Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 December 2021
00:29 uur

Vakbonden Brussels Airlines weigeren voorlopig onderhandelingen over "onwettige" voorstellen

Het Laatste Nieuws

14/05/2020 - 19:17

De vakbonden van Brussels Airlines weigeren voorlopig met de directie van de luchtvaartmaatschappij over de arbeidsvoorwaarden van het personeel te...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vakbonden weigeren voorlopig onderhandelingen over “onwettige” voorstellen Brussels Airlines (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vakbonden van Brussels Airlines weigeren voorlopig met de directie van de luchtvaartmaatschappij over de arbeidsvoorwaarden van het personeel te onderhandelen, zolang er geen duidelijkheid is over de nabije toekomst van het bedrijf. Dat melden ze donderdag in een gezamenlijk persbericht. De directie kondigde dinsdag een herstructureringsplan aan waarbij duizend banen op de tocht staan. De voorstellen van de directie bestempelen de bonden donderdag als “onwettig”.
  [naar artikel]
 2. Vakbonden Brussels Airlines vrezen het ergste: "CEO Eurowings komt naar hier, richting is dus duidelijk" (05/02/2018 - VRT NWS)
  De vakbonden van Brussels Airlines "vrezen het ergste" na het ontslag van Bernard Gustin als CEO. Hoewel er officieel nog niet veel duidelijkheid is, vrezen zij voor het plan waarbij Brussels Airlines volledig opgaat in Eurowings, de dochtermaatschappij van Lufthansa. "Het is erg mistig."
  [naar artikel]
 3. Personeel protesteert bij voorstelling nieuwe logo Brussels Airlines (18/11/2021 - VRT NWS)
  Een honderdtal werknemers van Brussels Airlines hebben actiegevoerd aan de loods waar de luchtvaartmaatschappij het eerste vliegtuig met het nieuwe logo zal voorstellen. Ze keerden symbolisch de rug naar hun werkgever. Ze hekelen vooral de timing van de "marketingoperatie", zeggen de vakbonden. "Er zijn andere prioriteiten op dit moment."
  [naar artikel]
 4. Lufthansa-CEO Carsten Spohr: "Brussels Airlines is te klein om een succesverhaal te zijn op zichzelf" (05/06/2018 - VRT NWS)
  "Niemand kent Brussels Airlines in Scandinavië of Madrid. Eurowings moet het uithangbord worden." Dat zegt Carsten Spohr, CEO van Lufthansa Group, sinds december voor 100 procent eigenaar van Brussels Airlines, in een gesprek met VRT NWS. Ook de vakbonden krijgen ervan langs. "Ik zeg u: als Brussels Airlines geen betere resultaten behaalt, moeten ze van ons ook geen cadeaus verwachten."
  [naar artikel]
 5. CEO Eurowings sust: "Brussels Airlines zal geen nieuw Ryanair worden" (07/02/2018 - VRT NWS)
  In Brussel is het topoverleg tussen de vakbonden van Brussels Airlines en de CEO van Eurowings afgelopen. Op bepaalde vlakken is er sprake van een "uitgestoken hand" van de Duitsers, nadat bij het personeel van Brussels Airlines onrust was ontstaan over de integratie in de groep rond Lufthansa.
  [naar artikel]
 6. Vakbonden Brussels Airlines overwegen nieuwe acties, voorstellen directie “onvoldoende” (04/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaan woensdag hun achterban inlichten over de voorstellen die de directie dinsdag gedaan heeft om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten.
  [naar artikel]
 7. Vakbonden Brussels Airlines overwegen nieuwe acties, voorstellen directie “onvoldoende” (04/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaan woensdag hun achterban inlichten over de voorstellen die de directie dinsdag gedaan heeft om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten.
  [naar artikel]
 8. Piloten Brussels Airlines schorten stiptheidsacties voorlopig op (17/02/2018 - VRT NWS)
  De stiptheidsacties van de piloten bij Brussels Airlines zijn voorlopig van de baan. Tijdens een verzoeningsvergadering spraken directie en vakbonden een agenda af om de problemen rond onder meer pensionering en verloning aan te pakken. "De laatste kans voor de directie om met concrete oplossingen te komen", waarschuwen de bonden.
  [naar artikel]
 9. Directie Brussels Airlines doet voorstellen om werkdruk te verlichten (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag voorstellen overgemaakt aan de vakbonden om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. De komende dagen staan nieuwe gesprekken gepland. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airlines, Wencke Lemmes.
  [naar artikel]
 10. Vakbonden Brussels Airlines overwegen nieuwe acties: voorstellen directie "onvoldoende” (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines lichten vandaag hun achterban in over de voorstellen die de directie gedaan heeft om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. Volgens vakbondsman Tim Roelandt (ACLVB) zijn die alvast “onvoldoende”.
  [naar artikel]
 11. Vakbonden voeren druk op directie Brussels Airlines op (05/08/2021 - De Tijd)
  19:37 De vakbonden vinden dat de voorstellen van de directie van Brussels Airlines om de werkdruk bij het cabinepersoneel te verlagen niet ver genoeg gaan. Ze roepen op tot stiptheidsacties.
  [naar artikel]
 12. Geen akkoord tussen directie en vakbonden van Brussels Airlines (17/05/2018 - VRT NWS)
  De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn in de nacht van woensdag op donderdag zonder akkoord uit elkaar gegaan, na meer dan 15 uur onderhandelen. "Er is een vertrouwensbreuk tussen directie en piloten", aldus de vakbonden. Zij behouden hun stakingsaanzegging, maar een eventuele nieuwe staking zou er pas in juni komen.
  [naar artikel]
 13. Geen akkoord voor directie en vakbonden Brussels Airlines: afkoelingsperiode volgt (17/05/2018 - De Morgen)
  De directie en de vakbonden van Brussels Airlines hebben deze nacht geen akkoord bereikt. Na meer dan vijftien uur onderhandelen zijn ze met lege handen uit elkaar gegaan. "Er is een vertrouwensbreuk tussen directie en piloten", aldus de vakbonden. Zij behouden hun stakingsaanzegging, maar een eventuele nieuwe staking zou er pas in juni komen.
  [naar artikel]
 14. Bonden Brussels Airlines reageren op Lufthansa-CEO: "Olie op het vuur is het minste wat we nodig hebben" (05/06/2018 - VRT NWS)
  De vakbonden bij Brussels Airlines verwachten meer duidelijkheid van het management over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij. Ze reageren daarmee op de uitspraken van de topman van moederbedrijf Lufthansa in een interview met VRT NWS. "De focus moet liggen op een oplossing, niet op het conflict."
  [naar artikel]
 15. Topmanagers pleiten in gezamenlijke mededeling voor "sterk en in Brussel verankerd Brussels Airlines" (04/02/2018 - VRT NWS)
  47 topmanagers, vooral Belgen, pleiten in een gezamenlijke mededeling voor "een sterk en in Brussel verankerde luchtvaartmaatschappij". De captains of industry willen zo Brussels Airlines een hart onder de riem steken. Morgen is er een raad van bestuur van de holding boven Brussels Airlines. De vakbonden zijn ongerust over wat daar op tafel ligt.
  [naar artikel]
 16. "Wapenstilstand": piloten Brussels Airlines schorten stiptheidsacties voorlopig op (16/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De stiptheidsacties van de piloten bij Brussels Airlines zijn voorlopig van de baan. Tijdens een verzoeningsvergadering spraken directie en...
  [naar artikel]
 17. Etienne Davignon over toekomst Brussels Airlines: "Ik heb redenen om ontevreden te zijn, maar ik ben niet ongerust" (04/02/2018 - VRT NWS)
  Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, sust (een beetje) de onrust die is ontstaan bij het personeel en de vakbonden van de luchtvaartmaatschappij. Morgen is er namelijk een raad van bestuur van de moederholding. De vrees bestaat dat het doek zal vallen voor het huidige model van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 18. Vakbonden voeren druk op directie Brussels Airlines op en kondigen stiptheidsacties aan (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hebben hun achterban ingelicht over de voorstellen die de directie dinsdag deed om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. In aanloop naar de vergadering met de directie volgende maandag, roepen de christelijke, socialistische en liberale vakbond op tot stiptheidsacties.
  [naar artikel]
 19. Regering wil ‘duidelijk signaal’ van Lufthansa na zware ingreep bij Brussels Airlines (12/05/2020 - De Morgen)
  Drie federale ministers zullen in de namiddag de vakbonden van Brussels Airlines ontmoeten. De regering voert moeizame onderhandelingen over steun voor de luchtvaartmaatschappij, maar wil nu ‘een duidelijk signaal’ van moederbedrijf Lufthansa over de toekomst van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 20. Piloten Brussels Airlines plannen voorlopig geen nieuwe stakingen (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zit eindelijk beweging in de gesprekken tussen directie en vakbonden bij Brussels Airlines over het loon en de werkomstandigheden van de...
  [naar artikel]
 21. Brussels Airlines – Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging (11/08/2018 - Metro)
  Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie donderdag een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. Dat is vernomen van vakbondsman Filip Lemberechts (ACLVB). De onderhandelingen hebben maanden aangesleept. Tegelijk is afgesproken dat over de andere aspecten – seasonal crews en verloning – tegen uiterlijk 30 november een akkoord moet worden bereikt. Bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines – Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Brussels Airlines – Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging (09/08/2018 - Metro)
  Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie donderdag een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. Dat is vernomen van vakbondsman Filip Lemberechts (ACLVB). De onderhandelingen hebben maanden aangesleept. Tegelijk is afgesproken dat over de andere aspecten – seasonal crews en verloning – tegen uiterlijk 30 november een akkoord moet worden bereikt. bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines – Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Staking bij Brussels Airlines afgewend (10/08/2018 - De Tijd)
  07:03 Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie donderdag een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. Dat is vernomen van vakbondsman Filip Lemberechts (ACLVB). De onderhandelingen hebben maanden a...
  [naar artikel]
 24. Piloten Brussels Airlines verwerpen akkoord tussen vakbonden en directie, voorlopig geen nieuwe acties (25/06/2018 - VRT NWS)
  De voorbije tien dagen konden de piloten van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines stemmen over een akkoord dat de vakbonden en directie hadden gesloten na de twee stakingsdagen vorige maand. Een meerderheid van de piloten zegt nu 'neen' tegen dat akkoord. De vakbonden blijven bereid om verder te praten met de directie en sluiten nieuwe acties voorlopig uit.
  [naar artikel]
 25. "Tijd dringt voor Brussels Airlines": moederbedrijf Lufthansa wil tegen vrijdag deal met Belgische regering (08/07/2020 - VRT NWS)
  Terwijl het stormt in de internationale luchtvaart door de wereldwijde coronacrisis, is het al een aantal weken verdacht stil rond de financiële redding van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Het Duitse moederbedrijf Lufthansa was té druk bezig met de eigen redding en de Belgische regering wachtte op het sociaal akkoord tussen vakbonden en Brussels Airlines over de broodnodige herstructurering. Nu dat alles achter de rug is, kleeft Lufthansa een deadline op de gesprekken: 10 juli. Komende vrijdag willen de Duitsers een akkoord met de Belgische regering want de "tijd dringt" voor Brussels Airlines klinkt het in Frankfurt.
  [naar artikel]
 26. CEO Brussels Airlines vertrouwt op redding luchtvaartmaatschappij: "Moederbedrijf Lufthansa gelooft in ons"  (12/05/2020 - VRT NWS)
  Moederbedrijf Lufthansa gelooft sterk in Brussels Airlines en steunt het herstructureringsplan dat de luchtvaardmaatschappij heeft voorgesteld. Dat zegt CEO Dieter Vranckx van Brussels Airlines in "Terzake". Nochtans is het lang niet zeker dat Lufthansa en de Belgische overheid een akkoord vinden over de staatssteun die Brussels Airlines nodig heeft om te overleven. De liberale vakbond denkt alvast het aantal (naakte) ontslagen te kunnen beperken.
  [naar artikel]
 27. Akkoord over verlaging werkdruk Brussels Airlines, geen stakingen tot 30 november (09/08/2018 - VRT NWS)
  Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie een akkoord bereikt over een verlaging van de werkdruk bij de piloten. Om de onderhandelingen over onder mer een loonsverhoging niet te bemoeilijken, zien de vakbonden ook af van verdere stakingsacties tot eind november.
  [naar artikel]
 28. Nog geen terugbetaling ontvangen na staking van Brussels Airlines in mei? "Onze excuses, maar er is wat vertraging"   (26/09/2018 - VRT NWS)
  Nog niet alle passagiers die in mei getroffen werden door de staking bij Brussels Airlines hebben hun geld al terug. "Dat is niet de service die we normaal bieden", reageert Brussels Airlines bij "De inspecteur" bij Radio 2. De luchtvaartmaatschappij verzekert tegelijk dat iedereen die een terugbetaling heeft gevraagd, zijn geld ook terugkrijgt.
  [naar artikel]
 29. Vakbonden en directie Brussels Airlines bereiken "principieel akkoord"dat maximaal inzet op vrijwillig vertrek (24/06/2020 - VRT NWS)
  Na weken onderhandelen hebben de vakbonden en de directie van Brussels Airlines een principieel akkoord gesloten rond de herstructurering bij de luchtvaartmaatschappij. Er wordt ingezet op maximaal vrijwillig vertrek om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden. Om en bij de 1.000 banen zijn bedreigd.
  [naar artikel]
 30. "Er komt geen sociaal plan, geen bloedbad bij Brussels Airlines" (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines blijft een Belgische entiteit en de Belgische home carrier. "Brussels Airlines zal blijven groeien - het professionalisme,...
  [naar artikel]
 31. "Brussels Airlines blijft Belgische luchtvaartmaatschappij en zal blijven groeien" (05/02/2018 - VRT NWS)
  Brussels Airlines blijft een Belgische entiteit en de Belgische home carrier. "Brussels Airlines zal blijven groeien - het professionalisme, expertise en passie van de werknemers van Brussels Airlines zijn een vitaal onderdeel op ons gezamenlijke pad naar succes", zegt Thorsten Dirks, de topman van Eurowings. Dat wordt ook bevestigd door Etienne Davignon, topman van SN Air Holding,  de overkoepelende holding.
  [naar artikel]
 32. Brussels Airlines wordt onderdeel van lagekostenmaatschappij van Lufthansa (15/12/2016 - De Redactie)
  Brussels Airlines zal zijn naam nog behouden gedurende 2 jaar. Het merk Brussels Airlines wordt na verloop van tijd aangevuld met "lid van de Eurowings Groep".
  [naar artikel]
 33. Liveblog: Pilotenstaking bij Brussels Airlines "maar kwart van de vluchten vertrekt toch" (14/05/2018 - VRT NWS)
  Vandaag leggen de piloten bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines het werk neer. Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis van Brussels Airlines dat er gestaakt wordt. Vandaag is de eerste van twee stakingsdagen: ook woensdag zullen er veel vliegtuigen van Brussels Airlines aan de grond blijven staan. Volg de stakingsdag hier op de voet.
  [naar artikel]
 34. Vakbonden en directie van Brussels Airlines bereiken akkoord over werkdrukverlaging (09/08/2018 - De Morgen)
  Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. De onderhandelingen hebben maanden aangesleept. Ook is afgesproken dat voor de andere aspecten - seasonal crews en verloning - nog iets meer tijd nodig is om tot een akkoord te komen.
  [naar artikel]
 35. Voorlopig geen acties bij Brussels Airlines (07/02/2018 - De Tijd)
  11:24 Thorsten Dirks, de CEO van Eurowings, heeft de vakbonden woensdagochtend verzekerd dat er geen sociaal bloedbad komt bij Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 36. Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging bij Brussels Airlines (10/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie donderdag een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. Dat is vernomen van vakbondsman Filip Lemberechts (ACLVB). De onderhandelingen hebben maanden aangesleept. Tegelijk is afgesproken dat voor de andere aspecten - seasonal crews en verloning - nog iets meer tijd nodig is om tot een akkoord te komen.
  [naar artikel]
 37. Landing sociaal conflict Brussel Airlines nog niet ingezet (17/05/2018 - De Morgen)
  De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn er dus niet in geslaagd om na een marathonvergadering van meer dan 15 uur tot een akkoord te komen. "De timing zit verkeerd, maar we onderhandelen voort."
  [naar artikel]
 38. Brussels Airlines zet door met Congolees 'spookproject' (13/04/2019 - De Morgen)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is niet van zins de plannen voor Korongo Airlines, de nieuwe Congolese maatschappij, op te bergen. Het project krijgt maar geen vergunning van de Congolese overheid, terwijl Brussels Airlines er al fors in investeerde. De Belgische vakbonden eisen dat een revisor de facturen inkijkt, omdat ze vrezen dat het 'spookproject' Brussels Airlines nodeloos op kosten jaagt.
  [naar artikel]
 39. Staking piloten Brussels Airlines: onderhandelingen in “cruciale fase” (16/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De onderhandelingen tussen directie en pilotenbonden bij Brussels Airlines zijn woensdag rond 19.00 uur nog altijd bezig. Na 9 uur vergaderen is er nog geen doorbraak.
  [naar artikel]
 40. Vakbonden: 'Er komt geen doemscenario voor Brussels Airlines' (09/07/2018 - Knack)
  De vakbonden verlieten deze namiddag de bijzondere ondernemingsraad bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines met een eerder positief gevoel.
  [naar artikel]
 41. Brussels Airlines wordt deel van lagekostenmaatschappij (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Lufthansa bevestigt de overname van de resterende 55 procent van Brussels Airlines voor 2,6 miljoen euro. Brussels Airlines zal "onderdeel
  [naar artikel]
 42. Piloten Brussels Airlines gaan voorlopig niet opnieuw staken (29/05/2018 - VRT NWS)
  Er zit beweging in de gesprekken tussen directie en vakbonden bij Brussels Airlines over het loon en de werkomstandigheden van de piloten. De komende twee weken wordt er nog onderhandeld en zullen de piloten zeker niet opnieuw staken. De vakbonden behouden wel hun stakingsaanzegging, als stok achter de deur.
  [naar artikel]
 43. Vakbonden Brussels Airlines dreigen met staking (04/02/2018 - Knack)
  "De drie bonden trekken aan hetzelfde zeel: we zijn klaar om te staken. Desnoods houden we vliegtuigen aan de grond", klinkt het bij de vakbonden na het nieuws dat het Duitse moederbedrijf Lufthansa het Belgische merk fors zou inkrimpen.
  [naar artikel]
 44. Vakbonden Brussels Airlines: 'Raak niet aan jobs' (29/08/2019 - De Tijd)
  15:07 De vakbonden reageren verbaasd op de besparingsplannen bij Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 45. Transporteconoom bezorgd: "Staking geeft Lufthansa alibi om terug te komen op autonomie Brussels Airlines" (14/05/2018 - VRT NWS)
  De timing van de pilotenstaking van Brussels Airlines is slecht gekozen. Dat zegt transporteconoom Eddy Van de Voorde van de Universiteit Antwerpen in "De ochtend" op Radio 1. "Ik zou niet graag een stuk autonomie uit Brussel zien verdwijnen naar Düsseldorf of Frankfurt."
  [naar artikel]
 46. Vakbonden en directie Brussels Airlines bereiken akkoord over herstructurering (24/06/2020 - Express)
  Er is een principeakkoord tussen de vakbonden en de directie bij de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Dat moet nu aan het... The post Vakbonden en directie Brussels Airlines bereiken akkoord over herstructurering appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Piloten Brussels Airlines in open brief: "We willen tot 45 procent inleveren om zoveel mogelijk banen te redden" (20/05/2020 - VRT NWS)
  In een open brief doen de piloten van Brussels Airlines een aantal voorstellen om hun bedrijf te redden. De luchtvaartmaatschappij beleeft turbulente tijden door de coronacrisis en kondigde vorige week aan tot 1.000 banen te moeten schrappen om te kunnen overleven. Tegelijk uiten ze kritiek op de directie voor het beleid van de voorbije jaren.
  [naar artikel]
 48. "Iedereen gelooft nog in akkoord" (17/05/2018 - VRT NWS)
  Iedereen, zowel de directie van Brussels Airlines als de vakbonden, heeft de wil om tot een akkoord te komen voor de piloten voor dit en volgend jaar. En vanaf donderdag gaan we daar keihard aan werken, zo heeft Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, gezegd na afloop van een urenlange verzoeningsvergadering die geen akkoord opleverde.
  [naar artikel]
 49. Piloten Brussels Airlines sluiten zwaardere acties niet uit (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden van de piloten bij Brussels Airlines sluiten "zwaardere sociale acties" niet uit indien de directie geen oplossingen biedt voor hun...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.