VIDEO. Wereldgoal: Keeper let niet op en laat hoekschop binnen

28/01/2019 - 09:35
"Oussama Idrissi, een speler bij de Nederlandse voetbalploeg AZ Alkmaar, heeft gisteren een prachtig doelpunt gemaakt tegen Heerenveen. Hij krult de..."

1. VIDEO. Keeper let niet op en laat hoekschop binnen (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Oussama Idrissi, een speler bij de Nederlandse voetbalploeg AZ Alkmaar, heeft gisteren een prachtig doelpunt gemaakt tegen Heerenveen. Hij krulde... [naar artikel]

2. Hoekschop in de laatste minuut bij 2-1 achter, dan mag de keeper mee gaan koppen (20/07/2020 - Het Belang van Limburg)

2-1 achter in de laatste minuut en je versiert als team een hoekschop. Dan kan het al eens gebeuren dat de keeper de oversteek waagt naar het vijandige strafschopgebied. Meestal zonder resultaat. Maar in de Zweedse hoogste voetbalklasse werd Anders Lindegaard (Ex Manchester United) op die manier toch de held van Helsingborgs IF. [naar artikel]

3. VIDEO. Tweede wereldgoal op veld van THES Sport in 10 dagen (14/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

Na het spectaculaire penaltydoelpunt van anderhalve week geleden, kon een speler van THES Sport (2e Amateurs B) afgelopen weekend alweer een wereldgoal maken. In de vriendschappelijke match tegen KVK Wellen wist Pieter-Jan Van Oudenhoven een pass te onderscheppen, en de bal vervolgens meteen richting doel te mikken. De keeper van de tegenpartij kon enkel maar toekijken hoe de bal tegen de netten ging. [naar artikel]

4. Gehavend Koersel gaat kansloos onderuit tegen Racing Mechelen (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)

De partij kon niet slechter beginnen voor een zwaar gehavend Koersel, dat zes afwezigen telde. Na één minuut knikte Kerckhofs al binnen. Uit het niets kon Koersel gelijkmaken via Verbeeck. Nog voor de pauze klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong, weer via hoekschop. Ditmaal knikte Van Der Zyp binnen. Vroeg in de tweede helft was de partij gespeeld toen Weuts kon verhogen tot 3-1. Nadien viel er nog weinig te beleven. Carrez en Ventôse mikten nipt naast. Maes schoot op doel, de keeper redde. Ventôse keilde de 4-1 heel mooi voorbij de ingevallen keeper Heynen.  [naar artikel]

5. VIDEO. Wat een wereldgoal! Dries Mertens trapt Galatasaray met schitterende volley naar volgende Champions League-voorronde (02/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Dries Mertens kan het nog, wereldgoals maken. Woensdagavond zette onze 36-jarige landgenoot Galatasaray op voorsprong met een weergaloze volley na een hoekschop. Een echte beauty. [naar artikel]

6. KIJK. Sluwe hoekschop leidt tot geweldige goal die de wereld rondgaat: "Maar het zal geen tweede keer werken" (16/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een amateurwedstrijd in Engeland viel een heerlijk doelpunt uit een hoekschop die de tegenstander compleet verraste. De hoekschop werd stiekem kort genomen, doordat een speler de bal heel licht aantikte. Toen Calvin Lewis kwam aangelopen om de hoekschop ging trappen, kreeg hij te horen dat zijn ploegmaat de bal al had aangeraakt. Lewis kon dus gewoon met de bal het veld inlopen en trapte de bal vervolgens heerlijk binnen. [naar artikel]

7. VIDEO. Wat een wereldgoal! Dries Mertens trapt Galatasaray met weergaloze volley naar volgende Champions League-voorronde (02/08/2023 - Het Belang van Limburg)

8. VIDEO. Lionel Messi krult vrije trap én hoekschop op de paal, Argentijn “praat liever niet” over Paraguayaan die spuwde in zijn richting (13/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi is nog niet honderd procent na zijn spierblessure, maar zijn traptechniek lijdt daar niet onder. Tijdens een interland met Argentinië tegen Paraguay krulde hij een hoekschop bijna rechtstreeks binnen en zag hij ook zijn vrije trap op de paal uiteenspatten. En dat allemaal tijdens een invalbeurt van een kleine 40 minuten. [naar artikel]

9. Man City doorbreekt vloek van Tottenham dankzij heerlijke hoekschop van De Bruyne en controversiële winniggoal in FA Cup (26/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Manchester City heeft afgerekend met de vloek van het Tottenham Hotspur Stadium, waar het in vijf eerdere pogingen nog nooit kon scoren, laat staan winnen. Op een indraaiende hoekschop van invaller Kevin De Bruyne kopte Ake in de slotfase het doelpunt van de kwalificatie voor de 1/8ste finales van de FA Cup binnen. [naar artikel]

10. VIDEO: Zwarte Leeuw redt met wereldgoal de eer tegen Antwerp (29/08/2016 - Sporza)

Antwerp heeft zich met sprekend gemak geplaatst voor de 1/16e finales van de Beker van België. De meeste aandacht ging evenwel naar de wereldgoal van de bezoekers. [naar artikel]

11. VIDEO. Belisia slikt wereldgoal in verlengingen en ziet bekerderby tegen Patro aan neus voorbijgaan (27/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Belisia heeft zich niet kunnen plaatsen voor de zesde ronde van de Beker van België. Invaller Struyf (Hoogstraten) knalde met een wereldgoal in de verlengingen de Bilzerse hoop aan flarden: 3-2. [naar artikel]

12. Duitse keeper gearresteerd na 43 tegendoelpunten (21/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Geen enkele keeper laat graag 43 goals binnen, maar voor Marco Kwiotek kreeg zijn recordwedstrijd wel een heel zuur kantje. Enkele dagen na de wedstrijd werd de doelman van de Duitse amateurclub SV Vonderort tijdens de training gearresteerd. [naar artikel]

13. KIJK. Wat een goal! Wullaert zet haar ploeg op weg naar zege door hoekschop rechtstreeks binnen te trappen (04/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tessa Wullaert (29) heeft vrijdagavond van zich laten spreken in de hoogste klasse van het Nederlandse vrouwenvoetbal. De Red Flame scoorde een knap doelpunt door een hoekschop rechtstreeks binnen te trappen. [naar artikel]

14. VIDEO. Wereldgoal van Thomas Meunier bezorgt PSG de zege (02/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Paris Saint-Germain won de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel dankzij een wereldgoal van Thomas Meunier in de slotminuut. De Rode Duivel zorgde ook al voor de assist bij het eerste doelpunt. [naar artikel]

15. VIDEO. Houthalenaar maakt wereldgoal in provinciale voetbalmatch THES - Duffel (06/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Omar Bennassar ontpopte zich tegen Duffel tot man van de match bij THES. Met een wereldgoal bracht hij zijn ploeg op een cruciaal moment op 2-2. In de slotfase zette hij zelfs de 4-2 eindstand op het bord. [naar artikel]

16. Wereldgoal op Daknam! Vercauteren doet de monden bij Lokeren-Temse openvallen tijdens bekerpartij tegen Mons (14/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Lokeren-Temse heeft zich verzekerd van de volgende ronde in de Beker van België. In de derde ronde kreeg het op Daknam RAEC Mons over de vloer. De Henegouwers werden met een duidelijke 3-0 huiswaarts gestuurd. Een van de doelpunten kwam op naam van Julien Vercauteren, die net voorbij de middenlijn het leer over de keeper in doel jaste. Een echte wereldgoal. [naar artikel]

17. VIDEO: Bezoes draait hoekschop rechtstreeks binnen (23/12/2017 - Sporza)

De Oekraïense aanvaller Roman Bezoes heeft een opmerkelijke goal gemaakt op de 20e speeldag van de Jupiler Pro League. [naar artikel]

18. Jong Esperanza in extremis onderuit door wereldgoal van nieuwe aanwinst Daoudi (19/03/2023 - Het Belang van Limburg)

In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, had de thuisploeg voor rust het overwicht. Scoren lukte echter alleen na een warrige hoekschopfase, waar De Graeve profiteerde. Na de koffie kwam Esperanza beter voor de dag en Rijkers kopte de gelijkmaker na een hoekschop van Geebelen tegen de netten. De jonkies van Esperanza leken met een verdiend punt huiswaarts te keren, maar uitgerekend Daoudi (volgend seizoen Pelt) besliste er met één flits en een wereldgoal anders over. [naar artikel]

19. “Dat vingertje? Ik zei dat ik niet in de krant wou lezen dat hij het zo bedoelde”: Vertonghen dolde met Trossard na (bewuste?) wereldgoal (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De 4-1 van de Rode Duivels was van heerlijke makelij. Getekend: de rechter van Leandro Trossard. Perfect in de kruising. “Het was een schot”, lachte de winger achteraf. “Maar het lijkt misschien een voorzet omdat ik hem daar zo rustig plaats. Ik zag de keeper wat uit z'n goal staan, en mikte naar de verste paal. Hij ging lekker binnen.” [naar artikel]

20. Olympisch doelpunt in 1B: Christian Brüls trapt hoekschop rechtstreeks binnen (10/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In 1B klopte Westerlo RWDM maandagavond in een inhaalwedstrijd. Christian Brüls bracht de thuisploeg na een halfuur voetballen op voorsprong. Dat deed hij met een olympisch doelpunt: de middenvelder van Westel trapte een hoekschop rechtstreeks binnen. In de tweede helft diepten Lukas Van Eenoo en Brüls de score verder uit. [naar artikel]

21. VIDEO. Aanwinst Club Brugge scoort bijna wereldgoal voor Canada (13/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Canada won vannacht zijn kwalificatiematch voor het WK voetbal met 1-0 van Costa Rica dankzij een doelpunt van voormalig AA Gent-speler Jonathan David in de 56e minuut. Een paar minuten eerder had Tajon Buchanan bijna de score geopend met een wereldgoal. De aanwinst van Club Brugge, die pas deze winter overkomt, pakte uit met een geweldige omhaal tegen de lat (zie video hieronder). [naar artikel]

22. VIDEO. Trent Alexander-Arnold verrast keeper en pakt bijna uit met waanzinnig doelpunt (01/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Mocht Trent Alexander-Arnold als goed voornemen hebben om dit jaar een paar wereldgoals te maken, we zouden het geloven. De Engelsman heeft een geweldige traptechniek en in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United toonde hij dat nog maar eens. De deklat voorkwam een wereldgoal, maar zelfs de poging op zich is te mooi om ze u te onthouden. [naar artikel]

23. Hoe verdedigen bij hoekschop? Dit team heeft wel zéér revolutionaire aanpak (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een Engelse voetbalclub in Scarborough heeft wel een zeer aparte manier om op een hoekschop te verdedigen. De derde ploeg van Edgehill FC laat [naar artikel]