Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
04:44 uur

Welk leger willen we? Hoog tijd voor een nationaal debat

Apache

03/06/2021 - 12:07

Sinds de val van de Berlijnse Muur en de grote hervormingen die daarop volgden, kampt het Belgisch leger met een identiteitscrisis. Vandaag is het zo goed als vleugellam. Politici die Defensie bijna dertig jaar lang als een besparingspost of electoraal speeltje hebben gebruikt en nooit fundamentele keuzes maakten, dragen een verpletterende verantwoordelijkheid voor de explosieve


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nu Donald Trump president is: wat met ons leger? - Potoms en Baert (01/02/2017 - De Redactie)
  Morgen tijdens een EU-top begint Europa zich klaar te maken op het Trump-tijdperk. Eén van de vragen die rijzen: hoe willen we ons verdedigen? De dreiging wordt groter - Rusland met Poetin - en Trump wil dat we meer betalen voor de NAVO. Welk leger willen we?
  [naar artikel]
 2. Louis Michel 20 jaar na aanslagen 11/9: "Geen Europees leger, zou einde van de Europese droom betekenen" (11/09/2021 - VRT NWS)
  "Welk excuus kan een EU-lidstaat vandaag nog hebben om niet mee te werken aan een sterk Europees leger? We hebben dat nodig." Oud-politicus Louis Michel (MR) vindt dat het hoog tijd is dat Europa zich als een echte grootmacht gedraagt. En dus is een volwaardig leger nodig. In "De wereld vandaag" op Radio 1 blikt hij terug op de aanslagen van 11 september. Op de rol van België en Europa toen en nu.
  [naar artikel]
 3. Waarom lanceert Macron een nationaal debat? (13/01/2019 - Knack)
  Het nationaal debat dat dinsdag wordt gelanceerd, wordt 'noch een verkiezing, noch een referendum'. Dat schrijft president Emmanuel Macron in zijn 'brief aan de Fransen'. Hij roept de Fransen op om massaal aan het debat te participeren, dat hij in het leven heeft geroepen om tegemoet te kunnen komen aan de eisen van de gele hesjesbeweging.
  [naar artikel]
 4. 'Hoogste tijd voor sereen debat over euthanasie' (04/04/2019 - De Morgen)
  Een man die zijn dementerende vrouw ziet wegkwijnen en geen andere uitweg ziet dan haar dood te schieten om daarna zelf uit het leven te stappen. Na dit familiedrama is het volgens Open Vld-senator De Gucht hoog tijd voor een nieuw politiek debat over de euthanasiewet.
  [naar artikel]
 5. Macron trekt nationaal debat op gang in dorpje in Normandië (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron gaat vandaag in de sporthal van Grand Bourgtheroulde (een plaatsje in Normandië) het ‘nationaal debat’ op gang...
  [naar artikel]
 6. Libisch Nationaal Leger herovert Derna op IS (29/06/2018 - VRT NWS)
  Het Libische Nationaal Leger (LNA), dat het oosten van het verdeelde Libië controleert, heeft de noordoostelijke havenstad Derna heroverd op terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat zei maarschalk Khalifa Haftar donderdag tijdens een televisietoespraak.  
  [naar artikel]
 7. “Hiervoor gingen we niet in het leger. Alstublieft, ontsla ons” (28/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tientallen jonge militairen willen het leger verlaten, maar worden verplicht om aan boord te blijven. “Pas na drie jaren volwaardige dienst mogen ze weg. Wij noemen dat dwangarbeid”, zegt ACV. Volgens de vakbond hebben de ­militairen nochtans goede redenen om weg te willen. “Ze worden gedwongen tot werkweken van gemiddeld 66 uur. Voor een leven buiten het leger is er geen tijd meer.”
  [naar artikel]
 8. Het groeiende ongenoegen kan wél bijdragen tot de politiek: tijd voor ons "groot nationaal debat" (22/03/2019 - VRT NWS)
  "Het groeiende ongenoegen bij burgers die zich niet gehoord voelen, vormt een vruchtbare bodem voor slinkse demagogen en verdere polarisering. Wat als we eindelijk bouwen aan een structurele dialoog tussen burger en politiek waarin al deze stemmen bijdragen tot een verrijkte besluitvorming?" Volgens jonge ondernemer Wietse Van Ransbeeck is het hoog tijd dat "de lente van de democratische vernieuwing" in België aanbreekt.
