Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
12:23 uur

Jan Jambon: 'Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn'

Knack

15/12/2018 - 08:51

Als premier Michel steun zoekt bij de N-VA om het beleid van zijn regering voor te zetten, dan zal hij daar een prijs voor betalen. Dat zegt voormalig vicepremier Jan Jambon zaterdag in een interview met enkele Franstalige kranten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jambon: “Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn” (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Als Charles Michel de steun wil van de N-VA, dan zal hij onze marionet zijn”, zegt voormalig vicepremier Jan Jambon zaterdag in de Franstalige kranten La Libre en La Dernière Heure. In De Afspraak had N-VA-voorzitter Bart De Wever vrijdagavond ook al laten verstaan dat de premier “nu in alle openheid de marionet is van Bart De Wever”.
  [naar artikel]
 2. Jambon: “Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn” (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Als Charles Michel de steun wil van de N-VA, dan zal hij onze marionet zijn”, zegt voormalig vicepremier Jan Jambon zaterdag in de Franstalige kranten La Libre en La Dernière Heure. In De Afspraak had N-VA-voorzitter Bart De Wever vrijdagavond ook al laten verstaan dat de premier “nu in alle openheid de marionet is van Bart De Wever”.
  [naar artikel]
 3. “Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn” (Jambon) (15/12/2018 - Metro)
  “Als Charles Michel de steun wil van de N-VA, dan zal hij onze marionet zijn”, zegt voormalig vicepremier Jan Jambon zaterdag in de Franstalige kranten La Libre en La Dernière Heure. In De Afspraak had N-VA-voorzitter Bart De Wever vrijdagavond ook al laten verstaan dat de premier “nu in alle openheid de marionet is van Bart De Wever”. Jambon zegt in de Franstalige kranten dat steun van de N-VA voor de minderheidsregering van Michel een prijs zal hebben. “Als we in deze situatie blijven, als Charles Michel absoluut onze steun wil in het parlement voor zijn minderheidsregering, wel, dan wordt hij de marionet van de N-VA”, klinkt het. “In de oppositie interesseren compromissen ons niet: wij willen 100 procent ons programma uitvoeren. Als hij steun van de N-VA onderhandelt, dan zal hij onze marionet zijn. Maar als hij steun van de PS onderhandelt, dan zal hij de marionet van de PS zijn.” Jambon komt in de interviews ook terug op de uitspraken van zijn partijgenoot Theo Francken, voormalig staatssecreatris voor Asiel en Migratie. Hij zegt enkel weer in een coalitie met de MR te kunnen stappen als België uit het VN-migratiepact stapt. Jambon zegt te begrijpen wat Francken wil zeggen, maar dat het voorbarig is dat vandaag zo te formuleren. “We gaan van het pact niet de grootste inzet maken van regeringsonderhandelingen”, zegt Jambon. bron: Belga Het bericht “Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn” (Jambon) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Jambon: ‘Als Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn’ (15/12/2018 - De Standaard)
  ‘Als Charles Michel de steun wil van de N-VA, dan zal hij onze marionet zijn’, zegt voormalig vicepremier Jan Jambon zaterdag in de Franstalige kranten La Libre en La Dernière Heure. In De Afspraak had N-VA-voorzitter Bart De Wever vrijdagavond ook al laten verstaan dat de premier ‘nu in alle openheid de marionet is van Bart De Wever’.
  [naar artikel]
 5. Jan Jambon: "Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn” (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Als Charles Michel de steun wil van de N-VA, dan zal hij onze marionet zijn.” Dat zegt voormalig vicepremier Jan Jambon vandaag in de Franstalige...
  [naar artikel]
 6. Jan Jambon heeft duidelijke boodschap voor premier: “Als Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn” (15/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Als Charles Michel de steun wil van de N-VA, dan zal hij onze marionet zijn”, zegt voormalig vicepremier Jan Jambon zaterdag in de Franstalige kranten La Libre en La Dernière Heure. In De Afspraak had N-VA-voorzitter Bart De Wever vrijdagavond ook al laten verstaan dat de premier “nu in alle openheid de marionet is van Bart De Wever”.
