Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
06:09 uur

VUB zoekt naar oplossing voor kankerverwekkende stoffen in vliegtuigen

Apache

01/06/2021 - 17:01

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel werken mee aan Europees onderzoek naar duurzame beschermingslagen of coatings. Dat is noodzakelijk, want vooral de luchtvaartindustrie gebruikt nog steeds schadelijke stoffen als beschermende coating. Zo maakt de luchtvaart gebruik van chroom-6, een zwaar metaal dat potentieel kankerverwekkend is. Ophef in de Nederlandse Kamer. In 2018 kwam aan het


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europese Commissie lanceert campagne tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer (24/04/2018 - VRT NWS)
  Dagelijks worden in Europa veel werknemers blootgesteld aan gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen op de werkvloer. Sommigen komen met meer dan 100 gevaarlijke stoffen in contact, die op lange termijn tot zware gezondheidsproblemen kunnen leiden. Europees commissaris voor Sociale Zaken Marianne Thyssen (CD&V) heeft een campagne voorgesteld die hier verbetering in moet brengen. 
  [naar artikel]
 2. Nieuwe kankerverwekkende stoffen ontdekt in rubberkorrels (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er zitten meer schadelijke en kankerverwekkende stoffen in rubbergranulaat dan eerst gedacht werd. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VUA). Rubbergranulaat, dat gebruikt wordt om kunstgrasvelden mee in te strooien, ligt al jaren onder vuur. Europa broedt nu ook op nieuwe regels.
  [naar artikel]
 3. Medicijn tegen maagzuur onder de loep genomen wegens mogelijk kankerverwekkende stoffen (30/09/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse detailhandelaar CVS schort de verkoop van een middel tegen brandend maagzuur op, in afwachting van meer duidelijkheid. Er zou mogelijk een link zijn met kankerverwekkende stoffen. Walgreens, Walmart en Rite Aid in de VS hadden eerder een soortgelijk besluit genomen.
  [naar artikel]
 4. Ballonnen geven kankerverwekkende stof af als kinderen er op sabbelen (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een aantal ballonnen voldoet niet aan de Europese normen voor de afgifte van nitrosamines, kankerverwekkende stoffen die een gezondheidsrisico...
  [naar artikel]
 5. Amerika verplicht vermelding van kankerverwekkende stof op etiketten van koffie: hoe zit het bij ons? (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Amerikaanse bedrijven zullen vanaf nu een etiket op koffieverpakkingen moeten plakken om hun klanten te waarschuwen voor kankerverwekkende stoffen. Dat heeft rechter Elihu Berle woensdag in Los Angeles beslist. Bij het branden van koffie komen er immers chemische stoffen vrij, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. “In België maken we ons geen zorgen en komt er geen waarschuwing op de koffieverpakkingen”, reageert Philippe Houdart van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid aan Het Nieuwsblad Online.
  [naar artikel]
 6. Groen hekelt "gebrekkige" controle van kankerverwekkende uitstoot asfaltcentrales (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De uitstoot van kankerverwekkende stoffen door asfaltcentrales wordt te weinig gecontroleerd. En dat is onverantwoord. Dat klaagt Vlaams
  [naar artikel]
 7. Europarlement keurt strengere grenswaarden voor gevaarlijke stoffen op werkvloer goed (25/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Parlement heeft woensdag nieuwe regels goedgekeurd die werknemers beter moeten beschermen tegen blootstelling aan kankerverwekkende of mutagene stoffen. Er worden nieuwe grenswaarden ingevoerd voor de aanwezigheid van elf gevaarlijke stoffen op de bouwwerf en op andere arbeidsplaatsen.
  [naar artikel]
 8. Kankerverwekkende stoffen in elk kunstgrasveld (11/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de rubberkorrels van alle onderzochte kunstgrasvelden zitten kankerverwekkende stoffen. Dat wordt bewezen door de chemische analyse van de Universiteit Hasselt op vraag van Het Belang van Limburg. Afhankelijk van welke norm voor consumentenproducten wordt gebruikt, telt Limburg in het beste geval 7 probleemvelden. Maar bij de strengste norm zitten alle onderzochte pleinen boven de maximumwaarde. Zeggen dat spelen op kunstgras met rubberkorrels schadelijk of onschadelijk is voor de gezondheid, is echter nog niet mogelijk. Daarvoor zijn er nog te veel vraagtekens, vooral omdat er verder wetenschappelijk onderzoek nodig is. Toxicologen pleiten daarom voor het voorzichtigheidsprincipe: “Op termijn moeten we stoppen met het gebruik van die rubberkorrels, er zijn alternatieven genoeg die geen schadelijke stoffen bevatten.”
  [naar artikel]
 9. Mogelijk kankerverwekkende stoffen in babymelk (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 10. Blinde molrat resistent tegen kankerverwekkende stoffen (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op het werk op (05/04/2018 - VRT NWS)

  [naar artikel]
 12. Tommelein zoekt oplossing voor Turteltaks: ‘Energieomslag kost geld’ (22/06/2017 - De Standaard)
  De omstreden Vlaamse energieheffing zal verdwijnen, maar wat nu? Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD-) zegt dat hij naar een oplossing zoekt.
  [naar artikel]
 13. VIDEO. Limburgse voorzitters niet ongerust over kankerverwekkende stof in kunstgrasvelden (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een reportage van het Nederlandse tv-programma Zembla onthulde gisterenavond dat er mogelijk kankerverwekkende stoffen zitten in kunstgrasvelden. In Engeland en de VS wordt al het verband onderzocht tussen kanker bij sporters en spelen op kunstgras. De voorzitters van Limburgse clubs met een kunstgrasveld zijn voorlopig nog niet ongerust.
  [naar artikel]
 14. Tabaksrook staat op lijstje gezondheidsrisico’s in huis (16/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voortaan staat ook ‘tabaksrook’ op het lijstje gevaarlijke stoffen in huis. Die rook brengt immers kankerverwekkende stoffen in de lucht, aldus het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 15. Tabaksrook staat op lijstje gezondheidsrisico’s in huis (16/07/2018 - De Standaard)
  Voortaan staat ook ‘tabaksrook’ op het lijstje gevaarlijke stoffen in huis. Die rook brengt immers kankerverwekkende stoffen in de lucht, aldus het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 16. Tabaksrook staat op lijstje gezondheidsrisico’s in huis (16/07/2018 - De Standaard)
  Voortaan staat ook ‘tabaksrook’ op het lijstje gevaarlijke stoffen in huis. Die rook brengt immers kankerverwekkende stoffen in de lucht, aldus het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 17. 'Gsm-stralen verergeren effect kankerverwekkende stoffen niet' (13/04/2019 - De Morgen)
  'Tot nu zijn er onvoldoende argumenten om te zeggen dat gsm'en rechtstreeks dna-schade veroorzaakt'
  [naar artikel]
 18. Aquarius op weg naar Marseille, Parijs zoekt 'Europese oplossing' (24/09/2018 - Knack)
  De Aquarius is op weg naar Marseille met 58 vluchtelingen aan boord. Frankrijk zoekt naar een 'Europese oplossing' voor de situatie.
  [naar artikel]
 19. Europees onderzoek naar kunstgraskorrrels: wel/niet kankerwekkend? (28/02/2017 - De Standaard)
  Europees onderzoek naar rubberkorrels in kunstgras dat dinsdag gepubliceerd wordt stelt mogelijk de norm bij van hoeveel kankerverwekkende stoffen er in de kunstgraskorrels mogen zitten.
  [naar artikel]
 20. Het gevaar van nepmake-up: broeihaard van bacteriën en kankerverwekkende stoffen (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Fake is in. Een Louis Vuitton of Chanel heb je tegenwoordig al aan je arm voor een paar tientjes. Het label 'made in China', moet je er wel
  [naar artikel]
 21. Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op (05/04/2018 - Metro)
  De Europese Commissie heeft vijf kankerverwekkende chemicaliën toegevoegd aan de lijst met gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Eurocommissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen heeft een voorstel gepresenteerd dat nieuwe grenswaarden invoert op die vijf kankerverwekkers. Naar schatting 22.000 arbeidsgerelateerde ziektes zouden daarmee vermeden kunnen worden. Kanker vormt het grootste gezondheidsrisico op de Europese werkvloer. Het is de oorzaak van meer dan de helft van de werkgerelateerde overlijdens in de EU. Europa heeft daarom al jaren een richtlijn met maatregelen om de blootstelling aan kankerverwekkende chemicaliën op de werkvloer te beperken of zelfs volledig weg te nemen. Eurocommissaris Thyssen liet eerder al 21 chemicaliën toevoegen aan de lijst met kankerverwekkende chemicaliën. De Belgische eurocommissaris wil er daar nu nog vijf bij. Het gaat onder meer om beryllium, arseenzuur en formaldehyde. Die zijn vooral terug te vinden in de plastiek- en glassector, bouw, elektronica en chemie. De maatregel zou de arbeidsomstandigheden van meer dan 1 miljoen Europeanen moeten verbeteren, en meer dan 22.000 arbeidsgerelateerde ziektes vermijden, maakt Thyssen zich sterk. “Het is een nieuwe belangrijke stap in de strijd tegen werkgerelateerde kankers en andere gezondheidsproblemen op de werkvloer.” De Europese Commissie heeft vijf kankerverwekkende chemicaliën toegevoegd aan de lijst met gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Eurocommissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen heeft een voorstel gepresenteerd dat nieuwe grenswaarden invoert op die vijf kankerverwekkers. Naar schatting 22.000 arbeidsgerelateerde ziektes zouden daarmee vermeden kunnen worden. Kanker vormt het grootste gezondheidsrisico op de Europese werkvloer. Het is de oorzaak van meer dan de helft van de werkgerelateerde overlijdens in de EU. Europa heeft daarom al jaren een richtlijn met maatregelen om de blootstelling aan kankerverwekkende chemicaliën op de werkvloer te beperken of zelfs volledig weg te nemen. Eurocommissaris Thyssen liet eerder al 21 chemicaliën toevoegen aan de lijst met kankerverwekkende chemicaliën. De Belgische eurocommissaris wil er daar nu nog vijf bij. Het gaat onder meer om beryllium, arseenzuur en formaldehyde. Die zijn vooral terug te vinden in de plastiek- en glassector, bouw, elektronica en chemie. De maatregel zou de arbeidsomstandigheden van meer dan 1 miljoen Europeanen moeten verbeteren, en meer dan 22.000 arbeidsgerelateerde ziektes vermijden, maakt Thyssen zich sterk. “Het is een nieuwe belangrijke stap in de strijd tegen werkgerelateerde kankers en andere gezondheidsproblemen op de werkvloer.” bron: Belga Het bericht Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Kankerverwekkende stoffen in kunstgrasveld FC Helson: “Vroeger trainen, met meer ploegen op één terrein” (11/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uit het onderzoek dat de UHasselt uitvoerde op vraag van onze krant, blijkt dat er ook in de kunstgrasvelden in Houthalen-Helchteren toxische stoffen zitten. Daarop besloot de gemeente om alle activiteiten op de terreinen van FV Helsen en Houthalen VV onmiddellijk te schrappen. Dat levert heel wat praktische problemen op, zo stelde een ploeg van VTM zaterdagochtend vast tijdens de trainingen van FC Helson.
  [naar artikel]
 23. “Dagelijks mensen ziek door giftige stoffen in vliegtuig" (09/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is wel degelijk een probleem met mensen die ziek worden van giftige stoffen in vliegtuigen. Dat stelt vakbond ACV na de getuigenis van een...
  [naar artikel]
 24. "Niet voetballen op rubberen kunstgras" (11/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de rubberkorrels van kunstgrasvelden zitten kankerverwekkende stoffen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Hasselt op vraag
  [naar artikel]
 25. EXCLUSIEF. Zo onderzocht HBvL het gevaar van kunstgrasvelden (10/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uit een onderzoek van Het Belang van Limburg en de Universiteit Hasselt blijkt dat er in de rubberkorrels op 19 van de 21 Limburgse kunstgrasvelden kankerverwekkende stoffen zitten.
  [naar artikel]
 26. Giftige afvalstoffen Nederlands chemiebedrijf in grond (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk kankerverwekkende stoffen die chemiebedrijf Chemours uit het Nederlandse Dordrecht gebruikt bij zijn GenX-technologie komen via afval in...
  [naar artikel]
 27. Onderzoek Test Aankoop: "Wierook even schadelijk als sigaret en ook kaarsen niet onschuldig" (28/01/2020 - VRT NWS)
  De schadelijke stoffen die vrijkomen bij het branden van wierook zijn niet min. Het gaat om kankerverwekkende stoffen en fijnstof dat diep doordringt in de longen en het lichaam. Ook kaarsen branden is niet onschuldig, maar fabrikanten ondernamen de laatste jaren actie. Leidde dat ook tot minder schadelijke uitstoot?
  [naar artikel]
 28. Meeste hazelnootpasta’s bevatten giftige stoffen: “Geen choco meer in de brooddoos” (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een ‘boke met choco’. Een caloriebommetje, maar nog altijd dagelijkse kost bij heel wat gezinnen en nog altijd een vaste klant in de brooddozen van onze kinderen. Het hoge suikergehalte (50 procent) is echter niet het enige probleem bij hazelnootpasta’s, meldt consumentenorganisatie Test Aankoop. “De meeste choco’s bevatten ook schadelijke, kankerverwekkende stoffen die vooral voor kleine kinderen gevaarlijk kunnen zijn.”
  [naar artikel]
 29. Meeste hazelnootpasta’s bevatten giftige stoffen: “Geen choco meer in de brooddoos” (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een ‘boke met choco’. Een caloriebommetje, maar nog altijd dagelijkse kost bij heel wat gezinnen en nog altijd een vaste klant in de brooddozen van onze kinderen. Het hoge suikergehalte (50 procent) is echter niet het enige probleem bij hazelnootpasta’s, meldt consumentenorganisatie Test Aankoop. “De meeste choco’s bevatten ook schadelijke, kankerverwekkende stoffen die vooral voor kleine kinderen gevaarlijk kunnen zijn.”
  [naar artikel]
 30. Babymelk verontreinigd met mogelijk kankerverwekkende stoffen (24/10/2019 - Knack)
  In Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn in producten van Neolac, Hero Baby en Nutrilon schadelijke minerale oliën gevonden, zo meldt de Nederlandse voedselwaakhond foodwatch.
  [naar artikel]
 31. Weyts haalt frituurslag thuis (19/07/2017 - De Tijd)
  18:33 Het blancheren van frieten wordt dan toch niet verplicht, al beveelt Europa het wel aan om de vorming van kankerverwekkende stoffen te vermijden. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) had van ...
  [naar artikel]
 32. Kankerverwekkende stoffen in laurierblaadjes? Product van Annam uit verkoop gehaald (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) haalt laurierblaadjes van het merk Annam uit de rekken en roept ze terug. De...
  [naar artikel]
 33. Europa vraagt onderzoek van deze krant en UHasselt naar rubberkorrels op (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het onderzoek van Het Belang van Limburg en de UHasselt naar de samenstelling van rubberkorrels op de Limburgse kunstgrasvelden is opgevraagd door de European Chemicals Agency (ECHA). Dat agentschap zal in opdracht van de Europese Commissie zo veel mogelijk wetenschappelijke informatie vergaren om later eventueel de norm voor de aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen te verstrengen.
  [naar artikel]
 34. Solvay moet meebetalen voor sanering New Jersey (25/03/2019 - De Tijd)
  20:53 Vijf chemiebedrijven, waaronder het Belgische Solvay, moeten van het milieudepartement van New Jersey in de VS betalen voor kankerverwekkende stoffen in het milieu.
  [naar artikel]
 35. Werkgevers lobbyen tegen meer veiligheid op de werkvloer (16/01/2017 - Apache)
  Een uitgelekte brief toont hoe Europese industrie lobbyt tegen regels die arbeiders beter moeten beschermen tegen kankerverwekkende stoffen.
  [naar artikel]
 36. Nagellak en tatoeages zijn gevaarlijk (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  FACTExperten van de Hoge Gezondheidsraad van België hebben een lijst gemaakt van chemische stoffen waarmee we dagelijks in contact kunnen komen en die mogelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het gaat daarbij om kankerverwekkende stoffen en hormoonverstoorders: volgens de HGR zijn deze stoffen oorzaak van veel beschavingsziekten en moet blootstelling vermeden worden. CHECKGranola wordt verhit tijdens het productieproces, waarbij kankerverwekkende stoffen zouden vrijkomen. Nagellak en tattoo-inkt bevat eveneens chemische substanties die allerlei ziekten zouden kunnen veroorzaken. Het zijn maar drie van een hele lijst stoffen die we zouden moeten vermijden om niet ziek te worden. In totaal werden 30 bijna dertig aanbevelingen opgelijst. Bij het uitvaardigen van deze aanbevelingen werd enkel gekeken naar de producten die mogelijk schadelijke stoffen kunnen bevatten, zonder na te gaan of er echt een verband is tussen deze producten en het voorkomen van beschavingsziekten. Er is met andere woorden nog nooit aangetoond dat je nagels lakken of granola eten je risico op kanker of een andere beschavingsziekte vergroot. De aanbevelingen steunen niet op wetenschappelijk-epidemiologisch onderzoek dat aantoont dat het risico op beschavingsziekten stijgt bij gebruikers van de geviseerde producten. Zo werd bijvoorbeeld nog nooit gecontroleerd of mensen die water drinken uit plastic flessen meer gezondheidsproblemen hebben in vergelijking met mensen die water drinken uit glazen flessen. Uit voorzorg deze stoffen vermijden, waarop deze aanbevelingen gebaseerd zijn, kan te ver gaan. De meeste aanbevelingen zijn gebaseerd op toxicologisch onderzoek, dierenexperimenten en waarnemend onderzoek bij mensen. Dit laatste type onderzoek is wel geschikt om relaties aan te tonen, maar niet om oorzakelijke verbanden vast te stellen. Een aantal wetenschappelijke referenties in het rapport zijn bovendien erg bedenkelijk: ze verwijzen naar hypotheses die niet bewezen zijn of zijn tientallen jaren oud.
  [naar artikel]
 37. Amerikaanse marine zoekt naar overlevenden na luchtbotsing tussen twee vliegtuigen: 2 inzittenden teruggevonden, nog 5 vermisten (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse zeemacht heeft twee Amerikaanse mariniers teruggevonden voor de kust van Japan, nadat twee vliegtuigen van de U.S. Marine Corps waren...
  [naar artikel]
 38. Nederlands chemiebedrijf lekte mogelijk afvalstoffen in , lucht en water (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk kankerverwekkende stoffen die chemiebedrijf Chemours uit het Nederlandse Dordrecht gebruikt bij zijn GenX-technologie komen via afval in...
  [naar artikel]
 39. Medicijn tegen maagzuur onder de loep genomen wegens mogelijk kankerverwekkende stoffen (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse detailhandelaar CVS schort de verkoop van een middel tegen brandend maagzuur op, in afwachting van meer duidelijkheid. Er zou...
  [naar artikel]
 40. Nederlands chemiebedrijf lekte mogelijk afvalstoffen in grond, lucht en water (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk kankerverwekkende stoffen die chemiebedrijf Chemours uit het Nederlandse Dordrecht gebruikt bij zijn GenX-technologie komen via afval in...
  [naar artikel]
 41. Europa wil rubberkorrels kunstgras schoner maken (16/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Mogelijk komt er tegen 2020 een drastische vermindering van het toegelaten gehalte aan kankerverwekkende PAK’s in de rubbelkorrels die worden gebruikt voor kunstgrasvoetbalvelden. Nederland heeft vorige maand een voorstel in die zin ingediend bij de ECHA, het Europees Agentschap voor chemische stoffen.
  [naar artikel]
 42. Na getuigenis ex-stewardess: "Dagelijks mensen ziek door giftige stoffen in vliegtuig" (09/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is wel degelijk een probleem met mensen die ziek worden van giftige stoffen in vliegtuigen. Dat stelt vakbond ACV na de getuigenis van een...
  [naar artikel]
 43. 8 tips om gezonder te barbecueën (26/05/2017 - De Redactie)
  De temperaturen stijgen en dus steken we massaal de barbecue aan, maar opgelet: gebarbecued voedsel kan kankerverwekkende stoffen bevatten. Hoe kunnen we het barbecueën zo gezond mogelijk houden? Enkele tips.
  [naar artikel]
 44. Na inferno: bedrijf zoekt hal en vergunning om afval te verwerken (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na de zware brand bij afvalverwerker Transcoma wil het Genkse bedrijf zo snel mogelijk opnieuw aan de slag. De stad zoekt mee naar een oplossing.
  [naar artikel]
 45. Net als Trump zoekt ook Biden oplossing in militarisering van de zuidgrens (13/04/2021 - De Morgen)
  Mexico gaat 10.000 militairen stationeren bij de zuidgrens met Guatemala om migranten richting de Verenigde Staten de pas af te snijden. Zoals Trump dat de afgelopen jaren deed, zoekt ook Biden in de militarisering van de zuidelijke grenzen een deel van de oplossing.
  [naar artikel]
 46. Voedselwaakhond foodwatch bezorgd over mogelijke kankerverwekkende stoffen in babymelk (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese voedselwaakhond foodwatch maakt zich zorgen om minerale olieresten in babymelk. Die zouden eventueel kankerverwekkend kunnen zijn en...
  [naar artikel]
 47. Risico's kankerverwekkende stoffen op kunstgrasvelden "praktisch verwaarloosbaar" (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubberkorrels is geen probleem. De korrels zijn niet gevaarlijk, de risico's voor de
  [naar artikel]
 48. EU-agentschap: omstreden onkruidverdelger glyfosaat "niet kankerverwekkend " (15/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Glyfosaat moet niet bestempeld worden als een kankerverwekkende stof. Dat stellen experts van het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen
  [naar artikel]
 49. Stad Genk zoekt oplossing voor verwoestte voetbalvelden: "Nu gras zaaien is moeilijk" (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk zoekt zo snel mogelijk een oplossing voor de verwoestte voetbalvelden van FC Klotbroek in Boxbergheide. Daar woelden everzwijnen voor de vierde keer dit jaar het terrein om. Zo kunnen geplande voetbalmatchen niet doorgaan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy