Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]
Om de wereld te redden via je bord hoef je echt geen vegetariër te worden, betoogt matig vleeseter Marcel Maassen uit Nederland. Zijn oplossing... [naar artikel]
De vettaks, ingevoerd in Denemarken en bediscussieerd van Brussel tot New York, is erger dan een misdaad. Trachet legt uit waarom. [naar artikel]
Een op twee Belgen is te zwaar en bij 33 procent is sprake van echt overgewicht, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau iVOX. Een van de... [naar artikel]
Ruim de helft van de volwassen Belgen is te zwaar, blijkt uit meerdere recente onderzoeken. Een van de redenen: we blijven maar dooreten en -drinken, terwijl ons lichaam allang genoeg energie binnen heeft. [naar artikel]
Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden gaan, zoeken we massaal manieren om af te koelen - hello zwembad, ventilator en koude douche. Ook... [naar artikel]
Na een carrière bij General Motors en als zelfstandig uitbater van een vissenwinkel belandde Wilfried Van der Elst (60) uit Schoten in 1999 als vissenverzorger in de Zoo. “Ik had al van mijn hobby mijn beroep gemaakt, maar de Zoo was helemaal het summum. Met vissen werken en geen zeurende klanten over de vloer krijgen, dat was geweldig”, lacht Van der Elst. Al zegt hij er meteen bij dat 90% van zijn klanten net als hij gepassioneerde vissenvrienden waren. Mensen met een hart voor de dieren en honger naar kennis ter zake. “Werken in de Zoo voelde vanaf dag één als thuiskomen voor mij.” [naar artikel]
“Als ik op restaurant ga, hoeft dat geen stukken van mensen te kosten”, lacht kunstexperte Bie Baert (57). “Ik geniet zowel van fine dining als van alledaags eten. Kiezen is moeilijk, want ik lust zo goed als alles.” En bij de keuze van eetadresjes beperkt ze zich zeker ook niet tot één stad. Hier tafelt de kunstschatter altijd graag. [naar artikel]
“Ik hou van lekker en — vooral — gezellig tafelen in bistro’s en brasseries, met af en toe een haute cuisine-avontuur”, vertrouwt journaliste en columniste Mia Doornaert (76) ons toe. “Daarin word ik verwend in mijn wijk, die een beetje op Parijs in Brussel lijkt.” Welke eetadresjes kunnen haar dan altijd bekoren in de hoofdstad van ons land? [naar artikel]
Zes op de tien volwassen Belgen kampen met overgewicht, zo blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Een van de redenen: we blijven maar dooreten en -drinken, terwijl ons lichaam allang genoeg energie heeft binnengekregen. “Of je voldaan bent, wordt veel meer bepaald door de textuur en smaak van het voedsel dan door calorieën of vetten”, vertelt Kees de Graaf, hoogleraar sensoriek en eetgedrag. Hij legt samen met hoogleraar Ellen Blaak uit hoé je herkent wanneer je precies genoeg gegeten hebt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.