  [naar artikel]
 7. Koning aanvaardt ontslag regering. Geen vervroegde verkiezingen. (21/12/2018 - Metro)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering aanvaard en heeft haar belast met de afhandeling van de lopende zaken tot aan de verkiezingen in mei 2019. Het gesprek tussen de ontslagnemende premier Michel en koning Filip duurde iets meer dan een half uur. Even later werd het nieuws rond de aanvaarding van het ontslag bekendgemaakt. De koning vraagt de politieke verantwoordelijken een “gepast antwoord te bieden op de economische, budgettaire en internationale uitdagingen, en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de bevolking op onder meer sociaal en milieuvlak”, zo klinkt het. Pas in mei naar de stembus Het is nu ook duidelijk dat er geen vervroegde verkiezingen komen. “Hij stelt vast dat er een politieke wil bestaat om het goede beheer van het land te garanderen tot de volgende verkiezingen”, aldus de persmededeling van het Paleis. Charles Michel bood afgelopen dinsdag het ontslag van zijn regering Michel II aan. Lees ook : “Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn” (Jambon) Het bericht Koning aanvaardt ontslag regering. Geen vervroegde verkiezingen. verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Michel zit in de tang: premier kan niet anders dan met N-VA aan tafel zitten voor steun (17/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA heeft premier Charles Michel (MR) volledig in een wurggreep. De Vlaams-nationalisten stapten uit de regering, maar als de eerste minister wil overleven, heeft hij de hulp van zijn ex-coalitiepartner nodig. Bart De Wever zal als een Romeinse keizer beslissen of de duim omhoog of omlaag gaat. N-VA zegt nu zelf openlijk dat Michel een marionet is. Maar of er vervroegde verkiezingen komen, is een andere zaak.
  [naar artikel]
 9. Charles Michel over ambities Jan Jambon om premier te worden: “Surrealistisch en niet serieus te nemen” (15/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dat Jan Jambon (N-VA) zich kandidaat stelt als eerste minister na de verkiezingen van 26 mei, noemt huidig premier Charles Michel (MR) “surrealistisch”. Dat zegt hij in de krant La Dernière Heure.
  [naar artikel]
 10. Jambon wil dat Charles Michel optreedt in Catalonië: “EU moet bemiddelen in politiek conflict” (01/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon vindt dat Europees president Charles Michel moet bemiddelen voor Catalonië en voor de veroordeelde...
  [naar artikel]
 11. Verkiezingen19 – Ecolo wil niet met MR in een regering stappen als liberalen “de marionet van N-VA blijven” (17/05/2019 - Metro)
  De Franstalige groenen stappen niet in een regering met MR als de partij “de marionet van N-VA blijft”. Dat heeft co-voorzitter van Ecolo Jean-Marc Nollet vrijdag gezegd in een debat met premier Charles Michel op RTBF. Premier en MR-voorzitter Charles Michel kruiste vrijdagavond de degens met Ecolo-kopman Jean-Marc Nollet. De Franstalige groenen hebben de wind in de zeilen in de peilingen, terwijl de liberalen op verlies staan in vergelijking met 2014. De groenen willen alvast niet met de MR in een regering stappen als de partij “de marionet van N-VA blijft”, zei Nollet. Premier Michel krijgt al de hele legislatuur het verwijt dat zijn partij zich laat sturen door ‘schaduwpremier’ en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Volgens Nollet heeft de regering-Michel ook niet genoeg gedaan voor het klimaat. België is een van de achterblijvers, vindt hij. Michel zelf verdedigde de balans van zijn ploeg, en verweet Ecolo een “vaag” verkiezingsprogramma te hebben. “Een lange opsomming van vage formuleringen”, noemde de premier het. Volgens hem doen de voorstellen van Ecolo het het slechtst in de berekeningen van het Planbureau, en riskeert het programma de middenklasse te verarmen. bron: Belga Het bericht Verkiezingen19 – Ecolo wil niet met MR in een regering stappen als liberalen “de marionet van N-VA blijven” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Het is nu duidelijk: Charles Michel wil zichzelf opvolgen (18/02/2019 - Knack)
  Door te kiezen voor het lijsttrekkerschap in Waals-Brabant, werpt Charles Michel zich op als dé verdediger van het gevoerde regeringsbeleid. Hij is meteen de eerste echte uitdager van Jan Jambon (N-VA). Hoewel Michel zich niet expliciet kandidaat-premier noemt, zegt hij dat hij 'klaar is om zijn verantwoordelijkheid op te nemen'.
