De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

LIVE. Beerschot Wilrijk richt pijlen op promotiefinale na draw tegen KV Mechelen

Gazet van Antwerpen

03/02/2019 - 15:43

Beerschot Wilrijk kwam op de vorige speeldag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen haar rechtstreekse concurrent om de promotie, KV Mechelen. De Maneblussers konden zich eerder deze week kwalificeren voor de bekerfinale, maar de Mannekes moeten door de Mechelse 3-0 winst tegen Westerlo zondagnamiddag ook de drie punten pakken. Beerschot Wilrijk gaat om 16 uur op bezoek bij Tubeke, mis er niets van dankzij onze LIVE updates!


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. KV Mechelen kampioen van 1B na zinderende promotiefinale (16/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen heeft de promotiefinale gewonnen. In de terugwedstrijd won Malinwa met 2-1 van Beerschot Wilrijk dat na een half uur Noubissi een rode kaart zag pakken. Storm bracht Malinwa meteen na rust op voorsprong waarna de wedstrijd een tiental minuten werd stilgelegd wegens rookbommetjes. Op het uur kreeg Beerschot Wilrijk een strafschop die Vanzeir verzilverde en leek het op weg naar 1A, maar in de slotfase deed Tainmont Mechelen ontploffen met de 2-1.
  [naar artikel]
 2. Eerste promotiefinale eindigt op 0-0 ondanks rode kaart voor Beerschot Wilrijk (10/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De heenwedstrijd van de promotiefinale in 1B tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen is op 0-0 geëindigd. Malinwa kon niet profiteren van een rode kaart voor Jan Van den Bergh (Beerschot Wilrijk) op het uur. Igor De Camargo (KV Mechelen) viel uit met een blessure. De Mannekes ontsnapten in de slotfase aan een tweede rode kaart. Wat uit de competitie al bleek, werd ook bevestigd in deze eerste finalematch. Beide ploegen zijn bijzonder sterk aan elkaar gewaagd. Op zaterdag 16 maart om 16 uur staat de beslissende return op het programma in Mechelen.
  [naar artikel]
 3. Eerste promotiefinale eindigt op 0-0 ondanks rode kaart voor Beerschot Wilrijk (09/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De heenwedstrijd van de promotiefinale in 1B tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen is op 0-0 geëindigd. Malinwa kon niet profiteren van een rode kaart voor Jan Van den Bergh (Beerschot Wilrijk) op het uur. Igor De Camargo (KV Mechelen) viel uit met een blessure. De Mannekes ontsnapten in de slotfase aan een tweede rode kaart. Wat uit de competitie al bleek, werd ook bevestigd in deze eerste finalematch. Beide ploegen zijn bijzonder sterk aan elkaar gewaagd. Op zaterdag 16 maart om 16 uur staat de beslissende return op het programma in Mechelen.
  [naar artikel]
 4. FT België. Mechelen zonder De Camargo in promotiefinale (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen moet het komende zaterdag in de promotiefinale tegen Beerschot-Wilrijk zonder topschutter Igor de Camargo (35) doen. Een scan wees uit...
  [naar artikel]
 5. Rocha stuurt KV naar promotiefinale (03/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Geen rechtstreekse promotie naar 1A voor KV Mechelen. Malinwa profiteerde niet van het puntenverlies van Beerschot Wilrijk in Leuven en kwam zelf niet verder dan een 1-1 tegen Lommel. Een owngoal van Coucke zette KV wel op de goede weg maar vijf minuten voor tijd zorgde Rocha voor de gelijkmaker. Een doelpunt waardoor KV de promotie via een dubbele promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk zal moeten afdwingen.
  [naar artikel]
 6. KV Mechelen-topschutter De Camargo mist terugwedstrijd promotiefinale door knieblessure? (11/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Slecht nieuws voor KV Mechelen. Topschutter Igor De Camargo is er zaterdag zeker niet bij in de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk.
  [naar artikel]
 7. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart (04/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Pro League heeft maandag de data voor de promotiefinale in de Proximus League bekendgemaakt. Tweedeperiodekampioen Beerschot Wilrijk neemt het zaterdag 9 maart (20u30) in eigen huis op tegen KV Mechelen. De terugwedstrijd vindt een week later plaats op 16 maart (16u00) in het Mechelse AFAS-stadion.
