De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

"Ware liefde": Olympisch kampioene Caster Semenya stapt in huwelijksbootje met vriendin

Het Laatste Nieuws

07/01/2017 - 19:43

De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya, olympisch kampioene op de 800 meter, is zaterdag in het huwelijk getreden met haar vriendin Violet


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Controversïele olympisch kampioene Caster Semenya in huwelijksbootje gestapt (07/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya, olympisch kampioene op de 800 meter, is zaterdag in het huwelijk getreden met haar vriendin Violet Raseboya.
  [naar artikel]
 2. Controversïele olympisch kampioene Caster Semenya in huwelijksbootje gestapt (07/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya, olympisch kampioene op de 800 meter, is zaterdag in het huwelijk getreden met haar vriendin Violet Raseboya.
  [naar artikel]
 3. Olympisch kampioene stapt in huwelijksbootje met vriendin (07/01/2017 - Sporza)
  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya, olympisch kampioene op de 800 meter, is in het huwelijk getreden met haar vriendin.
  [naar artikel]
 4. Ook olympisch kampioene Caster Semenya komt naar Memorial Van Damme (22/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Caster Semenya, de Zuid-Afrikaanse die vorige week in Rio de Janeiro met de vingers in de neus olympische kampioene op de 800 meter werd, wil op de AG Insurance Memorial Van Damme over twee weken haar grenzen verleggen. Voor het eerst in de Diamond League zal Semenya starten op de 400 meter.
  [naar artikel]
 5. Caster Semenya debuteert op Memorial op 400 meter (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya, olympisch kampioene op de 800 meter, wil op de Memorial Van Damme haar grenzen verleggen. Voor het eerst in de
  [naar artikel]
 6. Caster Semenya geeft de strijd niet op en trekt naar Europees Hof om testosteronregel aan te vechten (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Caster Semenya, de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter uit Zuid-Afrika, stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om de omstreden testosteronregel in de atletiek aan te vechten. Het is haar volgende juridische stap om de in haar ogen mensonterende regel ongedaan te krijgen.
  [naar artikel]
 7. Semenya & co moeten medicatie nemen om bij de vrouwen actief te mogen blijven (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hyperandrogene atleten, zoals tweevoudig olympisch kampioene op de 800m Caster Semenya, zullen in de toekomst hun testosteronwaarden (met...
  [naar artikel]
 8. Olympisch kampioene Semenya loopt in Brussel de 400m (22/08/2016 - Sporza)
  Caster Semenya wil op de Memorial Van Damme haar grenzen verleggen. Voor het eerst in de Diamond League zal de 25-jarige Zuid-Afrikaanse starten op de 400m.
  [naar artikel]
 9. Semenya vecht nieuwe regels IAAF voor hyperandrogene atleten aan (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tweevoudig olympisch kampioene Caster Semenya trekt naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) om de nieuwe regels van de Internationale...
  [naar artikel]
 10. Geen WK atletiek, dan pakt Caster Semenya maar haar oude liefde weer op (06/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Caster Semenya (28) pakt haar oude liefde weer op. De Zuid-Afrikaanse atlete gaat voetballen bij JVW FC, de club die is opgericht door Janine van...
  [naar artikel]
 11. Is olympisch kampioen Caster Semenya vrouw genoeg? Een juridisch gevecht over testosteron en gouden medailles (18/02/2019 - De Morgen)
  Is Caster Semenya vrouw genoeg? Dat is de onderliggende vraag bij de zaak die de Zuid-Afrikaanse atlete heeft aangespannen en die vanaf maandag bij sporttribunaal CAS in Lausanne voorkomt. Vier vragen over dit juridische gevecht.
  [naar artikel]
 12. Vierde tijd ooit voor Semenya op de 800m in Diamond League (30/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya heeft zaterdag tijdens de Diamond League atletiekmeeting in Parijs met 1:54.25 de vierde tijd in de geschiedenis gelopen op de 800m. De tweevoudig Olympisch kampioene verbetert zo haar wereldjaarprestatie en benadert het wereldrecord, dat sinds 26 juli 1983 op naam staat van de Tsjechoslowaakse Jarmila Kratochvilova (1:53.28).
  [naar artikel]
 13. 800 meterkampioene Caster Semenya kiest Maria Mutola als coach (11/04/2019 - De Morgen)
  De meest besproken atlete van de afgelopen twee jaar gaat samenwerken met een voormalige topatlete die tijdens haar loopbaan bijna net zo controversieel was. Caster Semenya, de wereldkampioene 800 meter van 2009, heeft Maria Mutola, olympisch en drievoudig wereldkampioene 800 meter, aangesteld als haar trainster.
  [naar artikel]
 14. Rechtbank beslist: Caster Semenya mag titel niet verdedigen op WK atletiek (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geen Caster Semenya op het WK atletiek in Doha. Het Zwitserse hooggerechtshof heeft vandaag geoordeeld dat de testosteronregelgeving van de IAAF -...
  [naar artikel]
 15. Caster Semenya vecht door tegen testosteronregel: “Ze kunnen me niet drogeren” (29/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya zet haar strijd voort tegen het omstreden testosteronbeleid van de Internationale Atletiekfederatie IAAF....
  [naar artikel]
 16. Omstreden Semenya maakt favorietenrol waar op de 800m (21/08/2016 - Sporza)
  Caster Semenya heeft met een straat voorsprong de 800m bij de vrouwen geworden. Ze liep met 1'55"28 ook een Zuid-Afrikaans record.
  [naar artikel]
 17. Caster Semenya duikt in Doha voor het eerst onder vier minuten op 1.500 meter (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Caster Semenya heeft de 1.500 meter gewonnen op de eerste Diamond League-meeting van het seizoen in het Qatarese Doha. De Zuid-Afrikaanse ging met...
  [naar artikel]
 18. Caster Semenya, atlete krijgt steun van Europees Hof in testosteronzaak (11/07/2023 - De Tijd)
  19:28 De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya boekt bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens een overwinning in haar juridische strijd tegen een omstreden hormoonregel. Toch is de kans klein dat ze ...
  [naar artikel]
 19. Caster Semenya, tien jaar controverse rond haar geslacht: “Bekijk deze mens eens goed, voor mij is dit geen vrouw” (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mokgadi Caster Semenya. In de zomer van 2009 schoot ze als een komeet naar het atletiekfirmament. Sindsdien werd het nooit meer stil rond de...
  [naar artikel]
 20. Studie: "Hoog testosterongehalte bevoordeelt atleten als Semenya" (05/07/2017 - De Redactie)
  Zijn atletes die een hoog testosterongehalte hebben, zoals Caster Semenya of Dutee Chand, bevoordeeld? Dat is een vraag die de atletiekwereld al even bezighoudt. Het antwoord op die vraag is positief, blijkt uit een studie die besteld was door de Internationale Atletiekfederatie (IAAF).
  [naar artikel]
 21. Caster Semenya mag titel op WK atletiek niet verdedigen van rechter (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Zwitsers hooggerechtshof heeft zijn beslissing om de testorenregels van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) op te schorten, weer ingetrokken. Dat lieten de advocaten van Caster Semenya dinsdag weten. De Zuid-Afrikaanse titelverdedigster op de 800 meter moet zo een streep trekken door het WK atletiek in Doha.
  [naar artikel]
 22. TAS verwerpt beroep van Caster Semenya: hydrogene atletes moeten medicatie nemen om in vrouwencategorie te blijven uitkomen (01/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft de beroepsprocedure die de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya indiende tegen de nieuwe door de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) voorgestelde reglementswijziging voor hydrogene atleten, verworpen. Dat liet de instantie woensdag weten.
  [naar artikel]
 23. Europees Hof geeft Caster Semenya gelijk in omstreden testosteronregel (maar of ze naar Olympische Spelen mag, is nog niet zeker) (11/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Caster Semenya krijgt gelijk. De Zuid-Afrikaanse atlete werd jarenlang geweigerd uit sommige wedstrijden omdat ze van nature een te hoog testosterongehalte heeft. Discriminatie, zo oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens nu.
  [naar artikel]
 24. Semenya vecht door tegen testosteronregel (29/05/2019 - De Morgen)
  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya zet haar strijd voort tegen het omstreden testosteronbeleid van de Internationale Atletiekfederatie IAAF. De tweevoudige olympische kampioene op de 800 meter heeft bij een rechtbank in Zwitserland beroep aangetekend tegen de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne, dat de nieuwe regels van de IAAF onlangs goedkeurde.
  [naar artikel]
 25. Semenya vecht door tegen testosteronregel (29/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya zet haar strijd voort tegen het omstreden testosteronbeleid van de Internationale Atletiekfederatie IAAF. De tweevoudige olympische kampioene op de 800 meter heeft bij een rechtbank in Zwitserland beroep aangetekend tegen de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne, dat de nieuwe regels van de IAAF onlangs goedkeurde.
  [naar artikel]
 26. Atlete Caster Semenya betwist testosteronregel voor Europees hof (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya heeft een procedure opgestart voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Ze vecht er de omstreden testosteronregel aan, die haar verhindert deel te nemen aan bepaalde wedstrijden.
  [naar artikel]
 27. Adil El Arbi stapt in het huwelijksbootje: “Getrouwd met de liefde van mijn leven” (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Adil El Arbi (33) heeft niet alleen succes in Hollywood, maar ook in de liefde. De regisseur en zijn vriendin Loubna Khalkhali stapten zojuist in het huwelijksbootje. Dat maakt het koppel bekend op Instagram.
  [naar artikel]
 28. Veelbesproken Caster Semenya duikt voor het eerst onder vier minuten op 1.500 meter (04/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Caster Semenya heeft vrijdag de 1.500 meter gewonnen op de eerste Diamond League atletiekmeeting van het seizoen in het Qatarese Doha. De Zuid-Afrikaanse ging met 3:59.92 voor het eerst onder de vier minuten en zette zo de beste wereldjaarprestatie neer.
  [naar artikel]
 29. "Ik ben 19, mijn vrouw is 72. Ik heb me nooit aangetrokken gevoeld tot jongere dames" (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zij 72, hij 19... En toch hebben ze de ware liefde bij elkaar gevonden in Maryville (Tennessee). Gary Hardwick stapte in het huwelijksbootje toen...
  [naar artikel]
 30. Semenya vecht nieuwe regels IAAF voor hyperandrogene atleten aan (18/06/2018 - Metro)
  Tweevoudig olympisch kampioene Caster Semenya heeft beslist naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) te trekken om de nieuwe regels van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) omtrent hyperandrogene atleten aan te vechten. “Ik ben boos weer maar eens in de schijnwerpers te staan”, verklaarde Semenya in een persbericht. “Ik hou er niet van te spreken over de nieuwe regels. Ik wil gewoon lopen op een natuurlijke wijze, zoals ik ben geboren. Ik ben Mokgadi Caster Semenya en ik ben een snelle vrouw.” Eind april kondigde de IAAF aan dat, vanaf 1 november, er nieuwe regels in voege zullen treden voor vrouwelijke atleten die op natuurlijke wijze veel testosteron produceren. Volgens de nieuwe voorschriften moeten ze hun testosteronniveau met behulp van medicijnen laten zakken tot 5 nanomol per liter bloed als ze nog aan grote kampioenschappen willen deelnemen. De IAAF verplichtte hyperandrogene atleten in 2011 al middelen te slikken om hun testosteronspiegel te verlagen, toen tot 10 nanomol per liter, maar het TAS floot de atletiekbond in 2015 terug na beroep van een Indische atlete. Er moest meer bewijs worden geleverd en dat is er volgens het IAAF momenteel. De nieuwe regels hebben in Zuid-Afrika, het land van Semenya, voor veel onrust gezorgd. Haar dominantie op de 800 meter zorgt internationaal dan weer voor veel controverse. De Zuid-Afrikaane atletiekfederatie diende vorige maand ook al een klacht in bij het TAS. Bron: Belga   Het bericht Semenya vecht nieuwe regels IAAF voor hyperandrogene atleten aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Semenya vecht nieuwe regels IAAF voor hyperandrogene atleten aan (18/06/2018 - Metro)
  Tweevoudig olympisch kampioene Caster Semenya heeft beslist naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) te trekken om de nieuwe regels van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) omtrent hyperandrogene atleten aan te vechten. “Ik ben boos weer maar eens in de schijnwerpers te staan”, verklaarde Semenya in een persbericht. “Ik hou er niet van te spreken over de nieuwe regels. Ik wil gewoon lopen op een natuurlijke wijze, zoals ik ben geboren. Ik ben Mokgadi Caster Semenya en ik ben een snelle vrouw.” Eind april kondigde de IAAF aan dat, vanaf 1 november, er nieuwe regels in voege zullen treden voor vrouwelijke atleten die op natuurlijke wijze veel testosteron produceren. Volgens de nieuwe voorschriften moeten ze hun testosteronniveau met behulp van medicijnen laten zakken tot 5 nanomol per liter bloed als ze nog aan grote kampioenschappen willen deelnemen. De IAAF verplichtte hyperandrogene atleten in 2011 al middelen te slikken om hun testosteronspiegel te verlagen, toen tot 10 nanomol per liter, maar het TAS floot de atletiekbond in 2015 terug na beroep van een Indische atlete. Er moest meer bewijs worden geleverd en dat is er volgens het IAAF momenteel. De nieuwe regels hebben in Zuid-Afrika, het land van Semenya, voor veel onrust gezorgd. Haar dominantie op de 800 meter zorgt internationaal dan weer voor veel controverse. De Zuid-Afrikaane atletiekfederatie diende vorige maand ook al een klacht in bij het TAS. bron: Belga   Het bericht Semenya vecht nieuwe regels IAAF voor hyperandrogene atleten aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. IAAF verweert zich in zaak-Caster Semenya (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De zaak-Caster Semeyna blijft de gemoederen beroeren. Dat de Zuid-Afrikaanse atlete verplicht wordt om haar testosterongehalte voortaan met...
  [naar artikel]
 33. Caster Semenya krijgt gelijk in zaak tegen omstreden testosteronregel: “Ze is slachtoffer van discriminatie” (11/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya dinsdag in het gelijk gesteld in de procedure die was ingeleid tegen de omstreden testosteronregel, die haar verhindert deel te nemen aan bepaalde wedstrijden. Volgens het Hof is de 32-jarige atlete slachtoffer van discriminatie.
  [naar artikel]
 34. Testosteronwaarde van Semenya moet lager (02/05/2019 - De Morgen)
  De internationale atletiekfederatie mag een testosteronlimiet voor vrouwen instellen. Dat betekent dat Caster Semenya haar testosteronspiegel omlaag moet brengen. Ze geeft zich nog niet gewonnen.
  [naar artikel]
 35. Persoon: "In 2018 kamp van mijn leven boksen tegen olympisch kampioene" (05/06/2017 - Sporza)
  Delfine Persoon herstelt van een dubbele handoperatie, maar heeft zich al een nieuw doel gesteld. "Volgend jaar wil ik het als wereldkampioene opnemen tegen de olympische kampioene."
  [naar artikel]
 36. Opvallende maatregel in atletiek: hyperandrogene atleten moeten hun testosteronwaarden doen dalen (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hyperandrogene atleten, zoals tweevoudig olympisch kampioene op de 800m Caster Semenya, zullen in de toekomst hun testosteronwaarden (met medicatie) moeten doen dalen om te mogen deelnemen aan kampioenschappen op de middenlange afstanden (400m, 800m en 1500m) en het hordenlopen. Dat kondigde de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) donderdag aan. De nieuwe regels gaan in vanaf 1 november.
  [naar artikel]
 37. Zwitserse gerecht schort testosteronregel IAAF tijdelijk op (03/06/2019 - Metro)
  Het Zwitserse gerecht heeft de testosteronregel van de Internationale Atletiekfederatie IAAF tijdelijk opschort. Dat deelde Peter Josi, woordvoerder van het hooggerechtshof in Lausanne, mee. De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya tekende in Zwitserland beroep aan tegen de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne, dat de nieuwe regels van de IAAF onlangs goedkeurde. De IAAF verplicht vrouwelijke atleten met van nature te hoge testosteronwaarden medicijnen te slikken om die waarden te onderdrukken. De competitie zou daardoor eerlijker worden. De regels gelden voor afstanden van 400 meter tot 1 Engelse mijl. Semenya, tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter, weigert die medicijnen te slikken. Semenya kan nu weer aan wedstrijden deelnemen, al is de opschorting erg voorlopig, “tot de volgende zitting over de zaak”. “Ik ben de Zwitserse rechters dankbaar voor deze beslissing en hoop dat ik na mijn beroep weer vrij zal kunnen lopen”, reageerde de 28-jarige Semenya. bron: Belga Het bericht Zwitserse gerecht schort testosteronregel IAAF tijdelijk op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Dag van de waarheid voor Semenya en andere hyperandrogene atleten (01/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag publiceert het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zijn langverwachte vonnis in de zaak-Caster Semenya. Dan weten hyperandrogene atleten...
  [naar artikel]
 39. Semenya loopt morgen in Doha laatste 800 meter, in afwachting van reglementswijziging (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Caster Semenya zal vrijdag tijdens de Diamond League-meeting in Doha starten op de 800 meter. Dat maakten de organisatoren vandaag bekend. Het is...
  [naar artikel]
 40. TAS stelt Semenya in het ongelijk: atlete moet met medicatie testosteronwaarde doen zakken (01/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft Caster Semenya in het ongelijk gesteld. De Zuid-Afrikaanse atlete wendde zich tot het TAS omdat ze...
  [naar artikel]
 41. Semenya loopt ondanks commotie toptijd, ook Gardiner razendsnel in Doha (04/05/2018 - Sporza)
  Caster Semenya heeft de 1.500 meter gewonnen op de eerste Diamond League-meeting van het seizoen in Doha. De Zuid-Afrikaanse ging voor het eerst onder de vier minuten.
  [naar artikel]
 42. Opdracht volbracht voor Hannes: hij loopt sneller dan Caster Semenya (19/08/2017 - Sporza)
  Na een half jaar blessureleed heeft Pieter-Jan Hannes zijn comeback gemaakt. In Kessel-Lo liep hij de 800 meter in 1'52"43.
  [naar artikel]
 43. David Goffin stapt in huwelijksbootje met vriendin Stéphanie (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn seizoen zit er door een knieblessure op, maar David Goffin (30) heeft reden voor een feestje. De Belgische tennisser stapte in het huwelijksbootje met zijn vriendin Stéphanie Tuccitto. De twee zijn al jaren een koppel en bezegelden hun liefde nu met een ring. “Het begin van ons hoofdstuk”, klinkt het op Instagram.
  [naar artikel]
 44. Een ‘fuck you’-gebaar dat kan tellen: Semenya weigert medicijnen te nemen en schrijft zich in voor andere afstand (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Caster Semenya is niet van plan om zich te plooien naar de regeltjes van de IAAF. De Zuid-Afrikaanse atlete heeft beslist om bij haar eerstvolgende...
  [naar artikel]
 45. Semenya moet medicijnen slikken om testosterongehalte te verlagen (01/05/2019 - Knack)
  Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft de beroepsprocedure die de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya indiende tegen de nieuwe door de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) voorgestelde reglementswijziging voor hydrogene atleten, verworpen. Dat liet de instantie woensdag weten.
  [naar artikel]
 46. Zuid-Afrikaanse Semenya herovert haar wereldtitel op de 800m (13/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya heeft vanavond op het WK atletiek in Londen het goud gepakt op de 800m. Semanya finishte in 1:55.92 voor de
  [naar artikel]
 47. Ed Sheeran stapt in huwelijksbootje: "We zijn zeer gelukkig en verliefd" (20/01/2018 - VRT NWS)
  De Britse popzanger Ed Sheeran (26) gaat trouwen met zijn vriendin Cherry Seaborn (25). Dat heeft hij bekendgemaakt op Instagram. De twee hebben zich net voor Nieuwjaar verloofd.
  [naar artikel]
 48. Damiano van ‘Blind Getrouwd’ stapt in Italië opnieuw in het huwelijksbootje (22/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Damiano Fiore (43) is in Italië getrouwd met zijn vriendin Natalia. Vlaanderen zag hem in 2018 blind in het huwelijksbootje stappen met de Antwerpse Wendy. Na dat mislukte huwelijk, heeft de personal trainer nu toch de ware gevonden.
  [naar artikel]
 49. Studie IAAF bevestigt: hoog testosterongehalte bevoordeelt atletes zoals Semenya (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn atletes die een hoog testosterongehalte hebben, zoals Caster Semenya of Dutee Chand, bevoordeeld? Dat is een vraag die de atletiekwereld al
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy