Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
23:12 uur

‘Tijd voor excuses aan Congo vanwege de Koning’

De Standaard

17/02/2019 - 16:37

De regering wenst zich voorlopig niet uit te spreken over eventuele Belgische excuses voor ons koloniaal verleden, maar N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) doet het wel. Hij pleit voor een ‘historisch pardon’ en kijkt daarvoor naar de Koning.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bart De Wever (N-VA) meent dat excuses voor Congo noodzakelijk zijn en hij kijkt daarvoor naar de koning (17/02/2019 - VRT NWS)
  Een historisch pardon voor de wreedheden in Congo is aan de orde en als dat moet uitgesproken worden, dan moeten we ter hoogte van het staatshoofd, de koning dus, kijken. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in "De zevende dag". Zijn partijgenote Zuhal Demir voegde daar later in de uitzending aan toe dat het "hoog tijd" is voor excuses. Ze betreurde tegelijk dat ze als toenmalige staatssecretaris voor Gelijke kansen "niet aanwezig mocht zijn bij de opening van het AfricaMuseum".
  [naar artikel]
 2. De Wever wil dat koning excuses voor Congo aanbiedt (18/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselN-VA-voorzitter Bart De Wever is voorstander van een historisch pardon voor de Belgische misdaden in Congo. Hij kijkt daarvoor naar de koning.
  [naar artikel]
 3. 'Historisch pardon over Congo door koning nodig' (17/02/2019 - De Tijd)
  17:56 Bart De Wever vindt dat er excuses nodig zijn over het Belgische koloniale verleden en dat de koning die moet uitspreken.
  [naar artikel]
 4. VN-expert Michal Balcerzak: “Tijd dat België excuses aanbiedt voor bewind in Congo” (12/02/2019 - De Morgen)
  Een werkgroep van VN-experts heeft net ons land bezocht en gezien wat er dringend kan veranderen om racisme aan te pakken. Excuses voor wat België tijdens het koloniale bewind in Congo heeft aangericht horen daarbij, zegt de Poolse voorzitter Michal Balcerzak. 
  [naar artikel]
 5. De hele Belgische samenleving moet excuses aanbieden voor het koloniale verleden in Congo  (18/02/2019 - VRT NWS)
  Een onlangs verschenen rapport van een VN-expertencommissie raadt de Belgische samenleving aan om in het reine te komen met het koloniale verleden. Volgens docent Frank Gerits kunnen we niet alleen naar koning Leopold II kijken als we het debat over onze excuses voeren: "Officiële excuses zijn belangrijk omdat ze ons in staat stellen om kritisch te reflecteren over de ideeën die wij, zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse Belgen hebben meegekregen als kind." 
  [naar artikel]
 6. Het is inderdaad tijd voor excuses aan Congo (13/02/2019 - De Morgen)
  Koert Debeuf is directeur van het Tahrir Institute en auteur van Tribalization. Why War is Coming (ASP)
  [naar artikel]
 7. Waarom excuses voor ons koloniale verleden zo moeilijk liggen (13/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er is nog weinig discussie over de wreedheden die ­onder het Belgische koloniaal bewind in Congo zijn gebeurd. Toch ligt de vraag om hiervoor excuses aan te bieden, nog steeds heel gevoelig. “Je moet voorzichtig zijn met excuses”, zegt de ­directeur van het Afrikamuseum. “Er kunnen gigantische schadeclaims volgen.”
  [naar artikel]
 8. Waarom excuses voor ons koloniale verleden zo moeilijk liggen (13/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is nog weinig discussie over de wreedheden die ­onder het Belgische koloniaal bewind in Congo zijn gebeurd. Toch ligt de vraag om hiervoor excuses aan te bieden, nog steeds heel gevoelig. “Je moet voorzichtig zijn met excuses”, zegt de ­directeur van het Afrikamuseum. “Er kunnen gigantische schadeclaims volgen.”
  [naar artikel]
 9. Na 15 jaar duikt de afgehakte hand van Leopold II eindelijk terug op: “Maar eerst excuses voor Congo” (22/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Jarenlang zocht het Belgische gerecht naar de afgezaagde bronzen hand van een Congolese slaaf in het Leopold II-monument op de dijk in Oostende. Nu willen leden van de actiegroep De Stoeten Ostendenoare de hand teruggeven. Maar enkel in ruil voor excuses van het Belgische koningshuis voor de wandaden in Congo. “Anders nemen we de hand mee in ons graf.”
  [naar artikel]
 10. 'Het is aan de koning om België in het reine te brengen met zijn koloniale verleden.' (15/02/2019 - De Standaard)
  Een werkgroep van de Verenigde Naties wil dat ons land zich excuseert voor zijn verleden in Congo. Maar zijn excuses wel genoeg? En wie moet die dan maken?
  [naar artikel]
 11. Graaf Etienne Davignon: ‘Ik zeg gewoon wat ik denk. Ik ben tegen excuses aan Congo’ (14/06/2019 - De Morgen)
  In zijn boek Mijn drie levens haalt Etienne Davignon (86) herinneringen op aan zijn bewogen leven als diplomaat, eurocommissaris en bestuurder van megabedrijven. ‘Ik zeg gewoon wat ik denk. Ik ben tegen excuses aan Congo.?De Congolezen hebben geen slecht gevoel over België.’
  [naar artikel]
 12. 'Verhuis het AfricaMuseum met alle werken naar Congo' (19/02/2019 - Knack)
  Moet België zijn excuses aanbieden aan Congo? Het is niet de bedoeling om Jan met de pet een eeuwig schuldgevoel te bezorgen voor de kolonisatie, zegt diversiteitsconsulent Omar Ba. 'Maar een officiële erkenning van de wreedheden is een belangrijke stap.'
  [naar artikel]
 13. Open VLD wil nog onderzoek voor historisch pardon Congo (18/02/2019 - De Tijd)
  13:29 De liberalen vinden dat België 'bereid moet zijn excuses aan te bieden voor de Belgische rol in de wandaden tijdens de koloniale periode in Congo', maar daarover moet nog wel eerst onderzoek gebeuren.
  [naar artikel]
 14. ‘Ben Affleck regisseert film over Leopolds Congo’ (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het boek van Adam Hochschild over de Congo-Vrijstaat, een staat die eind negentiende eeuw privé-eigendom was van de Belgische koning Leopold II,...
  [naar artikel]
 15. Congolese president Tshisekedi nodigt koning Filip uit voor viering van 60 jaar onafhankelijkheid (07/02/2020 - VRT NWS)
  Congo nodigt koning Filip uit voor de 60e verjaardag van de onafhankelijkheid eind juni. Dat is gezegd door premier Sophie Wilmès tijdens haar bezoek aan de Congolese president Félix Tshisekedi. De uitnodiging past in de verbeterde relaties tussen België en Congo.
  [naar artikel]
 16. Congo-expert Kris Berwouts korte tijd in Congo vastgehouden (29/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Congo-expert Kris Berwouts is woensdag op de luchthaven van Goma voor korte tijd meegenomen voor verhoor. Dat verhoor heeft uiteindelijk nooit plaatsgevonden en Berwouts heeft nadien zonder problemen Congo kunnen verlaten. Een goede week geleden werd de Franstalige Belgische journalist Quentin Noirfalisse nog in Kinshasa ondervraagd en twee dagen vastgehouden.
  [naar artikel]
 17. Nederlandse koning biedt excuses aan in voormalige kolonie Indonesië: "Nederland gebruikte buitensporig geweld" (10/03/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft zijn excuses aangeboden voor het Nederlandse geweld in Indonesië tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Het land was meer dan 300 jaar een kolonie van Nederland. In 1945 riep Indonesië de onafhankelijkheid uit, maar Nederland erkende dat pas in 1949.
  [naar artikel]
 18. Respect voor koning Leopold II... in Congo (10/06/2018 - VRT NWS)
  Vorige week opende de Congolese president Joseph Kabila plechtig het pompeuze nieuwe ambtsgebouw voor de gouverneur van de zuidelijke provincie Katanga. Op zich niet veel nieuws, behalve als we eens kijken naar de topfiguren voor de rijke koperprovincie die gehuldigd worden bij dat prestigieuze bouwwerk. Daar staan eerst en vooral de bustes van drie vooraanstaande Belgen: Koning Leopold II, Koning Boudewijn en generaal Emile Wangermée, de stichter van Elisabethstad, nu Lubumbashi, de hoofdstad van de provincie Katanga. Patrice Lumumba, de eerste premier van Congo en in 1961 vermoord in ... Katanga, krijgt ook wel een plaatsje, zij het helemaal achteraan.
  [naar artikel]
 19. Duitsland zucht, maar Thaise koning viert in Beiers luxehotel vakantie met 20 vrouwen (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Thaise koning Rama X doet stof opwaaien in Duitsland vanwege zijn verblijf in een luxehotel. Alle hotels in Duitsland zijn vanwege de...
  [naar artikel]
 20. Duitsland zucht, maar Thaise koning viert in Beiers luxehotel vakantie met 20 vrouwen (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Thaise koning Rama X doet stof opwaaien in Duitsland vanwege zijn verblijf in een luxehotel. Alle hotels in Duitsland zijn vanwege de...
  [naar artikel]
 21. Roep om excuses aan Congo steeds luider: “Het is tijd dat we onze historische fouten erkennen” (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het blijft moeilijk: sorry zeggen. Zelfs (of zeker) als het gaat om een duister koloniaal verleden. België blijft daarmee worstelen. Maar de roep...
  [naar artikel]
 22. België en Congo: hoe groot was de gruwel eigenlijk? (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zelf heeft hij nooit één voet in Congo gezet, maar het gruwelbewind dat koning Leopold II er ruim een eeuw geleden installeerde, laat nog steeds...
  [naar artikel]
 23. “Handjes kappen, de Congo is van ons.” Wie weet welke gruwel zich afspeelde in onze kolonie, zal wel een toontje lager zingen (22/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Handjes kappen, de Congo is van ons.” Na de algemene afkeer over de racistische gezangen op ­Pukkelpop, beseffen ook de jongeren die zich eraan schuldig maakten dat hun gedrag niet door de ­beugel kan. Een van hen heeft nu zijn excuses aangeboden. Toch heeft ons land nog een grote ­inhaalbeweging voor de boeg als het gaat om de gruwel in Congo. “We erkennen dan wel onze fouten in de kolonies, maar bedekten die vroeger steeds met de mantel der liefde.”
  [naar artikel]
 24. De koloniale schandvlek van België: “We weten alles over de Holocaust, maar weinig over onze eigen schande” (22/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Handjes kappen, de Congo is van ons.” Na de algemene afkeer over de racistische gezangen op Pukkelpop, beseffen ook de jongeren die zich eraan schuldig maakten dat hun gedrag niet door de beugel kan. Een van hen heeft nu zijn excuses aangeboden. Toch heeft ons land nog een grote inhaalbeweging voor de boeg als het gaat om de gruwel in Congo.
  [naar artikel]
 25. Virungapark in Congo blijft zeker tot eind dit jaar gesloten vanwege groeiende onveiligheid (03/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Virungapark, het oudste nationaal park van Afrika, sluit nog zeker tot eind dit jaar de deuren vanwege de groeiende onveiligheid in het oosten van Congo. Dat schrijft de parkdirecteur, de Belg Emmanuel de Merode, in een brief die de ronde doet op de sociale media. Op 11 mei kwam een parkwachter om, en een maand eerder waren vijf parkwachters en een chauffeur omgebracht. Op 11 mei werden ook drie mensen, onder wie twee Britse toeristen, ontvoerd, en twee dagen later weer vrijgelaten.
  [naar artikel]
 26. Mexico wil excuses van Spanje en Vaticaan voor misdaden tegen inheemse volkeren (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mexico wil dat de Spaanse koning en de paus hun excuses aanbieden voor de begane misdaden jegens de inheemse volkeren tijdens de verovering en de...
  [naar artikel]
 27. Michel excuseert zich bij kinderen van de kolonie (03/04/2019 - Metro)
  Premier Charles Michel (MR) spreekt verontschuldigingen uit voor de schrijnende manier waarop de Belgische overheid honderden metissen heeft behandeld. Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Het gaat om kinderen die eind jaren 40 en in de jaren 50 in Congo, Rwanda of Burundi werden geboren uit een relatie tussen een Belgische koloniaal en een inheemse vrouw. De staat nam die kinderen systematisch bij de moeder weg en stuurde ze naar België om in weeshuizen of bij adoptieouders op te groeien. Excuses van de premier zijn een unicum. Onlangs vroegen VN-experts om excuses aan te bieden voor de wreedheden in Congo, en daar ging Michel niet op in. bron: Belga Het bericht Michel excuseert zich bij kinderen van de kolonie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Michel excuseert zich bij kinderen van de kolonie (03/04/2019 - Metro)
  Premier Charles Michel (MR) spreekt verontschuldigingen uit voor de schrijnende manier waarop de Belgische overheid honderden metissen heeft behandeld. Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Het gaat om kinderen die eind jaren 40 en in de jaren 50 in Congo, Rwanda of Burundi werden geboren uit een relatie tussen een Belgische koloniaal en een inheemse vrouw. De staat nam die kinderen systematisch bij de moeder weg en stuurde ze naar België om in weeshuizen of bij adoptieouders op te groeien. Excuses van de premier zijn een unicum. Onlangs vroegen VN-experts om excuses aan te bieden voor de wreedheden in Congo, en daar ging Michel niet op in. bron: Belga Het bericht Michel excuseert zich bij kinderen van de kolonie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Virungapark in Congo opnieuw geopend voor toeristen (16/02/2019 - Knack)
  Het Virungapark, het oudste nationaal park van Afrika, is na ongeveer negen maanden opnieuw geopend voor toeristen. Het natuurpark in het oosten van Congo had in mei vorig jaar de deuren gesloten vanwege de onveiligheid in de regio.
  [naar artikel]
 30. “Vervang Hasseltse monument Leopold II door koning Albertbeeld van Delphine Boël” (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hasselt twijfelt over het monument ter ere van koning Leopold II, want van alle kanten rijzen er vragen over zijn levenswandel. Niet alleen over het bestuur van zijn privékolonie Congo en de moordpartijen die er plaatsvonden, maar ook over zijn grensoverschrijdend gedrag, lang voor de VRT bestond, met een ontelbaar aantal dames in bed in Laken. Het principe ‘klant is koning’ werd door Pol gewoonweg omgekeerd tot ‘koning is klant.’
  [naar artikel]
 31. Historicus Adam Hochschild: “Belgische excuses voor wandaden in Congo zouden goede zaak zijn” (08/12/2018 - De Morgen)
  Auteur Adam Hochschild klaagde twintig jaar geleden als eerste aan dat het oude Afrika-museum in Tervuren koloniale wandaden verzweeg. Zonder zijn bestseller De geest van koning Leopold II was het museum mogelijk nooit vernieuwd. Nu pleit hij voor vorstelijke verontschuldigingen. ‘En laat die maar gevolgd worden door hersteldaden.’ 
  [naar artikel]
 32. Koning Albert schrijft brief aan VN over seksueel geweld in Congo (29/03/2019 - De Morgen)
  Aftredend premier Yves Leterme (CD&V) heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon woensdagavond een brief van koning Albert overhandigd, waarin die de VN aanmoedigt in de strijd tegen seksueel geweld tegen vrouwen. Aanleiding voor die uitzonderlijke openhartigheid is het contact tussen de koning en de onlangs gelauwerde Congolese gynaecoloog Denis Mukwege.
  [naar artikel]
 33. Haar in de boter: Thaise koning neemt minnares alle titels af (21/10/2019 - De Morgen)
  Een paar maanden nadat ze werd aangesteld als 'koninklijke gemalin' van de Thaise koning Maha Vajiralongkorn is Sineenat Wongvajirapakdi haar adellijke titels alweer kwijt. De koning heeft alle titels van zijn officiële minnares ingetrokken vanwege “ongehoorzaamheid aan de koning en koningin”.
  [naar artikel]
 34. Laurent Monsengwo: "Hebben de Congolezen u gezegd dat u excuses moet vragen?" (01/03/2019 - VRT NWS)
  "Er zijn belangrijker zaken." Dat antwoordt monseigneur Laurent Monsengwo op de vraag of België zijn excuses moet aanbieden aan Congo voor de wreedheden die zijn begaan tijdens het koloniale verleden. Onze Afrika-expert Peter Verlinden sprak met Monsengwo.
  [naar artikel]
 35. Congo: 27 nieuwe gevallen van ebola in één dag tijd (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Democratische Republiek Congo zijn gisteren in een dag tijd maar liefst 27 nieuwe gevallen van ebola vastgesteld. Dat is een nieuw dagrecord....
  [naar artikel]
 36. Mexico wil excuses van Spanje en paus voor misdaden tegen inheemse volkeren (26/03/2019 - Metro)
  Mexico wil dat de Spaanse koning en de paus hun excuses aanbieden voor de begane misdaden jegens de inheemse volkeren tijdens de verovering en de onderwerping van Mexico in de 16de eeuw. Dat heeft de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador in een brief gevraagd. In een boodschap die via sociale media werd verspreid, beschreef Lopez Obrador de verovering als een invasie. Met de brieven aan koning Felipe VI en paus Franciscus vraagt hij dat de misdaden erkend worden en dat er excuses worden aangeboden aan de inheemse volkeren. Voorts zei de president te hopen dat 2021 een jaar van “historische verzoening” zou worden. In dat jaar kent Mexico drie jubilea: 500 jaar geleden (1521) viel namelijk de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan, die in 1321 werd opgericht, in Spaanse handen en in 1821 werd Mexico onafhankelijk. Het is tijd voor een verzoening met het verleden, verklaarde Lopez Obrador, “maar eerst vragen we verontschuldigingen”. In ruil beloofde hij zelf ook excuses voor de misdaden ten aanzien van de inheemse volkeren in Mexico die na de onafhankelijkheid werden begaan. De Spaanse regering heeft in een reactie al resoluut geweigerd om op de vraag van de Mexicaanse president in te gaan. Madrid stelde dat de daden van de Spanjaarden vijfhonderd jaar geleden niet in hedendaagse termen konden worden veroordeeld. bron: Belga Het bericht Mexico wil excuses van Spanje en paus voor misdaden tegen inheemse volkeren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Mexico wil excuses van Spanje en Vaticaan voor misdaden tegen inheemse volkeren (26/03/2019 - De Morgen)
  Mexico wil dat de Spaanse koning en de paus hun excuses aanbieden voor de begane misdaden jegens de inheemse volkeren tijdens de verovering en de onderwerping van Mexico in de 16de eeuw. Dat heeft de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador in een brief gevraagd.
  [naar artikel]
 38. Nobelprijswinnaar Denis Mukwege: “Ik heb gelachen toen ik hoorde dat Alexander De Croo feminist was geworden” (28/03/2019 - De Morgen)
  Excuses van België voor de kolonisatie van Congo? Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) wil ze wel geven. Maar de Congolese Nobelprijswinnaar Denis Mukwege heeft daar geen boodschap aan. Wel aan meer Belgische hulp. “Ik vind dat België meer moet doen voor Congo.”
  [naar artikel]
 39. Ben Affleck regisseert film over Koning Leopold II (22/11/2019 - De Morgen)
  Regisseur Ben Affleck werkt aan de verfilming van “De geest van koning Leopold II en de plundering van de Congo”, het bekende boek van de Amerikaanse schrijver Adam Hochschild.
  [naar artikel]
 40. Ben Affleck maakt film over Congo onder Leopold II (22/11/2019 - Metro)
  Hollywoodster Ben Affleck gaat een film regisseren en produceren over de misdaden die in Congo gepleegd zijn onder het bewind van de Belgische koning Leopold II. Dat melden de Amerikaanse filmsites Variety en Deadline. De film zal gebaseerd zijn op het boek ‘De geest van koning Leopold II en de plundering van de Congo’ van de Amerikaanse journalist Adam Hochschild. In dat boek wordt ingegaan op het schrikbewind dat Leopold II van 1885 tot 1908 in zijn toenmalige privékolonie Kongo-Vrijstaat voerde. Volgens de auteur heeft dat bewind aan zeker 8 miljoen mensen het leven gekost. Mensenrechten In de film zal onder meer gefocust worden op drie mannen – een zwarte Amerikaanse missionaris, een Engelse onderzoeksjournalist en een Ierse spion – die de wantoestanden in Congo aanklaagden en zo de basis vormden voor een van de eerste menrenrechtenbewegingen uit de geschiedenis. Farhad Safinia zal het scenario voor de film schrijven. Voor de productie zal Affleck samenwerken met verschillende partners, onder wie Martin Scorsese en Harry Belafonte Lees ook : Fenikstatoo op rug van Ben Affleck is toch echt Het bericht Ben Affleck maakt film over Congo onder Leopold II verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Virunga National Park in Congo sluit tijdelijk de deuren vanwege grote onrust (05/06/2018 - De Morgen)
  Het Virunga Park in Oost-Congo, het oudste nationaal park van Afrika, moet de deuren sluiten van­wege de groeiende onveilig­heid. Dat heeft de Belgische parkdirecteur Emmanuel de Merode in een brief laten weten. 
  [naar artikel]
 42. Virungapark in Congo blijft zeker tot eind dit jaar gesloten (03/06/2018 - De Morgen)
  Het Virungapark, het oudste nationaal park van Afrika, sluit nog zeker tot eind dit jaar de deuren vanwege de groeiende onveiligheid in het oosten van Congo. Dat schrijft de parkdirecteur, de Belg Emmanuel de Merode, in een brief die de ronde doet op de sociale media. 
  [naar artikel]
 43. Koning Filip zegt audiënties af wegens gezondheid (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft zijn geplande audiënties voor morgen geannuleerd vanwege gezondheidsredenen. Dat meldt het koninklijk paleis. De vorst had
  [naar artikel]
 44. Koning Filip zegt audiënties af wegens gezondheid (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft zijn geplande audiënties voor morgen geannuleerd vanwege gezondheidsredenen. Dat meldt het koninklijk paleis. De vorst had
  [naar artikel]
 45. 'Koloniseren om te beschaven': Luc Renders schrijft over de Congo-literatuur in Vlaanderen (17/11/2019 - Knack)
  De kolonisatie van Congo was een project van economische exploitatie en politieke onderdrukking. Maar in de tijd van Belgisch-Congo werd dat anders gezien, ook in Vlaanderen. Zelfs bij intellectuelen en schrijvers waren amper dissidente stemmen te horen, zo toont Luc Renders aan in Koloniseren om te beschaven.
  [naar artikel]
 46. Nabestaanden MH17 eisen excuses Wilders voor Russisch vriendschapsspeldje (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp met de MH17 eisen excuses van Geert Wilders vanwege een Russisch-Nederlandse...
  [naar artikel]
 47. Mexico vraagt excuses van Spanje en paus voor misdaden tegen inheemse volkeren (26/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mexico wil dat de Spaanse koning en de paus hun excuses aanbieden voor de begane misdaden jegens de inheemse volkeren tijdens de verovering en de onderwerping van Mexico in de 16de eeuw. Dat heeft de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador in een brief gevraagd.
  [naar artikel]
 48. Opnieuw ebola-dode in Congo (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Congo is een tweede ebola-overlijden vastgesteld in 48 uur tijd. Dat melden de Congolese gezondheidsautoriteiten. De epidemie zou normaal gezien...
  [naar artikel]
 49. Tien nieuwe eboladoden op vier dagen tijd in Congo (02/11/2018 - Knack)
  Op vier dagen tijd zijn in het noordoosten van Congo tien nieuwe overlijdens door ebola geregistreerd. Dat heeft het ministerie van Gezondheid vrijdag gemeld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.