De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kantoor van Amnesty in Moskou plots verzegeld

De Redactie

02/11/2016 - 14:59

"Onze werknemers stelden rond 10 uur vast dat er zegels waren geplakt. We hebben daarover geen enkele kennisgeving gekregen", zegt de mensenrechtenorganisatie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kantoor van Amnesty in Moskou zomaar verzegeld (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het kantoor van Amnesty International in de Russische hoofdstad Moskou is vandaag zonder verklaring verzegeld door de autoriteiten. "Onze
  [naar artikel]
 2. Moskou sluit Amnesty-kantoor (12/04/2019 - De Morgen)
  Het kantoor van mensenrechtenorganisatie Amnesty International in Moskou is gesloten door de Russische autoriteiten. De sloten zijn vervangen, het alarmsysteem is ontmanteld en de ingang is verzegeld.
  [naar artikel]
 3. Moskou zet Amnesty en Human Rights Watch buiten (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische ministerie van Justitie heeft vrijdag de registratie van mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch (HRW) en Amnesty International geannuleerd. Ook dertien andere buitenlandse ngo's en stichtingen zijn niet langer welkom in Moskou. Dat meldt HRW vanochtend.
  [naar artikel]
 4. Moskou noemt Amnesty-rapport over executies in Syrië "vals" en "provocatie" (09/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de Syrische overheid heeft ook Rusland, bondgenoot van Damascus, het rapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International over massale
  [naar artikel]
 5. Amnesty: “Rusland holt demonstratierecht steeds verder uit” (12/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amnesty: “Rusland holt demonstratierecht steeds verder uit” Moskou holt het recht op vrijheid van demonstratie en protest steeds verder uit met restrictieve wetten, hardhandig politieoptreden en de strafrechtelijke vervolging van vreedzame demonstranten. Dat schrijft Amnesty International in zijn nieuw rapport. De mensenrechtenorganisatie zegt dat het voor Russen bijna onmogelijk is geworden om vreedzaam te protesteren. De laatste jaren is die repressie sterk […] Lees dit artikel: Amnesty: “Rusland holt demonstratierecht steeds verder uit”
  [naar artikel]
 6. Moskou zet Amnesty en Human Rights Watch buiten (09/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Moskou maakt verslaggeving over protesten nog moeilijker, zegt Amnesty (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een geavanceerd systeem dat sinds de start van de invasie in Oekraïne nog werd aangescherpt, maakt elke vorm van verslaggeving over protesten in Rusland door journalisten of onafhankelijke waarnemers nog moeilijker. Ze riskeren beperkingen en ernstige represailles. Dat besluit mensenrechtenorganisatie Amnesty International donderdag in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 8. Amnesty: Moskou maakt journalisten en waarnemers het werken nog moeilijker (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een geavanceerd systeem, dat sinds de start van de invasie in Oekraïne nog werd aangescherpt, maakt elke vorm van verslaggeving over protesten in Rusland door journalisten of onafhankelijke waarnemers nog moeilijker. Ze riskeren beperkingen en ernstige represailles. Dat besluit mensenrechtenorganisatie Amnesty International vandaag in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 9. Twee cafés in Antwerpen verzegeld nadat ze (opnieuw) open bleven (30/03/2020 - VRT NWS)
  In Antwerpen zijn twee cafés verzegeld na het overtreden van de coronamaatregelen. Één van de cafés, in Berchem, kreeg eerder al twee pv’s. In het andere, in Borgerhout, waren 23 mensen verzameld. De cafés blijven verzegeld zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.
  [naar artikel]
 10. Koperdiefstal aan verzegeld gebouw in Peer (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Aan een gebouw op de Industrieweg is vrijdagvoormiddag een diefstal van koper vastgesteld. Het pand was verzegeld na een brand vorige week. (mm)
  [naar artikel]
 11. Chinese veiligheidswet nekt Amnesty in Hongkong (25/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese veiligheidswet nekt Amnesty in Hongkong Amnesty International maakte bekend dat het de laatste twee kantoren in Hongkong tegen eind dit jaar zal sluiten. De Chinese overheid keurde vorig jaar een veiligheidswet goed, die het voor mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty onmogelijk maakt nog te werken in Hongkong. Veel andere organisaties verhuisden hun werkzaamheden al naar Taiwan. Op 31 oktober sluit Amnesty het […] Lees dit artikel: Chinese veiligheidswet nekt Amnesty in Hongkong
  [naar artikel]
 12. Eerste bedrijf in Antwerpen verzegeld omdat het stiekem openbleef ondanks coronamaatregelen (01/04/2020 - VRT NWS)
  In Merksem is een bedrijf verzegeld omdat het klanten bleef ontvangen ondanks de coronamaatregelen. De politie kon met een anoniem voertuig een klant betrappen. Het is het eerste bedrijf in de provincie Antwerpen dat verzegeld wordt omdat het de maatregelen niet naleeft.
  [naar artikel]
 13. Kantoor van assistente Europarlementslid Marie Arena doorzocht (10/12/2022 - Knack)
  In het Europees Parlement in Brussel heeft vrijdagavond een huiszoeking plaatsgevonden in het kantoor van een assistente van het Belgische Europarlementslid Marie Arena (PS). Dat bevestigt Marie Arena aan Belga. De huiszoeking kadert in een onderzoek van het Belgische federale parket naar corruptie binnen de Europese instelling door een Golfstaat. Eerder op de dag vond al een huiszoeking plaats in de woning van de assistente, van Italiaanse nationaliteit, en ’s avonds werd ook haar kantoor in het Europees Parlement doorzocht, aldus Arena. Het kantoor van de assistente is tot maandagochtend verzegeld. De assistente in kwestie werd ongeveer een jaar geleden aangeworven om te werken aan dossiers rond Afrika en de Democratische Republiek Congo. Eerder werkte ze bij de ngo Fight Impunity, en het is in het kader van die vorige baan dat de huiszoekingen plaatsvinden, preciseerde Arena. Corruptie-onderzoek WK Qatar: S&D-fractie schorst lidmaatschap vicevoorzitster Europees Parlement Kaili na huiszoeking Over het onderzoek van het Belgische federaal parket zei het Europarlementslid dat ze “voorstander is van transparantie. Dus als er feiten van corruptie of inmenging zijn, moeten die aan het licht worden gebracht en moet justitie haar werk doen”. In het Europees Parlement werd ook een ander kantoor verzegeld, namelijk dat van een ex-assistent van het Belgische Europarlementslid Marc Tarabella (PS). Deze assistent werkte gedurende enkele jaren samen met het voormalige Italiaanse parlementslid Pier Antonio Panzeri (S&D), oprichter en voorzitter van de ngo Fight Impunity. Het gaat volgens Le Soir om een persoon die banden heeft met de S&D-fractie en de partner is van Eva Kaili, een vicevoorzitter van het Europees Parlement. Zij werd inmiddels uit haar partij, het Griekse Pasok (Panhelleense Socialistische Beweging) gezet. Het kantoor van Tarabella werd niet doorzocht, zegt een woordvoerder van Tarabella. The post Kantoor van assistente Europarlementslid Marie Arena doorzocht appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 14. Geseinde man probeert in te breken in verzegeld café (09/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie kon maandagochtend een man op heterdaad betrappen tijdens een inbraakpoging aan het Koxplein in Borgerhout. Hij probeerde binnen te raken in... een verzegeld café.
  [naar artikel]
 15. Amnesty: "Nog steeds kinderarbeid in palmoliesector" (30/11/2016 - De Redactie)
  De mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept de multinationals op om beter na te gaan waar ze hun palmolie vandaan halen. Dat staat in een nieuw rapport van Amnesty International.
  [naar artikel]
 16. Amnesty International-voorzitters laten zich in boeien slaan aan Turkse ambassade (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Amnesty International heeft op een symbolische manier geprotesteerd tegen de arrestatie van Taner Kiliç, de Turkse Amnesty-voorzitter. Vier
  [naar artikel]
 17. Bekend Borgerhouts restaurant opnieuw verzegeld, dit keer in onderzoek naar witwas en fiscale fraude (13/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft donderdag grillrestaurant Al Forno in Borgerhout opnieuw verzegeld. Dit keer in het kader van een lopend onderzoek van het KALI-team naar witwaspraktijken en fiscale fraude. Eerder werd het restaurant al eens verzegeld na een controle op zwartwerk. De zaak zou normaal vandaag opnieuw opengaan.
  [naar artikel]
 18. Café ’t Kruisken verzegeld na coronaovertredingen (01/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Café ’t Kruisken op het Kardinaal Mercierplein in Lier is zaterdag op bevel van burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) verzegeld.
  [naar artikel]
 19. Hoofd Amnesty in Oekraïne stapt op na kritiek op haar land in Amnesty-rapport (06/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het hoofd van mensenrechtenorganisatie Amnesty in Oekraïne stapt op, nadat eerder deze week een rapport werd gepubliceerd waarin staat dat het Oekraïense leger burgers in gevaar brengt in de oorlog met Rusland. Oksana Pokaltsjoek zegt dat ze het niet eens is met wat Amnesty schreef.
  [naar artikel]
 20. Amnesty: "Myanmar gebruikt techniek verschroeide aarde om terugkeer Rohingya te beletten (14/09/2017 - VRT NWS)
  De mensenrechtenorganisatie Amnesty International uit zware kritiek op Myanmar wegens wat het etnische zuiveringen van Rohingya-moslims noemt. Amnesty baseert zich op getuigenissen, video's en satellietbeelden van brandhaarden.
  [naar artikel]
 21. Amnesty: 'Toestand van Belgische gevangenissen nog altijd problematisch' (22/02/2018 - Knack)
  Uit het nieuwe rapport van Amnesty International blijkt dat onze gevangenissen er slecht aan toe zijn. 'Honderden gevangenen met psychische problemen en verstandelijke handicaps verblijven in onaangepaste gevangenisafdelingen', zegt Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen.
  [naar artikel]
 22. Drugspand ex-politicus Ergün Top verzegeld (12/04/2019 - De Morgen)
  De Marokkaanse vzw Azrou in de Brederodestraat in Antwerpen is verzegeld door het parket, de uitbater is gearresteerd. De Morgen berichtte in 2011 al dat in het pand drugs worden verkocht. De eigenaar is ex-CD&V-politicus en zelfverklaard drugsbestrijder Ergün Top.
  [naar artikel]
 23. Buurtcinema De National verzegeld: “Pas terug open als alles in orde is” (21/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Buurtcinema De National is verzegeld door de stad. Een gevolg van problemen met de vergunning, de brandveiligheid en de akoestiek. “We zijn ermee bezig”, zegt afgevaardigd bestuurder Stefan De Virgilio.
  [naar artikel]
 24. La Cita verzegeld door arbeidsauditeur: “We mogen niet meer binnen” (28/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De bekende Heistse horecazaak La Cita is voor onbepaalde duur verzegeld op bevel van de arbeidsauditeur van Mechelen. Na controle van de sociale inspectie sloot de politie de zaak in de Bergstraat.
  [naar artikel]
 25. Europese Unie vindt sluiting Deutsche Welle-redactie in Moskou onaanvaardbaar (04/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De door de Russische autoriteiten opgelegde sluiting van het kantoor van de Duitse omroep Deutsche Welle (DW) in Moskou "is onaanvaardbaar en kan niet gerechtvaardigd worden". Dat heeft de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlandse beleid, de Spanjaard Josep Borrell, vrijdag gezegd.
  [naar artikel]
 26. Café op Turnhoutsebaan vijf dagen naar heropening opnieuw verzegeld (05/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Eind vorig jaar werd een horecazaak op de Turnhoutsebaan door de politie verzegeld omwille van druggebruik. Begin deze week heropende de zaak en besloot het wijkteam van Borgerhout een kijkje te gaan nemen.
  [naar artikel]
 27. Terreinen van autobedrijf in Wilrijk verzegeld na grootschalige actie tegen overlast (31/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft dinsdagnamiddag een grootschalige controleactie gehouden bij een autobedrijf aan de Dynamicalaan in Wilrijk. Het terrein werd verzegeld.
  [naar artikel]
 28. Palestijnen leven in systeem van apartheid, zegt Amnesty (02/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In een lijvig rapport concludeert Amnesty International dat Israël Palestijnen elementaire rechten ontzegt. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken noemt Amnesty “een radicale organisatie die leugens verspreidt”.
  [naar artikel]
 29. Café ’t Keteltje in Antwerpen verzegeld na huiszoekingen (10/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Café ’t Keteltje in Antwerpen is sinds zaterdagavond verzegeld. Er loopt al een tijd een gerechtelijk onderzoek naar de zaak.
  [naar artikel]
 30. Agent gewond na schietpartij in Moskou (24/08/2018 - Metro)
  In het centrum van de Russische hoofdstad Moskou heeft een man donderdagavond het vuur geopend op twee politieagenten. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag. Een van de twee agenten raakte gewond. Ook de dader werd zwaar verwond. De schietpartij vond plaats in de buurt van het kantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het Russische staatspersagentschap TASS maakten de agenten deel uit van een speciale eenheid die Russen bewaken op diplomatieke missies in het buitenland. Bron: Belga   Het bericht Agent gewond na schietpartij in Moskou verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Berucht café in Schipperskwartier verzegeld in kader van prostitutieonderzoek (10/11/2019 - VRT NWS)
  Café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier is gisterenavond verzegeld na een reeks huiszoekingen in het kader van een gerechtelijk onderzoek. Vier personen zullen voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.
  [naar artikel]
 32. Passagiers zitten langs dood lichaam tijdens urenlange vlucht naar Moskou (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw is tijdens een vlucht van het Turkse Antalya naar de Russische hoofdstad Moskou plots overleden. De piloten van luchtvaartmaatschappij
  [naar artikel]
 33. Favoriete modezaken van drugsmaffia in Antwerpen zijn verzegeld (21/03/2020 - De Standaard)
  Na de verhuurbedrijven van patserauto’s neemt het Kali-team nu ook de favoriete kledingboetieks van de drugsmaffia in het vizier. Twee modewinkels in het shoppinghart van Antwerpen werden vorige week op bevel van het gerecht verzegeld.
  [naar artikel]
 34. 4 items waarmee je het kantoor een upgrade geeft (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 4 items waarmee je het kantoor een upgrade geeft Geschreven met input van Fonteyns Spas Kan jullie kantoor ook wel een upgrade gebruiken? Niet gek! Doordat we veel hebben thuis gewerkt het afgelopen jaar, is het uiterlijk van het kantoor een beetje vergeten. Hoogste tijd dus voor wat meer aandacht voor het kantoorinterieur. Wil jij het kantoor een upgrade geven? Dan lees je in […] Lees dit artikel: 4 items waarmee je het kantoor een upgrade geeft
  [naar artikel]
 35. Amnesty: “Ongezien fel politiegeweld tegen migranten in Kroatië” (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International beschuldigt de Kroatische grenspolitie ervan dat ze een ongeziene brutaliteit tentoonspreidt in de omgang met vluchtelingen en migranten. Wie de grens oversteekt vanuit buurland Bosnië en wordt betrapt, riskeert geslagen en geschopt te worden. In die mate zelfs dat ze vaak complexe breuken en zware hoofdwonden oplopen, zegt Amnesty.
  [naar artikel]
 36. Amnesty International klaagt buitensporig geweld van politie tegen demonstranten in Colombia aan (30/07/2021 - VRT NWS)
  In een nieuw rapport trekt de mensenrechtenorganisatie Amnesty van leer tegen de overheid van het Zuid-Amerikaanse land Colombia. Volgens Amnesty wordt door politie en gewapende burgermilities een sfeer van angst en repressie gecreëerd om vreedzaam protest te ontmoedigen.
  [naar artikel]
 37. Dagwinkel verkoopt drugs, lachgas en valse vuilniszakken: zaak verzegeld (10/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een dagwinkel in de Osystraat in Antwerpen-Noord is verzegeld na een politieactie. In de handelszaak bleken drugs, lachgas en nagemaakte vuilniszakken verkocht te worden.
  [naar artikel]
 38. Café in Gent verzegeld omdat het na 3 uur nog open was (14/06/2020 - De Standaard)
  Een café in de Wondelgemstraat in Gent is zondagochtend om 3.40 uur door de politie gesloten omdat er nog klanten aanwezig waren. De zaak is verzegeld. Ook elders in Oost-Vlaanderen moest de politie ingrijpen na sluitingsuur.
  [naar artikel]
 39. Bedrijf voor dierenvoeding in Hasselt verzegeld wegens mogelijk gesjoemel (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een bedrijf in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) dat gespecialiseerd is in dierenvoeding is verzegeld omdat het verdacht wordt van gesjoemel.
  [naar artikel]
 40. Amnesty: 'Half miljoen Turken ontheemd' (06/12/2016 - De Tijd)
  12:10 Amnesty International is in een nieuw rapport erg kritisch over duizenden ontheemde burgers in het zuidoosten van Turkije.
  [naar artikel]
 41. Amnesty: ‘Eén op vijf Belgen zegt ooit verkracht te zijn geweest’ (05/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een enquête van Amnesty International legt onthutsende cijfers op tafel. Twintig procent van de bevraagde vrouwen en 14 procent van de mannen zeggen ooit verkracht te zijn. Amnesty vraagt dat de Belgische autoriteiten een topprioriteit maken van de strijd tegen seksueel geweld.
  [naar artikel]
 42. [VIDEO] - Amnesty International: “Terreurmaatregelen bedreigen mensenrechten” (17/01/2017 - De Redactie)
  Maatregelen die bedoeld zijn om mensen te beschermen, zoals militairen op straat, vormen vaak een bedreiging voor de mensenrechten. Daarvoor waarschuwt Amnesty International in een Europees rapport. Amnesty lichtte de voorbije twee jaar (sinds de aanslag op Charlie Hebdo) de antiterreurmaatregelen door van 14 Europese landen, waaronder ook België.
  [naar artikel]
 43. Francken noemt kritiek Amnesty intellectueel oneerlijk (25/09/2017 - De Standaard)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) noemt de kritiek van Amnesty International op zijn hervestigingsbeleid 'intellectueel oneerlijk'. Volgens Amnesty zou ons land maar een fractie van het beloofde aantal asielzoekers opvangen.
  [naar artikel]
 44. 'Amnesty wil dat alle vluchtelingen binnenkomen in Europa' (06/07/2017 - De Tijd)
  09:18 Staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA) haalt opnieuw uit naar ngo's zoals Amnesty International.
  [naar artikel]
 45. 20 jaar Guantanamo: Amnesty roept VS op om gevangenenkamp te sluiten (08/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de opening van het gevangenenkamp van Guantanamo Bay heeft de mensenrechtenorganisatie Amnesty International de Amerikaanse president Joe Biden opnieuw opgeroepen tot de sluiting van het omstreden detentiecentrum. "Het kamp geldt als een synoniem voor willekeur, onrechtvaardigheid en foltering", zegt Sumit Bhattacharyya van Amnesty in Washington.
  [naar artikel]
 46. Cannabiszaak maand na heropening opnieuw verzegeld door politie (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Amper een maand na de heropening is Weedness in de Bruul in Mechelen opnieuw verzegeld. Na een gecoördineerde actie met de douane en het Federaal Voedselagentschap heeft de politie de winkel bestuurlijk gesloten. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld.
  [naar artikel]
 47. Zwartwerk vastgesteld bij PostNL: depot verzegeld en vele pakjes blijven geblokkeerd (22/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zwartwerk vastgesteld bij PostNL: depot verzegeld en vele pakjes blijven geblokkeerd In het depot van PostNL in Wommelgem heeft de sociale inspectie maandag tien inbreuken rond zwartwerk van chauffeurs en nog eens tien inbreuken rond deeltijdse arbeid vastgesteld. Dat zegt het arbeidsauditoraat van Mechelen. Het depot werd om die reden tot nader order verzegeld, net als enkele busjes. Ook in Mechelen viel de inspectie binnen in […] Lees dit artikel: Zwartwerk vastgesteld bij PostNL: depot verzegeld en vele pakjes blijven geblokkeerd
  [naar artikel]
 48. Amnesty International: “Europese bedrijven verkochten surveillancetechnologie aan China” (21/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens een onderzoek van Amnesty International hebben Europese technologiebedrijven uit Nederland, Frankrijk en Zweden geavanceerde digitale surveillancetechnologie verkocht aan Chinese veiligheidsdiensten en zo mogelijk bijgedragen aan mensenrechtenschendingen. Amnesty International roept de Europese Unie op om dinsdag, tijdens een bijeenkomst over exportregelgeving, strengere regels af te spreken.
  [naar artikel]
 49. U2 nodigt Amnesty uit voor actie bij Brussels concert (31/07/2017 - De Standaard)
  De Ierse rockband U2 heeft Amnesty International uitgenodigd om actie te voeren vlak voor de start van hun concert dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Amnesty-activisten zullen concertgangers vragen om een petitie te ondertekenen voor meer en betere reddingsacties voor mensen in nood op de Middellandse Zee, zo meldt de organisatie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy