Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 October 2020
07:57 uur

Tonijn verkocht voor recordbedrag van 3 miljoen dollar

Het Laatste Nieuws

05/01/2019 - 08:47

Op de visveiling in Japan is een blauwvintonijn verkocht voor een hallucinante 3 miljoen dollar. Het was meteen ook de eerste veiling van de...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar (15/05/2019 - Metro)
  Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar. Daarmee is het recordbedrag gebroken voor een impressionistisch kunstwerk, laat veilinghuis Sotheby’s dinsdag weten. Het gaat ook om een recordbedrag voor een werk van de Franse impressionist. Zeven gegadigden streden acht minuten lang voor “Meules”, een van de iconische schilderijen van hooibergen in Giverny. De hoogste bieder bood uiteindelijk 110,7 miljoen dollar. Bij de verkoop dinsdag in New York werd een prijs gehaald “die 44 keer hoger is dan de vorige recordbedrag van het werk”, klinkt het nog. De verkoop van 55 impressionistische en moderne kunstwerken bracht in totaal iets minder dan 350 miljoen dollar in het laatje. Naarst het werk van Monet werd ook een schilderij van Pablo Picasso verkocht voor 20,7 miljoen dollar. bron: Belga Het bericht Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar (15/05/2019 - VRT NWS)
  Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar. Daarmee is het recordbedrag gebroken voor een impressionistisch kunstwerk, laat veilinghuis Sotheby's  weten. Het gaat ook om een recordbedrag voor een werk van de Franse impressionist.
  [naar artikel]
 3. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - Metro)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest. De “Rabbit”, een stalen variant van een konijn gemaakt van ballonnen, brak het record van het schilderij “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney. Dat werd midden november verkocht voor 90,3 miljoen dollar, ook bij Christie’s. Het werk van Koons werd voor 80 miljoen dollar verkocht. Het schilderij van Hockney ging voor hetzelfde bedrag onder de hamer, maar de “Rabbit” brak toch het record door de commissies die op de verkoop betaald moeten worden. Zo liep de prijs op tot 91,075 miljoen dollar. De “Rabbit” maakt deel uit van een reeks van drie, die Koons maakte in 1986. Voor Hockney hem onttroonde met “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, was de 64-jarige Koons eerder al vijf jaar lang de levende kunstenaar wiens kunstwerk een recordbedrag opbracht. Zijn “Balloon Dog (Orange)” werd in 2013 al verkocht voor het toenmalige recordbedrag van 58,4 miljard dollar. Het konijn is een van de bekendste werken van de kunstenaar, die alle conventies in de kunstwereld omverwierp. Bron: Belga   Het bericht Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Schilderij van Margritte voor recordbedrag verkocht in New York (13/11/2018 - Metro)
  Een schilderij van René Margritte is bij veilinghuis Sotheby’s in New York verkocht voor 26,8 miljoen dollar. Dat is een recordbedrag voor een werk van de Belgische surrealist. “Le principe du plaisir” stoot daarmee “La corde sensible” van de troon. Dat schilderij werd eind februari 2017 in Londen verkocht voor 14,4 miljoen pond, omgerekend zo’n 17,9 miljoen dollar. Sotheby’s had de waarde van het doek geschat tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Zeven verzamelaars boden op voor het werk, wat een ongewoon hoog aantal is. Verschillende andere werken hebben ook hun geschatte waarde overschreden, zoals “Improvisation auf mahagoni” van de Russische schilder Vassily Kandinsky. Dat schilderij werd voor 24,2 miljoen euro verkocht, terwijl Sotheby’s het had geschat tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Het hoogtepunt van de veiling draaide voor het veilinghuis uit op een sisser, want een schilderij van Marsden Hartley, dat beschouwd wordt als een van de eerste volledig abstracte werken in de geschiedenis van de Amerikaanse kunst, vond geen koper. “Pre-War Pageant” werd geschat op 30 miljoen dollar. Zondag slaagde het veilinghuis Christie’s er ook al niet in om een nieuwe eigenaar te vinden voor “Coin de jardin avec papillons” van Vincent Van Gogh, wat zo’n 40 miljoen dollar waard is. Toch is Christie’s ervan overtuigd dat het werk verkocht zal geraken. Donderdagavond worden de veilingen verder gezet. Bron: Belga   Het bericht Schilderij van Margritte voor recordbedrag verkocht in New York verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Schilderij van Magritte voor recordbedrag verkocht in New York (14/11/2018 - Metro)
  Een schilderij van René Margritte is bij veilinghuis Sotheby’s in New York verkocht voor 26,8 miljoen dollar of zo’n 23,8 miljoen euro. Dat is een recordbedrag voor een werk van de Belgische surrealist. ‘Le principe du plaisir’ stoot daarmee ‘La corde sensible’ van de troon. Dat schilderij werd eind februari 2017 in Londen verkocht voor 14,4 miljoen pond, omgerekend zo’n 17,9 miljoen dollar of 15,9 miljoen euro. Sotheby’s had de waarde van het doek geschat tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Zeven verzamelaars boden op voor het werk, wat een ongewoon hoog aantal is. Verschillende andere werken hebben ook hun geschatte waarde overschreden, zoals ‘Improvisation auf mahagoni’ van de Russische schilder Vassily Kandinsky. Dat schilderij werd voor 24,2 miljoen euro verkocht, terwijl Sotheby’s het had geschat tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Eén van de weinige lichtpunten Het hoogtepunt van de veiling draaide voor het veilinghuis uit op een sisser, want een schilderij van Marsden Hartley, dat beschouwd wordt als een van de eerste volledig abstracte werken in de geschiedenis van de Amerikaanse kunst, vond geen koper. ‘Pre-War Pageant’ werd geschat op 30 miljoen dollar. Zondag slaagde het veilinghuis Christie’s er ook al niet in om een nieuwe eigenaar te vinden voor ‘Coin de jardin avec papillons’ van Vincent Van Gogh, wat zo’n 40 miljoen dollar waard is. Toch is Christie’s ervan overtuigd dat het werk verkocht zal geraken. Donderdagavond worden de veilingen verder gezet. Lees ook : ‘God is geen heilige’ van Magritte verhult ontbrekend stuk van ‘La pose enchantée’ Het bericht Schilderij van Magritte voor recordbedrag verkocht in New York verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 7. Eén letter verschil kost 135 miljoen in internetveiling (29/07/2016 - De Tijd)
  18:05 Het internetdomein .web werd donderdag voor een recordbedrag van 135 miljoen dollar verkocht. Voor .webs werd 1 dollar betaald.
  [naar artikel]
 8. Schilderij van Magritte voor recordbedrag verkocht in New York (13/11/2018 - De Tijd)
  08:40 'Le principe du plaisir' bracht 26,8 miljoen dollar op.
  [naar artikel]
 9. Gebouw op Champs-Elysées verkocht voor recordbedrag van 613 miljoen euro (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pand op de Champs-Elysées is verkocht voor 613 miljoen euro: een recordbedrag voor vastgoed op de wereldberoemde laan in Parijs. De transactie...
  [naar artikel]
 10. F1-bolide van Michael Schumacher voor recordbedrag onder de hamer in New York (17/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee dagen nadat ‘Salvator Mundi’ van Leonardo Da Vinci in New York geveild werd voor een recordbedrag van maar liefst 450,3 miljoen dollar (382 miljoen euro), is er vrijdag ook een recordbedrag opgehaald voor een Formule 1. Een Ferrari van Michael Schumacher ging onder de hamer voor 7,5 miljoen dollar (6,35 miljoen euro).
  [naar artikel]
 11. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor recordbedrag van 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 12. Schilderij van Magritte voor recordbedrag verkocht in New York (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van René Magritte is bij veilinghuis Sotheby's in New York verkocht voor 26,8 miljoen dollar (omgerekend zo’n 23,8 miljoen euro)....
  [naar artikel]
 13. Schilderij Monet geveild voor recordbedrag van 98 miljoen euro (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar, een dikke 98 miljoen...
  [naar artikel]
 14. Netflix betaalt recordbedrag van 10 miljoen dollar voor 1 enkele politieke documentaire (11/02/2019 - VRT NWS)
  Netflix heeft 10 miljoen dollar (8,9 miljoen euro) betaald voor de rechten op "Knock down the house", een politieke documentaire. Daarmee legt de streamingdienst een recordbedrag op tafel.
  [naar artikel]
 15. Schilderij voor recordbedrag van 99,5 miljoen euro onder de hamer (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het schilderij “Untitled” van Jean-Michel Basquiat is donderdag voor een recordbedrag van 110,5 miljoen dollar (99,5 miljoen euro) onder de hamer gegaan bij veilinghuis Sotheby’s. Het gaat om een recordbedrag voor de schilder.
  [naar artikel]
 16. F1-bolide van Michael Schumacher voor 7,5 miljoen dollar onder de hamer in New York (17/11/2017 - Metro)
  Twee dagen nadat ‘Salvator Mundi’ van Leonardo Da Vinci in New York geveild werd voor een recordbedrag van maar liefst 450,3 miljoen dollar (382 miljoen euro), is er vrijdag ook een recordbedrag opgehaald voor een Formule 1. Een Ferrari van Michael Schumacher ging onder de hamer voor 7,5 miljoen dollar (6,35 miljoen euro). De F1 van de zevenvoudige wereldkampioen werd te koop aangeboden door Sotheby’s in New York, vooraf werd er een opbrengst van vier à vijf miljoen dollar verwacht. De F1 waarmee Schumacher in 2001 de Grote Prijs van Monaco won, viel uiteindelijk dus een pak duurder uit. bron: Belga
  [naar artikel]
 17. Schilderij Da Vinci voor recordbedrag geveild (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het schilderij Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci is deze nacht bij Christie's in New York verkocht voor 400 miljoen dollar (340 miljoen euro)....
  [naar artikel]
 18. Kunstwerk van Magritte verkocht voor recordbedrag (14/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het schilderij ‘L’empire des lumières’ uit 1949 van de Belgische surrealist René Magritte is maandag in New York geveild voor 20,5 miljoen dollar (17,5 miljoen euro). Het gaat om het hoogste bedrag ooit voor een Magritte.
  [naar artikel]
 19. Kunstwerk van Magritte verkocht voor recordbedrag (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het schilderij ‘L’empire des lumières’ uit 1949 van de Belgische surrealist René Magritte is maandag in New York geveild voor 20,5 miljoen dollar (17,5 miljoen euro). Het gaat om het hoogste bedrag ooit voor een Magritte.
  [naar artikel]
 20. Grootste vismarkt ter wereld die tonijn veilde voor 1,3 miljoen verhuist naar nieuwe spot van 4,5 miljard in Tokio (11/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden ging de duurste blauwvintonijn ooit er onder de hamer voor maar liefst 1,3 miljoen euro. Het recordbedrag werd geboden op de...
  [naar artikel]
 21. Originele Kuifje-tekening brengt recordbedrag van 1,5 miljoen euro op (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een originele tekening van Hergés strip 'Kuifje en de mannen op de maan' is gisteren in Parijs verkocht voor een recordbedrag van 1,55 miljoen
  [naar artikel]
 22. BIZAR. T-Rex geveild voor waanzinnig recordbedrag (08/10/2020 - Metro)
  Een exemplaar van een T-Rex, een van de meest complete ter wereld, is dinsdag verkocht voor 31,8 miljoen dollar op een veiling van veilinghuis Christie’s in New York. Dat is vier keer meer dan het vorige record. Christie’s had de T-Rex, die de naam Stan kreeg, geschat op 6 à 8 miljoen dollar. Het vorige record stond op naam van Sue, een andere T-Rex die door Sotheby’s in 1997 verkocht werd voor 8,4 miljoen dollar aan het Field Museum of Natural History in Chicago. Er zijn slechts een vijftigtal T-Rex’en ontdekt sinds de eerste in 1902. In minder dan twee minuten werd dinsdag 9 miljoen dollar bereikt. Maar drie verzamelaars bleven in de running. Na een klein kwartier werd uiteindelijk afgeklopt op 27,7 miljoen dollar, kosten en commissies niet meegerekend. 30.000 uur T-Rex Stan is 4 meter hoog en 12 meter lang. Volgens specialisten moet hij 8 ton gewogen hebben toen hij leefde, 67 miljoen jaar geleden. Hij werd in 1987 gevonden in de buurt van Buffalo, in South Dakota. Paleontologen van het Instituut voor Geologisch Onderzoek van Black Hills, in South Dakota, hadden meer dan 30.000 uur nodig om het skelet op te graven en weer samen te stellen. Het telt 188 botten. De veiling kwam er als gevolg van een geschil tussen de beheerders van het instituut. Nog dit: de koper heeft geen rechten op driedimensionele reproducties van Stan. Lees ook : Kleinste dinosaurus ooit ontdekt in Myanmar Het bericht BIZAR. T-Rex geveild voor waanzinnig recordbedrag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Recordbedrag voor schilderij van Monet (15/05/2019 - De Tijd)
  06:30 Het schilderij 'Meules' van de Franse impressionist Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar.
  [naar artikel]
 24. Antieke Levi's verkocht voor recordbedrag van 100.000 dollar (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 125-jaar oude Levi's spijkerbroek heeft bij een verkoop ongeveer 100.000 dollar opgebracht. Het precieze bedrag en de identiteit van de koper,...
  [naar artikel]
 25. Schilderij van Basquiat brengt recordbedrag van 99,5 miljoen euro op (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het schilderij "Untitled" van Jean-Michel Basquiat is donderdag voor een recordbedrag van 110,5 miljoen dollar (99,5 miljoen euro) onder de hamer
  [naar artikel]
 26. Anonieme bieder telt ruim 27 miljoen neer voor skelet van T-rex “Stan” (07/10/2020 - VRT NWS)
  Het skelet van Tyrannosaurus rex “Stan” is op een online veiling verkocht voor een recordbedrag van 31,8 miljoen euro, omgerekend ruim 27 miljoen euro. Dat is vier keer meer dan het vorige recordbedrag dat werd neergeteld voor een soortgelijk dino-skelet. Het nieuwe baasje van Stan wenst anoniem te blijven.
  [naar artikel]
 27. Vastgoedrecord voor Champs-Elysées: gebouw verkocht voor 613 miljoen euro (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pand op de Champs-Elysées is verkocht voor 613 miljoen euro: een recordbedrag voor vastgoed op de wereldberoemde laan in Parijs. De transactie...
  [naar artikel]
 28. Recordbedrag van 45,5 miljoen euro als prijzenpot op US Open (17/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De winnaar en winnares in het enkelspel van het US Open (27 augustus tot 9 september) zullen komende zomer 3,8 miljoen dollar (zo’n 3,26 miljoen euro) opstrijken. Dat maakte de Amerikaanse tennisfederatie (USTA) dinsdag bekend. De totale prijzenpot bedraagt 53 miljoen dollar (45,45 miljoen euro), dat is het hoogste bedrag ooit voor een grandslamtoernooi.
  [naar artikel]
 29. Jeroen Meus maakt macaroni met tonijn, courgette en kaassaus (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Verse tonijn is een delicatesse maar met tonijn in blik kan je net zo goed culinair toveren, zeker in combinatie met pasta. Het klinkt
  [naar artikel]
 30. Mysterieuze koper die recordbedrag van 100 miljoen dollar neerlegde voor New Yorks appartement is bekend (22/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De mysterieuze koper van een New Yorks appartement dat in 2014 voor een recordbedrag van 100 miljoen dollar van eigenaar wisselde, is bekend. Het...
  [naar artikel]
 31. Zeldzame Ferrari voor recordbedrag van bijna 50 miljoen dollar geveild (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een rode Ferrari 250 GTO uit 1962 is dit weekend in Californië geveild voor 48,4 miljoen dollar (41,6 miljoen euro). Dat is het hoogste bedrag dat...
  [naar artikel]
 32. Skelet van tyrannosaurus Stan geveild voor recordbedrag van 27 miljoen euro (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een skelet van een 12 meter lange tyrannosaurus rex is in New York geveild voor een recordbedrag van 31,8 miljoen dollar (omgerekend zo’n 27...
  [naar artikel]
 33. Joe Biden haalde recordbedrag van 364 miljoen dollar op in augustus (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Joe Biden, de kandidaat van de Democraten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft in augustus ruim 364 miljoen dollar (307 miljoen euro) aan campagnebijdragen opgestreken. Daarmee verbrijzelt hij het vorige maandrecord.
  [naar artikel]
 34. Schilderij van Hockney geveild voor recordbedrag voor nog levende kunstenaar (16/11/2018 - Metro)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) is bij Christie’s New York voor 90,3 miljoen dollar geveild. Het werk ‘Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)’, dat popartkunstenaar Hockney in 1972 schilderde, levert zo een nieuw record op voor een nog levende kunstenaar. Het vorige record stond op naam van kitschkunstenaar Jeff Koons, wiens ‘Balloon Dog (Orange)’ in 2013 voor 58 miljoen dollar onder de hamer ging -eveneens bij Christie’s. De veiling begon op 18 miljoen dollar. Al na 30 seconden was de kaap van 50 miljoen dollar gerond. Uiteindelijk werd het schilderij geveild voor 80 miljoen dollar na ongeveer negen minuten. De prijs bedraagt 90,3 miljoen dollar met kosten en commissies. Van dat bedrag gaat niets naar de artiest, die het werk in 1972 verkocht voor ongeveer 20.000 dollar. ‘Portrait of an Artist’ toont een openluchtzwembad in een idyllische, heuvelachtige omgeving. Eén figuur is aan het zwemmen, een andere kijkt peinzend van op de rand toe. Hockney wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende hedendaagse schilders. Het hoogste bedrag dat voor een werk van hem is opgehoest, is “amper” 28 miljoen. Dat werd in mei dit jaar betaald voor zijn in 1990 gecreëerde werk ‘Pacific Coast Highway and Santa Monica’. ‘Portrait of an Artist’ is een iconisch werk van Hockney. Het werk prijkt op de voorpagina van talrijke boeken over de Britse artiest. Bron: Belga   Het bericht Schilderij van Hockney geveild voor recordbedrag voor nog levende kunstenaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Iconisch schilderij David Hockney verkocht voor recordbedrag van 90,3 miljoen dollar (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het iconische schilderij uit 1972 “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney is gisteren in veilinghuis...
  [naar artikel]
 36. Grootste diamant ooit verkocht voor 34 miljoen dollar (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De grootste diamant ooit te koop aangeboden op een veiling, is verkocht voor bijna 34 miljoen dollar. Dat maakte veilinghuis Christie’s in Genève bekend. Specialisten reageerden teleurgesteld op het opgehaalde bedrag.
  [naar artikel]
 37. Huis Avicii stilletjes verkocht voor 15 miljoen (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De villa van de overleden wereldster Avicii in Hollywood is in stilte verkocht voor 17,5 miljoen dollar (15 miljoen euro). De 28-jarige dj stapte...
  [naar artikel]
 38. Brits Lagerhuis vol chimpansees van Banksy verkocht voor recordbedrag (03/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vier meter brede werk van de anonieme kunstenaar Banksy, Devolved Parliament, is voor 11,1 miljoen euro verkocht in het Britse veilinghuis Sotheby’s.
  [naar artikel]
 39. Reuzediamant geveild in Antwerpen voor 40 miljoen dollar (13/03/2018 - Metro)
  Eén van de grootste diamanten ter wereld, groter dan een golfbal, is verkocht voor 40 miljoen dollar (zo’n 32 miljoen euro), zo maakte het mijnbouwbedrijf Gem Diamonds Limited bekend. De veiling werd gisteren georganiseerd in Antwerpen – het is niet bekend wie de koper is. Het gaat om een diamant van 910 karaat, waarmee het één van de meest kwalitatieve steentjes ooit is. De diamant werd in januari ontdekt in de Letseng-mijn in het Zuid-Afrikaanse Lesotho. Vorig jaar werden nog ruwe diamant verkocht voor 63 en 53 miljoen dollar. Voor mijnbouwbedrijf Gem Diamonds gaat het wel om een recordopbrengst. bron: Belga   Het bericht Reuzediamant geveild in Antwerpen voor 40 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Reuzediamant geveild in Antwerpen voor 40 miljoen dollar (13/03/2018 - Metro)
  Eén van de grootste diamanten ter wereld, groter dan een golfbal, is verkocht voor 40 miljoen dollar (zo’n 32 miljoen euro), zo maakte het mijnbouwbedrijf Gem Diamonds Limited bekend. De veiling werd gisteren georganiseerd in Antwerpen – het is niet bekend wie de koper is. Het gaat om een diamant van 910 karaat, waarmee het één van de meest kwalitatieve steentjes ooit is. De diamant werd in januari ontdekt in de Letseng-mijn in het Zuid-Afrikaanse Lesotho. Vorig jaar werden nog ruwe diamant verkocht voor 63 en 53 miljoen dollar. Voor mijnbouwbedrijf Gem Diamonds gaat het wel om een recordopbrengst. bron: Belga   Het bericht Reuzediamant geveild in Antwerpen voor 40 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Zo ziet de duurste villa van de VS eruit (en hij werd zonet 50 miljoen dollar goedkoper) (26/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Liefst 245 miljoen dollar, oftewel 215 miljoen euro werd er tot voor kort gevraagd voor deze riante villa in het Amerikaanse Los Angeles. Maar aangezien de eigenaars het stulpje niet verkocht krijgen, doen ze 50 miljoen van de prijs. Miljonairs met 195 miljoen dollar te veel: deze villa is misschien wel iets voor jou.
  [naar artikel]
 42. Zo ziet de duurste villa van de VS eruit (en hij werd zonet 50 miljoen dollar goedkoper) (26/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Liefst 245 miljoen dollar, oftewel 215 miljoen euro werd er tot voor kort gevraagd voor deze riante villa in het Amerikaanse Los Angeles. Maar aangezien de eigenaars het stulpje niet verkocht krijgen, doen ze 50 miljoen van de prijs. Miljonairs met 195 miljoen dollar te veel: deze villa is misschien wel iets voor jou.
  [naar artikel]
 43. Brexit drijft Banksy-prijs op: "Chimpansees in Lagerhuis" verkocht voor recordbedrag van ruim 11 miljoen euro (04/10/2019 - VRT NWS)
  In Londen is gisterenavond "Devolved Parliamant" van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af.
  [naar artikel]
 44. Magrittes ‘L’empire des lumières’ verandert van eigenaar voor recordbedrag (14/11/2017 - Metro)
  Het schilderij ‘L’empire des lumières’ uit 1949 van de Belgische surrealist René Magritte is maandag in New York geveild voor 20,5 miljoen dollar (17,5 miljoen euro). Het gaat om het hoogste bedrag ooit voor een Magritte. Christie’s had het schilderij geschat op 14 à 18 miljoen dollar. In februari bracht ‘La corde sensible’, een ander bekend werk van Magritte, 14,4 miljoen pond op bij een veiling van veilinghuis Christie’s in Londen. Dat was 17,9 miljoen dollar volgens de wisselkoers van toen. Toch was het schilderij niet het duurste van de veiling van maandag in New York, georganiseerd door Christie’s. ‘Laboureur dans le champ’ van de Nederlandse schilder Vincent Van Gogh bracht maar liefst 81,3 miljoen dollar op, commissie en kosten inbegrepen. Van Gogh schilderde het schilderij van achter het raam van het sanatorium in Saint Rémy, waar hij in 1889 verbleef. Christie’s had het op 50 miljoen dollar geschat. Het record voor een Van Gogh bedraagt 82,5 miljoen dollar. Er werd niet alleen een recordbedrag geboden voor een werk van Magritte. Ook voor de Franse kunstenaar Fernand Léger, wiens ‘Contraste de formes’ (1913) voor 70 miljoen dollar de deur uitging, werd nooit eerder zoveel betaald. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 45. Zeldzame strip van Superman voor bijna 1 miljoen dollar verkocht (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een zeldzame comic met Superman voor het eerst op de cover is gisteren op een veiling in Texas voor bijna een miljoen dollar verkocht. "Action
  [naar artikel]
 46. Ouderlijk huis Trump verkocht voor 2,1 miljoen dollar (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het ouderlijk huis van de Amerikaanse president Donald Trump, in de New Yorkse wijk Queens, is vandaag verkocht voor 2,14 miljoen dollar. Dat
  [naar artikel]
 47. Londens huis bijna verkocht voor recordprijs van 262 miljoen pond (10/01/2020 - Express)
  Een Chinese vastgoedmagnaat staat op het punt om een huis met 45 kamers in hartje Londen te kopen voor 262 miljoen pond (309 miljoen euro). Dat is een recordbedrag, meldt het persagentschap Bloomberg. Het paleisachtige huis, met 5.760 vierkante meter aan woonruimte, ligt niet ver van Hyde Park en was ooit de woonst van Rafic […] The post Londens huis bijna verkocht voor recordprijs van 262 miljoen pond appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Democraat en mogelijke presidentskandidaat Beto O'Rourke haalt 6,1 miljoen dollar op in 24 uur (18/03/2019 - De Morgen)
  De Democraat Beto O’Rourke haalde in de eerste 24 uur het recordbedrag van 6,1 miljoen dollar op (5,4 miljoen euro), nadat hij vorige week aankondigde mee te dingen naar de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Dat liet zijn campagneteam maandag weten.
  [naar artikel]
 49. West-Vlaamse prijsduif Armando verkocht voor absoluut recordbedrag van 1.252.000 euro (17/03/2019 - VRT NWS)
  De Belgische prijsduif Armando is verkocht voor een recordbedrag van 1.252.000 euro. De prijs werd vanochtend tot dit immense bedrag opgedreven tijdens een harde biedingsoorlog. Het prijsbeestje werd per opbod verkocht door vader en zoon Joël en Dieter Verschoot, gereputeerde duivenmelkers uit Ingelmunster in West-Vlaanderen. Maar die zijn nu niet van plan om te gaan rentenieren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.