  [naar artikel]
 9. Macron ziet bij lancering ‘nationaal debat’ middenklasse in crisis (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  President Emmanuel Macron meent dat de Franse middenklasse in crisis verkeert. Dat heeft hij gezegd bij de lancering van zijn ‘nationaal debat’ in...
  [naar artikel]
 10. Nationaal debat: hoe vermijden we een derde golf? Schrijf u in. (10/12/2020 - De Standaard)
  Welke lessen kunnen we trekken uit de eerste twee lockdowns? Welke fouten mogen we niet meer maken? De Standaard en Le Soir brengen zes Belgische wetenschappers samen in een groot nationaal debat. Schrijf u in en stel live uw vragen aan Erika Vlieghe, Niel Hens, Marius Gilbert e.a.
  [naar artikel]
 11. Fransen staan sceptisch tegenover "nationaal debat" dat door president Macron werd beloofd (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Talrijke Fransen staan, volgens een woensdag gepubliceerde opiniepeiling, sceptisch ten opzichte van het geplande "groot nationaal debat”. De...
  [naar artikel]
 12. Waarom een professor en een partijwoordvoerder plots het leger in willen: “Tijd voor meer patriottisme” (02/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een politiek woordvoerder en een professor trekken straks een legerplunje aan om reservist te worden in het leger. Uit idealisme, omdat ze daadwerkelijk een bijdrage willen leveren aan onze veiligheid. “Ik wil niet enkel mopperen en klagen of mijn gal spuwen op Facebook of Twitter.”
  [naar artikel]
 13. De verschillende regeringen hebben woensdag een akkoord bereikt over het nationaal energie- en klimaatplan dat ze bij Europa moeten indienen. (18/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het nationaal energie- en klimaatplan moet ons land toelaten om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 35 procent te doen dalen. Het plan wordt ten laatste op 31 december verwacht op het bureau van de Europese Commissie, maar tot nog toe hebben de regio’s enkel elk een apart plan opgesteld. Hoog tijd dus om ze samen te brengen in een nationaal plan.
  [naar artikel]
 14. Turkmenistan wil nationaal debat organiseren over naam van splinternieuwe stad (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe president van Turkmenistan, Serdar Berdimuhamedow, wil een nationaal debat over de naam van een nieuwe stad in aanbouw. Veel waarnemers hadden verwacht dat ze zou worden vernoemd naar zijn voorganger en vader Gurbanguly Berdimuhamedow.
  [naar artikel]
 15. Fransen staan sceptisch tegenover door president Macron beloofd 'nationaal debat' (02/01/2019 - Knack)
  Menige Fransen staan, volgens een woensdag gepubliceerde opiniepeiling, sceptisch ten opzichte van het 'groot nationaal debat' dat de Franse president Emmanuel Macron in het vooruitzicht heeft gesteld en dat een antwoord moet zijn op de protestbeweging van de 'gele hesjes'.
  [naar artikel]
 16. Zeven Limburgse gebieden willen Nationaal of Landschapspark worden (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Limburg heeft met Bosland en Demervallei - naast Nationaal Park Hoge kempen - twee kandidaten die Nationaal Park willen worden. Bij het kabinet van minister Zuhal Demir (N-VA) kwamen ook vier Limburgse kandidaatstellingen binnen voor de titel van Landschapspark.
  [naar artikel]
 17. Macron schrijft brief aan de Fransen: “Nationaal debat wordt geen verkiezing of referendum” (13/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het nationaal debat dat dinsdag start, wordt "noch een verkiezing, noch een referendum”. Dat schrijft president Emmanuel Macron in zijn ‘brief aan...
  [naar artikel]
 18. Macron publiceert maandag “brief aan Fransen” over groot nationaal debat (11/01/2019 - Metro)
  Emmanuel Macron heeft vandaag aangekondigd dat hij zijn “brief aan de Fransen” maandag bekendmaakt en dat hij onder meer zal preciseren wat hij wil doen met de conclusies van het grote nationaal debat, dat de dag daarna gelanceerd wordt. “In de brief die ik aan de Fransen schrijf, zal ik uitleggen wat ik van plan ben te doen” met de conclusies van het debat, zei de Franse president in de rand van de traditionele receptie met driekoningentaart op het Elysée. Wil men dat het debat “serieus genomen wordt”, dan moeten engagementen aangegaan worden, zei hij aan journalisten. “Ik wil dat we een echt debat houden. Het is geen debat waarvan we de uitkomst kennen”, aldus nog het staatshoofd. De uitvoerende macht wil tegen maandag de onzekerheden wegwerken rond het grote debat, dat de woede moet doen afnemen van de “gele hesjes”, die zaterdag opnieuw actie voeren. De premier bracht vanmorgen een groot deel van de vakbondsleiders bijeen in zijn officiële residentie. Édouard Philippe moet maandag de modaliteiten voorstellen van dit initiatief zonder voorgaande in Frankrijk, dat, zo erkende hij, complex is. Bron: Belga   Het bericht Macron publiceert maandag “brief aan Fransen” over groot nationaal debat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Onderschatten leger en politie het potentiële gevaar van extreemrechts? Lahlali en Francken in debat (20/05/2021 - VRT NWS)
  Advocaat Abderrahim Lahlali vindt dat leger en politie het potentiële gevaar dat uitgaat van extreemrechts onderschatten. Hij pleit voor een soort deradicaliseringsbeleid, naar het voorbeeld van de aanpak om islamitische radicalisering tegen te gaan. Kamerlid Theo Francken (N-VA) relativeert de grootte van het probleem met extreemrechts in het leger. Beiden gingen met elkaar in debat in "De afspraak".
  [naar artikel]
 20. Libisch Nationaal Leger herovert Derna op IS (29/06/2018 - Knack)
  Het Libische Nationaal Leger (LNA), dat het oosten van het verdeelde Libië controleert, heeft de noordoostelijke havenstad Derna heroverd op terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat zei maarschalk Khalifa Haftar donderdag tijdens een televisietoespraak. Derna, dat ongeveer 125.000 inwoners telt, was de laatste stad in het oosten van Libië die niet onder de controle van Haftar stond.
  [naar artikel]
 21. Groenen willen parlementair debat over verplichte vaccinatie (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De groenen willen dat het parlement het debat opent over een algemene vaccinatieplicht. Ze stellen voor dat de Kamercommissie Volksgezondheid hoorzittingen opstart over het onderwerp, dat spanningen veroorzaakt bij de bevolking.
  [naar artikel]
 22. Het debat in Bilzen: “Allemaal voor die tunnel en geen vliegen afvangen” (02/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zes lijsttrekkers aan het debat in Bilzen, alle zes met parlementaire ervaring. En dus was het debat in Bilzen op het scherp van de snee. Met centraal, de animositeit tussen de vorige en huidige burgemeester. Sauwens wil de afvalfactuur bijvoorbeeld afschaffen. “Hypocriet”, zegt Brepoels. “We hebben die meerkost ruim gecompenseerd door belastingverlagingen.” Brepoels verdedigt het voorzichtig financieel beleid: “Wij moesten de hoge schulden hier wel aanpakken.” Sauwens vindt dan weer dat het hoog tijd wordt voor investeringen waar Bilzen iets aan heeft.
  [naar artikel]
 23. Colombiaans leger doodt vlak voor vredesoverleg een ELN-rebel (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het vredesoverleg tussen de Colombiaanse regering en de rebellengroep Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) begint over 10 dagen, maar tot die tijd
  [naar artikel]
 24. Is het 'grote nationale debat' van Macron meer dan een publiciteitsstunt? (16/01/2019 - Knack)
  Onder druk van de straat lanceert president Emmanuel Macron in Frankrijk een groot nationaal debat om zijn presidentschap te redden.
  [naar artikel]
 25. Gatz: “Heb statement gemaakt dat debat onder mannen niet van deze tijd is” (14/03/2018 - Metro)
  Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) heeft een statement willen maken door af te haken voor een politiek debat in Leuven omdat er enkel mannen in het panel zaten. “Een debat met zes mannen is niet meer van deze tijd”, aldus Gatz, die erkent dat hij pas zeer laat doorhad dat er geen vrouwen aan tafel zouden zitten. De minister zegt dat hij ruim op tijd uitgenodigd was. Hij erkent ook dat er een misverstand is geweest tussen de organisatoren van het debat en zijn kabinet over de onderwerpen. “Maar ik heb mijn kabinet uitgelegd dat het om een debat onder politici ‘als gelijken’ ging en de zaak was uitgeklaard”, licht hij toe aan Belga. Maar op weg naar het debat merkte hij dat het panel enkel uit mannen bestond en “dat is niet meer van deze tijd”. Gatz erkent dat hij even overwogen had om een verklaring hierover af te leggen tijdens het debat, “maar dan zou men gezegd hebben dat het enkel voor show was”. De minister wilde de organisatie niet ontrieven, maar wijst erop dat het debat door de studenten politieke wetenschappen werd georganiseerd. “Ik heb het recht om in die omstandigheden te zeggen dat ik niet aan het debat deelneemt”, aldus nog minister Gatz in een reactie aan Belga. bron: Belga Het bericht Gatz: “Heb statement gemaakt dat debat onder mannen niet van deze tijd is” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Nationaal debat wordt "noch verkiezing, noch referendum" volgens Macron (13/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het nationaal debat dat dinsdag start, wordt "noch een verkiezing, noch een referendum”. Dat schrijft president Emmanuel Macron in zijn ‘brief aan...
  [naar artikel]
 27. Nationaal debat wordt "noch verkiezing, noch referendum" volgens Macron (13/01/2019 - De Morgen)
  Het nationaal debat dat dinsdag start, wordt "noch een verkiezing, noch een referendum”. Dat schrijft president Emmanuel Macron in zijn ‘brief aan de Fransen’. Hij roept zijn landgenoten op om de komende maanden massaal aan de consultatieronde deel te nemen, die hij in het leven riep om tegemoet te komen aan de eisen van de gelehesjesbeweging.
  [naar artikel]
 28. HET DEBAT. Moet de militaire dienstplicht weer worden ingevoerd? Dit is jullie mening (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, moeten we het debat openen over de herinvoering van de militaire dienstplicht. Welaan dan. JOE en HLN voeren dat debat vandaag. Wat vind jij? Moeten 18-plussers weer het leger in, zodat we ons land beter kunnen verdedigen mocht dat nodig zijn? Of toch liever niet? Bijna 70 procent van de luisteraars die op JOE hun mening gaven, vinden de verplichte legerdienst alvast een goed idee. Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Dit is jullie mening.
  [naar artikel]
 29. HET DEBAT VAN DE DAG. Moet de militaire dienstplicht weer worden ingevoerd? (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, moeten we het debat openen over de herinvoering van de militaire dienstplicht. Welaan dan. JOE en HLN voeren dat debat vandaag. Wat vind jij? Moeten 18-plussers weer het leger in, zodat we ons land beter kunnen verdedigen mocht dat nodig zijn? Of toch liever niet? Bijna 70 procent van de luisteraars die op JOE hun mening gaven, vinden de verplichte legerdienst alvast een goed idee. Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
  [naar artikel]
 30. Open VLD wil euthanasie ook bij dementie mogelijk maken (19/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD wil euthanasie ook mogelijk maken voor mensen met hersenaandoeningen zoals dementie, zo meldt de partij in een persbericht. “De euthanasiewet wordt volgende maand twintig jaar. Het is hoog tijd om de tekortkomingen ervan weg te werken”, zo luidt het. CD&V heeft alvast laten weten “het debat te willen aangaan”.
  [naar artikel]
 31. Frans nationaal debat werpt zijn vruchten af: premier wil belastingverlaging (08/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse premier Edouard Philippe beloofde vandaag om de belastingen en overheidsuitgaven te verminderen. Na het "grote nationale debat", een drie...
  [naar artikel]
 32. Welk Limburg willen wij? (24/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Welk Limburg wil jij? Op die vraag kun je een antwoord geven tijdens een debatfestival op 8 december in Thor Park in Genk. De provincie organiseert deze debattenslag over de toekomstige ruimtelijke ordening van Limburg en alle Limburgers mogen er hun zeg komen doen. “Ik hoop dat de mensen mee willen denken”, zegt Rick de Leeuw, die een presentatie komt geven over mobiliteit.
  [naar artikel]
 33. Verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd: een ballonnetje van Bart De Wever? Of een zeepbel? (16/05/2019 - VRT NWS)
  De - al dan niet - verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd zit weer volop in het nieuws, na het debat tussen John Crombez (SP.A) en Bart De Wever (N-VA). Volgens hoogleraar Ria Janvier is het hoog tijd om een paar zaken op een rijtje te zetten. "Want onze pensioenen zijn een ernstig debat waard."
  [naar artikel]
 34. U bepaalt als kijker hoe 'Bandersnatch' van de maker van 'Black Mirror' verloopt. Wij deden de test (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hebt u altijd al zelf aan de knoppen willen zitten van uw lievelingsserie om te beslissen welk personage overleeft en welk niet? In de gloednieuwe...
