Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
05:01 uur

Limburgse ziekenhuizen vaccineren risicopatiënten met overschotten personeel

Het Belang van Limburg

17/03/2021 - 15:19

De Limburgse ziekenhuizen vaccineren hun risicopatiënten met de overgebleven vaccins van het personeel. Dat gebeurt op vraag van de overheid. Zo hoopt het Jessa Ziekenhuis in Hasselt eind volgende week 80 procent van al haar risicopatiënten in te enten. In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk kregen vanmorgen de laatste van de in totaal 240 nierdialysepatiënten hun eerste prik met het coronavaccin.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jessa en Sint-Trudo starten met vaccineren van ziekenhuispersoneel (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na enkele dagen van frustraties is er dan nu toch goed nieuws voor het personeel van de Limburgse ziekenhuizen. Het Jessa Ziekenhuis is donderdagavond begonnen met het vaccineren van het eigen personeel. Sint-Trudo begint morgen, AZ Vesalius en Sint-Franciscus volgen in de loop van volgende week. Dat melden de ziekenhuizen in een gezamenlijk persbericht.
  [naar artikel]
 2. Limburgse ziekenhuizen zijn klaar maar wachten op vaccins (19/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse ziekenhuizen zijn klaar om hun personeel te vaccineren, het is alleen nog wachten op vaccins. Jessa in Hasselt en Sint-Trudo in Sint-Truiden krijgen vandaag nieuwe Pfizer-vaccins geleverd. Sint-Trudo start mogelijk vandaag al met het inenten van personeel in de frontlinie.
  [naar artikel]
 3. Vaccinatiebereidheid Limburgs ziekenhuispersoneel is zeer hoog: mensen beter geïnformeerd (04/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er gaapt een diepe kloof tussen de vaccinatiebereidheid in Vlaanderen en die in de rest van het land. In de Limburgse ziekenhuizen is de bereidheid van het personeel om zich te laten vaccineren 90 procent. Wie weigert, heeft daar dan ook nog een goede reden voor zoals zwangerschap of een zeer hoog risico op een allergische reactie. De Limburgse ziekenhuizen hebben hun medewerkers goed geïnformeerd. En daar schort het in Waalse woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 4. Ook ziekenhuizen kunnen energiefacturen niet meer betalen (05/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alle Limburgse ziekenhuizen gaan bekijken hoe ze hun energieverbruik kunnen optimaliseren en ze hebben plannen klaar om het personeel te sensibiliseren over energieverbruik op de werkvloer. De energiefactuur doet de Limburgse ziekenhuizen pijn. Daarbij komen ook nog eens de flinterdunne winstmarges. Ziekenhuizen die al in het rood staan, draaien nog meer verlies.
  [naar artikel]
 5. Ziekenhuizen kunnen komende 2 weken 20.000 personeelsleden vaccineren (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ziekenhuizen kunnen komende twee weken bijna 20.000 personeelsleden vaccineren. Dat laat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag weten. De dosissen zijn bestemd voor het personeel van de spoeddienst en intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 6. Na 'emotionele rollercoaster': ziekenhuizen kunnen 20.000 mensen vaccineren in komende twee weken (22/01/2021 - Knack)
  De ziekenhuizen kunnen komende twee weken bijna 20.000 personeelsleden vaccineren. Dat laat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag weten. De dosissen zijn bestemd voor het personeel van de spoeddienst en intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 7. Vakbond klaagt werkdruk in Limburgse ziekenhuizen aan (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vakbonden in de Limburgse zorgsector trekken aan de alarmbel. Volgens hen is er veel ongenoegen bij het personeel. Dit door de te hoge werkdruk in de sector. De Limburgse zorgwerkers worden uitgebuit, klinkt het bij de socialistische vakbond ABVV. Zij voeren daarom vandaag actie aan de ziekenhuizen van Hasselt, Genk en Heusden-Zolder.
  [naar artikel]
 8. Bijna 1 op de 3 medewerkers van Brusselse woonzorgcentra niet gevaccineerd tegen corona (29/09/2021 - VRT NWS)
  Voor het eerst is de vaccinatiegraad van het personeel in de Belgische ziekenhuizen en woonzorgcentra bekendgemaakt. Uit de cijfers van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) blijkt dat 30 procent van het personeel in woonzorgcentra in Brussel niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. In het hele land is de vaccinatiegraad in ziekenhuizen hoger dan in de woonzorgcentra. En vooral personeel jonger dan 45 laat zich minder vaak vaccineren.
  [naar artikel]
 9. Risicopatiënten dan toch niet gemengd met gezonde jongeren (19/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Risicopatiënten worden tijdens de vaccinatie dan toch niet gemengd met gezonde jonge mensen. Die piste lag begin maart nochtans op tafel om zo de privacy van risicopatiënten te beschermen. “Maar die piste wordt niet gevolgd”, benadrukt Zorg en Gezondheid. “Het doel blijft om risicogroepen zo snel mogelijk te vaccineren.”
  [naar artikel]
 10. Hoopvol nieuws: amper nog coronapatiënten in Limburgse ziekenhuizen (03/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste golf van de coronacrisis in de Limburgse ziekenhuizen is nagenoeg voorbij. Voor het eerst liggen in de zeven Limburgse ziekenhuizen samen minder dan 20 patiënten met Covid-19. Twee ziekenhuizen hebben geen enkele coronapatiënt meer, twee andere tellen nog één patiënt.
  [naar artikel]
 11. Artsensyndicaten roepen regering op om per leeftijdscategorie te vaccineren: “Afbakening van risicopatiënten zal meer schadelijke dan gunstige gevolgen hebben” (04/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) roept de overheden op om te vaccineren per leeftijd en de afbakening van risicopatiënten met onderliggende aandoeningen los te laten. “In theorie is dat weliswaar een goed idee, maar in de praktijk zal dat tot zoveel problemen leiden dat het meer schadelijke dan gunstige gevolgen zal hebben”, klinkt het in een mededeling.
  [naar artikel]
 12. N-VA wil geen voorrang voor risicopatiënten (11/02/2021 - De Standaard)
  N-VA-schaart zich achter de oproep van de huisartsen om te gaan vaccineren per leeftijdsgroep. Kamerleden Kathleen Depoorter, Frieda Gijbels en Yoleen Van Camp zeggen dat in een opiniestuk, dat donderdag ook in Knack staat. ‘Laat de prioritering van risicopatiënten achterwege’, luidt het.
  [naar artikel]
 13. Snelle vaccinatie in ZOL frustreert personeel Jessa: “Onze vaccinatie al twee keer uitgesteld” (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De snelle start van de vaccinatie in het ZOL in Genk roept vragen op bij andere Limburgse ziekenhuizen. “De vaccinatie van ons personeel is al tot twee keer toe uitgesteld en dat zorgt voor frustraties”, zegt algemeen directeur Yves Breysem van Jessa in Hasselt. “Daarom hebben we nog eens bij de overheid aangedrongen om toch snel te kunnen vaccineren.”
  [naar artikel]
 14. N-VA wil geen voorrang voor risicopatiënten bij coronavaccins (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  N-VA schaart zich achter de oproep van de huisartsen om te gaan vaccineren per leeftijdsgroep. Kamerleden Kathleen Depoorter, Frieda Gijbels en Yoleen Van Camp zeggen dat in een opiniestuk, dat donderdag ook in Knack staat. “Laat de prioritering van risicopatiënten achterwege”, luidt het.
  [naar artikel]
 15. Nog geen reactie van politiek op pakkende oproep ALS-patiënt om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Momenteel is er nog altijd geen enkel antwoord op de pakkende oproep van ALS-patiënt Alain Verspecht om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Dat meldt de ALS Liga vandaag aan HLN LIVE. “Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts ingeschat op nul procent”, aldus Verspecht.
  [naar artikel]
 16. Geen reactie van politiek op pakkende oproep ALS-patiënt om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Momenteel is er nog altijd geen enkel antwoord op de pakkende oproep van ALS-patiënt Alain Verspecht om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Dat meldt de ALS Liga vandaag aan HLN LIVE. “Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts ingeschat op nul procent”, aldus Verspecht.
  [naar artikel]
 17. Brussel al begonnen met vaccineren risicopatiënten, Neven: "Vaccinatiebereidheid ligt lager" (09/04/2021 - VRT NWS)
  In Brussel is de vaccinatie bij risicopatiënten dinsdag al van start gegaan. "Onze bevolking is iets jonger, en de vaccinatiebereidheid ligt lager", verklaart Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie. In Vlaanderen worden pas vanaf eind april de eerste risicopatiënten ingeënt.
  [naar artikel]
 18. Moskou beveelt werkgevers om personeel te vaccineren (16/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Moskou beveelt werkgevers om personeel te vaccineren Nu het aantal coronagevallen in de Russische hoofdstad blijft toenemen, gaan de autoriteiten in Moskou een groot aantal dienstverleners verplichten om zich te laten vaccineren. Dat meldt burgemeester Sergej Sobjanin op zijn website. Werkgevers in de meeste bedrijfssectoren zullen binnenkort verplicht zijn om minstens 60 procent van hun personeel volledig in te enten tegen 15 […] Lees dit artikel: Moskou beveelt werkgevers om personeel te vaccineren
  [naar artikel]
 19. Ziekenhuizen kunnen komende 2 weken 20.000 personeelsleden vaccineren (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ziekenhuizen kunnen komende twee weken bijna 20.000 personeelsleden vaccineren. Dat laat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vandaag weten. De dosissen zijn bestemd voor het personeel van de spoeddienst en intensieve zorgen. “Elk ziekenhuis heeft een quotum gekregen om zich aan de planning te kunnen houden, onder één grote voorwaarde: de daadwerkelijke levering van het vaccin”, zegt Beke aan VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 20. Nederland gaat ziekenhuispersoneel als eerste inenten en wil start vaccinatiecampagne vervroegen (02/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse regering heeft besloten om als eerste het ziekenhuispersoneel te vaccineren in plaats van het personeel in de rusthuizen. Ook wordt het vaccineren toch vervroegd, meldt de NOS. Ziekenhuizen werken nu een plan uit om zo snel mogelijk te beginnen, als het kan al maandag.
  [naar artikel]
 21. Studenten verpleegkunde redden Limburgse ziekenhuizen: "Ze zullen ook in de paasvakantie werken" (26/03/2020 - VRT NWS)
  Studenten uit de zorgsector zullen mee de grote tekorten aan personeel in ziekenhuizen en zorginstellingen opvangen. Veel studenten werken nu al als vrijwilliger of jobstudent in de Limburgse ziekenhuizen om de coronacrisis de baas te kunnen. In de paasvakantie zullen de stages ook kunnen doorlopen om beter te helpen.
  [naar artikel]
 22. N-VA wil geen prioriteit voor risicopatiënten bij vaccinatie (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-schaart zich achter de oproep van de huisartsen om te gaan vaccineren per leeftijdsgroep. Kamerleden Kathleen Depoorter, Frieda Gijbels en Yoleen Van Camp zeggen dat in een opiniestuk, dat donderdag ook in Knack staat. "Laat de prioritering van risicopatiënten achterwege", luidt het.
  [naar artikel]
 23. Na voorstel van artsen en N-VA: “Risicopatiënten geen voorrang geven bij vaccinatie is kaakslag” (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat onder meer de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten en de partij N-VA oproepen om mensen alleen tegen het coronavirus te vaccineren volgens leeftijd, en de afbakening van risicopatiënten met onderliggende aandoeningen los te laten, stuit het Vlaams Patiëntenplatform tegen de borst.
  [naar artikel]
 24. Na voorstel van artsen en N-VA: “Risicopatiënten geen voorrang geven bij vaccinatie is kaakslag” (11/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dat onder meer de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten en de partij N-VA oproepen om mensen alleen tegen het coronavirus te vaccineren volgens leeftijd, en de afbakening van risicopatiënten met onderliggende aandoeningen los te laten, stuit het Vlaams Patiëntenplatform tegen de borst. De organisatie, die ruim 115 patiëntenverenigingen vertegenwoordigt, vindt dat “een kaakslag voor mensen met een chronische aandoening”. “Risicopatiënten moeten voorrang krijgen op gezonde burgers bij de coronavaccinatie”, luidt het ten stelligste.
  [naar artikel]
 25. "VRT NWS was fout. Risicopatiënten kunnen nog niet worden ingeënt!" De nieuwsombudsman antwoordt (02/04/2021 - VRT NWS)
  "Risicopatiënten vanaf 8 april aan de beurt voor vaccinatie" stond er -aanvankelijk- op de website. Titels mogen kort zijn. De uitleg volgt in het artikel. Maar over deze titel kwamen enkele tientallen vragen opmerkingen. Want hoezo risicopatiënten komen deze week al aan de beurt? We gingen toch eerst de ouderen vaccineren? U vindt antwoorden in de video van dit artikel.
  [naar artikel]
 26. Dertig extra covidpatiënten in Limburgse ziekenhuizen brengen totaal op 258 (01/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de zeven Limburgse ziekenhuizen raken de covidafdelingen voller en voller. Zondag telden de Limburgse ziekenhuizen 30 covidpatiënten meer. Nu zijn het er 258, waarvan 66 op intensieve. Vrijdag was dat nog maar respectievelijk 228 en 57.
  [naar artikel]
 27. Brusselse werkgevers kunnen personeel laten vaccineren op de werkvloer (20/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Brusselse werkgevers kunnen personeel laten vaccineren op de werkvloer Brusselse werkgevers kunnen hun personeel laten vaccineren tegen COVID-19 op de werkvloer. Dat zegt Beci, de Brusselse werkgeversorganisatie, die de bedrijven oproept om hier ook gebruik van te maken. Het project wordt gesteund door de Brusselse gezondheidsinspectie. Elk bedrijf met minstens tien personeelsleden die zich willen laten vaccineren tegen COVID-19, kunnen een afspraak regelen. Een […] Lees dit artikel: Brusselse werkgevers kunnen personeel laten vaccineren op de werkvloer
  [naar artikel]
 28. Personeelsuitval in Limburgse ziekenhuizen niet zoveel groter dan voor corona (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zit momenteel gemiddeld zes procent van het personeel thuis omwille van ziekte, een coronabesmetting of quarantaine. Opmerkelijk is dat de personeelsuitval vandaag niet zoveel groter is dan voor de uitbraak van de coronapandemie.
  [naar artikel]
 29. Onszelf vaccineren? "Er komt meer kijken bij vaccineren dan enkel spuitje zetten" (12/01/2021 - VRT NWS)
  Ondanks het tekort aan personeel om het coronavaccin toe te dienen, is het geen goed idee om een snelcursus 'vaccineren' te organiseren. Intussen worden gepensioneerde verpleegkundigen ingeschakeld om mee te vaccineren.
  [naar artikel]
 30. Artsen roepen op: “Vaccineer per leeftijd en laat afbakening van risicopatiënten los” (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) roept de overheden op om te vaccineren per leeftijd en de afbakening van risicopatiënten met onderliggende aandoeningen los te laten. “In theorie is dat een goed idee, maar in de praktijk zal dat tot zoveel problemen leiden dat het meer schadelijke dan gunstige gevolgen zal hebben”, klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Nederland gaat ziekenhuispersoneel als eerste inenten, mogelijk vanaf maandag (02/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse regering heeft besloten om als eerste het ziekenhuispersoneel te vaccineren in plaats van het personeel in de rusthuizen. Ook wordt het vaccineren toch vervroegd, meldt de NOS. Ziekenhuizen werken nu een plan uit om zo snel mogelijk te beginnen, als het kan al maandag.
  [naar artikel]
 32. 7.000 extra mondmaskers voor Limburgse ziekenhuizen (18/03/2020 - VRT NWS)
  De Limburgse online apotheek Viata gaat deze week nog 7.000 mondmaskers leveren aan de Limburgse ziekenhuizen. Viata reageert daarmee op de oproep van viroloog Marc Van Ranst om zoveel mogelijk mondmaskers te bezorgen aan ziekenhuizen die strijden tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 33. Toestand in Limburgse ziekenhuizen lijkt te stabiliseren: zes overlijdens, 16 ontslagen (13/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De afgelopen dagen gaan de sterftecijfers in de Limburgse ziekenhuizen met mondjesmaat achteruit. In totaal hebben nu 235 mensen de strijd tegen het virus verloren in ziekenhuizen in onze provincie.
  [naar artikel]
 34. 1 corona-overlijden in Limburgse ziekenhuizen (06/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen is de afgelopen 24 uur één coronapatiënt overleden, in het AZ Vesalius in Tongeren. Dat brengt het totale aantal corona-overlijdens in onze ziekenhuizen naar 423.
  [naar artikel]
 35. AZ Vesalius in Tongeren start als laatste Limburgse ziekenhuis met vaccinaties (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In AZ Vesalius in Tongeren en Bilzen zijn ze dinsdag begonnen met het vaccineren van het ziekenhuispersoneel. Daarmee zijn in alle Limburgse ziekenhuizen de eerste spuitjes gegeven.
  [naar artikel]
 36. “Meer vaccins nodig tegen longontstekingen” (22/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met de heersende griepepidemie in ons land, groeit ook de kans op een luchtweginfectie of longontsteking. Geneesmiddelenfabikrant Pfizer roept op om risicopatiënten systematisch te vaccineren tegen griep én pneumokokkenlongontsteking. “Zo kan de druk op de ziekenhuizen worden verlicht”, zegt Pfizer. “Geen slecht idee”, zo zegt griepcommissaris Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 37. “Als ik besmet raak, ben ik verloren”: ALS-patiënt Alain (52) doet pakkende oproep om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ALS-patiënt uit het Oost-Vlaamse Laarne heeft een pakkende oproep gedaan om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Al een jaar leeft Alain Verspecht (52) op advies van zijn arts in absolute quarantaine, omdat zijn ernstige zenuw-spierziekte hem extra kwetsbaar maakt. “Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts inschat op nul procent. Als ik besmet raak, ben ik verloren”, zegt hij.
  [naar artikel]
 38. ALS-patiënt Alain (52) doet pakkende oproep om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren: “Als ik besmet raak, ben ik verloren” (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ALS-patiënt uit het Oost-Vlaamse Laarne heeft een pakkende oproep gedaan om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Al een jaar leeft Alain Verspecht (52) op advies van zijn arts in absolute quarantaine, omdat zijn ernstige zenuw-spierziekte hem extra kwetsbaar maakt. “Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts inschat op nul procent. Als ik besmet raak, ben ik verloren”, zegt hij.
  [naar artikel]
 39. Limburgse aspergeteler schenkt asperges aan personeel ziekenhuizen en woonzorgcentra (01/05/2020 - VRT NWS)
  Het zorgpersoneel van ondermeer twee Leuvense ziekenhuizen en elf woonzorgcentra heeft vandaag asperges cadeau gekregen van aspergehoeve Lavrijsen uit Herk-de-Stad.
  [naar artikel]
 40. 18 nieuwe coronadoden in Limburgse ziekenhuizen: 102 in totaal (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn opnieuw 18 coronapatiënten overleden, het hoogste aantal tot nu toe op één dag. Dat brengt de totale dodenbalans in de ziekenhuizen al op 102. In het Hasseltse Jessa Ziekenhuis stierven de afgelopen 24 uur maar liefst zeven coronapatiënten.
  [naar artikel]
 41. Om coronapiek de baas te kunnen: ziekenhuizen overwegen om personeel uit pensioen te halen, ook studenten bieden zich aan om in te vallen (12/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Oververmoeid of ziek personeel: daar vreest men nergens harder voor dan in ziekenhuizen. Daarom bekijken de Vlaamse ziekenhuizen of ze in noodgevallen gepensioneerd medisch personeel kunnen terugroepen. Ook studenten geneeskunde boden zich al aan. “In extreme omstandigheden is het à la guerre comme à la guerre.”
  [naar artikel]
 42. Limburgse ziekenhuizen voorzichtig positief over evolutie ziekenhuisopnames (05/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst waren er dit weekend meer mensen die de Belgische ziekenhuizen verlieten dan dat er coronapatiënten werden opgenomen. Die kentering is goed nieuws voor de twee grootste Limburgse ziekenhuizen die aan hun limieten zitten.
  [naar artikel]
 43. Drie nieuwe corona-overlijdens in Limburgse ziekenhuizen (07/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur drie coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale aantal overlijdens door Covid-19 in onze ziekenhuizen op 426.
  [naar artikel]
 44. Eén nieuw corona-overlijden in Limburgse ziekenhuizen (15/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen is opnieuw één coronapatiënt overleden. De patiënt stierf in het ZOL in Genk. Dat brengt het totale aantal overlijdens in onze ziekenhuizen op 392. Het aantal patiënten neemt opnieuw verder af.
  [naar artikel]
 45. Bezoek in de Limburgse ziekenhuizen: wat zijn de regels? (29/10/2020 - VRT NWS)
  De meeste Limburgse ziekenhuizen beperken vanaf maandag het bezoek, zodat ze zich kunnen focussen op de zorg van de patiënten. Toch is het anders dan in het begin van de coronacrisis en zijn er verschillen tussen de ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 46. Deze maand stierven er al 103 mensen aan Covid-19 in de Limburgse ziekenhuizen (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ja en dat de coronacrisis ook in de andere Limburgse ziekenhuizen nog niet is uitgewoed blijkt ook uit de cijfers van vandaag.
  [naar artikel]
 47. Eén op de vier ziekenhuizen moet personeel opvorderen tijdens betoging (22/11/2016 - De Redactie)
  Werknemers van ziekenhuizen, zorginstellingen, kinderopvang, woonzorgcentra en cultuurcentra betogen donderdag voor meer personeel, hogere lonen en werkbaar werk.
  [naar artikel]
 48. Anesthesisten willen dat personeel ziekenhuizen ook eerst gevaccineerd wordt (23/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De beslissing om alleen de bewoners van woonzorgcentra eerst te vaccineren is een verkeerde strategie, vindt de Belgische beroepsvereniging voor anesthesisten. Volgens de artsenkoepel moet het ziekenhuispersoneel ook in deze eerste fase ingeënt worden en niet pas later. “Om te voorkomen dat ziekenhuizen in lockdown moeten bij een virusuitbraak onder het zorgpersoneel zoals dat vorige week in Geel is gebeurd.”
  [naar artikel]
 49. Margot Cloet: “Personeelstekort in ziekenhuizen is onrustwekkend” (24/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ziekenhuizen kampen steeds meer met te weinig personeel, dat zegt gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro Margot Cloet. Ze vreest dat ziekenhuizen straks zullen moeten inboeten aan zorgkwaliteit als er niet dringend meer personeel gezocht wordt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy