De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden na aanslagen in Christchurch

De Morgen

19/03/2019 - 18:57

Meer dan 350 imams, geleerden en andere moslimleiders pleiten bij westerse overheden en media voor meer actie tegen islamofobie. Dat vragen ze in nasleep van de aanslagen in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden vielen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden (19/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 350 imams, geleerden en andere moslimleiders pleiten bij westerse overheden en media voor meer actie tegen islamofobie. Dat vragen ze in nasleep van de aanslagen in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden vielen.
  [naar artikel]
 2. Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 350 imams, geleerden en andere moslimleiders pleiten bij westerse overheden en media voor meer actie tegen islamofobie. Dat vragen ze in...
  [naar artikel]
 3. Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden (19/03/2019 - Metro)
  Meer dan 350 imams, geleerden en andere moslimleiders pleiten bij westerse overheden en media voor meer actie tegen islamofobie. Dat vragen ze in nasleep van de aanslagen in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden vielen. De groep moslimleiders schrijft in de Britse krant The Guardian dat ze actie wil zien tegen de “systematische en geïnstitutionaliseerde islamofobie”, wat volgens hen aan de basis ligt van de aanslagen in Christchurch. De schutter zou gehandeld hebben vanuit een racistische en extremistische ideologie. “Het bloedbad is veroorzaakt door de haat tegen moslims en de islam”, zegt de groep, afkomstig uit landen als Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Zuid-Afrika, Irak en Jordanië. “Die onverdraagzaamheid wordt gevoed door harteloze academici, roekeloze politici en de mediabedrijven die te pas en te onpas mensen aan het woord laten die de islam besmeuren, om zo hun walgelijke ideeën te verstoppen onder een dun laagje objectiviteit”, gaat het verder. “Deze schutter is niet begonnen met moslims afslachten. Dat is al vele jaren in de maak, geïnspireerd door islamofobe persberichten, moslimhatende politici en het ongecontroleerd fanatisme op sociale media.” De imams en geleerden waarschuwen dat het stijgende racisme en xenofobie dodelijke gevolgen met zich meebrengen, en een van de grootste uitdagingen vormen voor de huidige maatschappij. “Deze cyclus van zinloos geweld moet ophouden”, zegt de groep. “Overheden moeten beseffen welke gevaren de extreemrechtse bewegingen vormen en moeten maatregelen treffen om de burgers te beschermen en op te leiden.” bron: Belga Het bericht Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Wereldleiders reageren op aanslagen: “Ook politici en media die islamofobie aanwakkeren zijn medeplichtig” (15/03/2019 - De Morgen)
  Bij de terroristische aanslag op twee moskeeën in de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland zijn zeker 49 doden gevallen. Premier Jacinda Ardern spreekt over “een van Nieuw-Zeelands donkerste dagen”. Van over de hele wereld veroordelen politieke leiders de aanslag en islamofobie.
  [naar artikel]
 5. Aanslagen op moslimleiders in Tatarstan (05/04/2019 - De Morgen)
  Onbekenden hebben donderdag aanslagen gepleegd op twee gematigde moslimleiders in de autonome Russische republiek Tatarstan. De autoriteiten vrezen dat de aanslagen het werk zijn van radicale moslims.
  [naar artikel]
 6. Beroemdheden betuigen steun na aanslagen Christchurch: “De wereld staat aan jullie kant” (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat beroemdheden betuigen via sociale media hun steun aan het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Bij aanslagen op twee moskeeën kwamen daar zeker...
  [naar artikel]
 7. Brief van schutter aanslagen Christchurch gepubliceerd op omstreden internetforum 4chan (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Brenton Tarrant, de man die verdacht wordt van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, mag niet langer...
  [naar artikel]
 8. Dader aanslagen Christchurch zal het woord niet nemen op proces (26/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch krijgt geen spreektijd tijdens de rechtszaak, dat heeft de rechtbank besloten....