  [naar artikel]
 8. FT België. KV Mechelen (met Peyre?) speelt thuismatch finale tegen Beerschot-Wilrijk op zaterdag om 16u - Zetterberg niet langer op de bank (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League heeft de data voor de promotiefinale in de Proximus League bekendgemaakt. Tweedeperiodekampioen Beerschot Wilrijk neemt het zaterdag...
  [naar artikel]
 9. FT België. Iconische momenten uit clubgeschiedenis KVM op reclameborden tijdens promotiefinale - Genk wil Benson terug (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallende actie van KV Mechelen-sponsor Play Sports. Tijdens de beslissende promotiefinale tegen Beerschot-Wilrijk komende zaterdag zullen er...
  [naar artikel]
 10. LIVE. Blijft Beerschot Wilrijk eerste of gaat KV Mechelen op kop? (30/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen en Beerschot Wilrijk trappen vanavond de derde speeldag van de tweede periode op gang in de Proximus League. De Ratten hopen op bezoek bij KV op de drie punten, om zo hun perfect rapport verder te zetten. Mits een zege kan KV Mechelen wel over Beerschot Wilrijk naar de leiding springen. Spanning troef dus. Wat wordt het Achter De Kazerne? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
  [naar artikel]
 11. KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord (18/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zaterdag maakten liefst 16.298 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa tegen Beerschot Wilrijk de sportieve promotie naar 1A bewerkstelligde. KV Mechelen rondde zaterdag als eerste club in 1B de kaap van 16.000 toeschouwers. Voor de komst van Beerschot Wilrijk in de return van de promotiefinale gingen volgens de officiële website van de “Kakkers” net geen 16.300 tickets over de toonbanken. De aanwezige fans zagen hoe Malinwa een prangend duel won met 2-1, en zo de promotie naar de Jupiler Pro League veilig stelde. Al moet die voor de groene tafel nog verzilverd worden. Ook het vorige toeschouwersrecord stond trouwens op naam van KV Mechelen. Op 21 oktober 2018 zakten 15.241 supporters af naar het AFAS-stadion. Ook toen was Beerschot Wilrijk de tegenstander. De Ratten zijn overigens graag geziene gasten, want voordien stond het record op naam van Cercle Brugge voor het toeschouwersaantal in de finalematch tegen Beerschot Wilrijk van vorig jaar. Voor het beslissende promotieduel van vorig jaar tekenden 14.760 supporters present in het Jan Breydelstadion. Bron: Belga   Het bericht KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord (18/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zaterdag maakten liefst 16.298 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa tegen Beerschot Wilrijk de sportieve promotie naar 1A bewerkstelligde. KV Mechelen rondde zaterdag als eerste club in 1B de kaap van 16.000 toeschouwers. Voor de komst van Beerschot Wilrijk in de return van de promotiefinale gingen volgens de officiële website van de “Kakkers” net geen 16.300 tickets over de toonbanken. De aanwezige fans zagen hoe Malinwa een prangend duel won met 2-1, en zo de promotie naar de Jupiler Pro League veilig stelde. Al moet die voor de groene tafel nog verzilverd worden. Ook het vorige toeschouwersrecord stond trouwens op naam van KV Mechelen. Op 21 oktober 2018 zakten 15.241 supporters af naar het AFAS-stadion. Ook toen was Beerschot Wilrijk de tegenstander. De Ratten zijn overigens graag geziene gasten, want voordien stond het record op naam van Cercle Brugge voor het toeschouwersaantal in de finalematch tegen Beerschot Wilrijk van vorig jaar. Voor het beslissende promotieduel van vorig jaar tekenden 14.760 supporters present in het Jan Breydelstadion. bron: Belga Het bericht KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Beerschot Wilrijk doorgelicht. Deel 2: het middenveld (01/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag 5 augustus begint Beerschot Wilrijk in Tubeke aan zijn tweede seizoen in 1B. Het verdriet na de verloren promotiefinale tegen Cercle Brugge heeft plaatsgemaakt voor vernieuwde hoop op promotie naar 1A. Net als vorig seizoen is Beerschot Wilrijk absoluut niet de topfavoriet in deze onvoorspelbare reeks, maar er waait wel een nieuwe wind door het Kiel. Met een gloednieuwe technische staf en een pak nieuwe spelers wil de club de strijd aangaan met KV Mechelen en OH Leuven. Deze week overlopen we elke linie van het ‘new look’ Beerschot Wilrijk. Vandaag: het middenveld.