  [naar artikel]
 13. Mailen als Charles Michel of Jan Jambon? Iedereen kan het (27/10/2017 - VRT NWS)
  Het is erg makkelijk om mails te sturen die afkomstig lijken van premier Charles Michel of de ministers van de regering. Dat zegt computerwetenschapper Jeroen Baert (KU Leuven). En dat is niet zonder gevaar.
  [naar artikel]
 14. Wilde Michel werk maken van Belgische onthouding over VN-migratiepact? (14/12/2018 - Knack)
  Volgens Jan Jambon was eerste minister Charles Michel toch bereid dat België zich op de stemming over het migratiepact in New York zou onthouden. Maar CD&V en Open VLD wilden niet mee, zo zegt Jambon in een interview met De Morgen. 'Pertinent onwaar', klinkt het op het kabinet van Michel.
  [naar artikel]
 15. Premier Michel zoekt steun in parlement (11/12/2018 - De Tijd)
  11:42 Premier Charles Michel is in de Kamer gestart met de onderhandelingen om steun te vinden voor zijn regering.
  [naar artikel]
 16. MR-campagnewoordvoerder: "Charles Michel zou een betere premier zijn dan Jan Jambon" (17/04/2019 - VRT NWS)
  De Franstalige liberalen schuiven huidig eerste minister Charles Michel (MR) nu uitdrukkelijk naar voren als kandidaat-premier van de volgende federale regering. "Hij zou een betere premier zijn dan Jan Jambon", aldus MR-campagnewoordvoerder Georges-Louis Bouchez bij het Franstalige nieuwsmedium LN24.
  [naar artikel]
 17. Jan Jambon ziet geen heil in “een regering van ‘nietsdoende’ zaken” (17/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De N-VA heeft afgelopen weekend een constructief gesprek gehad met premier Charles Michel over mogelijke steun aan de huidige regering. Die kan er komen indien de coalitiepartijen de gemaakte afspraken valideren. Dat was de boodschap van gewezen N-VA-vicepremier Jan Jambon in De Ochtend (Radio 1). Indien de onderhandelingen niet slagen, zijn voor Jambon vervroegde verkiezingen logisch. “Een regering kiest niet voor ‘lopende zaken’, dat is enkel mogelijk bij de ontbinding van het parlement in afwachting van een nieuwe regering. Het is dan een regering van ‘nietsdoende’ zaken”, aldus Jambon.
  [naar artikel]
 18. Jan Jambon (N-VA): “Eigenlijk is Charles Michel mijn vriend” (14/12/2018 - De Morgen)
  “Had het aan mij en aan de premier gelegen, dan...” Ja, wat dan? Voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA) over zijn ontslag, zijn band met premier Michel en de tweets van Theo Francken . “We zullen het communautaire weer op tafel leggen.”
  [naar artikel]
 19. Michel en Jambon veroordelen "laaghartige" aanval in Charleroi (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel (MR) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) hebben gereageerd op de aanval met een machete op twee
  [naar artikel]
 20. Charles Michel tegen Jan Jambon: 'België werkt veel beter nu. Schol Jan' (18/03/2018 - De Tijd)
  13:54 Of premier Charles Michel begrip heeft voor het Vlaamsnationalisme, wilde Jan Jambon weten. 'Ik heb vaak gehoord dat België niet goed werkt. Maar nu werkt België veel beter. Schol Jan', repliceerde de...
  [naar artikel]
 21. Michel en Jambon bezoeken De Bolle bij Europol (06/06/2018 - VRT NWS)
  Iets meer dan een maand geleden werd Catherine De Bolle de nieuwe Europolbaas. Tijd voor premier Charles Michel (MR) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) om haar een bezoekje te brengen op het hoofdkwartier in Den Haag.  
  [naar artikel]
 22. Michel werkt aan doorstart met linkse steun (17/07/2019 - De Tijd)
  01:00 Premier Charles Michel (MR) wil een grote politieke deal sluiten, zodat de minderheidsregering in lopende zaken met de steun van de linkse oppositie dringende beslissingen kan nemen.
  [naar artikel]
 23. Computerwetenschapper legt beveiligingsprobleem bloot: "Iedereen kan mailen als Charles Michel of Jan Jambon" (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door een beveiligingsprobleem is het erg gemakkelijk mails te versturen die afkomstig lijken van bijvoorbeeld premier Charles Michel. Dat stelt...
  [naar artikel]
 24. Ruzie tussen ons land en Spanje over Michels commentaar op Catalaanse kwestie (19/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Volgens de krant Het Laatste Nieuws zit het er bovenarms op tussen ons land en Spanje. De Spaanse premier Rajoy is boos op onze premier Charles Michel over zijn reactie op de Catalaanse crisis. Spanje zou ermee dreigen de steun voor de kandidatuur voor Catherine De Bolle als topvrouw van Europol in te trekken. “Charles Michel praat straks op de Europese top met Rajoy”, is de reactie van de kant van onze premier.
  [naar artikel]
 25. Jambon: "Kijken of er link is met ons land" (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft via Twitter de steun uitgesproken van ons land aan het Verenigd Koninkrijk, na de vermoedelijke terreuraanslag in
  [naar artikel]
 26. Onze analyse over het begrotingsakkoord: Charles Michel triomfeert (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Net in de week dat zijn MR na 13 jaar oppositie weer de macht grijpt in Wallonië, presteert Charles Michel een huzarenstukje dat tot voor kort
  [naar artikel]
 27. Militairen aangevallen in Brussel – Charles Michel en Steven Vandeput steunen militairen (25/08/2017 - Metro)
  Premier Charles Michel en minister van Defensie Steven Vandeput hebben vrijdagavond op Twitter hun steun en medeleven uitgesproken aan de militairen. Twee militairen werden rond 20.15 uur in de Brusselse Emile Jacqmainlaan met een mes aangevallen door een man en raakten daarbij lichtgewond. De dader verkeert in levensgevaar. “Alle steun voor onze militairen”, klinkt het. “Onze veiligheidsdiensten blijven alert. Met het crisiscentrum volgen we situatie op de voet”, meldde Michel. “Vanavond patrouille militairen aangevallen met mes”, liet Vandeput weten. “Zij hebben zichzelf verdedigd zoals aangeleerd. Onderzoek volgt. Mijn steun hebben ze.” Het Crisiscentrum liet via Twitter ook weten dat er ‘een incident’ gebeurde in de Brusselse binnenstad. “Militairen hebben individu geneutraliseerd. Situatie onder controle.” bron: Belga
  [naar artikel]
 28. Charles Michel schrijft bedankbrief na vijf jaar als premier: “Dat is onze trots” (27/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ex-premier Charles Michel heeft zondag op de sociale media een bedankingsbrief gepost voor zijn vijf jaar aan het hoofd van de Belgische regering. “290.000 nieuwe jobs en een nooit geziene tewerkstellingsgraad van 71 procent... Dat is onze grootste trots”, schrijft Michel.
  [naar artikel]
 29. Charles Michel is kandidaat-premier (17/04/2019 - Metro)
  Premier Charles Michel is de kandidaat van de MR om zichzelf op te volgen als eerste minister. Dat heeft campagnewoordvoerder Georges-Louis Bouchez vandaag verklaard op LN24. Voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA) kondigde maandag in een mediageniek offensief aan dat hij premier wil worden van de volgende federale regering indien zijn partij de grootste van het land blijft. Andere partijen schuiven geen kandidaten naar voren voor de job. “Charles Michel zou een betere eerste minister zijn, daar ben ik zeker van”, aldus Bouchez. “Wij bij MR nemen onze verantwoordelijkheid op: we hebben een kandidaat-premier en dat is Charles Michel.” De partijwoordvoerder preciseert overigens dat ook Willy Borsus kandidaat is om opnieuw Waals minister-president te worden, terwijl Françoise Schepmans het Brussels minister-presidentschap ambieert. “Op een bepaald moment zullen alle partijen transparantie moeten bieden”, vindt Bouchez. Hij wil bijvoorbeeld van de PS weten wie haar kandidaat is om de Waalse regering te gaan leiden. bron: Belga Het bericht Charles Michel is kandidaat-premier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Michel op zoek naar steun voor regering en begroting (17/12/2018 - De Tijd)
  07:03 Premier Charles Michel heeft dit weekend nog geen steun gevonden om deze week een mogelijke vertrouwensstemming te overleven en de begroting voor 2019 aan te nemen.
  [naar artikel]
 31. Charles Michel eet hotdogs met Trudeau in Canada: “Onze frieten zijn beter” (16/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Charles Michel en zijn vriendin Amélie Derbaudrenghien hebben vrijdagmiddag met de Canadese premier Justin Trudeau en diens partner hotdogs en poutine gegeten aan een foodtruck in Ottowa. Poutine is een Canadees gerecht met frieten, kaas en vleessaus. “Onze frieten zijn beter”, grapte Michel na afloop op Twitter.
  [naar artikel]
 32. Charles Michel eet hotdogs met Trudeau in Canada: “Onze frieten zijn beter” (16/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Charles Michel en zijn vriendin Amélie Derbaudrenghien hebben vrijdagmiddag met de Canadese premier Justin Trudeau en diens partner hotdogs en poutine gegeten aan een foodtruck in Ottowa. Poutine is een Canadees gerecht met frieten, kaas en vleessaus. “Onze frieten zijn beter”, grapte Michel na afloop op Twitter.
  [naar artikel]
 33. Charles Michel neemt afscheid: "290.000 nieuwe jobs en tewerkstellingsgraad van 71 procent, onze grootste trots” (27/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-premier Charles Michel heeft op de sociale media een bedankingsbrief gepost voor zijn vijf jaar aan het hoofd van de Belgische regering....
  [naar artikel]
 34. Charles Michel neemt afscheid: ‘290.000 nieuwe jobs en tewerkstellingsgraad van 71 procent, onze grootste trots’ (27/10/2019 - De Morgen)
  Ex-premier Charles Michel heeft op de sociale media een bedankingsbrief gepost voor zijn vijf jaar aan het hoofd van de Belgische regering. ‘290.000 nieuwe jobs en een nooit geziene tewerkstellingsgraad van 71 procent... Dat is onze grootste trots’, schrijft Michel.
  [naar artikel]
 35. “Iedereen kan mails versturen als Charles Michel, Jan Jambon...” (27/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Door een beveiligingsprobleem is het erg makkelijk om mails te versturen die afkomstig lijken van bijvoorbeeld premier Charles Michel. Dat stelt computerwetenschapper Jeroen Baert (KU Leuven) vast. Meerdere federale en Vlaamse ‘maildomeinen’ zoals fgov.be zijn vatbaar voor het probleem, dat misbruikt zou kunnen worden door mensen met slechte bedoelingen.
  [naar artikel]
 36. “Iedereen kan mails versturen als Charles Michel, Jan Jambon...” (27/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Door een beveiligingsprobleem is het erg makkelijk om mails te versturen die afkomstig lijken van bijvoorbeeld premier Charles Michel. Dat stelt computerwetenschapper Jeroen Baert (KU Leuven) vast. Meerdere federale en Vlaamse ‘maildomeinen’ zoals fgov.be zijn vatbaar voor het probleem, dat misbruikt zou kunnen worden door mensen met slechte bedoelingen.
  [naar artikel]
 37. Jambon: "IS-strijders die doodstraf riskeren in Irak? Levenskeuzes hebben consequenties" (18/12/2017 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt dat ons land niet gaat onderhandelen met IS-strijders die willen . Dat zei hij in "De ochtend" op Radio 1. Jambon herhaalt daarmee het standpunt van premier Charles Michel (MR).
  [naar artikel]
 38. Jambon: ‘We doen door tot mei 2019' (13/01/2018 - De Tijd)
  01:03 ‘Nee, we gaan de regering niet laten vallen’, zegt vicepremier Jan Jambon. De nummer een van de N-VA in de federale regering steunt het voor-jaarsoffensief van premier Charles Michel (MR) en wil een o...
  [naar artikel]
 39. Premier Michel maakt weinig indruk met verdubbeling van steun aan klimaatfonds: “Kijk eens, wij zijn van goeie wil… Tja...” (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Premier Charles Michel heeft op de VN-klimaattop gezegd dat hij wil dat ons land zijn steun aan het klimaatfonds verdubbelt. Wat is zijn speech waard? “Het gaat meer om symboliek dan inhoud”, zegt N-VA-fractieleider Peter De Roover. “Het blijft allemaal te vaag”, zegt ook Lien Vandamme van 11.11.11.
  [naar artikel]
 40. De Croo legt bal opnieuw in het kamp van N-VA (15/12/2018 - Metro)
  De federale regering kan nog uit de impasse geraken als premier Charles Michel en N-VA-voorzitter Bart De Wever afspraken kunnen maken over “wat nog mogelijk is”. Dat heeft Open Vld-vicepremier Alexander De Croo gezegd in De Ochtend. De Croo roept N-VA wel op om het “verbaal steekspel” te stoppen en “de hervormingen samen af te werken”. Van vervroegde verkiezingen wil De Croo ook niet weten. “Dat speelt recht in de kaart van Elio Di Rupo”, aldus De Croo. Als premier Michel van N-VA de steun wil krijgen voor zijn oranjeblauw minderheidskabinet, dan zal hij naar de pijpen van de N-VA moeten dansen. Dat is samengevat de boodschap van verschillende N-VA-kopstukken de afgelopen 24 uur. Zowel N-VA-voorzitter Bart De Wever als gewezen N-VA-vicepremier Jan Jambon noemen Michel zelfs “de marionet” van de N-VA. Open Vld-vicepremier Alexander De Croo betreurt het “verbale steekspel” van de N-VA. Hij legt ook meteen de bal terug in het N-VA-kamp. Het is volgens De Croo aan hen om te tonen of ze het werk van de voorbije 4,5 jaar willen afwerken. “Anders kiest de N-VA voor verkiezingen”, zo zei hij in De Ochtend. “Voor mij niet gelaten, maar wie je daar het meest blij mee maakt is Elio Di Rupo”. Volgens De Croo is er nog wel een eenvoudige manier om uit de impasse te geraken. “We moeten op een constructieve manier rond de tafel gaan zitten en afwerken wat we begonnen zijn. Ik kan me niet inbeelden dat de N-VA eerst wegloopt uit de regering en dan ook nog eens zou weglopen van de hervormingen die ze samen met ons hebben ingezet”, legt De Croo. Maar dan moet N-VA wel stoppen met Michel een “marionet” te noemen. “Als men het gevoerde beleid belangrijk vindt, moet men stoppen met het soort retoriek waarmee men elkaar de duvel wil aandoen”, aldus De Croo. De oplossing is dat premier Michel en De Wever elkaar bellen en “van elkaar begrijpen wat nog mogelijk is”. bron: Belga Het bericht De Croo legt bal opnieuw in het kamp van N-VA verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Anoniem gemor dwingt MR om steun uit te spreken voor Charles Michel en eenheid te benadrukken (22/07/2019 - VRT NWS)
  De Franstalige liberalen van de MR spreken hun vertrouwen uit in partijvoorzitter Charles Michel en benadrukken dat er binnen de partij "eenheid en sereniteit heerst". Enkele MR-kopstukken eisten vanmorgen anoniem in de krant Le Soir dat Michel al in september zou aftreden als partijvoorzitter, om een interne oorlog te vermijden.
  [naar artikel]
 42. Charles Michel 'Vakbonden en oppositie zaaien angst door leugens te verspreiden' (19/12/2017 - Knack)
  Premier Charles Michel (MR) verwijt de vakbonden en de oppositie dat ze "leugens" en "fake news" verspreiden over de pensioenhervormingen van de regering. "We gaan meer inspanningen doen om onze hervorming beter aan de mensen uit te leggen", zei Charles Michel dinsdagochtend aan de VRT.
  [naar artikel]
 43. Uit het archief: "Mijn vader" met Charles en Louis Michel (03/07/2019 - VRT NWS)
  In 2009 sprak Phara De Aguirre met Charles en Louis Michel (MR) in de reeks "Mijn vader". De jonge Charles Michel was toen minister van Ontwikkelingssamenwerking, zijn vader maakte deel uit van de Europese Commissie. Nu 10 jaar later gaat Charles Michel een Europese topfunctie bekleden. Bekijk hier het interview.
  [naar artikel]
 44. De 10 onafgewerkte werken van de regering-Michel (09/12/2018 - De Tijd)
  13:57 Premier Charles Michel wil doorgaan met een minderheidskabinet. Dat betekent dat hij voor elk dossier steun zal moeten zoeken in het parlement. Welke onafgewerkte dossiers van de regering-Michel komen...
  [naar artikel]
 45. N-VA legt vier eisen op tafel voor steun aan Michel II (17/12/2018 - De Tijd)
  12:48 De N-VA heeft naar eigen zeggen een haalbaar eisenpakket om Michel II te steunen, maar de vraag is of het politiek nog haalbaar is voor premier Charles Michel om openlijk aan het handje van de N-VA te...
  [naar artikel]
 46. Michel moet kiezen: toegeven aan N-VA of tegemoetkomen aan eisen linkse oppositie (11/12/2018 - De Morgen)
  Wil het minderheidskabinet overleven, dan heeft premier Charles Michel (MR) de steun nodig van N-VA. Maar zij zetten de hakken in het zand.
  [naar artikel]
 47. Premier Charles Michel (MR) blijft zoeken naar oplossing in zijn meerderheid (06/12/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) heeft in de Kamer gezegd dat hij inderdaad naar Marakech gaat om zijn steun te betuigen aan het migratiepact. Hij zegt niet dat hij in naam van de regering gaat, maaar wel met een parlementaire meerderheid achter zich. Anderzijds zegt hij ook dat hij de grondwet wil respecteren en dat hij in de dagen na Marrakech verder wil praten.
  [naar artikel]
 48. Ook Jambon toont geen genade voor Syriëstrijders: "Wie bepaalde keuzes maakt in het leven, moet de consequenties dragen" (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), treedt premier Charles Michel bij: IS-strijders die hun lot afwachten in een Iraakse cel hoeven...
  [naar artikel]
 49. Ook Jambon toont geen genade voor Syriëstrijders: "Wie bepaalde keuzes maakt in het leven, moet de gevolgen dragen" (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), treedt premier Charles Michel bij: IS-strijders die hun lot afwachten in een Iraakse cel hoeven...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.