  [naar artikel]
 9. Aanslagen Christchurch eisen 51ste dodelijk slachtoffer: Turkse veertiger die als IT’er werkte (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Turkse burger die in kritieke toestand raakte na de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch op 15 maart is overleden, zo meldt de Turkse...
  [naar artikel]
 10. Nieuw-Zeeland krijgt strengere wapenwetgeving na aanslagen Christchurch (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft vandaag strengere wapenwetten aangekondigd. Deze zijn een reactie op de aanslagen in Christchurch...
  [naar artikel]
 11. Schutter aanslagen Christchurch pleit schuldig (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De schutter die vorig jaar in twee moskeeën in Christchurch 51 mensen doodschoot, heeft vandaag in de rechtbank van Christchurch schuldig gepleit...
  [naar artikel]
 12. Dodentol aanslagen van Christchurch stijgt naar 50: slachtoffer bezweken in het ziekenhuis (16/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De dodentol van de aanslagen vrijdag tegen twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is gestegen naar vijftig. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 13. Dodentol aanslagen van Christchurch stijgt naar 50: slachtoffer bezweken in het ziekenhuis (16/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De dodentol van de aanslagen vrijdag tegen twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is gestegen naar vijftig. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 14. Felle kritiek van Nieuw-Zeelanders op film over aanslagen Christchurch (11/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De plannen voor de film ‘They Are Us’, die het verhaal van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zou vertellen, hebben felle kritiek uitgelokt. De film zou focussen op de aanpak van premier Jacinda Ardern in 2019, wat volgens sommigen respectloos is ten opzichte van de slachtoffers van de aanslag. Heel wat Nieuw-Zeelanders uitten hun ongenoegen over de film op sociale media.
  [naar artikel]
 15. Dodental na aanslagen in Christchurch loopt op tot 50 (16/03/2019 - VRT NWS)
  Het aantal dodelijke slachtoffers van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch is opgelopen tot 50. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse politie vanavond bekendgemaakt. Van de vier personen die gisteren waren gearresteerd, zijn er drie weer vrijgelaten omdat ze volgens de politie niet bij de aanslagen betrokken zijn.
  [naar artikel]
 16. Terreuraanslagen Christchurch – Dodentol aanslagen stijgt naar 50 (16/03/2019 - Metro)
  De dodentol van de aanslagen vrijdag tegen twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is gestegen naar vijftig. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Eerder was sprake van 49 dodelijke slachtoffers, maar tijdens het weghalen van de lichamen is nog een bijkomend slachtoffer aangetroffen. Ook zijn er nog 36 gewonden, waarvan twee kritiek. Nog volgens de politie zijn twee mensen die vrijdag werden opgepakt kort na de schietpartij niet betrokken bij de aanslagen. Bron: Belga   Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Dodentol aanslagen stijgt naar 50 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Op dit internetforum lieten de daders van de aanslagen in El Paso en Christchurch zich toejuichen (04/08/2019 - De Morgen)
  Het internetforum 8chan is het nog vrijere broertje van 4chan en een broeinest voor rechts-extremistisch gedachtegoed. Hier verschenen de aankondigingen voor de aanslagen in El Paso en eerder Christchurch.
  [naar artikel]
 18. “Nieuwste voorbeeld van groeiende islamofobie” (15/03/2019 - Metro)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de aanval op de moskeeën in Christchurch verworpen. Hij beschreef de aanvallen als “het laatste voorbeeld van het groeiende racisme en islamofobie”. “In naam van mijn land betuig ik mijn medeleven aan de islamitische wereld en de mensen van Nieuw-Zeeland, die zijn aangevallen door deze betreurenswaardige aanval – het laatste voorbeeld van het groeiende racisme en islamofobie”, aldus Erdogan. “Moge Allah medeleven hebben met de slachtoffers en een snel herstel toekennen aan de gewonden.” Bron: Belga   Het bericht “Nieuwste voorbeeld van groeiende islamofobie” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Facebook wil livestreams inperken na drama Christchurch "We zijn  het eens met de kritiek" (30/03/2019 - VRT NWS)
  Facebook onderzoekt of het beperkingen kan opleggen aan livestreams, na de aanslagen in Christchurch in Nieuw-Zeeland. Dat schrijft topvrouw Sheryl Sandberg van Facebook in een open brief én in een bericht aan alle facebook- en instagramgebruikers in Nieuw-Zeeland. De dader van de aanslagen in Christchurch zond twee weken geleden live uit via Facebook hoe hij mensen doodschoot in twee moskeeën. 
  [naar artikel]
 20. Moslims bedreigd na aanslagen (28/07/2016 - De Standaard)
  Unia ontwaart meer ­islamofobie door de recente golf van aanslagen.
  [naar artikel]
 21. Dader aanslagen Christchurch pleit onschuldig (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, de 28-jarige Australiër Brenton Tarrant, pleit onschuldig. Dat...
  [naar artikel]
 22. Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig (14/06/2019 - Metro)
  De dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, Brenton Tarrant, pleit onschuldig. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt. In een video vanuit de hoogbeveiligde gevangenis in Auckland, die live werd uitgezonden in het gerechtsgebouw in Christchurch, verklaarde advocaat Shane Tait dat zijn cliënt “niet schuldig pleit voor alle aanklachten”. Op 15 maart opende de 28-jarige Australische blanke supremacist Brenton Tarrant het vuur in twee moskeeën in de stad Christchurch. Hij maakte in totaal 51 dodelijke slachtoffers, terwijl tientallen mensen gewond raakten. In totaal worden Tarrant nu 51 aanklachten van moord, 40 van poging tot moord en 1 van terrorisme ten laste gelegd. bron: Belga Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig (14/06/2019 - Metro)
  De dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, Brenton Tarrant, pleit onschuldig. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt. In een video vanuit de hoogbeveiligde gevangenis in Auckland, die live werd uitgezonden in het gerechtsgebouw in Christchurch, verklaarde advocaat Shane Tait dat zijn cliënt “niet schuldig pleit voor alle aanklachten”. Op 15 maart opende de 28-jarige Australische blanke supremacist Brenton Tarrant het vuur in twee moskeeën in de stad Christchurch. Hij maakte in totaal 51 dodelijke slachtoffers, terwijl tientallen mensen gewond raakten. In totaal worden Tarrant nu 51 aanklachten van moord, 40 van poging tot moord en 1 van terrorisme ten laste gelegd. bron: Belga   Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig (14/06/2019 - Metro)
  De dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, Brenton Tarrant, pleit onschuldig. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt. In een video vanuit de hoogbeveiligde gevangenis in Auckland, die live werd uitgezonden in het gerechtsgebouw in Christchurch, verklaarde advocaat Shane Tait dat zijn cliënt “niet schuldig pleit voor alle aanklachten”. Op 15 maart opende de 28-jarige Australische blanke supremacist Brenton Tarrant het vuur in twee moskeeën in de stad Christchurch. Hij maakte in totaal 51 dodelijke slachtoffers, terwijl tientallen mensen gewond raakten. In totaal worden Tarrant nu 51 aanklachten van moord, 40 van poging tot moord en 1 van terrorisme ten laste gelegd. Bron: Belga   Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Dader aanslagen Christchurch bekent nu toch schuld (26/03/2020 - VRT NWS)
  De Australiër die ervan beschuldigd wordt 51 mensen te hebben gedood bij de rechts-extremistische aanslagen op moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch in maart vorig jaar, heeft nu toch schuld bekend. De 28-jarige Brenton Tarrant ontkende eerder zijn betrokkenheid en zei verder vrijwel niets over de aanslag.
  [naar artikel]
 26. Dader aanslagen Christchurch krijgt geen spreektijd (26/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch krijgt geen spreektijd tijdens de rechtszaak, dat heeft de rechtbank besloten....
  [naar artikel]
 27. Proces van vzw Klimaatzaak tegen de Belgische overheden vandaag gestart (16/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Brussel is vanmorgen het grootste proces ooit gestart in ons land, dat van de vzw Klimaatzaak tegen de Belgische overheden. 11 bekende en bezorgde burgers en meer dan 60.000 mede-eisers vragen de vier overheden in België om concrete maatregelen te nemen om de klimaatverandering te bestrijden. De strijd van Klimaatzaak begon bijna zeven jaar geleden, in Limburg.
  [naar artikel]
 28. Terreuraanslagen Christchurch – Dodentol aanslagen stijgt naar 50 (16/03/2019 - Metro)
  De dodentol van de aanslagen vrijdag tegen twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is gestegen naar vijftig. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Eerder was sprake van 49 dodelijke slachtoffers, maar tijdens het weghalen van de lichamen is nog een bijkomend slachtoffer aangetroffen. Ook zijn er nog 36 gewonden, waarvan twee in kritieke toestand. Nog volgens de politie zijn twee mensen die vrijdag werden opgepakt kort na de schietpartij niet betrokken bij de aanslagen. Zij waren in het bezit van wapens, maar waren niet rechtstreeks betrokken bij de aanslagen. “In dit stadium is slechts één persoon in verdenking gesteld in verband met deze aanvallen”, aldus de woordvoerder, verwijzend naar Breton Tarrant. Bron: Belga   Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Dodentol aanslagen stijgt naar 50 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. “Aanslagen in Sri Lanka zijn wraakactie” (23/04/2019 - Metro)
  De zelfmoordaanslagen van zondag in Sri Lanka, die aan meer dan 300 mensen het leven hebben gekost, zijn gepleegd als “vergelding” voor de bloedbaden die Brenton Tarrant aanrichtte in twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Daarop wijzen de eerste elementen van het onderzoek naar de aanslagen, zo stelde de viceminister van Defensie van Sri Lanka vandaag voor het parlement. De aanslagen in Christchurch kostten medio maart het leven aan 50 mensen. Bron: Belga   Het bericht “Aanslagen in Sri Lanka zijn wraakactie” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Film over aanslagen in Christchurch in de maak (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt een film gemaakt over de aanslag tegen twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Dat heeft de Egyptische producer Moez Masoud zelf...
  [naar artikel]
 31. Moslims bedreigd na aanslagen: “Islamofobie neemt scherp toe in België” (28/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een haatpetitie in Anderlecht, een poging tot brandstichting in een moskee in Tubeke en anonieme dreigbrieven bij twee Turkse gezinnen in Limburg: bij verschillende incidenten in ons land zijn de afgelopen dagen moslims bedreigd. Gelijkekansencentrum Unia is ongerust en ziet een “trend van boomende islamofobie” in ons land.
  [naar artikel]
 32. Aanslagen Christchurch: PS vraagt vergadering met veiligheidsdiensten en betrokken ministers (16/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej heeft Kamervoorzitter Siegfried Bracke in een brief gevraagd, zo snel mogelijk een bijeenkomst te organiseren van de comités P (politiediensten) en I (inlichtingendiensten). Hij wil dat het parlement met hen en de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken samenkomt om een status quaestionis op te maken van de extreemrechtse dreiging in België. Hij deed dit de dag na de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, waarbij 49 mensen door een extreem-rechtse terrorist werden gedood.
  [naar artikel]
 33. Aanslagen Christchurch: PS vraagt vergadering met veiligheidsdiensten en betrokken ministers (16/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej heeft Kamervoorzitter Siegfried Bracke in een brief gevraagd, zo snel mogelijk een bijeenkomst te organiseren van de comités P (politiediensten) en I (inlichtingendiensten). Hij wil dat het parlement met hen en de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken samenkomt om een status quaestionis op te maken van de extreemrechtse dreiging in België. Hij deed dit de dag na de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, waarbij 49 mensen door een extreem-rechtse terrorist werden gedood.
  [naar artikel]
 34. Vlamingen in Christchurch getuigen: “Een van de schutters werd twee straten verder gearresteerd” (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaming Joeri Dennen (49), die al 18 jaar in Christchurch woont, is enkele uren na de aanslagen nog steeds zwaar onder de indruk. De twee...
  [naar artikel]
 35. Familieleden van slachtoffers Christchurch krijgen permanent visa in Nieuw-Zeeland (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag kunnen de familieleden van de slachtoffers van de aanslagen in Christchurch, het statuut van permanente ingezetene (inwoner) in...
  [naar artikel]
 36. Schutter Christchurch pleit onschuldig (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vermoedelijke dader van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, de 28-jarige Australiër Brenton Tarrant, pleit...
  [naar artikel]
 37. Facebook verstrengt gebruik van livestreams na terreuraanslagen Christchurch (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee maanden nadat een livestream van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch te zien was op Facebook, kondigt het...
  [naar artikel]
 38. Schutter terreuraanslagen Christchurch pleit onschuldig (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vermoedelijke dader van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, de 28-jarige Australiër Brenton Tarrant, pleit...
  [naar artikel]
 39. Verdachte van terreur Christchurch pleit onschuldig (14/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, Brenton Tarrant, pleit onschuldig. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 40. Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig (14/06/2019 - Metro)
  De dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, Brenton Tarrant, pleit onschuldig voor alle aanklachten. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt tijdens een hoorzitting in Christchurch. Het proces gaat op 4 mei 2020 van start. In een video vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in Auckland, die live werd uitgezonden in het gerechtsgebouw in Christchurch, verklaarde advocaat Shane Tait dat zijn cliënt “onschuldig pleit voor alle aanklachten”. Op 15 maart opende de 28-jarige Australische blanke supremacist Brenton Tarrant het vuur in twee moskeeën in de stad Christchurch. Hij maakte in totaal 51 dodelijke slachtoffers, terwijl tientallen mensen gewond raakten. In totaal worden Tarrant nu 51 aanklachten van moord, 40 van poging tot moord en 1 van terrorisme ten laste gelegd. Uit psychiatrisch onderzoek blijkt dat Tarrant mentaal in staat is om terecht te staan. Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens de hoorzitting in Christchurch. Daar waren zo’n tachtig slachtoffers van de aanslagen en naasten aanwezig. Rechter Cameron Mander maakte bekend dat het proces op 4 mei 2020 zal starten. Het zal ongeveer zes weken duren. Op 15 augustus zal een nieuwe hoorzitting plaatsvinden. Bron: Belga   Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig (14/06/2019 - Metro)
  De dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, Brenton Tarrant, pleit onschuldig voor alle aanklachten. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt tijdens een hoorzitting in Christchurch. Het proces gaat op 4 mei 2020 van start. In een video vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in Auckland, die live werd uitgezonden in het gerechtsgebouw in Christchurch, verklaarde advocaat Shane Tait dat zijn cliënt “onschuldig pleit voor alle aanklachten”. Op 15 maart opende de 28-jarige Australische blanke supremacist Brenton Tarrant het vuur in twee moskeeën in de stad Christchurch. Hij maakte in totaal 51 dodelijke slachtoffers, terwijl tientallen mensen gewond raakten. In totaal worden Tarrant nu 51 aanklachten van moord, 40 van poging tot moord en 1 van terrorisme ten laste gelegd. Uit psychiatrisch onderzoek blijkt dat Tarrant mentaal in staat is om terecht te staan. Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens de hoorzitting in Christchurch. Daar waren zo’n tachtig slachtoffers van de aanslagen en naasten aanwezig. Rechter Cameron Mander maakte bekend dat het proces op 4 mei 2020 zal starten. Het zal ongeveer zes weken duren. Op 15 augustus zal een nieuwe hoorzitting plaatsvinden. Bron: Belga   Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Verdachte aanslagen pleit onschuldig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Slachtoffer (4) ontwaakt maand na aanslagen Christchurch uit coma, maar kan niet zien of horen (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 4-jarige Alen Alsati ging op 15 maart voor het eerst met haar vader naar de Al Noor-moskee in Christchurch. Ze werd op weg naar de ingang...
  [naar artikel]
 43. Vlaming in Christchurch: “Een van de schutters werd twee straten verder gearresteerd” (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaming Joeri Dennen (49), die al 18 jaar in Christchurch woont, is enkele uren na de aanslagen nog steeds zwaar onder de indruk. De twee...
  [naar artikel]
 44. Nieuw-Zeelandse premier biedt excuses aan voor fouten in aanloop naar aanslagen Christchurch (08/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft excuses aangeboden voor fouten die de politie en de inlichtingendiensten hebben gemaakt in de aanloop naar de aanslagen in Christchurch. Ze zei er direct bij dat de bloedige aanval niet te voorkomen zou zijn geweest.
  [naar artikel]
 45. Terug naar Christchurch, negen maanden na de moskeemoorden: ‘We zijn onbreekbaar’ (29/12/2019 - De Morgen)
  Op 15 maart werd het tolerante Nieuw-Zeeland opgeschrikt door bloedige aanslagen op moskeegangers. Meer dan 50 mensen, vooral vluchtelingen en migranten, werden doodgeschoten door Brenton Tarrant. Hoe is Christchurch er nu aan toe?
  [naar artikel]
 46. Dader terreuraanslagen Christchurch officieel beschuldigd van terrorisme (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is officieel aangeklaagd voor terrorisme. Dat meldt de nationale...
  [naar artikel]
 47. Familieleden van slachtoffers Christchurch krijgen permanente visa in Nieuw-Zeeland (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag kunnen de familieleden van de slachtoffers van de aanslagen in Christchurch, het statuut van permanente ingezetene (inwoner) in...
  [naar artikel]
 48. Schutter van terreuraanslagen Christchurch kocht wapens op internet (18/03/2019 - Metro)
  De schutter die de terreuraanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch heeft gepleegd, had wapens en munitie op het internet gekocht. Onlinewapenhandelaar Gun City bevestigde vandaag dat de 28-jarige Brenton Tarrant minstens vier wapens via het internet besteld heeft. Voglens zaakvoerder David Tipple is alles legaal verlopen. “We hebben bij deze man, die een wapenvergunning bezit, niets bijzonders opgemerkt”, aldus Tipple. Ondertussen maakt de regering van Nieuw-Zeeland werk van een strengere wapenwetgeving. Dat heeft premier Jacinda Ardern aangekondigd. Een man van 18 uit Christchurch is aangeklaagd omdat hij de livestream van de aanslagen heeft verspreid, zo hebben lokale media gemeld. Maandag beginnen de begrafenissen van de slachtoffers van de dubbele terreuraanslag. bron: Belga Het bericht Schutter van terreuraanslagen Christchurch kocht wapens op internet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. “Australische moslimleiders pleiten voor halal-versie van tekenfilmfiguurtje ‘Peppa Pig’” (08/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Australië is er commotie ontstaan rond de tekenfilmserie ‘Peppa Pig’. De animatiereeks draait om het varkentje Peppa en haar familie. Moslimleiders roepen volgens Australische media op om kinderen niet naar de show te laten kijken, en moedigen ouders aan om hun kroost programma’s te laten volgen die volgens “de principes, ethiek en waarden” van de Islam zijn. Het hoofd van de Australische nationale raad van Imams weerlegt die beschuldigingen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy