Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
06:06 uur

Droogte wordt erger: 85% van de grondwaterstanden historisch laag

De Standaard

10/06/2020 - 11:28

Ten en opzichte van vorige maand zijn de grondwaterstanden opnieuw gedaald, blijkt uit cijfers van de Vlaamse milieumaatschappij. Op 55% van de locaties is het grondwaterstand historisch laag en op 33% is dat zelfs zeer laag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Droogte verergert: grondwaterstanden op 85% van de locaties historisch laag (10/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ten en opzichte van vorige maand zijn de grondwaterstanden opnieuw gedaald, blijkt uit cijfers van de Vlaamse milieumaatschappij. Op 55% van de locaties is het grondwaterstand historisch laag en op 33% is dat zelfs zeer laag.
  [naar artikel]
 2. Rivieren in Europa historisch laag door aanhoudende droogte (10/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Europa lijdt momenteel onder een uitzonderlijke en aanhoudende droogte. Het niveau van sommige rivieren staat historisch laag. Op sommige plaatsen is de Loire, in Frankrijk, nu eenvoudig te voet over te steken. In de Duitse Rijn is het scheepvaartverkeer beperkt omdat de rivier zo laag staat.
  [naar artikel]
 3. Van de Loire tot de Rhône: Franse rivieren historisch laag door aanhoudende droogte (09/08/2022 - VRT NWS)
  Frankrijk lijdt momenteel onder een uitzonderlijke en aanhoudende droogte. In een groot deel van het land gelden waterbeperkingen. Het niveau van sommige - normaal erg grote rivieren - staat historisch laag. Vooral de Loire heeft het op dat vlak moeilijk.
  [naar artikel]
 4. Grondwaterstanden verder gedaald en op sommige plaatsen debiet onbevaarbare waterlopen historisch laag: “Situatie is ernstig” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door de droogte is het grondwater in Vlaanderen verder gezakt, en ook de debieten van de onbevaarbare waterlopen dalen overal sterk. Dat blijkt uit het meest recente toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Op 18 procent van de meetplaatsen in die waterlopen worden zelfs historisch lage veertiendaagse gemiddelde debieten gemeten.
  [naar artikel]
 5. Grondwaterstanden verder gedaald: debiet van onbevaarbare waterlopen in 18 procent van meetplaatsen historisch laag (05/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Door de droogte is het grondwater in Vlaanderen verder gezakt, en ook de debieten van de onbevaarbare waterlopen dalen overal sterk. Dat blijkt uit het meest recente toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. Op 18 procent van de meetplaatsen in die waterlopen worden zelfs historisch lage 14-daagse gemiddelde debieten gemeten.
  [naar artikel]
 6. Grenspark kreunt onder aanhoudende droogte: “Waterpeil van Stappersven staat historisch laag” (20/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dit is al het derde jaar op rij dat we kampen met extreme droogte. Dat heeft drastische gevolgen voor de natuur. De Putse Moer, waar ’s winters wordt geschaatst, ligt droog. Het Pluisven aan de Verbindingsstraat ligt droog. De Drielingvennen liggen (bijna) droog. In het grote Stappersven staat het waterpeil historisch laag. Zelfs het Muggepiske is herleid tot een plasje water. Dit vennetje staat normaal nooit droog.
  [naar artikel]
 7. Grondwaterstanden zakken verder, nu "laag tot zeer laag" in 78 procent Vlaamse meetpunten (11/08/2020 - VRT NWS)
  De grondwaterstanden in Vlaanderen zijn nog verder weggezakt tegenover vorige maand, en zijn nu laag tot zeer laag in 78 procent van de meetpunten. Op langere termijn wordt zo'n situatie onhoudbaar, waarschuwt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), die wijst op het belang van o.a. de Blue Deal om water beter vast te houden.
  [naar artikel]
 8. Grondwaterstanden opnieuw laag door uitblijvende aprilse grillen: ‘Hopen dat zomer niet kurkdroog wordt’ (09/04/2020 - De Standaard)
  Maartse buien en aprilse grillen? Geen sprake daarvan dit jaar. Het is warm, de zon schijnt en er valt geen druppel regen. Dat is slecht nieuws voor de grondwaterstanden: die staan in de helft van Vlaanderen laag tot zeer laag, net als de drie voorbije zomers. ‘We moeten ingrijpen’, zegt waterkundige Patrick Willems (KU Leuven).
  [naar artikel]
 9. Herfst was niet nat genoeg om historisch lage grondwaterstanden weg te werken (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel het deze herfst flink heeft geregend, kampt Vlaanderen nog altijd met historisch lage grondwaterstanden. Dat blijkt uit het nieuwe waterrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
  [naar artikel]
 10. De rivier Po, de slagader van het noorden van Italië, staat historisch laag door droogte  (19/06/2022 - VRT NWS)
  In de vallei van de Po, de belangrijkste rivier van Italië, staat het water historisch laag. Grote droogte en hitte, maar ook erg beperkte sneeuwval tijdens de winter in de Alpen spelen de rivier parten. Die is erg belangrijk voor de landbouw in Italië, net op een ogenblik dat de voedselprijzen al erg hoog zijn door de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 11. Historisch lage stand van grondwater en waterlopen (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zeventig procent van de meetlocaties in Vlaanderen kampen met historisch lage tot zeer lage grondwaterstanden. Met onze natuurlijke waterlopen is het nog erger gesteld. Daar is de toestand in vijftig jaar nog nooit zo erg geweest.
  [naar artikel]
 12. Grondwaterstanden blijven laag (10/12/2019 - Metro)
  De grondwaterstanden zijn op de meeste plaatsen in Vlaanderen de voorbije weken wel toegenomen dankzij de regen, maar ze bereiken niet de niveaus die rond deze tijd van het jaar verwacht worden. Op 8 december stond het grondwater op 84 procent van de meetlocaties nog laag tot zeer laag. Dat meldt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) vandaag. De VMM noteert enkele positieve tendensen. Zo is het duidelijk dat het grondwater zich aan het herstellen is van de voorbije droge zomer. Er viel in november gemiddeld 64,9 millimeter neerslag, een normale hoeveelheid. Daardoor lag het grondwaterniveau op 78 procent van de meetlocaties hoger dan een maand geleden. Bovendien is het beter gesteld met de grondwaterstanden dan in december vorig jaar. Maar dat betekent niet dat de grondwaterstanden nu op peil zijn. Op 84 procent van de meetlocaties blijft het niveau laag tot zeer laag in vergelijking met wat je zou verwachten op dit moment van het jaar. Op 14 procent van de locaties staat het grondwater op een normaal peil, en op 2 procent staat het hoog. De VMM verwacht dat de grondwaterstanden de komende maand verder zullen herstellen. “Maar vooral op locaties met diepe grondwaterstanden, zoals onder de heuvels en plateaus in Vlaams-Brabant en Limburg, zullen ook volgende maand nog zeer lage grondwaterstanden blijven bestaan”, klinkt het. bron: Belga Het bericht Grondwaterstanden blijven laag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Week regen bracht weinig soelaas: twee derde van Vlaanderen heeft tot zeer lage grondwaterstanden, vroegste captatieverbod ooit is “trieste primeur” (08/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De grondwaterstanden staan op 64 procent van de locaties in Vlaanderen op een laag tot zeer laag peil voor de tijd van het jaar, zo blijkt uit het...
  [naar artikel]
 14. Grondwaterstanden in Vlaanderen verder gedaald in mei (10/06/2020 - De Morgen)
  De grondwaterstanden zijn in mei verder gedaald en staan in 85 procent van de meetlocaties in Vlaanderen op een laag tot zeer laag peil voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit het maandelijkse rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
  [naar artikel]
 15. Grondwaterstanden in Vlaanderen verder gedaald in mei (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De grondwaterstanden zijn in mei verder gedaald en staan in 85 procent van de meetlocaties in Vlaanderen op een laag tot zeer laag peil voor deze...
  [naar artikel]
 16. ‘Droogte van afgelopen vier jaar maak je niet goed met paar weken regen’ (09/02/2021 - De Standaard)
  De grondwaterstanden staan op nog maar 35 procent van de locaties ‘laag tot zeer laag’. Een maand geleden was dat nog 85 procent. Toch behoedt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zich voor een hoera-stemming. ‘Tegenover de vorige zomers is er nog niets opgelost.’
  [naar artikel]
 17. Grondwaterstanden hoger dan in juli vorig jaar: “Er is nu meer marge” (08/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Grondwaterstanden hoger dan in juli vorig jaar: “Er is nu meer marge” Op 78 procent van de meetplaatsen in Vlaanderen staan de grondwaterstanden normaal tot (zeer) hoog voor de tijd van het jaar. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op basis van cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij. Een jaar geleden stond het grondwater op een laag tot zeer laag niveau op 70 tot 80 […] Lees dit artikel: Grondwaterstanden hoger dan in juli vorig jaar: “Er is nu meer marge”
  [naar artikel]
 18. Grondwaterstanden opnieuw zorgwekkend laag door uitblijvende aprilse grillen: “We moeten hopen dat de zomer niet kurkdroog wordt” (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Maartse buien en aprilse grillen? Geen sprake daarvan dit jaar. Het is warm, de zon schijnt en er valt geen druppel regen. Dat is dramatisch nieuws voor de grondwaterstanden: die staan in de helft van Vlaanderen zorgwekkend laag, net als de drie voorbije zomers. “We moeten ingrijpen om catastrofes te vermijden”, zegt waterkundige Patrick Willems (KU Leuven).
  [naar artikel]
 19. Ondanks natte januari staat grondwater in helft van de meetpunten nog te laag (10/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de grondwaterstanden dankzij de overvloedige regen van de voorbije weken in heel Vlaanderen zijn aangevuld, is vooral in Limburg de droogte nog lang niet weggewerkt.
  [naar artikel]
 20. Geen kritische droogte meer door regen in juli, maar grondwaterstanden blijven laag (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op korte termijn is de kritieke situatie met betrekking tot neerslag bijna in heel Vlaanderen geweken, maar het neerslagdeficit van de voorbije
  [naar artikel]
 21. West-Vlaamse boeren lijden zware verliezen door dramatische droogte: “Sector is heel zwaar getroffen” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De droogte en bijgevolg lage grondwaterstanden en debieten zorgen in West-Vlaanderen voor grote verliezen in de landbouwsector. Dat zegt het Algemeen Boerensyndicaat naar aanleiding van het meest recente toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Daaruit blijkt dat er in de provincie historisch lage debieten zijn gemeten.
  [naar artikel]
 22. Augustus begint met hoge tot zeer hoge grondwaterstanden (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De maand augustus begint met grondwaterstanden die hoog tot zeer hoog zijn voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrijdag bekendmaakte. De grondwaterstanden zijn op ongeveer 7 van de 10 meetplaatsen hoog tot zeer hoog voor de tijd van het jaar en slechts op ongeveer 7 procent van de meetplaatsen nog laag tot zeer laag.
  [naar artikel]
 23. Augustus begint met hoge tot zeer hoge grondwaterstanden (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De maand augustus begint met grondwaterstanden die hoog tot zeer hoog zijn voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrijdag bekendmaakte. De freatische grondwaterstanden zijn op ongeveer 7 van de 10 meetplaatsen hoog tot zeer hoog voor de tijd van het jaar en slechts op ongeveer 7% van de meetplaatsen nog laag tot zeer laag.
  [naar artikel]
 24. Augustus begint met hoge tot zeer hoge grondwaterstanden (06/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De maand augustus begint met grondwaterstanden die hoog tot zeer hoog zijn voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrijdag bekendmaakte. De freatische grondwaterstanden zijn op ongeveer 7 van de 10 meetplaatsen hoog tot zeer hoog voor de tijd van het jaar en slechts op ongeveer 7% van de meetplaatsen nog laag tot zeer laag.
  [naar artikel]
 25. Twee derde van Vlaanderen heeft lage tot zeer lage grondwaterstanden (08/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De grondwaterstanden staan op 64 procent van de locaties in Vlaanderen op een laag tot zeer laag peil voor de tijd van het jaar, zo blijkt uit het maandelijkse rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De situatie is nu vergelijkbaar met de toestand van mei vorig jaar, toen er op 68 procent van de meetplaatsen een lage tot zeer lage waterstand was.
  [naar artikel]
 26. Twee derde van Vlaanderen heeft lage tot zeer lage grondwaterstanden (08/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De grondwaterstanden staan op 64 procent van de locaties in Vlaanderen op een laag tot zeer laag peil voor de tijd van het jaar, zo blijkt uit het maandelijkse rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De situatie is nu vergelijkbaar met de toestand van mei vorig jaar, toen er op 68 procent van de meetplaatsen een lage tot zeer lage waterstand was.
  [naar artikel]
 27. Waarom is Nederland beter bestand tegen droogte dan Vlaanderen? (17/05/2021 - VRT NWS)
  In Vlaanderen raken de grondwaterreserves ondanks de veelvuldige regen van de afgelopen weken maar niet aangevuld. In Nederland, waar de grondwaterstanden hier en daar ook laag waren, wel. Hoe meer (grond)waterreserves een land heeft, hoe beter het bestand is tegen droogte. Hoe komt het dat Nederland het beter doet dan Vlaanderen? Hieronder gaan we op zoek naar antwoorden.
  [naar artikel]
 28. Maas staat historisch laag door aanhoudende droogte (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de aanhoudende droogte staat de Maas uitzonderlijk vroeg erg laag. De regenbuien van vandaag zijn te min om daar iets aan te veranderen. Het is al te lang te droog. Een groot verschil met vorig jaar toen de stad te maken kreeg met hevige waterval en overstromingen. Het is een uitdaging om te kunnen omgaan met de twee uitersten. De landbouwers moeten zich op dit moment nog geen zorgen maken, want via het irrigatienetwerk kunnen zij water uit de Maasplassen pompen. Maar als de droogte een lange tijd blijft aanhouden, kan dat ook voor problemen zorgen. Burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere volgt de situatie op de voet op.
  [naar artikel]
 29. Werkloosheid in Vlaanderen ligt historisch laag (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse werkloosheidsgraad bereikte vorig jaar met 3,5 procent een historisch laag cijfer. Dat maakt minister van Werk Philippe Muyters (N-VA)...
  [naar artikel]
 30. Grondwaterstanden alweer erg laag: ‘Wees zuinig met water’ (08/05/2020 - De Standaard)
  Het grondwaterpeil ligt op 64 procent van de meetlocaties in Vlaanderen op een laag tot zeer laag peil voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De situatie is vergelijkbaar met de toestand van mei vorig jaar.
  [naar artikel]
 31. Na de zomerse droogte: grondwater op vele plekken gestegen, maar nog steeds niet genoeg (10/02/2019 - VRT NWS)
  De grondwaterstanden zijn op heel wat plaatsen in Vlaanderen gestegen. “Dat is goed nieuws”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij. “Vooral in Oost- en West-Vlaanderen staat het water in de bodem hoger dan een maand geleden. In Limburg en in Vlaams-Brabant zijn de waterstanden nog laag en op sommige plaatsen zelfs zeer laag.” Vooral in die provincies zou het dus nog goed moeten regenen.
  [naar artikel]
 32. Grondwaterstanden zijn verder gedaald (05/08/2022 - VRT NWS)
  Door de droogte is het grondwater in Vlaanderen verder gezakt, en ook de debieten van de onbevaarbare waterlopen dalen overal sterk. Dat blijkt uit het meest recente toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. Op 18 procent van de meetplaatsen in die waterlopen worden zelfs historisch lage 14-daagse gemiddelde debieten gemeten.
  [naar artikel]
 33. Grondwater laag tot zeer laag in 2 op 3 meetpunten: "Duidelijk drogere toestand dan op eind van gemiddelde winter" (08/04/2021 - VRT NWS)
  De grondwaterstanden zijn "laag" tot "zeer laag" voor deze tijd van het jaar in 62 procent van de meetlocaties over heel Vlaanderen. Dat laat de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) weten in een nieuwe maandelijkse update over ons grondwater.
  [naar artikel]
 34. Grondwater in bijna de helft van de meetplaatsen opnieuw laag tot zeer laag (08/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De recentste metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij tonen aan dat de grondwaterstanden in Vlaanderen in 45,5 procent van de meetplaatsen laag of zeer laag zijn voor de tijd van het jaar. Nagenoeg alle neerslag in maart viel voor 12 maart, waardoor het ondertussen bijna vier weken droog is.
  [naar artikel]
 35. Grondwater in bijna de helft van de meetplaatsen opnieuw laag tot zeer laag (08/04/2020 - De Standaard)
  De recentste metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij tonen aan dat de grondwaterstanden in Vlaanderen in 45,5 procent van de meetplaatsen laag of zeer laag zijn voor de tijd van het jaar. Nagenoeg alle neerslag in maart viel voor 12 maart, waardoor het ondertussen bijna vier weken droog is.
  [naar artikel]
 36. Grondwater in bijna de helft van de meetplaatsen opnieuw laag tot zeer laag (08/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De recentste metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij tonen aan dat de grondwaterstanden in Vlaanderen in 45,5 procent van de meetplaatsen laag of zeer laag zijn voor de tijd van het jaar. Nagenoeg alle neerslag in maart viel voor 12 maart, waardoor het ondertussen bijna vier weken droog is.
  [naar artikel]
 37. OPINIE. “Droogte is ook een politieke keuze” (05/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het mocht de voorbije maand mei dan wel flink regenen, toch staan heel wat grondwaterstanden nog steeds veel te laag. “En dat komt niet alleen door het verstoorde klimaat”, zegt Robin Verachtert, beleidsmedewerker klimaat en water bij Natuurpunt. “Structurele verdroging is eveneens een politieke keuze.”
  [naar artikel]
 38. Van oorlogsschip tot maffiamoorden: grootste stuwmeer van VS geeft oude geheimen prijs door aanhoudende droogte (01/08/2022 - VRT NWS)
  Door het gezakte waterpeil van het stuwmeer Lake Mead bij Las Vegas (Nevada) zijn de laatste maanden verschillende ontdekkingen gedaan. Zo zijn tot nu toe drie lijken, maar ook een oorlogsschip boven water gekomen. Door de aanhoudende droogte wordt verwacht dat het waterpeil, dat nu al historisch laag staat, nog verder zal zakken. Daardoor zou het meer nog andere geheimen onthullen.
  [naar artikel]
 39. Ondanks veel regen begin maart: grondwater opnieuw te laag op veel plaatsen (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De recentste metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij tonen aan dat de grondwaterstanden in Vlaanderen in 45,5 procent van de meetplaatsen laag...
  [naar artikel]
 40. Opsteker voor huizenkopers én staatskas: Belgische langetermijnrente historisch laag (01/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Laag, lager, laagst. Dat is momenteel het devies voor de langetermijnrentes in Europa. Voor België werd deze namiddag een nieuw historisch...
  [naar artikel]
 41. Belgische rente op historisch laag niveau (18/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische tienjaarsrente heeft dinsdag zijn historisch laag niveau van 0,10 procent geëvenaard. Dat bevestigt Jean Deboutte van het Agentschap van de schuld.
  [naar artikel]
 42. Activiteit bij Europese bedrijven op historisch laag niveau (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De activiteit in de privésector in de eurozone heeft de voorbije maand een duik genomen, tot een historisch laag niveau. Dat blijkt uit de...
  [naar artikel]
 43. Belgische rente op historisch laag niveau (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische tienjaarsrente heeft zijn historisch laag niveau van 0,10 procent geëvenaard. Dat bevestigt Jean Deboutte van het Agentschap van de...
  [naar artikel]
 44. Rente historisch laag: ideaal moment om een huis te kopen? (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De tarieven voor een woonkrediet blijven historisch laag. De gemiddelde vaste rente op twintig jaar bedraagt nu 1,73%. Het ideale moment om een...
  [naar artikel]
 45. Turkse kust zit compleet onder dikke laag slijm (en het wordt alleen maar erger) (30/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Turkse kust zit compleet onder dikke laag slijm (en het wordt alleen maar erger) Turkse vissers in de Zee van Marmara zitten al maanden met een enorm probleem: ze kunnen geen vis vangen. Dat komt omdat een dikke, stroperige substantie die in de volksmond bekend staat als ‘zeesnot’ op het wateroppervlak drijft. De smurrie koekt niet alleen aan hun netten, hij doet twijfels doet rijzen over de vraag of […] Lees dit artikel: Turkse kust zit compleet onder dikke laag slijm (en het wordt alleen maar erger)
  [naar artikel]
 46. Schat met goud- en zilverstukken ontdekt in laagstaande Donau (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door de droogte van voorbije zomer staan heel wat rivieren in Europa op een historisch laag niveau. Geen goed nieuws voor de scheepvaart, maar in...
  [naar artikel]
 47. Op meer dan helft van plaatsen laag grondwaterpeil voor tijd van het jaar (09/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De grondwaterstanden en het peil van het oppervlaktewater zijn op meer dan de helft van de meetlocaties in Vlaanderen laag tot zeer laag voor de tijd van het jaar. Dat meldt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) dinsdag.
  [naar artikel]
 48. Grondwaterstanden alweer erg laag: ‘Wees zuinig met water’ (09/05/2020 - De Standaard)

  [naar artikel]
 49. Grondwaterstanden nemen na de natte winter weer een diepe duik door historisch droge maart (13/04/2022 - VRT NWS)
  Door een kurkdroge maart zijn de waterstanden op de meeste plaatsen in Vlaanderen weer sterk gedaald. “In iets meer dan de helft - 51 procent - van onze meetpunten hebben we nu te maken met lage tot zeer lage grondwaterstanden”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy