Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
09:20 uur

Politieke wereld wil geen pottenkijkers in de keuken

Apache

12/01/2017 - 17:22

Bart Maddens en Siegfried Bracke over de vraag waarom België systematisch faalt in fraudepreventie voor politici en transparantie in partijfinanciering wordt geschuwd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Puigdemont duldt duidelijk geen pottenkijkers in Waterloo (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Catalaanse ex-minister-president Carles Puigdemont duldt geen pottenkijkers. Hij huurt nu al een maand een villa in Waterloo, maar die is niet...
  [naar artikel]
 2. Groene voornemens: zo verklein je je ecologische voetafdruk in de keuken (06/02/2022 - Knack)
  Verander de wereld, begin bij jezelf. Om het nieuwe jaar groener in te zetten, verzamelen we een arsenaal aan kleine, haalbare acties die een grote impact hebben op het ecologisch gewicht van jouw keuken. En geen zorgen, wat er op je bord ligt, blijft even lekker. Een fijne bonus? Een groene keuken is ook nog eens gezonder: zo tackel je twee goede voornemens in één.
  [naar artikel]
 3. 'Regering bant pottenkijkers' (11/04/2019 - De Morgen)
  De regering zet de transparantie over Belgische wapenleveringen aan risicolanden op de helling. Momenteel is Delcredere, de openbare instelling die dergelijke leveringen verzekert, gebonden aan de wet op de openbaarheid van bestuur. Dat wil de regering aanpassen. 'Dit is een handige manier om dossiers weg te houden van pottenkijkers.'
  [naar artikel]
 4. Niet alle intercommunales zijn transparant (28/03/2019 - De Morgen)
  Ook na Publipart dulden een aantal grote intercommunales geen pottenkijkers. Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) vroeg informatie op over de vergoedingen die ze aan hun politieke bestuurders uitbetalen, maar onder meer Elia, Fluxys en Publigas stuurden haar wandelen.
  [naar artikel]
 5. Het slot op de gesloten trainingen van Club: deze vrijwilligers houden pottenkijkers buiten (24/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zonder vrijwilligers, geen gesloten trainingen. Dany, Peter en Johan zijn Club-supporters in hart en nieren en houden wekelijks pottenkijkers buiten. Onmisbaar voor trainer Ivan Leko en zijn spelers die zo elke wedstrijd in alle rust kunnen voorbereiden. Zelfs tijdens de feestdagen. “Geen probleem, want Club zit in mijn hart.”
  [naar artikel]
 6. Pottenkijkers zijn zo taboe, dat farmabedrijven miljoenen laten liggen om ze buiten te houden (18/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Farmabedrijven die een medicijn ontwikkelen waar grote nood aan is, kunnen daarvoor een vergoeding krijgen van de overheid, nog vóór het middel helemaal is goedgekeurd. In ruil krijgen patiënten er sneller toegang toe. Maar al jaren komen daarvoor amper aanvragen binnen. Een budget van tien miljoen euro blijft onaangeroerd. Volgens experts duldt de farmasector geen pottenkijkers.
  [naar artikel]
 7. Stad Antwerpen doekt adviesraad voor milieu op: “Wil de schepen liever geen pottenkijkers?” (20/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse stadsbestuur doekt de adviesraad voor duurzame ontwikkeling en milieu Antwerpen (Adoma) op. De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) wordt ingekrompen van 21 naar 17 leden. Oppositiepartijen Groen en CD&V reageren verontwaardigd. “Het moet zijn dat op het vlak van milieu en duurzaamheid in Antwerpen alles top is. Of de schepen wil liever geen pottenkijkers, dat kan ook”, zegt Groen-fractieleider Wouter Van Besien.
  [naar artikel]
 8. Handige tips om je kleine keuken optimaal te benutten (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een kleine keuken is geen nadeel als je de ruimte gewoon efficiënt indeelt. Ontwerpster Sanne Clous van Van Marcke nam onlangs zo’n keuken onder...
  [naar artikel]
 9. Dokters van de Wereld: 'De politieke oppositie is bang van haar eigen schaduw' (03/10/2018 - Knack)
  'Zelfs de politieke oppositie durft Theo Francken geen weerwerk te bieden', zegt Pierre Verbeeren, directeur van Dokters van de Wereld en coauteur van het essay Au-delà des frontières.
  [naar artikel]
 10. Een kleine keuken? Zo benut je deze ruimte optimaal (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een kleine keuken is geen nadeel als je de ruimte gewoon efficiënt indeelt. Ontwerpster Sanne Clous van Van Marcke nam onlangs zo’n keuken onder...
  [naar artikel]
 11. VRT-topman: ‘Geen sprake van politieke inmenging bij ‘De Ideale Wereld’’ (18/06/2020 - De Morgen)
  Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder ad interim van de VRT, ontkent dat er sprake is van politieke inmenging in het programma De ideale wereld via de raad van bestuur.
  [naar artikel]
 12. Franse troepen razen als een wervelwind door Noord-Mali (14/04/2019 - De Morgen)
  Als een wervelwind raast de Franse militaire interventie door het noorden van Mali, sneller dan iedereen had gedacht. Maar de wereld ziet er niets van. Parijs duldt geen pottenkijkers.
  [naar artikel]
 13. Beringen vindt geen nieuwe uitbater voor OCMW-keuken, 12 medewerkers ontslagen (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Woonzorgcentrum Corsala in Beringen komt op 1 januari in handen van intercommunale Vitas. Er werd beslist om de keuken van het OCMW over te laten aan een private partner, maar er is geen overnemer gevonden om de maaltijdbedeling te organiseren. Twaalf medewerkers van de OCMW-keuken zijn nu ontslagen.
  [naar artikel]
 14. Jürgen Conings kon geen slachtoffers maken: politieke wereld haalt opgelucht adem (21/06/2021 - De Morgen)
  De politieke wereld haalt opgelucht adem, nu blijkt dat Jürgen Conings ‘geen andere slachtoffers heeft gemaakt’. ‘Met de vondst van het lichaam komt er een einde aan vijf weken onzekerheid en dreiging’, zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
  [naar artikel]
 15. De grote leider duldt geen pottenkijkers (11/04/2019 - De Morgen)
  Zaterdag 17/9, 20u05, Canvas
  [naar artikel]
 16. Nieuwe keuken geïnstalleerd met 2 ovens: “Ze hebben ons aangeraden om die online te verkopen" (18/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Daan Vananderoye en Tine Goethals kochten een keuken met twee ovens: een gewone en een microgolf. Althans, dat dachten ze. Toen de keuken geïnstalleerd, bleek dat geen van de twee ovens een microgolfoven was.
  [naar artikel]
 17. Creatief zijn in de keuken is gemakkelijker dan je denkt (24/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Less is more: het is een van de belangrijkste stelregels waarmee onder andere de Italiaanse keuken wereldwijd furore maakt. Ook in je eigen keuken...
  [naar artikel]
 18. 8 tips voor een handig ingerichte keuken (17/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lades of keukenkasten? Composiet, laminaat of natuursteen? Wel of geen kookeiland? Bij het kiezen van je keuken komt meer kijken dan je zou...
  [naar artikel]
 19. Onder professoren zijn pottenkijkers ongewenst (13/04/2019 - De Morgen)
  Als de overheid een bepaald taalniveau eist van de universiteiten is dat geen betuttelling
  [naar artikel]
 20. Leo Hellemans over schrappen fragment De Ideale Wereld: 'Geen sprake van politieke inmenging' (18/06/2020 - Knack)
  Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder ad interim van de VRT, ontkent dat er sprake is van politieke inmenging in het programma "De ideale wereld" via de raad van bestuur.
  [naar artikel]
 21. 4 tips voor meer licht in je keuken (25/10/2017 - Metro)
  In je keuken breng je best wat tijd door. Een keuken met veel lichtinval is daarom geen slecht idee, zeker nu de donkere winterdagen eraan komen. 1. Ledverlichting Een moderne keuken kan niet meer zonder Ledverlichting. Met een laag energieverbruik genereer je toch veel licht. 2. Ga voor een open keuken Als je keuken geen afgesloten ruimte is, komt er ook van de andere kamers licht binnen. Een grote ruimte geeft je automatisch ook een ‘lichter’ gevoel. 3. Dakraam Via het dak komt er het meeste licht binnen. Heb je de kans om een dakraam te plaatsen, mag je die zeker niet laten liggen. Zo kan je tijdens het koken in het zonnetje staan of hoor je de regen gezellig tikken op het raam. 4. Kies lichte tinten Lichte kleuren zorgen voor een lichte keuken. Een wit aanrecht of keukenkasten in pasteltinten maken het koken heel wat zonniger dan een grijze keuken. En om je keuken helemaal in te richten naar je eigen smaak, kan je Siemens inbouwovens gaan combineren zoals jij het wilt: 60 of 45 cm hoog; multifunctie, stoom, microgolf of een combinatie – dankzij het uniforme design zijn de mogelijkheden talrijk.
  [naar artikel]
 22. Vier tegen een dat onlinegokje illegaal is (12/04/2019 - De Morgen)
  Van de naar schatting 520.000 gokkers in ons land speelt een op de vier nog altijd op verboden sites. Geen leeftijdsgrens, geen inzetbeperkingen, geen pottenkijkers. Wie zit er achter die hardnekkige illegale goksites, waar de Kansspelcommissie deze week voor waarschuwde?
  [naar artikel]
 23. De politieke islam is springlevend (10/04/2018 - VRT NWS)
  Volgens Majd Khalifeh is de ‘politieke islam’ aan het uitsterven (volgens de Algerijnse journalist Hamid Zanaz is ‘politieke islam’ een “flagrant pleonasme omdat de islam in de eerste plaats politiek is”). Khalifeh probeert dat te onderbouwen door te verwijzen naar de Arabische wereld. Maar als de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten evenals opinie-onderzoeken in de islamitische wereld iets aantonen, dan is het juist dat de zogenaamde ‘politieke islam’ springlevend is.
  [naar artikel]
 24. Een kijkje in Van der Keuken (07/04/2019 - De Morgen)
  Het Filmmuseum EYE in Amsterdam zoomt in op het werk van de internationaal vermaarde Nederlandse filmer-fotograaf Johan van der Keuken (1938-2001). Geen toegankelijke filmmaker, wel een interessante.
  [naar artikel]
 25. Gedelegeerd bestuurder van VRT over schrappen passage uit De Ideale Wereld: “Geen sprake van politieke inmenging” (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder ad interim van de VRT, ontkent dat er sprake is van politieke inmenging in het programma De Ideale Wereld via...
  [naar artikel]
 26. Nieuwe klimaatactie in ons land: “Nog altijd geen politieke actie ondervonden richting leefbare wereld” (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In meer dan 50 landen vindt volgende week vrijdag een nieuwe klimaatactie plaats onder het motto #NoMoreEmptyPromises (geen loze beloftes meer, nvdr). In ons land organiseert Youth for Climate een opkomst in Brussel, al wordt die vanwege de coronamaatregelen beperkt tot 100 deelnemers. "We hebben nog altijd geen politieke actie ondervonden richting een leefbare wereld", zegt Anuna De Wever, een van de boegbeelden van de klimaatorganisatie.
  [naar artikel]
 27. Een nette keuken hoeft niet leeg te zijn: tips van een eigenzinnige experte (08/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Geluk begint in je keuken. Dat beweert althans Roberta Schira, kokkin en culinair journaliste, die als volbloed Italiaanse haar jeugd in de keuken van grootmoeder doorbracht. Ze schreef er het boek ‘Cucinotherapia’ over, dat filosofie combineert met praktische tips en onlangs vertaald werd in het Nederlands als ‘Leve de Keuken!’.
  [naar artikel]
 28. Deliveroo's 'dark kitchens' dulden geen pottenkijkers (27/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/P7tu4Kr49f6iAkLtAlxpWa0AJ8k/diocontent/115353823/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 29. Weinig budget? Zo geef je je keuken toch een straffe make-over (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is je keuken toe aan een opfrisbeurt, maar heb je niet het budget om groots uit te pakken? Geen probleem, met een paar snelle en budgetvriendelijke ingrepen geef je deze voorname ruimte al snel een nieuwe look. Van nieuwe handgrepen tot geverfde kastjes: met deze tips van vtwonen ziet jouw keuken er binnen no-time als nieuw uit.
  [naar artikel]
 30. Niemand overleeft Jeroen Meus (24/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  ‘De perfecte keuken’, ‘De keuken van Sofie’ en nu ook ‘Open keuken’. Stuk voor stuk kookprogramma’s die de afgelopen jaren hun tanden stukbeten op ‘Dagelijkse kost’. Met tien seizoenen lijkt die laatste stilaan een oninneembaar bastion te worden. Het geheim van het succes? “Eerlijk? Er is er geen. Ik doe maar wat”, zegt Jeroen Meus. “Al tien jaar lang.”
  [naar artikel]
 31. Politieke wereld haalt opgelucht adem na vondst lichaam Jürgen Conings (21/06/2021 - De Morgen)
  De politieke wereld haalt opgelucht adem, nu blijkt dat Jürgen Conings ‘geen andere slachtoffers heeft gemaakt’. ‘Met de vondst van het lichaam komt er een einde aan vijf weken onzekerheid en dreiging’, zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
  [naar artikel]
 32. De juiste keuken kiezen? In virtual reality lukt het zoveel beter (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Vanaf nu kan je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. Dankzij Dovy bekijk je het ontwerp van je keuken nu...
  [naar artikel]
 33. Nele en Christophe kiezen zwarte keuken: "Dit is echt het hart van onze woning" (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Nele en Christophe uit Kalken een jaren 60-woning kochten, erfden ze meteen ook de originele keuken in sixties-stijl. Bij hun totaalrenovatie was een nieuwe keuken dus geen overbodige luxe. Het koppel koos bewust voor een leefkeuken als middelpunt van het huis. Bouwsite Livios mocht binnen kijken.
  [naar artikel]
 34. Koken in alle stijl en efficiëntie: 8 tips voor een handig ingerichte keuken (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lades of keukenkasten? Composiet, laminaat of natuursteen? Wel of geen kookeiland? Bij het kiezen van een keuken komt meer kijken dan je zou vermoeden. Het moet een gezellige, maar vooral ook praktische ruimte zijn, op maat van je gezin. Met deze handige tips van bouwsite Livios zie je niets over het hoofd en richt je jouw keuken efficiënt in.
  [naar artikel]
 35. Gedelegeerd bestuurder VRT over schrapping fragment ‘De ideale wereld’: “Geen sprake van politieke inmenging” (18/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder ad interim van de VRT, ontkent dat er sprake is van politieke inmenging in het programma ‘De ideale wereld’. “We hebben die passage bekeken en samen met het productiehuis geoordeeld dat het ongepast was. We zouden exact hetzelfde gedaan hebben als die opmerking er kwam van iemand uit een andere partij of iemand die niet in de raad van bestuur zit.”
  [naar artikel]
 36. Gedelegeerd bestuurder VRT over schrapping fragment ‘De ideale wereld’: “Geen sprake van politieke inmenging” (18/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder ad interim van de VRT, ontkent dat er sprake is van politieke inmenging in het programma ‘De ideale wereld’. “We hebben die passage bekeken en samen met het productiehuis geoordeeld dat het ongepast was. We zouden exact hetzelfde gedaan hebben als die opmerking er kwam van iemand uit een andere partij of iemand die niet in de raad van bestuur zit.”
  [naar artikel]
 37. Deliveroo's 'dark kitchens' dulden geen pottenkijkers (12/04/2019 - De Morgen)
  Biologische pizza's, hippe Thaise gerechten en burgers: de zakenmannen die ze bestellen via Deliveroo hebben geen idee van waar hun lunch het levenslicht zag. Niet in dat drukke restaurant met topratings, wel in een troosteloze container op een vuil bedrijventerrein.
  [naar artikel]
 38. Na vijf weken zweten haalt de politieke wereld opgelucht adem na vondst Jürgen Conings (21/06/2021 - De Morgen)
  De politieke wereld haalt opgelucht adem, nu blijkt dat Jürgen Conings ‘geen andere slachtoffers heeft gemaakt’. ‘Met de vondst van het lichaam komt er een einde aan vijf weken onzekerheid en dreiging’, zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
  [naar artikel]
 39. Iran wint moeizaam laatste oefenwedstrijd (maar pottenkijkers waren niet toegelaten) (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Iran heeft vrijdag in Moskou met 1-0 van Litouwen gewonnen in zijn laatste oefenwedstrijd voor het WK voetbal in Rusland. Litouwen gaat niet naar het WK. Invaller Karim Ansarifard (Olympiakos Piraeus) maakte twee minuten voor tijd het enige doelpunt. Pottenkijkers waren niet toegelaten, de wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren.
  [naar artikel]
 40. Brugse ontbijtzaak moet noodgedwongen sluiten na stevige brand in keuken (17/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de keuken van ontbijtzaak en tea room 't Eekhoetje in de Eekhoutstraat in Brugge is deze voormiddag rond 11 uur brand uitgebroken. De keuken
  [naar artikel]
 41. Hip in de keuken: azijn, maar niet alleen voor in je slaatjes (20/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wittewijnazijn en balsamicoazijn ken je vast, maar azijn op basis van mandarijntjes, frambozen of zeewier zegt je misschien net iets minder. Toch bestaan ze, én je kunt er verrassende dingen mee doen in de keuken. Chef-kok Marcelo Ballardin van sterrenrestaurant Oak in Gent maakt ons wegwijs in de wereld van azijn.
  [naar artikel]
 42. 'Verwacht bij ons geen big bang' (20/04/2019 - De Tijd)
  01:02 Harold Boël, de topman van de notoir discrete holding Sofina, geeft voor het eerst inzage in de interne keuken van het succesvolste fonds ter wereld. Een gesprek met de man die de Buffetts, de Agnelli...
  [naar artikel]
 43. Goedkeuring SWT bij Carrefour is juridische en geen politieke kwestie: "Zeer weinig marge om aan creatieve politiek te doen" (15/06/2018 - VRT NWS)
  Kunnen de ontslagen werknemers van Carrefour nu met brugpensioen of niet, en wie beslist daar dan over? Minister Peeters of Muyters, of geen van beiden? Volgens Elisabeth Matthys, specialiste arbeidsrecht van UGent,  geen van beiden. Want het is eigenlijk niet zozeer een politieke zaak, en het politieke gekissebis daarover was dus eigenlijk een schijngevecht.  "De ministers hebben zelf weinig tot geen manoevreerruimte", zegt ze daarover in "De wereld vandaag".  Het wettelijke kader ligt immers vast: het is veel meer een juridische kwestie, stelt Matthys duidelijk. 
  [naar artikel]
 44. Nele en Christophe ruilen oude keuken in voor een modern exemplaar: “Bewust voor zwart gekozen” (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Nele en Christophe in het Oost-Vlaamse Kalken een jaren 60-woning kochten, erfden ze meteen ook de originele keuken in sixties-stijl. Bij de totaalrenovatie van het pand was een nieuwe keuken dus geen overbodige luxe. Het koppel koos vanuit hun ervaring bewust voor een leefkeuken als middelpunt van het huis. Bouwsite Livios mocht
  [naar artikel]
 45. "Mocht ik zo’n publiek hebben, dan zou ik ook niet kunnen werken" (13/04/2018 - VRT NWS)
  Rustig kunnen werken en liefst met zo weinig mogelijk pottenkijkers. Velen dromen ervan wanneer ze zich van hun professionele taken kwijten. Zo ook Michael Lens uit Los Angeles, in de Amerikaanse staat Californië, die liefst zonder veel bekijks zijn taken uitvoert. Toch heeft hij een aantal vaste pottenkijkers die zo opvallend zijn dat hij hen via Twitter deelde met anderen. De foto van de starende uilen op de vensterbank van het kantoor van zijn collega ging daarna onmiddellijk viraal. 
  [naar artikel]
 46. Huis verdwijnt van immosite nadat surfers iets verdachts in keuken opmerken (17/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  128.000 pond of net geen 150.000 euro: voor dat bedrag werd onlangs een woning aangeboden op de Britse immosite Zillow. Het zoekertje kreeg in geen tijd 29.000 bezichtigingen en de eigenaar werd gebombardeerd met vragen. Alleen bleek het in de meerderheid van die mailtjes vooral over één detail in de keuken te gaan.
  [naar artikel]
 47. “Mijn keuken is 800 euro duurder dan afgesproken” (26/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Marc Melis zocht en vond zijn ideale keuken bij HK Keukens in Diest. Toen alles - inclusief handtekeningen - op papier stond, bleek dat er een rekenfoutje was gemaakt. De keuken zou volgens de verkoper 800 euro duurder zijn dan afgesproken. “Ik moet het bedrag bijpassen, anders kan ik fluiten naar mijn keuken”, zegt hij.
  [naar artikel]
 48. Dit koppel bouwde zijn keuken om tot die van de 'The Simpsons' (31/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Toen Marcia Andreychuk en Joel Hamilton uit het Canadese Calgary hun keuken wilden verbouwen, kwam die eerste op het idee om die om te toveren in de keuken van 'The Simpsons'. En zo geschiedde, voortaan wapperen daar de bekende gordijntjes met de maïskolven op.
  [naar artikel]
 49. Dit koppel bouwde zijn keuken om tot die van de 'The Simpsons' (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Toen Marcia Andreychuk en Joel Hamilton uit het Canadese Calgary hun keuken wilden verbouwen, kwam die eerste op het idee om die om te toveren in de keuken van 'The Simpsons'. En zo geschiedde, voortaan wapperen daar de bekende gordijntjes met de maïskolven op.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy