“Als ik op restaurant ga, hoeft dat geen stukken van mensen te kosten”, lacht kunstexperte Bie Baert (57). “Ik geniet zowel van fine dining als van alledaags eten. Kiezen is moeilijk, want ik lust zo goed als alles.” En bij de keuze van eetadresjes beperkt ze zich zeker ook niet tot één stad. Hier tafelt de kunstschatter altijd graag. [naar artikel]
“Ik hou van lekker en — vooral — gezellig tafelen in bistro’s en brasseries, met af en toe een haute cuisine-avontuur”, vertrouwt journaliste en columniste Mia Doornaert (76) ons toe. “Daarin word ik verwend in mijn wijk, die een beetje op Parijs in Brussel lijkt.” Welke eetadresjes kunnen haar dan altijd bekoren in de hoofdstad van ons land? [naar artikel]
Content creator en kunstenares Elisa Guarraci (31) is verliefd op Nico, lekker eten en het pure leven. De Genkse - ze woont in Sint-Huibrechts-Hern - deelt haar lievelingsplekjes om iets te eten of drinken. Dolce far niente! [naar artikel]
Erhan Demirci groeide op in Ham, maar trok na zijn studies naar Brussel en vond zijn weg in de comedy- en tv-wereld. Al blijft de band met Limburg onuitwisbaar. “Back to the roots, dat is Limburg voor mij, zeker op het vlak van eten. Daar vind je de echte kebab én de beste frieten.” [naar artikel]
De liefde van een man gaat door de maag. Ook bij Dziubi Steenbergen die dankzij ‘Blind Getrouwd’ de grote liefde vond bij Brecht. De Herkenaar woont in Antwerpen, maar komt nog graag naar Limburg om de innerlijke mens te versterken. Dit zijn favoriete foodspots. [naar artikel]
Stand-upcomedian Jeroen Verdick woont in Lommel, maar is van oerdegelijke Kempense makelij: gevat, goedlachs, met een aanstekelijke tongval én een flinke dosis humor. Dit najaar trekt hij al met de tweede editie van zijn zaalshow ‘ALLEEN’ door heel Vlaanderen. Met zo’n drukke agenda moet je natuurlijk ook de innerlijke mens versterken. Dat doet hij graag op deze Limburgse adresjes. [naar artikel]
Zijn tien wereldtitels leverde Stefan Everts de titel van beste motorcrosser aller tijden op. Ondertussen hing hij zijn helm aan de haak, en staat hij als supporter aan de zijlijn bij zijn opvolger: zoon Liam. En geheel onverwacht kwam er een nieuw project op zijn pad: de productie van zijn eigen gin S72. Binnenkort in een gloednieuwe fles: N°1. Stefans gin serveren ze bovendien in een aantal van zijn favoriete horeca-adresjes. Hier komt hij graag: [naar artikel]
De Lommelse gevangenisdirecteur An Janssens werd plots ‘wereldberoemd’ door haar deelname aan ‘De slimste mens ter wereld’. Ondertussen woont ze niet meer in Limburg, maar ze keert er nog graag terug voor familie en vrienden én een lekker etentje. Dit zijn haar favoriete adresjes. [naar artikel]
Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]
Om de wereld te redden via je bord hoef je echt geen vegetariër te worden, betoogt matig vleeseter Marcel Maassen uit Nederland. Zijn oplossing... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.