  [naar artikel]
 14. Beerschot Wilrijk doorgelicht. Deel 3: de aanval (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag 5 augustus begint Beerschot Wilrijk in Tubeke aanzijn tweede seizoen in 1B. Het verdriet na de verloren promotiefinale tegen Cercle Brugge heeft plaatsgemaakt voor vernieuwde hoop op promotie naar 1A. Net als vorig seizoen is Beerschot Wilrijk absoluut niet de topfavoriet in deze onvoorspelbare reeks, maar er waait wel een nieuwe wind door het Kiel. Met een gloednieuwe technische staf en een pak nieuwe spelers wil de club de strijd aangaan met KV Mechelen en OH Leuven. Deze week overlopen we elke linie van het ‘new look’ Beerschot Wilrijk. Vandaag: de aanval.
  [naar artikel]
 15. Marc Degryse terug naar het Kiel, zaterdag het decor van eerste promotiefinale: “De beste kapitein die we gehad hebben” (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdag loopt het Olympisch Stadion vol tegen KV Mechelen. Als Beerschot-Wilrijk de dubbele promotiefinale wint, verzekert de Antwerpse club zich...
  [naar artikel]
 16. Directeur hoofdsponsor Beerschot Wilrijk loopt van Beerse naar Kiel voor match: “Serieus op mijn tanden bijten” (09/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Olympisch Stadion van Beerschot Wilrijk is zaterdagavond volledig uitverkocht voor de eerste promotiefinale in 1B tegen KV Mechelen. Wie ook van de partij is, is Michiel Schellekens, algemeen directeur van bouwbedrijf DCA uit Beerse, de hoofdsponsor van Beerschot Wilrijk. Schellekens was voor de gelegenheid niet met de auto gekomen, maar al lopend. “Het resultaat van een weddenschap”, grijnst hij.
  [naar artikel]
 17. Deze zes sleutelpionnen vormen de ruggengraat van Beerschot Wilrijk (04/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdag speelt Beerschot voor de tweede keer in twaalf maanden een promotiefinale in eigen huis. Vorig seizoen klopten de Mannekes topfavoriet Cercle Brugge op het Kiel met 1-0, maar liep het mis in Jan Breydel. Tegen KV Mechelen rekenen de Kielse Ratten opnieuw op zes basisspelers van toen: vier verdedigers en twee middenvelders. Zij vormen de ruggengraat van dit Beerschot Wilrijk.
  [naar artikel]
 18. Beoordelingen na eerste promotiefinale: twee uitblinkers (10/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk en KV Mechelen hebben zaterdagavond een scoreloos gelijkspel (0-0) afgeleverd in de heenwedstrijd van de promotiefinale in de Proximus League. Bekijk hier onze spelersbeoordelingen van zowel de Mannekes als Malinwa.
  [naar artikel]
 19. KC Mechelen zonder Igor De Camargo in terugwedstrijd promotiefinale (11/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen kan zaterdag in de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk geen beroep doen op aanvaller Igor De Camargo. De voormalige Rode Duivel liep afgelopen zaterdag in de heenwedstrijd op het Kiel een scheurtje op in de mediale band van de linkerknie en is meerdere weken out. “De Bekerfinale halen, is nu het streefdoel.” In de eerste helft van een beladen promotiewedstrijd kreeg de aanvaller een trap op de knie, waarna hij vervangen moest worden. Een scan op bracht het scheurtje aan het licht, waardoor hij de terugwedstrijd van zaterdag onmogelijk kan halen. KVM hoopt De Camargo fit te krijgen voor de Bekerfinale op 1 mei tegen AA Gent. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen leverden zaterdagavond een scoreloos gelijkspel af in de heenwedstrijd van de promotiefinale, wat de Mechelaars in een gunstige uitgangspositie bracht, al kan het nog twee kanten uit. Het verschil tussen beide teams was zaterdag alvast miniem. De winnaar van de dubbele confrontatie tussen de periodekampioenen promoveert, de verliezer treedt aan in Play-off 2. bron: Belga Het bericht KC Mechelen zonder Igor De Camargo in terugwedstrijd promotiefinale verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. KC Mechelen zonder Igor De Camargo in terugwedstrijd promotiefinale (12/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen kan zaterdag in de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk geen beroep doen op aanvaller Igor De Camargo. De voormalige Rode Duivel liep afgelopen zaterdag in de heenwedstrijd op het Kiel een scheurtje op in de mediale band van de linkerknie en is meerdere weken out. “De Bekerfinale halen, is nu het streefdoel.” In de eerste helft van een beladen promotiewedstrijd kreeg de aanvaller een trap op de knie, waarna hij vervangen moest worden. Een scan op bracht het scheurtje aan het licht, waardoor hij de terugwedstrijd van zaterdag onmogelijk kan halen. KVM hoopt De Camargo fit te krijgen voor de Bekerfinale op 1 mei tegen AA Gent. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen leverden zaterdagavond een scoreloos gelijkspel af in de heenwedstrijd van de promotiefinale, wat de Mechelaars in een gunstige uitgangspositie bracht, al kan het nog twee kanten uit. Het verschil tussen beide teams was zaterdag alvast miniem. De winnaar van de dubbele confrontatie tussen de periodekampioenen promoveert, de verliezer treedt aan in Play-off 2. Bron: Belga   Het bericht KC Mechelen zonder Igor De Camargo in terugwedstrijd promotiefinale verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. KV Mechelen moet match achter gesloten deuren vrezen na incidenten in titelmatch, geen straf voor Beerschot Wilrijk (02/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 5.000 euro en één match achter gesloten deuren met uitstel opgelegd aan KV Mechelen. Die straf komt er na de incidenten in de terugmatch van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk.
  [naar artikel]
 22. Hoofdaandeelhouder KV Mechelen reageert op uithaal Beerschot Wilrijk-top: “Wij weten dat we onschuldig zijn” (14/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De aanloop naar de beslissende return tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk verliep tot donderdag in een opvallend gemoedelijke sfeer. Tot Beerschot Wilrijk-topman Francis Vrancken in deze krant zei dat hij “zeker” was dat Beerschot Wilrijk naar 1A gaat.
  [naar artikel]
 23. LIVE. Wat doet Beerschot Wilrijk in de topper tegen Lommel? (22/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk draait na een moeilijk seizoensbegin helemaal mee bovenin de Proximus League. Vorig weekend won het de topper tegen KV Mechelen met 1-0, maar ook vandaag staat er een klepper op het programma. Lommel SK komt op bezoek, en dat mogelijk op een ideaal moment. De Limburgers kennen een dipje en boekten 2 op 9. Gaat Beerschot Wilrijk voor 6 op 6? Volg het hier LIVE vanaf 17u!
  [naar artikel]
 24. Dit weekend is het Limburg tegen Limburg in de promotiefinale in 1B (09/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Gedaan met aftellen, vanavond om 20.30u is het zover. Dan staan in 1B (excuseer: de Proximus League) de twee periodekampioenen tegen elkaar in een duel met de promotie naar hoogste klasse als inzet. KV Mechelen won de eerste periode, Beerschot Wilrijk de tweede. Het Olympisch Stadion op het Kiel zal maximaal gevuld zijn, goed voor 10.000 toeschouwers. De terugwedstrijd vindt volgende week zaterdag (16u) plaats in Mechelen. Wij gingen de temperatuur meten bij een Limburger in elk kamp. Dante Vanzeir bij Malinwa, Rob Schoofs bij Beerschot-Wilrijk. (kofr)
  [naar artikel]
 25. Moet Beerschot Wilrijk vrezen voor tweede geschorste verdediger in promotiefinale? (11/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Opmerkelijke oproep op de Facebookpagina van het Supportersorgaan Malinwa. De Mechelse supportersfederatie vraagt aan de Reviewcommissie om Beerschot-verdediger Denis Prychynenko, de man die De Camargo blesseerde, alsnog op het matje te roepen voor zijn flagrante overtreding op Clément Tainmont in de slotfase van de heenwedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen (0-0).
  [naar artikel]
 26. Volg hier zaterdag live het debat in aanloop naar de eerste promotiefinale (08/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdagavond zijn alle ogen van heel voetbalminnend Antwerpen gericht op de eerste promotiefinale in Eerste Klasse B tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. Gazet van Antwerpen organiseert om 16 uur een debat op het Kiel met onze twee clubwatchers. Mis er vanaf 16 uur niets van.
  [naar artikel]
 27. LIVE. Kan Beerschot Wilrijk wisselvallige reeks afsluiten tegen Tubeke? (06/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk doet nog steeds volop mee voor de eerste periodetitel in 1B. Daarvoor moet het wel regelmatiger worden, de laatste vijf wedstrijden kon het nooit twee wedstrijden na elkaar winnen. Dan maar tegen Tubeke in eigen huis? Stijn Vreven en de zijnen willen revanche pakken voor de 3-3 draw op de eerste speeldag, een wedstrijd die de Ratten altijd hadden moeten winnen. Volg hier of Beerschot Wilrijk dit keer wél de drie punten pakt, LIVE vanaf 20u30!
  [naar artikel]
 28. LIVE. Hoe herstelt Beerschot Wilrijk zich na bekeruitschakeling? (08/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
  [naar artikel]
 29. Beerschot Wilrijk blijft na gelijkspel in Westerlo achter met 1 op 6 (15/10/2017 - Sporza)
  Na de 0-3-nederlaag vorige week tegen Cercle Brugge is Beerschot Wilrijk op een scoreloze draw blijven hangen in het Kuipje.
  [naar artikel]
 30. LIVE. Wat doet leider Westerlo tegen Beerschot Wilrijk? (29/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo en Beerschot Wilrijk zaten vorig weekend beide in de hoek waar de klappen vielen. Beerschot Wilrijk verloor op eigen veld van Lommel, terwijl KV Mechelen de scalp pakte van leider Westerlo. Beide ploegen hebben dus iets goed te maken. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
  [naar artikel]
 31. LIVE. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen maken zich op voor belangrijkste match van het seizoen (26/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wat een affiche in de Proximus League voor zaterdagavond! Promotiekandidaten Beerschot Wilrijk en KV Mechelen geven elkaar tot dusver geen duimbreed toe en parkeren naast elkaar in de stand. Ongemeen spannend dus, en zaterdagavond kijken de twee ploegen elkaar voor het laatst dit seizoen in de ogen in hun vierde onderlinge confrontatie. Met hun gelijke puntenaantal is het treffen van levensbelang. Komen beide teams niet verder dan een draw of neemt één van protagonisten afstand van de ander. Vanaf 20.30 uur kan u de wedstrijd hieronder LIVE volgen.
  [naar artikel]
 32. LIVE. Twee grote kansen voor KV Mechelen in aantrekkelijk begin, Beerschot-Wilrijk heeft het lastig (0-0) (09/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning is te snijden in 1B. Vanavond trekt KV Mechelen naar het Kiel voor de eerste van twee promotiematchen tegen Beerschot-Wilrijk. Zet...
  [naar artikel]
 33. LIVE. Beerschot-Wilrijk moet met tien verder, profiteert Malinwa? (09/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning is te snijden in 1B. Vanavond trekt KV Mechelen naar het Kiel voor de eerste van twee promotiematchen tegen Beerschot-Wilrijk. Zet...
  [naar artikel]
 34. LIVE. Beerschot-Wilrijk moet met tien verder, profiteert Malinwa? (0-0) (09/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning is te snijden in 1B. Vanavond trekt KV Mechelen naar het Kiel voor de eerste van twee promotiematchen tegen Beerschot-Wilrijk. Zet...
  [naar artikel]
 35. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart (05/03/2019 - Metro)
  De Pro League heeft vandaag de data voor de promotiefinale in de Proximus League bekendgemaakt. Tweedeperiodekampioen Beerschot Wilrijk neemt het zaterdag 9 maart (20u30) in eigen huis op tegen KV Mechelen. De terugwedstrijd vindt een week later plaats op 16 maart (16u00) in het Mechelse AFAS-stadion. De uitkomst van de spannende slotspeeldag in 1B zondagavond was twee testwedstrijden. Beerschot Wilrijk kwam in Leuven niet verder dan een 2-2 gelijkspel, maar ook KV Mechelen slaagde er niet in zijn slotmatch te winnen. In Lommel bleef het 1-1, en dus ging de titel in de tweede periode naar Beerschot Wilrijk. Daardoor krijgen de Ratten opnieuw een kans om te promoveren naar de Jupiler Pro League. KV Mechelen, dat de eerste periode naar zijn hand had gezet, wilde die bloedstollende finalematchen vermijden, maar moet nu toch nog vol aan de bak om de terugkeer naar 1A te verzekeren. Als winnaar van de tweede periode speelt Beerschot Wilrijk eerst thuis. Zaterdagavond wordt de heenmatch om 20u30 afgetrapt op Het Kiel. De beslissing valt op 16 maart Achter de Kazerne. De winnaar van de dubbele confrontatie promoveert, de verliezer treedt aan in play-off 2. Vorig jaar verloor Beerschot Wilrijk de finale van Cercle Brugge. Bron: Belga   Het bericht Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart (04/03/2019 - Metro)
  De Pro League heeft vandaag de data voor de promotiefinale in de Proximus League bekendgemaakt. Tweedeperiodekampioen Beerschot Wilrijk neemt het zaterdag 9 maart (20u30) in eigen huis op tegen KV Mechelen. De terugwedstrijd vindt een week later plaats op 16 maart (16u00) in het Mechelse AFAS-stadion. De uitkomst van de spannende slotspeeldag in 1B zondagavond was twee testwedstrijden. Beerschot Wilrijk kwam in Leuven niet verder dan een 2-2 gelijkspel, maar ook KV Mechelen slaagde er niet in zijn slotmatch te winnen. In Lommel bleef het 1-1, en dus ging de titel in de tweede periode naar Beerschot Wilrijk. Daardoor krijgen de Ratten opnieuw een kans om te promoveren naar de Jupiler Pro League. KV Mechelen, dat de eerste periode naar zijn hand had gezet, wilde die bloedstollende finalematchen vermijden, maar moet nu toch nog vol aan de bak om de terugkeer naar 1A te verzekeren. Als winnaar van de tweede periode speelt Beerschot Wilrijk eerst thuis. Zaterdagavond wordt de heenmatch om 20u30 afgetrapt op Het Kiel. De beslissing valt op 16 maart Achter de Kazerne. De winnaar van de dubbele confrontatie promoveert, de verliezer treedt aan in play-off 2. Vorig jaar verloor Beerschot Wilrijk de finale van Cercle Brugge. bron: Belga Het bericht Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. LIVE. Beerschot-Wilrijk herstelt het evenwicht, Malinwa was eerder dicht bij openingstreffer (0-0) (09/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning is te snijden in 1B. Vanavond trekt KV Mechelen naar het Kiel voor de eerste van twee promotiematchen tegen Beerschot-Wilrijk. Zet...
  [naar artikel]
 38. LIVE. Pakt Beerschot Wilrijk de volle buit tegen Lokeren? (07/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na de in extremis verloren promotiefinale tegen Cercle Brugge volgde afgelopen weekend opnieuw een domper voor Beerschot Wilrijk. De Mannekes kregen tegen Eupen net als tegen Cercle een erg late tegengoal te slikken, waardoor ze een overwinning op het nippertje door de neus geboord zagen. Vandaag tegen Lokeren, dat met een overwinning in de eerste match van PO 2 aan de leiding staat in groep B, mag het dus nog wel eens meezitten. De wedstrijd gaat van start om 18.00 uur.
  [naar artikel]
 39. De Coninck: “Het zullen twee hete wedstrijden worden tussen KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk” (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het zal er ongetwijfeld om spannen. Op 9 en 16 maart nemen KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk het in de finalematchen van 1B tegen mekaar op. “Er was...
  [naar artikel]
 40. KV Mechelen moet het zonder Igor De Camargo stellen in cruciale wedstrijd voor promotie naar Jupiler Pro League (11/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen kan zaterdag (om 16u) in de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk geen beroep doen op aanvaller Igor De Camargo.
  [naar artikel]
 41. Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen (04/03/2019 - Metro)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een speeldag schorsing en 500 euro boete gevorderd als straf voor KV Mechelen-verdediger Thibault Peyre, die zondag rechtstreeks uitgesloten werd in Lommel. Voor Malinwa stond op bezoek bij Lommel SK de promotie op het spel. Kavé moest beter doen dan Beerschot Wilrijk om na de eerste ook de tweede periode te winnen, en zo finalematchen te ontlopen. Bij een 1-1 stand moest Peyre, die het Mechelse openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, in de slotminuut aan de noodrem trekken. Met een ultieme tackle maaide de Fransman Rocha onderuit. Een noodzakelijke ingreep, want de Lommelse topschutter was op weg naar de 1-2, waardoor de tweede periodetitel verloren was. Ondanks Peyres rode kaart ging die uiteindelijk toch naar Beerschot Wilrijk. Peyre dreigt door de vordering van bondsprocureur Kris Wagner geschorst te zijn voor de heenwedstrijd van de promotiefinale. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen eerst. Malinwa kan de strafvordering weigeren, en moet dan morgen voor de Geschillencommissie verschijnen. bron: Belga Het bericht Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen (05/03/2019 - Metro)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een speeldag schorsing en 500 euro boete gevorderd als straf voor KV Mechelen-verdediger Thibault Peyre, die zondag rechtstreeks uitgesloten werd in Lommel. Voor Malinwa stond op bezoek bij Lommel SK de promotie op het spel. Kavé moest beter doen dan Beerschot Wilrijk om na de eerste ook de tweede periode te winnen, en zo finalematchen te ontlopen. Bij een 1-1 stand moest Peyre, die het Mechelse openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, in de slotminuut aan de noodrem trekken. Met een ultieme tackle maaide de Fransman Rocha onderuit. Een noodzakelijke ingreep, want de Lommelse topschutter was op weg naar de 1-2, waardoor de tweede periodetitel verloren was. Ondanks Peyres rode kaart ging die uiteindelijk toch naar Beerschot Wilrijk. Peyre dreigt door de vordering van bondsprocureur Kris Wagner geschorst te zijn voor de heenwedstrijd van de promotiefinale. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen eerst. Malinwa kan de strafvordering weigeren, en moet dan morgen voor de Geschillencommissie verschijnen. Bron: Belga   Het bericht Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. LIVE. Twee supersaves van Verrips vermijden voorsprong Beerschot-Wilrijk (09/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning is te snijden in 1B. Vanavond trekt KV Mechelen naar het Kiel voor de eerste van twee promotiematchen tegen Beerschot-Wilrijk. Zet...
  [naar artikel]
 44. Beerschot Wilrijk-bestuurders zijn '100 procent zeker' van promotie naar 1A (14/03/2019 - Knack)
  Francis Vrancken, mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk, is er zeker van dat zijn club naar 1A gaat: is het niet via de promotiefinale, dan wel op basis van elementen in het fraudedossier Propere Handen. Daarmee suggereert hij dat Malinwa met degradatie bestraft wordt. De Belgische Voetbalbond (KBVB) noch KV Mechelen geeft commentaar.
  [naar artikel]
 45. ONTKNOPING 2E PERIODE 1B LIVE: nagelbijten! Henry zet OHL op gelijke hoogte tegen Beerschot Wilrijk, Mechelen weer virtueel kampioen! (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op dit moment wordt de slotspeeldag van de reguliere competitie afgewerkt in de Proximus League. Beerschot Wilrijk trekt naar Oud-Heverlee Leuven...
  [naar artikel]
 46. LIVE. Herstelt Beerschot Wilrijk zich na duidelijke nederlaag? (26/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  KFCO Beerschot Wilrijk leed op de vorige speeldag in de Proximus League een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen het geprikkelde KV Mechelen. De pionnen van Stijn Vreven zijn hierdoor teruggeslagen tot een vierde plek in het klassement. Vrijdagavond ontvangen de Mannekes OH Leuven, dat vorig weekend pas zijn tweede driepunter van het seizoen kon bewerkstelligen op het veld van Westerlo. Herpakt Beerschot Wilrijk zich of worden ze verrast door de Leuvenaars? Volg het hieronder LIVE vanaf 20.30 uur.
  [naar artikel]
 47. COMMENTAAR. Wat schrijven onze clubwatchers voor aanvang van de tweede promotiefinale (16/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ook onze clubwatchers Thomas Standaert (KV Mechelen) en Koen Frans (Beerschot Wilrijk) staan voor de beslissende tweede promotiefinale. Lees hier hun commentaarstukken als voorbeschouwing op dé clash.
  [naar artikel]
 48. ONTKNOPING 2E PERIODE 1B LIVE: Beerschot Wilrijk heeft lot in eigen handen tegen OHL, Mechelen naar Lommel (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zo dadelijk wordt de slotspeeldag van de reguliere competitie afgewerkt in de Proximus League. Beerschot Wilrijk trekt dan naar Oud-Heverlee Leuven...
  [naar artikel]
 49. Beerschot Wilrijk blijft na nieuwe zege in het spoor van KV Mechelen (10/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk heeft zondag de topper van de 25e speeldag in de Proximus League tegen Union gewonnen met 3-1. De Mannekes komen zo opnieuw naast KV Mechelen in het klassement van de tweede periode.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy