De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Viroloog Steven Van Gucht: “Geen heropflakkering van virus in Sint-Truiden”

Het Belang van Limburg

25/05/2020 - 12:01

Ondanks de plotse stijging van het aantal nieuwe positieve gevallen is er in Sint-Truiden geen sprake van een heropflakkering van het virus. “Dit heeft enkel te maken met de wijze van rapportering”, zegt viroloog Steven Van Gucht. De afgelopen 24 uur zijn er in Limburg 14 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat is het op één na laagste aantal sinds de start van de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nee, er was géén heropflakkering in Sint-Truiden: "Vermenging van 2 soorten testresultaten, gaf vals beeld" (25/05/2020 - VRT NWS)
  Van een lokale heropflakkering van het coronavirus in Sint-Truiden blijkt nu toch geen sprake. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Op enkele dagen tijd leek het alsof er bijna 40 besmettingen bijgekomen waren in de stad, maar nu blijkt dat er een vermenging van twee soorten testresultaten gebeurd is. "Dat gaf een vals beeld", verduidelijkt Van Gucht.
  [naar artikel]
 2. Viroloog Steven Van Gucht: “Er is geen typisch Belgische stam van het virus” (18/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is geen typisch Belgische stam van het virus. Er waren in ons land eerder verschillende introducties van het virus bij het begin van de uitbraak. Dat zei viroloog Steven Van Gucht zaterdag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Van Gucht benadrukte ook dat België op tijd maatregelen heeft genomen om de verdere verspreiding tegen te gaan.
  [naar artikel]
 3. Viroloog Steven Van Gucht: “Virus circuleert opnieuw intens op ons grondgebied” (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Al dertien gemeenten tellen meer dan 1 op 1.000 besmette personen in de voorbije week. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de...
  [naar artikel]
 4. Viroloog Steven Van Gucht: 'Zelfisolatie blijft cruciaal om verspreiding van het virus te stoppen' (18/04/2020 - Knack)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt nogmaals het belang van vroege zelfisolatie bij wie zich ziek voelt om het de impact van het coronavirus in te dammen.
  [naar artikel]
 5. Viroloog Steven Van Gucht: “Er is geen ideale oplossing voor de scholen” (19/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn nog nooit zoveel Covidbesmettingen geweest. Dat geeft problemen in de scholen. Niet de quarantaineregels, maar het virus is verantwoordelijk, zegt viroloog Steven Van Gucht. “We moeten door de zure appel bijten.”
  [naar artikel]
 6. Geen symptomen, dus niet besmettelijk? Steven Van Gucht plaatst belangrijke kanttekening bij uitspraak WHO (09/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Mensen die positief testten op het coronavirus maar geen symptomen hebben, zouden het virus amper verspreiden. Althans volgens epidemiologe Maria Van Kerkhove van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar is die bewering wetenschappelijk onderbouwd? En zijn we meer immuun voor het virus dan we denken? Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano legt het uit.
  [naar artikel]
 7. Verspreiden mensen zonder symptomen het virus nu wel of niet? Viroloog Steven Van Gucht legt het uit (09/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Mensen die positief testten op het coronavirus maar geen symptomen hebben, zouden het virus amper verspreiden. Dat zei epidemiologe Maria Van Kerkhove van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze namiddag op een persconferentie in Genève. Maar nog voor het goed en wel avond is, kwam de WHO hier op terug. “Een misverstand”, zo blijkt. Maar verspreiden mensen zonder symptomen het virus of niet? Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano legt het uit.
  [naar artikel]
 8. Viroloog Steven Van Gucht: “Niet verbaasd dat 84 procent strengere regels wil. Virus komt dichterbij” (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  84 procent van de Vlamingen wil strengere coronaregels. Dat blijkt uit De Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Viroloog Steven Van Gucht ziet het als een duidelijk signaal. “We merken dat het virus dichterbij komt.”
  [naar artikel]
 9. Viroloog Steven Van Gucht: “Niet vreemd dat 84 procent strengere regels wil. Virus komt dichterbij” (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  84 procent van de Vlamingen wil strengere coronaregels. Dat blijkt uit De Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Viroloog Steven Van Gucht ziet het als een duidelijk signaal. “We merken dat het virus dichterbij komt.”
  [naar artikel]
 10. Viroloog Steven Van Gucht: “Niet verbaasd dat 84 procent strengere regels wil. Virus komt dichterbij” (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  84 procent van de Vlamingen wil strengere coronaregels. Dat blijkt uit De Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Viroloog Steven Van Gucht ziet het als een duidelijk signaal. “We merken dat het virus dichterbij komt.”
  [naar artikel]
 11. Steven Van Gucht: “Het is koud, maar het virus is niet minder besmettelijk” (09/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het weer is guur, maar het virus is nog steeds besmettelijk. Het plateau dat we al weken kennen, houdt verder aan”, zegt viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 12. Steven Van Gucht vraagt babybezoek te vermijden en extra aandacht voor handhygiëne om verspreiding van RSV-virus te voorkomen (01/12/2022 - VRT NWS)
  Viroloog Steven Van Gucht roept op om bezoek of bijeenkomsten met baby's even uit te stellen, gezien de intense circulatie van het RSV-virus. In combinatie met een stijgend aantal corona-infecties, veroorzaakt de sterke opmars van het Respiratory Syncytial Virus (RSV) bij zuigelingen toenemende druk op de zorgsector. "Je zou kunnen zeggen dat het RSV-virus op dit ogenblik meer parten speelt dan het coronavirus, maar het treft een andere categorie van patiënten", zegt Van Gucht.
  [naar artikel]
 13. Viroloog Steven Van Gucht: "Gebruik geen zelftests, die geven een vals gevoel van veiligheid" (30/11/2020 - VRT NWS)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft gewaarschuwd voor zelftests om te checken of u besmet bent met het coronavirus: daar zijn heel wat valkuilen aan verbonden. Bovendien zijn er in Europa momenteel geen legale zelftests beschikbaar die het virus zelf opsporen. U kunt maar beter uitkijken met wat er allemaal op het internet circuleert. Een overzicht.
  [naar artikel]
 14. Steven Van Gucht waarschuwt voor sneltests en zelftests “Minder betrouwbaar en soms zelfs illegaal” (30/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  ‘Er zijn nog geen legale en betrouwbare zelftests in Europa’, zegt viroloog Steven Van Gucht in de persconferentie van het Crisiscentrum. ‘Koop ze niet. Ze kunnen de verspreiding van het virus in de hand werken.’
  [naar artikel]
 15. Steven Van Gucht: “Coronapiek lag waarschijnlijk begin april” (15/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Tijdens de dagelijkse persconferentie van het Nationale Crisiscentrum heeft viroloog Steven Van Gucht woensdag gemeld dat de piek waarschijnlijk gepasseerd is. Maar hij waarschuwt voor opflakkeringen van het virus. “Het virus circuleert nog in de gemeenschap en is nog niet verdwenen”, klinkt het. Het is dan ook belangrijk om de maatregelen te blijven respecteren.
  [naar artikel]
 16. Van Gucht: “Belangrijker dan ooit dat we virus nu vertragen” (18/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht riep op de persconferentie van het Crisiscentrum op tot voorzichtigheid nu het aantal bevestigde besmettingen sterk blijft stijgen. Groepsimmuniteit tegen het virus is volgens hem nog ver verwijderd.
  [naar artikel]
 17. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Vanaf het voorjaar zullen we nog weinig over corona horen’ (23/10/2021 - De Morgen)
  Of hij de slimste mens ter wereld is, mag hij vanaf donderdag bij Erik Van Looy bewijzen. Nu houdt viroloog Steven Van Gucht de snel stijgende besmettingscijfers tegen het licht. ‘Ik ben het wel beu om over dat virus te praten.’
  [naar artikel]
 18. Viroloog Steven Van Gucht: “Ik begrijp kritiek van sommige artsen niet. Waar waren zij toen hun ziekenhuis een oorlogszone werd?” (24/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  10.000 doden. Vandaag of morgen bereikt ons land een droevige mijlpaal. De meeste sterftecijfers werden medegedeeld door viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) in de dagelijkse persbriefings. “Als we het virus vrij spel hadden gegeven, zaten we met 53.000 doden.”
  [naar artikel]
 19. Van Gucht over superverspreiders: ‘Veel virus of weinig virus: wie positief test, moet in isolatie’ (16/10/2020 - De Standaard)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht kan een test niet aantonen of iemand een superverspreider is. ‘Het gaat om een combinatie van factoren.’
  [naar artikel]
 20. Verspreiden mensen zonder symptomen het virus nu wel of niet? Steven Van Gucht legt uit (10/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mensen die positief testten op het coronavirus maar geen symptomen hebben, zouden het virus amper verspreiden. Zo deelde de Wereldgezondheidsorganisatie dinsdag mee, om daar enkele uren al officieel op terug te komen. “Een misverstand”, zo heette het. Wat weten nu eigenlijk wel en niet met zekerheid over besmettelijkheid en immuniteit? Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano legt het uit.
  [naar artikel]
 21. Steven Van Gucht: “Hou kerst klein, fijn en veilig, zodat het geen feest wordt voor het virus” (21/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Tussen 10 en 17 december waren er gemiddeld 2.547 nieuwe coronabesmettingen per dag. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van de week daarvoor. “Gelukkig neemt de stijging niet meer alsmaar toe”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De situatie blijft zorgelijk. Laat de feesten dus geen virusbroeihaarden worden.”
  [naar artikel]
 22. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Ik draag geen mondmasker in de supermarkt’ (02/05/2020 - De Morgen)
  Al wekenlang presenteert hij ons elke ochtend de lugubere cijfers. Viroloog Steven Van Gucht over de strijd tegen het coronavirus, en de prangende vraag of die wel kordaat genoeg is gevoerd. ‘We hadden meer kunnen doen, maar het is altijd een afweging.’
  [naar artikel]
 23. Steven Van Gucht sluit niet uit dat krokusvakantie toch nog verlengd wordt: “We verplaatsen ons nog veel te veel” (21/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht sluit niet uit dat de basisscholen de week voor de krokusvakantie toch zullen moeten sluiten. Hij raadt naschoolse activiteiten in Sint-Truiden ook aan om hun werking aan te passen of stop te zetten, nadat daar een vierde school op slot ging.
  [naar artikel]
 24. Viroloog Steven Van Gucht ziet het somber in: “Als je geen lichtpunten ziet, kan je alleen nog drastische beslissingen als een lockdown nemen” (29/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano windt er geen doekjes om: een totale lockdown is nauwelijks meer te vermijden. “Maar of dat gebeurt, is een politieke beslissing.”
  [naar artikel]
 25. Viroloog Steven Van Gucht: “Laat de toiletbril naar beneden als je doorspoelt” (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aangetoond dat het coronavirus in beperkte mate in uitwerpselen kan uitgescheiden worden. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de...
  [naar artikel]
 26. Steven Van Gucht: “Ook gevaccineerde mensen moeten nog een tijd voorzichtig zijn” (12/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie gevaccineerd werd tegen het coronavirus, zal toch nog een tijd voorzichtig moeten zijn. Dat zegt Sciensano-viroloog Steven Van Gucht. Gevaccineerden kunnen het virus mogelijk nog doorgeven en dus iemand die nog geen vaccin kreeg, ziek maken.
  [naar artikel]
 27. Viroloog Steven Van Gucht: “Eerste grote brand is geblust, maar hout smeult nog na” (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft op de wekelijkse persbriefing over het coronavirus opnieuw in sprekende bewoording een beeld geschetst van de...
  [naar artikel]
 28. Viroloog Steven Van Gucht legt uit waarom mondmaskers op café niet zouden werken (10/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, is tevreden met de uitbreiding van de mondmaskerplicht. “Het is een heel stuk duidelijker nu ze verplicht...
  [naar artikel]
 29. Viroloog Steven Van Gucht: 'Na mijn pensioen wil ik wel figurant worden in Bokrijk' (18/07/2020 - Knack)
  Steven Van Gucht is viroloog bij Sciensano. Maar hoe viert hij vakantie? Om deze vijftien vragen te beantwoorden, had hij 13 minuten en 57 seconden nodig.
  [naar artikel]
 30. Viroloog Steven Van Gucht is blij dat de coronabarometer er is (21/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht is blij dat de coronabarometer er eindelijk is. “We hadden dringend nood aan een duidelijk kader en een leidraad”, zei Van Gucht vrijdagavond in Het Journaal.
  [naar artikel]
 31. Viroloog Steven Van Gucht: “hete zomer in combinatie met coronavirus zal uitdagingen met zich meebrengen” (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum over de corona-epidemie vrijdag, waarschuwde viroloog Steven Van Gucht voor enkele...
  [naar artikel]
 32. Van Gucht: “Twee weken krokusvakantie is nog niet uitgesloten” (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Viroloog Steven Van Gucht sluit niet uit dat de basisscholen de week voor de krokusvakantie toch zullen moeten sluiten. Hij raadt naschoolse activiteiten in Sint-Truiden ook aan om hun werking aan te passen of stop te zetten, nadat daar een vierde school op slot ging.
  [naar artikel]
 33. Viroloog Steven Van Gucht: “Mijn mentale crash komt nog” (03/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op en top professioneel, zo komt viroloog Steven Van Gucht over op het nieuws. Zeggen wat er te zeggen is, zonder veel emoties te tonen. Maar achter de schermen heeft hij het soms moeilijk. “Vlak voor ik het nieuws moest brengen van het twaalfjarig meisje dat aan het virus was overleden, heb ik gehuild. Ik denk dan ook dat mijn echte crash nog moet komen”, zegt hij aan HLN.
  [naar artikel]
 34. Viroloog Steven Van Gucht “voorzichtig optimistisch” over evolutie coronacrisis in ons land (16/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Al twaalf weken aan een stuk dalen de coronacijfers, en dat stemt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) “voorzichtig optimistisch”. Bij dit tempo – én als er geen nieuwe tegenslagen opduiken – zakken we mogelijk al half maart onder de 75 dagelijkse ziekenhuisopnames, de belangrijkste voorwaarde om te versoepelen. “Al moet dat versoepelen erg geleidelijk en doordacht gebeuren”, beklemtoont Van Gucht.
  [naar artikel]
 35. Steven Van Gucht: “Kans vrij groot dat dit virus elk seizoen gaat terugkeren” (07/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  “De kans is vrij groot dat het coronavirus een virus wordt dat elk seizoen gaat terugkeren.” Dat verklaarde viroloog Steven Van Gucht dinsdagochtend op de dagelijkse persbriefing van het Nationaal Crisiscentrum. “Dat hoeft op zich niet erg te zijn, want we gaan er resistenter tegen worden.”
  [naar artikel]
 36. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Zijn dit de laatste weken? Ik denk het wel’ (15/04/2021 - De Morgen)
  Het Overlegcomité heeft vandaag een gefaseerde afbouw van de lockdownmaatregelen voorgesteld. Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) reageert optimistich op de voorgestelde kalender. ‘De vaccins bieden ons rugdekking.’
  [naar artikel]
 37. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Strategie van risicobeheersing is logische stap nu’ (14/04/2021 - De Morgen)
  Het Overlegcomité heeft vandaag een gefaseerde afbouw van de lockdownmaatregelen voorgesteld. Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) reageert optimistich op de voorgestelde kalender. ‘De vaccins bieden ons rugdekking.’
  [naar artikel]
 38. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Ik dacht: volgend jaar gaan ze me niet meer voor ‘De slimste mens’ vragen, dit is ‘once in a lifetime’’ (28/10/2021 - De Morgen)
  Of hij de slimste mens ter wereld is, mag hij vanaf vanavond bij Erik Van Looy bewijzen. Nu houdt viroloog Steven Van Gucht de snel stijgende besmettingscijfers tegen het licht. ‘Ik ben het wel beu om over dat virus te praten.’
  [naar artikel]
 39. Wordt het een eenzame kerst? Viroloog Steven Van Gucht: ‘Geef cadeaus, maar geen kussen of knuffels’ (22/10/2020 - De Morgen)
  Tien maanden zijn verstreken sinds het virus voor het eerst zijn stekelige kop opstak, en het lijkt alsof we terug bij af zijn. Net nu we dachten dat de pandemie zachtjes aan het uitdoven was, laait ze in heel Europa in alle hevigheid weer op. Ziekenhuizen stromen vol, huisartsen worden overrompeld en alle curven, krommen en grafieken lijken op hol geslagen. Wordt het een eenzame kerst? Humo vroeg het aan viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 40. Steven Van Gucht roept op om bijeenkomsten met baby’s even uit te stellen door RSV-circulatie (01/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Viroloog Steven Van Gucht roept op om bezoek of bijeenkomsten met baby’s even uit te stellen, gezien de intense circulatie van het RSV-virus. In combinatie met een stijgend aantal COVID-infecties, zorgt de sterke opmars van het Respiratory Syncytial Virus (RSV) bij zuigelingen voor toenemende druk op de zorgsector.
  [naar artikel]
 41. Steven Van Gucht roept op: “Profiteer niet, maak geen extra plannen voor dit weekend” (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. “Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben”, klinkt het.
  [naar artikel]
 42. Viroloog Steven Van Gucht: "Meer mensen testen op coronavirus wordt vooral belangrijk in tweede fase van epidemie" (23/03/2020 - VRT NWS)
  Het zou nuttig geweest zijn om van meet af aan meer mensen te testen op het coronavirus, maar we hadden niet de nodige hoeveelheid van reagentia (chemische producten) om meer testen uit te voeren. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht in "Terzake". Meer testen wordt belangrijker bij een tweede fase van de epidemie, om een heropflakkering te vermijden.
  [naar artikel]
 43. Viroloog Steven Van Gucht neemt afscheid na 54 persconferenties: "Ik wil iedereen bedanken en wens jullie een mooie en veilige zomer toe" (12/06/2020 - VRT NWS)
  Nee, viroloog Steven Van Gucht heeft geen ontslag genomen bij Sciensano, maar we zien hem voorlopig niet meer elke week terug op de persconferenties van het gezondheidsinstituut. Vandaag was het de laatste keer dat de coronacijfers werden bekendgemaakt tijdens een live persconferentie. Het verleidde Van Gucht tot een prozaïsche opstoot van nostalgie.
  [naar artikel]
 44. Heb je vragen over vaccinatie of corona? Stel ze hier aan viroloog Steven Van Gucht (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag krijgt Jos Hermans (96) als eerste in ons land een prik met het coronavaccin van BioNTech/Pfizer. Woensdagmiddag om 12 uur is viroloog Steven Van Gucht van Sciensano te gast in HLN LIVE. Hij beantwoordt al jouw vragen over de geplande vaccinaties, de gevolgen, etc. Welke vragen heb jij voor Van Gucht? Je kan ze hieronder stellen.
  [naar artikel]
 45. Viroloog Steven Van Gucht: “Laat de toiletbril naar beneden tijdens het doorspoelen” (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aangetoond dat het coronavirus in beperkte mate in uitwerpselen kan uitgescheiden worden. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de...
  [naar artikel]
 46. Viroloog Steven Van Gucht: “Laat de toiletbril naar beneden tijdens doorspoelen” (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aangetoond dat het coronavirus in beperkte mate in uitwerpselen kan uitgescheiden worden. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de...
  [naar artikel]
 47. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Hou generaties gescheiden, schakel grootouders niet in voor opvang kleinkinderen’ (26/10/2020 - De Morgen)
  Viroloog Steven Van Gucht vindt de verlenging van de herfstvakantie een goede maatregel om de piekende coronacijfers tegen te gaan. Tegelijkertijd waarschuwt hij om grootouders vooral niet in te schakelen voor de opvang van hun kleinkinderen. ‘Er circuleert nu heel veel virus, Vlaanderen loopt (qua besmettingen) maar tien dagen achter op Wallonië’, zo verklaarde hij op De ochtend.
  [naar artikel]
 48. Viroloog Steven Van Gucht: “Laat deksel van toilet naar beneden tijdens het doorspoelen” (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aangetoond dat het coronavirus in beperkte mate in uitwerpselen kan uitgescheiden worden. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de...
  [naar artikel]
 49. Viroloog Steven Van Gucht: “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden” (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sciensano-viroloog Steven Van Gucht had vanmiddag een stevige boodschap voor wie twijfels heeft om zich te laten vaccineren. De ‘bijwerkingen’ van een coronabesmetting zijn veel erger dan die van de vaccinatie, zo stelde hij duidelijk. “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden met het virus en kans maken op deze complicaties. Dit virus gaat niet verdwijnen. De beste manier om ziekte te vermijden is om je te laten vaccineren.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy