Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:08 uur

Belg komt in Kinshasa om door verdrinking

Het Laatste Nieuws

10/03/2019 - 21:55

Een Belg die met zijn vrouw en kinderen in Congo woont, is in Kinshasa omgekomen door verdrinking. Zijn vrouw meldt het nieuws via de sociale...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belg van Congolese origine na negen jaar vrijgelaten in Kinshasa (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belg van Congolese origine die sinds september 2009 in Kinshasa zat opgesloten, is vandaag vrijgelaten. Hij is een van de ruim tweehonderd...
  [naar artikel]
 2. Belg (33) verdrinkt op Malta (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belg uit de streek rond Aarlen is een kleine tien dagen geleden op het eiland Malta omgekomen door verdrinking, zo meldt Het Nieuwsblad op...
  [naar artikel]
 3. Drenkelingen zwaaien met hun armen – en andere mythes over verdrinking (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De temperaturen stijgen, het zwemweer komt eraan. Maar waterpret is niet zonder risico’s: vorige week nog verdronk een 51-jarige Belg in de woelige...
  [naar artikel]
 4. Geboers kwam om het leven door verdrinking: "Geen verder onderzoek" (08/05/2018 - Sporza)
  Uit de autopsie van het lichaam van voormalig motorcrosser Eric Geboers is gebleken dat hij is gestorven door verdrinking.
  [naar artikel]
 5. Parket: "Kleuter (4) in De Gavers door verdrinking overleden" (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het jongetje van vier dat gisteravond zoek raakte in de Gavers in Harelbeke, is inderdaad omgekomen door verdrinking. De lijkschouwing sluit
  [naar artikel]
 6. Agent redt jonge Belg van verdrinking in Bodenmeer (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Autopsie bevestigt: Eric Geboers omgekomen door verdrinking (08/05/2018 - De Standaard)
  De autopsie op het lichaam van Eric Geboers heeft dinsdag uitgewezen dat de voormalige motorcrosskampioen om het leven gekomen is door verdrinking. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen.
  [naar artikel]
 8. Autopsie bevestigt: Eric Geboers omgekomen door verdrinking (08/05/2018 - De Standaard)
  De autopsie op het lichaam van Eric Geboers heeft dinsdag uitgewezen dat de voormalige motorcrosskampioen om het leven gekomen is door verdrinking. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen.
  [naar artikel]
 9. Fietsend koppel dat in Albertkanaal terechtkwam gestorven door verdrinking (23/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Uit de lijkschouwing is gebleken dat het fietsend koppel, dat vorige dinsdag in het Albertkanaal in Eigenbilzen belandde, door verdrinking om het leven is gekomen.
  [naar artikel]
 10. Eric Geboers om het leven gekomen door verdrinking (08/05/2018 - De Morgen)
  Het parket van Turnhout heeft bevestigd dat oud-motorcrosskampioen Eric Geboers om het leven kwam door verdrinking. Geboers sprong eergisteren 's avonds in het water van de Miramarplas in Mol om zijn geadopteerde puppy te redden.
  [naar artikel]
 11. Eric Geboers om het leven gekomen door verdrinking (08/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Turnhout heeft bevestigd dat oud-motorcrosskampioen Eric Geboers om het leven kwam door verdrinking. Geboers sprong eergisteren 's...
  [naar artikel]
 12. Lichaam van oud-Congolese premier wordt vanavond, twee jaar na overlijden, in Kinshasa verwacht (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lichaam van Etienne Tshisekedi komt normaal om 16 uur lokale tijd (17 uur Belgische tijd) aan in Kinshasa. Dat heeft het uitvaartcomité van de...
  [naar artikel]
 13. Dertiger die in water belandde nabij Londenbrug overleden door verdrinking (05/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De overleden man die vrijdagochtend vroeg uit het water werd gehaald aan het Verbindingsdok op het Eilandje is overleden door verdrinking. Dat concludeerde de wetsdokter tijdens de autopsie. De verdachte elementen die bij de start van het onderzoek werden vastgesteld, zullen volgens het Antwerpse parket in het verdere onderzoek aan bod komen.
  [naar artikel]
 14. Gebouw ingestort in Kinshasa: Belg onder puin (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 15. Spoorwegagent tegen Belg Joshua (23): “Als u het hier niet aanstaat, keer dan terug naar Kinshasa” (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Als het u niet aanstaat hoe het hier werkt in België, keer dan terug naar Kinshasa.” Dat verklaarde een agent van de spoorwegpolitie op de trein...
  [naar artikel]
 16. Minstens 37 doden in Kinshasa bij overstromingen (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 37 mensen zijn in de Congolese hoofdstad Kinshasa om het leven gekomen door overstromingen en grondverschuivingen die in de voorbije nacht...
  [naar artikel]
 17. Minstens 24 doden in Kinshasa bij overstromingen (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 24 mensen zijn in de Congolese hoofdstad Kinshasa om het leven gekomen door overstromingen en grondverschuivingen die in de voorbije nacht...
  [naar artikel]
 18. Parket: ‘Frederik Vanclooster waarschijnlijk omgekomen door verdrinking’ (06/01/2020 - De Morgen)
  Frederik Vanclooster (21), die gisteren teruggevonden is in het kanaal van Vilvoorde, is waarschijnlijk door verdrinking om het leven gekomen. Dat blijkt uit de autopsie, zo meldt het parket van Halle-Vilvoorde.
  [naar artikel]
 19. Autopsie bevestigt: ‘Glee’-ster Naya Rivera kwam om door verdrinking (15/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De autopsie op het lichaam van Naya Rivera laat er geen twijfel over bestaan: de Amerikaanse actrice is overleden door verdrinking. De ster uit de populaire tv-serie Glee was vorige week verdwenen na een boottocht met haar zoontje.
  [naar artikel]
 20. Na verdrinking van zesjarig jongetje: “Zelfs in een badje met enkele centimeters water is er gevaar voor verdrinking” (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een ongeluk in een zwembad, een recreatiedomein of in de zee is snel gebeurd. Dat werd woensdag opnieuw duidelijk toen een zesjarige jongen verdronk in het recreatiedomein De Nekker. Hoe het kon gebeuren, is nog niet duidelijk, maar volgens David De Wandel van de Vlaamse Zwemfederatie kan het bij verdrinking een kwestie van seconden zijn. “Jonge kinderen slaan in paniek en proberen lucht te happen, zelfs onder water.”
  [naar artikel]
 21. Vrouw uit Brugge in coma na bijna-verdrinking in zwembadje op camping (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Limburg onderzoekt een bijna-verdrinking op een camping in Teuven, bij Voeren.
  [naar artikel]
 22. Opnieuw doden bij geweld in Kinshasa (07/08/2017 - De Redactie)
  Bij gevechten tussen de politie en een religieuze sekte zijn in Kinshasa zeker 14 doden gevallen. Lokale journalisten hebben het ook over opstandige jongeren die met scherp beschoten werden door de politie.
  [naar artikel]
 23. Politieke brandstichtingen in Kinshasa (20/09/2016 - De Tijd)
  11:51 Het geweld in Kinshasa houdt aan. Dinsdagmorgen stond het hoofdkwartier van de oppositiepartij UDPS in lichterlaaie. Daarbij kwamen verscheidene mensen om.
  [naar artikel]
 24. VN onderzoekt berichten over 20 doden in Kinshasa (21/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Congolese hoofdstad Kinshasa hebben de veiligheidsdiensten verschillende betogers, die het aftreden van president Joseph Kabila eisten,
  [naar artikel]
 25. Schoten nabij kathedraal in Kinshasa na een mis opgedragen door kardinaal (12/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Congolese hoofdstad Kinshasa is vrijdag geschoten nabij de kathedraal waar kardinaal Laurent Monsengwo Pasinya in een mis is voorgegaan, zo heeft het Franse persbureau AFP vastgesteld.
  [naar artikel]
 26. Kritische aartsbisschop van Kinshasa geeft fakkel door aan opvolger (01/11/2018 - VRT NWS)
  Kardinaal Laurent Monsengwo heeft de fakkel doorgegeven als aartsbisschop van Kinshasa. Hij gaat met emeritaat en wordt opgevolgd door Fridolin Ambongo. Monsengwo is een van de kritische stemmen van de oppositie in Congo, waar over minder dan twee maanden presidentsverkiezingen worden gehouden.
  [naar artikel]
 27. “Politie Kinshasa executeert 27 jongemannen in actie tegen bendes” (22/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  kinshasaDe politie van de Congolese hoofdstad Kinshasa heeft vorig jaar zeker 27 jongens en mannen zonder enige vorm van rechtspraak ‘geëxecuteerd’, meestal door wurging. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een rapport.
  [naar artikel]
 28. Brussels Airlines valt terug op vier Kinshasa-vluchten per week door politieke onrust (07/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vliegt voortaan nog maar vier keer per week naar de Congolese hoofdstad Kinshasa, in plaats van elke dag. Ze werd daartoe verplicht door de Congolese luchtvaartautoriteit.
  [naar artikel]
 29. Kinshasa overspoeld door golf van geweld: "12 doden door verdwaalde kogels" (07/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een golf van geweld in Kinshasa zijn vandaag twaalf mensen door "verdwaalde kogels" omgekomen, zo heeft woordvoerder Pierrot Rombaut
  [naar artikel]
 30. Badzones ontruimd en ambulances opgeroepen voor minderjarig meisje dat verdrinking veinst (06/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een minderjarig meisje heeft dinsdagnamiddag een verdrinking geveinsd waardoor de procedure drenkeling opgestart werd. Daarbij werden twee ambulances, politie en redders ter plaatse geroepen.
  [naar artikel]
 31. Congolese president Tshisekedi komt de tand van oud-premier Lumumba niet ophalen (12/06/2021 - VRT NWS)
  Door de opflakkering van corona in de Congolese hoofdstad Kinshasa zijn een aantal herdenkingen opnieuw uitgesteld. De viering van 61 jaar onafhankelijkheid, maar ook de plechtige teruggave van de tand van oud-premier Lumumba. Onze koning gaat niet naar Kinshasa, en laat ook president de Congolese president Félix Tshisekedi verstek gaan voor zijn reis naar België.
  [naar artikel]
 32. Mannen redden vos van verdrinking in Nederland: “Hij probeerde eerst nog te bijten” (07/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jorden Spliethof heeft woensdag in het Nederlandse Lobith een vos gered van verdrinking. Het dier trachtte te ontsnappen aan het snel stijgende water, maar raakte steeds verder verwijderd van de oever. Voor de mannen het sein om snel in te grijpen.
  [naar artikel]
 33. [VIDEO] - Dokter Mukwege: "Wat in Kinshasa is gebeurd, is dramatisch" (27/09/2016 - De Redactie)
  Niet alleen de humanitaire situatie in zijn streek, ook de politieke crisis in heel Congo baart dokter Mukwege zorgen. Hij is geschokt door het politiegeweld bij de betoging van vorige week in Kinshasa.
  [naar artikel]
 34. Protest in Kinshasa loopt uit op bloedbad: zeker 17 doden (19/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese politie is vandaag slaags geraakt met betogers tegen de regering in de hoofdstad Kinshasa. Ten minste veertien burgers en drie
  [naar artikel]
 35. Stromae speelt dan toch ten dans in Kinshasa (07/04/2019 - De Morgen)
  Het voorbije weekend verzamelden meer dan 5.000 Congolezen in Kinshasa om Stromae aan het werk te zien.
  [naar artikel]
 36. Congolese regering legt internet in Kinshasa plat (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Kinshasa is vandaag alle internetverkeer uitgeschakeld. De spanning in de Congolese hoofdstad is te snijden na de oproep van een katholieke...
  [naar artikel]
 37. Politieman levend verbrand bij betogingen in Kinshasa (19/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het geweld in de Congolese hoofdstad Kinshasa zijn vandaag 31 doden gevallen. Dat heeft de Congolese minister van Binnenlandse Zaken,
  [naar artikel]
 38. Strandgangers vormen menselijke ketting om 8-jarig meisje van verdrinking te redden (18/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Samen staan we sterk, een leuze die enkele strandgangers op het strand van Panama City in het Amerikaanse Florida ter harte hebben genomen. Door een menselijke ketting te vormen konden de zonnekloppers een 8-jarig meisje redding van verdrinking … en nog drie andere volwassen personen, die haar eerder probeerden te redden maar zelf in de problemen kwamen.
  [naar artikel]
 39. Documentairemaker Thierry Michel Congo uitgezet (10/04/2019 - De Morgen)
  Een documentaire over de vermoorde Congolese mensenrechtenactivist Floribert Chebeya vertonen in Kinshasa? Een boud plan. De Belgische regisseur Thierry Michel is zondagavond onmiddellijk na zijn aankomst in Kinshasa door de Congolese autoriteiten het land uitgezet.
  [naar artikel]
 40. Agent in Kinshasa schiet student dood om niet dragen mondmasker (25/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een student is zaterdag in Kinshasa door een politieman doodgeschoten. De agent verweet de jongeman dat hij bij het opnemen van een video geen mondmasker droeg, terwijl Congo momenteel een derde coronagolf doormaakt. Dat hebben lokale media zondag bericht.
  [naar artikel]
 41. Agent in Kinshasa schiet student dood om niet dragen mondmasker (25/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een student is zaterdag in Kinshasa door een politieman doodgeschoten. De agent verweet de jongeman dat hij bij het opnemen van een video geen mondmasker droeg, terwijl Congo momenteel een derde coronagolf doormaakt. Dat hebben lokale media zondag bericht.
  [naar artikel]
 42. Militairen drijven misviering in Kinshasa uiteen met traangas (31/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese veiligheidsdiensten hebben zondag schoten in de lucht gelost en traangas afgevuurd in een katholieke kerk in de hoofdstad Kinshasa....
  [naar artikel]
 43. Parket onderzoekt verdrinking van 71-jarige vrouw in Ternat (31/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het parket Halle-Vilvoorde heeft een onderzoek ingesteld naar het overlijden van een 71-jarige vrouw in Ternat, zondagavond. De vrouw was dood aangetroffen in haar zwembad en bleek verdronken, maar de oorzaak van die verdrinking is nog niet duidelijk. Dat meldt Ringtv en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Er waren geen tekenen van geweld, aldus nog het parket.
  [naar artikel]
 44. Congolezen blijven op straat komen: berichten over drie doden in Kinshasa (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese politie zet traangas in op betogers die in de Congolese hoofdstad Kinshasa vandaag betogen om het aftreden van president Joseph
  [naar artikel]
 45. Rund, kalf of varken, de Belg eet steeds minder vlees en dat komt niet alleen door de oprukkende flexitariërs (03/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belg eet 8,8 procent minder vlees dan tien jaar geleden. Dat komt niet alleen door de oprukkende flexitariërs. Ook de vergrijzing speelt een rol.
  [naar artikel]
 46. 11.11.11: 'Wereld mag Congolezen niet teleurstellen in geval van verkiezingsfraude' (31/12/2018 - Knack)
  In de straten van Kinshasa was het enthousiasme voor de verkiezingen van zondag enorm groot, stelde 11.11.11-medewerker Pieter-Jan Hamels vast in de straten van Kinshasa.
  [naar artikel]
 47. Voor zondag geplande manifestaties tegen Kabila in Kinshasa verboden (24/02/2018 - Knack)
  De autoriteiten van de stad Kinshasa, in de Democratische Republiek Congo, hebben de optochten die de katholieken zondag wilden organiseren tegen president Joseph Kabila verboden. Als reden geven ze op dat ze niet zijn ingelicht over de route die de manifestanten zullen volgen. Enkele honderden militanten van de partij van de president hebben zaterdagavond de kathedraal van Kinshasa bezet.
  [naar artikel]
 48. Nachtelijke schoten in Kinshasa terwijl Kabila's tweede termijn verloopt (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond laat waren in verschillende wijken van de Congolese hoofdstad Kinshasa schoten te horen. Om middernacht verliep president Joseph
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.