Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
19:57 uur

Van historische middeleeuwse taferelen tot zombies op kerkhoven: alles is te zien tijdens het Playmobilweekend

Gazet van Antwerpen

09/03/2019 - 11:18

De Playmobilbouwers waren gisteren nog druk in de weer met poppetjes en bouwonderdelen om de maquettes klaar te krijgen voor dit weekend. Ook nu zijn er heel wat taferelen te bewonderen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Archeologen leggen in hartje binnenstad middeleeuwse vliet bloot (10/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Precies op de plek in de Mechelse binnenstad waar volgend jaar een nieuwe vliet wordt aangelegd, hebben archeologen een indrukwekkende vondst gedaan. In de Zakstraat legden ze de quasi volledig intacte middeleeuwse kademuur van de historische Melaan bloot.
  [naar artikel]
 2. Samana Kerkhoven op wandel met de rolstoelen (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 13 juni organiseerde Samana Kerkhoven naar jaarlijkse gewoonte een rolstoelwandeling. De bedoeling is om mensen van Kerkhoven maar die nu in een rusthuis in Lommel verblijven nog eens samen te brengen met hun vroegere dorpsgenoten.
  [naar artikel]
 3. Vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de kerkhoven (25/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente doet er alles aan om de zeventien kerkhoven in haar beheer goed te onderhouden. Voor het dagelijkse onderhoud is men nu op zoek naar vrijwilligers.
  [naar artikel]
 4. Stad laat middeleeuwse kademuur integreren in nieuwe vliet (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De middeleeuwse kademuur van de historische Melaan die archeologen in de Mechelse binnenstad hebben opgegraven, gaat niet verloren. De stad laat hem integreren in de nieuwe vliet tussen de Munt- en de Zakstraat. Daarvoor wordt er zelfs een 3D-opname gemaakt.
  [naar artikel]
 5. Britse kerkhoven liggen vol, zien we binnenkort graven langs snelwegen of naast fietspaden?  (05/07/2019 - VRT NWS)
  De Britse kerkhoven liggen vol. Overvol. En stilaan vormt dat een groot probleem in Groot-Brittannië, want waar kunnen de doden nog begraven worden? Er liggen nu verschillende plannen op tafel om het tekort op te vangen - denk bijvoorbeeld aan kerkhoven aanleggen langs snelwegen of fietspaden. "Het is echt een nijpend probleem", zegt onze correspondente Lia van Bekhoven.
  [naar artikel]
 6. Gevaarlijke taferelen: Cercle-fans steken vlag van stadsrivaal Club in brand (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geen fraaie taferelen in Jan Breydel tijdens de stadsderby. De fans van Cercle lieten zich in negatieve wijze opmerken door tijdens de match hun...
  [naar artikel]
 7. Koppel 'zombies' jaagt chauffeurs stuipen op het lijf (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Twee als zombies verklede acteurs hebben onbedoeld de nodige paniek veroorzaakt op een snelweg bij de Britse stad Manchester. Ettelijke
  [naar artikel]
 8. ZOMBIES dat zijn wij (05/04/2019 - De Morgen)
  Games, films, tv-series, graphic novels... Het wemelt van de zombies in de populaire cultuur. Nu neurologen zich verdiepen in het 'ondode' brein en politiek analisten het woord hebben ontdekt, lijkt het hek van de dam.
  [naar artikel]
 9. Schoonmaakbeurt kerkhoven (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Medewerkers van de stad zijn op de kerkhoven gestart met het verwijderen van bloemen en bloemstukken, die daar voor Allerheiligen werden geplaatst.
  [naar artikel]
 10. Gemeente gaat stormschade aan kerkhoven zo vlug mogelijk herstellen (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Door de storm welke plaatsvond in de nacht van 23 en 24 juni 2016 werden verschillende grafstenen op de kerkhoven van Kortessem beschadigd. De gemeente wil deze stormschade aan de kerkhoven zo vlug mogelijk herstellen.
  [naar artikel]
 11. De zombies zijn er (13/04/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse FOX waait over naar België. De zender, die vooral bekend is van The Walking Dead, laat vanaf 1 oktober zijn zombies los op de Belgische markt. Wees gewaarschuwd.
  [naar artikel]
 12. 'Blij dat zombies terug zijn' (13/04/2019 - De Morgen)
  Een van de populairste comics van het moment is een zombiestrip. Walking Dead verschijnt in zo'n dertig talen en ook de gelijknamige tv-serie is een immense hit. Toch vindt tekenaar Charlie Adlard die zombies 'eigenlijk bijzaak'.
  [naar artikel]
 13. Limburgse kerkhoven ook met Allerheiligen vol onkruid: “Goed, maar het mag geen wildernis worden” (25/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Geen grindpaden meer, maar gras, bijenkorven en bloemenweides. Zo zullen onze kerkhoven er in de toekomst uitzien. 165 Waalse kerkhoven kregen al een ecologisch label. Ook in Limburg zet de trend zich door. In acht gemeenten zijn de plannen in opmaak of al uitgevoerd. De groendiensten hebben de handen vol om de begraafplaatsen onkruidvrij te houden. “Ecologische kerkhoven zijn een goed idee, maar het mag wel geen wildernis worden”, zegt Jan Dalemans (HE), burgemeester van Hechtel-Eksel.
  [naar artikel]
 14. Zijn zombies blijven bestaan (18/07/2017 - De Morgen)
  114.000 dollar en flink wat creativiteit: meer had George A. Romero niet nodig om filmgeschiedenis te schrijven. De regisseur van Night of the Living Dead en uitvinder van de zombies zoals wij ze kennen, is op 77 jaar gestorven aan longkanker.
  [naar artikel]
 15. Zijn zombies leven verder (17/07/2017 - De Morgen)
  114.000 dollar en flink wat creativiteit: meer had George A. Romero niet nodig om filmgeschie­denis te schrijven. De regisseur van Night of the Living Dead en uitvinder van de zombies zoals wij ze kennen, is op 77 jaar gestorven aan longkanker.
  [naar artikel]
 16. Gereedschap op Herkse kerkhoven (31/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op de kerkhoven van Herk-de-Stad is vanaf nu voor alle bezoekers tuingereedschap beschikbaar. Daarmee kan je als familielid of kennis van een overledene de begraafplaats een schoonmaakbeurt geven.
  [naar artikel]
 17. Fundamenten middeleeuwse Katelijnepoort blootgelegd in Brugge (19/02/2020 - VRT NWS)
  In Brugge zijn fundamenten van de Katelijnepoort ontdekt tijdens werken in de Katelijnestraat. De middeleeuwse poort is enkel bekend van tekeningen en schilderijen. De Katelijnepoort is zo'n 250 jaar geleden gesloopt in opdracht van de Oostenrijkse keizer Jozef II. Brugge hoorde toen bij Oostenrijk.
  [naar artikel]
 18. Mondmaskerplicht met Allerheiligen, op kerkhoven in Wellen (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Omdat er veel drukte verwacht wordt op de kerkhoven in Wellen op 1 en 2 november, verplicht ook die gemeente straks een mondmasker.
  [naar artikel]
 19. De zombies zijn overal (03/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Halloween is net voorbij, maar zombies bestaan niet enkel op je tv. Ze zijn talrijk en doen maar één ding: anderen besmetten. Wie te dicht komt, heeft geen schijn van kans.
  [naar artikel]
 20. Mondmasker verplicht op Herkse kerkhoven (31/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de kerkhoven van Herk-de-Stad is het verplicht een masker te dragen. Dat heeft het stadsbestuur beslist in de strijd tegen de uitbreiding van het coronavirus.
  [naar artikel]
 21. Mondmaskerplicht op kerkhoven (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vandaag geldt er een mondmaskerplicht op alle kerkhoven in de gemeente.
  [naar artikel]
 22. Middeleeuwse "snelweg" Gavere bij toeval ontdekt (24/04/2019 - VRT NWS)
  In Asper, bij Gavere, heeft de toeristenbond bij toeval een historische laatmiddeleeuwse kasseiweg ontdekt. Dat gebeurde toen vrijwilligers van de bond een wandeling aan het uitstippelen waren voor Erfgoeddag, op zondag 28 april. Ze gebruikten daarvoor historische kaarten. Uit nieuwsgierigheid gingen enkele vrijwilligers met schop en spade op zoek naar verdwenen wegen. Ze botsten op een unieke bolle weg van voor 1669.
  [naar artikel]
 23. Dit moet u weten voor u gaat eten (16/05/2018 - De Morgen)
  De Israëlische ambassadeur in België heeft een diplomatieke rel veroorzaakt met haar uitspraken over de protesten in Gaza. De topontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un staat op losse schroeven. En in Antwerpen kun je voor 35 euro per uur naar hartelust zombies afknallen. Met dit overzicht kunt u tijdens de lunchpauze over alles meepraten.
  [naar artikel]
 24. DOEN. Virtuele zombies afknallen met een VR-bril op je neus (06/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het moet niet altijd een spelletje kaarten zijn. Daarom nam journalist Hanne Vandevoorde haar familie mee voor een rondje zombies uitroeien in Hasselt. Niet echt, maar dankzij virtual reality lijkt het wel zo.
  [naar artikel]
 25. Kinderperken op kerkhoven (30/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Geetbets gaat kinderperken aanleggen op de kerkhoven van Geetbets-centrum en Rummen. De gemeenteraad heeft de aanleg goedgekeurd met daarbij een reglement op de retributies.
  [naar artikel]
 26. Hooipers vat vuur in Kerkhoven (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op een weide in de Sint-Amandusstraat in Kerkhoven heeft zondagnamiddag een hooipers vuur gevat. De brandweer was snel ter plaatse waardoor de schade al bij al mee viel.
  [naar artikel]
 27. Middeleeuwse parodie op ‘zet die plaat af!’ klinkt tikkeltje anders dan we gewend zijn (06/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Zet die plaat af!” De woorden van Bart De Wever tijdens zijn verkiezingsspeech van 2012 staan sindsdien gegrift in het geheugen van vele Vlamingen. Diegenen die zich de oorsprong van de quote toch niet meer helemaal kunnen herinneren, hebben geluk. Bij wijze van teaser voor de komende aflevering van ‘De 3 wijzen’ brengt het programma met een middeleeuwse parodie een reconstructie.
  [naar artikel]
 28. Middeleeuwse parodie op ‘zet die plaat af!’ klinkt tikkeltje anders dan we gewend zijn (06/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Zet die plaat af!” De woorden van Bart De Wever tijdens zijn verkiezingsspeech van 2012 staan sindsdien gegrift in het geheugen van vele Vlamingen. Diegenen die zich de oorsprong van de quote toch niet meer helemaal kunnen herinneren, hebben geluk. Bij wijze van teaser voor de komende aflevering van ‘De 3 wijzen’ brengt het programma met een middeleeuwse parodie een reconstructie.
  [naar artikel]
 29. Samana Kerkhoven nodigt dr. Colemont uit (11/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 10 mei kwam dr. Colemont naar Kerkhoven op uitnodiging van Samana voor een gespreksnamiddag over darmkanker.
  [naar artikel]
 30. Herfstfeest bij Samana Kerkhoven (17/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op donderdag 14 september konden de leden van Samana in Kerkhoven weer genieten van een gezellig herfstfeest
  [naar artikel]
 31. Inbraakpoging in Kerkhoven (13/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Kanaalstraat in Kerkhoven is woensdagnamiddag een inbraakpoging vastgesteld. (mm)
  [naar artikel]
 32. Kerkhoven worden opgeruimd (11/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De kerkhoven in Kortessem worden de eerstvolgende dagen door gemeente en De Wroeter opgeruimd.
  [naar artikel]
 33. Politie waarschuwt voor dieven aan kerkhoven: “Wees op je hoede en laat niets in auto achter” (31/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Allerheiligen staat voor de deur en dus is het bijzonder druk op en rond veel kerkhoven. Maar ook mensen met slechte bedoelingen worden dezer dagen...
  [naar artikel]
 34. Tientallen klachten over “expliciete taferelen” in 3D-replica’s van Vlaamse Primitieven: “Een schande, zei een groep Amerikanen" (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Verboden onder zestien jaar. Die waarschuwing prijkt voortaan aan de ingang van Musea Sculpta in Brugge, waar 3D-replica’s van Vlaamse Primitieven te zien zijn. “Tientallen bezoekers vinden de taferelen van Jeroen Bosch niet geschikt voor kinderen.”
  [naar artikel]
 35. Walt Disneys zoo van zombies (14/04/2019 - De Morgen)
  Zondag ging op het filmfestival van Rotterdam Die reine Notwendigkeit in wereldpremière, veruit de meest verrassende animatiefilm die u dit jaar zult zien. Áls u hem zult zien, want voor hetzelfde geld steekt de Walt Disney Company daar een stokje voor.
  [naar artikel]
 36. Een zeug op de rooster (15/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een goudbruin varken, languit liggend op een bed van peterselie en een hoed op zijn kop. Het lijken taferelen uit een middeleeuws banket, maar ze waren afgelopen weekend te zien in het Hasseltse Kapermolenpark tijdens de eerste Whole Hog-competitie in de marge van het jaarlijkse Low & Slow Barbecue Festival.
  [naar artikel]
 37. Jan Mulder over spits Ella Van Kerkhoven: “Dit is wat Anderlecht mist" (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Mulder is alvast fan. Aanvalster Ella Van Kerkhoven (25) maakte indruk op de VTM-analist. “Ze heeft torinstinct. Dit is wat Anderlecht nodig...
  [naar artikel]
 38. Opruiming kerkhoven vanaf maandag 12 december (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De stad laat vanaf maandag 12 december de kerkhoven schoonmaken. Wie planten of bloemstukken wil bewaren, moet ze voor die datum weghalen.
  [naar artikel]
 39. Samana Kerkhoven op bedevaart naar Steyl (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Samana Kerkhoven vertrok op donderdag 9 mei met 2 bussen naar het mooie kloosterdorp Steyl gelegen aan de Maas in Nederland. Er was ook een liftbus voorzien zodat rolstoelgebruikers ook mee konden.
  [naar artikel]
 40. Kerkhoven WO1 moeten nog jaren wachten op erkenning Unesco (01/07/2018 - De Standaard)
  De Frans-Belgische vraag tot erkenning als werelderfgoed van ‘begraafplaatsen en herdenkingsmonumenten van de Eerste Wereldoorlog’ wordt pas in 2021 door het bevoegde comité van Unesco onderzocht. Bedoeling is om 139 kerkhoven, monumenten slagvelden te laten erkennen
  [naar artikel]
 41. Kerkhoven WO1 moeten nog jaren wachten op erkenning Unesco (01/07/2018 - De Standaard)
  De Frans-Belgische vraag tot erkenning als werelderfgoed van ‘begraafplaatsen en herdenkingsmonumenten van de Eerste Wereldoorlog’ wordt pas in 2021 door het bevoegde comité van Unesco onderzocht. Bedoeling is om 139 kerkhoven, monumenten slagvelden te laten erkennen
  [naar artikel]
 42. Drie schapen doodgebeten in weide in Kerkhoven (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als er schapen zijn doodgebeten, laat dat dan zo snel mogelijk weten aan de natuurinspectie. Deze oproep komt er na een nieuwe schapenkill in Kerkhoven. Het INBO werd pas een dag na de feiten op de hoogte gebracht. Dan wordt het heel moeilijk om te achterhalen wie de dader is.
  [naar artikel]
 43. MSK Gent bereidt stormloop Van Eyck-jaar voor met "culturele rampenoefening" (15/10/2019 - VRT NWS)
  Het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent houdt een bijzondere testdag om een recordaantal bezoekers tegelijk de baas te kunnen tijdens de grootste overzichtstentoonstelling ooit over de middeleeuwse schilder Jan van Eyck. Tijdens het Van Eyck-jaar in 2020 verwacht het MSK zo'n 250.000 toeschouwers op drie maanden tijd. Om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt, zullen zo'n 400 vrijwilligers de nagebouwde tentoonstelling volgende week al bezoeken.
  [naar artikel]
 44. Van gore kutkabouters tot middeleeuwse superhelden (19/10/2018 - De Morgen)
  Een aparte samenwerking tussen twee Belgische grootmeesters, een superheld in het middeleeuwse Parijs, een zogenaamde ‘varsity novel’ en… kutkabouters. Gore, geile en vervelende kutkabouters. Anders gezegd: de strips van de week!
  [naar artikel]
 45. Drie inbraken in auto's in Kerkhoven (11/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagochtend zijn bij de politie drie inbraken in auto’s in Kerkhoven gemeld. De feiten gebeurden op Gelderhorsten en de Ekselsebaan. Op dit laatste adres werden de snelheidsmeter en de middenconsole uit de auto gedemonteerd. (mm)
  [naar artikel]
 46. Eeuwenoud Zelems kasteel geeft uitzonderlijk geheimen prijs (18/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het domein van het Loboskasteel in Zelem (Halen), dat nu privébezit is, is zondag 19 augustus uitzonderlijk toegankelijk voor het publiek. Je kan niet alleen het domein bezoeken, maar ook de middeleeuwse kelder van het historische pand in de buurt van de Zwarte Beek.
  [naar artikel]
 47. Koning Willem-Alexander verrast jeugd met hippe dansmove (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Willem-Alexander liet zich gisteren tijdens het streekbezoek in Twente van een andere kant zien. Tijdens de wandeling door het historische
  [naar artikel]
 48. Meerdere gewonden tijdens rally met historische wagens (02/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een deelnemer aan de rally “Legend Boucles Bastogne”, een rally met historische voertuigen in de provincie Luxemburg, is zondagochtend van de baan geraakt tijdens een etappe in de streek van Libin. Daarbij zijn ook toeschouwers gewond geraakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.