Omwille van corona vielen er voor de zesdejaars van Lagere School Sint-Lambertus heel wat activiteiten - zoals de zeeklassen - weg. [naar artikel]
De leerkrachten van de lagere school Sint-Lambertus hebben een hartverwarmende boodschap voor hun leerlingen. Je kan het resultaat zien op You Tube. [naar artikel]
De voorbije week stond in Kleuterschool Sint-Lambertus alles in het teken van Kerstmis. [naar artikel]
Op maandag 2 december werd Sinterklaas feestelijk onthaald op de speelplaats van de lagere school. [naar artikel]
De voorbije week stond in kleuterschool Sint-Lambertus alles in het teken van Kerstmis. [naar artikel]
In het kader van het project 'Fit in je hoofd, goed in je vel' van de l agere School Sint-Lambertus werd deze week de les ‘Is everybody happy’ in alle klassen uitgewerkt. [naar artikel]
Geen Sinterklaas zonder speculaas. Lekker dik, dun en krokant, klein of levensgroot: de kindervriend brengt ze in alle vormen en maten. En hij koopt ze zeker en vast bij deze vier ambachtelijke bakkers. [naar artikel]
In het kader van de Warmste Week werden in de Lagere School Sint-Lambertus verschillende initiatieven uitgewerkt. [naar artikel]
In de Lagere School Sint-Lambertus kon je op vrijdag 12 maart heel veel leerlingen en leerkrachten in pyjama zien rondlopen. [naar artikel]
Elk jaar wordt er in de Lagere School Sint-Lambertus een leerlingenparlement verkozen uit de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. [naar artikel]
De Sint is in het land en daar horen snoepjes bij. Speculaas, chocolade, marsepein, en zoveel meer: in de gekende klassieke vorm of een veganversie voor wie wil. [naar artikel]
Wie Sinterklaas zegt, zegt speculaas. Een verse speculaas van bij de warme bakker smaakt altijd, maar hoe zit het met de versies uit de supermarkt? Bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 10 verschillende Sinterklaasfiguren in speculoos en haalt er de lekkerste uit. Al doet hij ook een zeer merkwaardige ontdekking. “Voor dit merk betaal je 40 procent meer, terwijl een veel goedkopere verpakking exact dezelfde speculaas bevat.” [naar artikel]
De studenten van de Antwerpse koksschool PIVA zijn erin geslaagd een speculaas van 1,89 meter te bakken. In één stuk. Speculaas bakken is één van de vaste tradities in de bakkerij-opleiding. “Maar voor deze hebben we een aanvraag gedaan bij het Guinness Book of Records.” Want de school is niet zeker of iemand ooit een grotere koek in één geheel gebakken heeft. [naar artikel]
Om de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van Sint-Lambertus te wijzen op de gevaren van de 'dode hoek' werden er afgelopen week verkeerslessen georganiseerd. [naar artikel]
In aanloop van zijn verjaardag krijgt de Sint hulp van zowat elke Limburgse bakkerij om zijn voorraad speculaas aan te spekken. Maar waar smaakt de kruidige koek het best? Met de hulp van Instagramfenomeen en ‘Bake Off’-kandidate Lorentia Veppi doet de goedheilig man de test: ééntje nadert de perfectie. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.