  [naar artikel]
 35. Wat is het Nationaal Park Hoge Kempen eigenlijk? “De enige plek in Vlaanderen waar je nog écht verloren kan lopen” (20/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al dagen kamt de politie het Nationaal Park Hoge Kempen uit, op zoek naar de zwaar bewapende militair Jürgen Conings. Maar wat is dat, zo’n Nationaal Park? Ignace Schops (57), de grote bezieler van ‘s lands grootste natuurgebied - 12.700 hectare groot, met bossen, duinen, vennen en heide - schetst een portret. “Het Nationaal Park is een plek geworden waar mensen niet alleen naartoe willen komen als eenmalige bezoeker, maar waar ze ook willen wonen, werken en op vakantie komen.”
  [naar artikel]
 36. Israëlisch leger valt Syrische controlepost op de Golan aan (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft dinsdag een observatiepost van het Syrische leger op de Golanhoogten verwoest. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger. Het gaat om het derde gelijkaardige incident op één jaar tijd.
  [naar artikel]
 37. ConcertKoorts: ex-Oasislegende Noel Gallagher! (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond staat Britpoplegende Noel Gallagher met zijn High Flying Birds live in Vorst Nationaal! Hoog tijd voor een opwarmertje met deze...
  [naar artikel]
 38. Test. Welk type uitsteller ben jij? (30/05/2017 - De Standaard)
  Kom je niet aan studeren toe omdat Facebook lonkt? Voel je de nood om voortdurend vrienden te helpen in de examens? Of presteer je enkel als de druk hoog is? Test hier aan de hand van vijftien situaties welk type uitsteller jij bent.
  [naar artikel]
 39. OPROEP. Welk privilege zou jij na vaccinatie willen krijgen? (06/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Komen er binnenkort privileges voor wie gevaccineerd is? Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft daarover advies gevraagd aan de experts van het coronacommissariaat. Ben jij al gevaccineerd (of word je binnenkort gevaccineerd), dan willen wij jouw mening horen: moeten gevaccineerden privileges krijgen, en zoja, welk privilege zou je dan het liefst krijgen?
  [naar artikel]
 40. Wie niet lang studeerde, vult nu kruiswoordraadsels in (13/04/2019 - De Morgen)
  Zelfs al lijkt het niet altijd zo, toch besteden wij het grootste deel van onze tijd aan slapen. Ruim een derde van onze tijd brengen we in bed door. Mensen zonder een diploma hoger onderwijs blijven nog twee uur langer per week in de bedstee liggen dan hun medemens die wel gestudeerd heeft. Maar ook de tijd buiten het bed vullen hoog- en laaggeschoolden helemaal anders in, zo blijkt uit een analyse van het nationaal instituut voor de statistiek (NIS) en de werkgroep TOR van de vrije universiteit Brussel.
  [naar artikel]
 41. Groot nationaal debat van start: 'Het kan voor Macron nog alle kanten uit' (25/01/2019 - Knack)
  In Frankrijk is het grand débat national van start gegaan waarmee president Emmanuel Macron zijn politieke hachje probeert te redden. 'De gele hesjes zouden op Donald Trump stemmen als hij hier kandidaat was', zegt opiniemaker Christophe Barbier.
  [naar artikel]
 42. Macron toont begrip voor ‘gele hesjes’, maar doet nauwelijks handreikingen (27/11/2018 - De Morgen)
  De Franse president Macron heeft aangekondigd de nieuwe brandstofbelasting te willen koppelen aan de olieprijs. Hij wil een nationaal debat voeren over de energietransitie. Met deze twee maatregelen hoopt hij tegemoet te komen aan de grieven van de ‘gele hesjes’. 
  [naar artikel]
 43. Uit de kont, uit het hart (12/04/2019 - De Morgen)
  Iedereen doet het en geniet ervan. Toch maken we er amper woorden aan vuil. Tenzij in kinderlijke eufemismen als 'grote boodschap' of 'nummer twee'. Hoog tijd, zo vond bioloog Midas Dekkers, om in te zoomen op het laatste taboe van deze tijd. Hoog tijd voor een boek over poep.
  [naar artikel]
 44. Klopjacht op vermiste militair: politie en leger doen 'grondige sweeping' van Hoge Kempen (20/05/2021 - Knack)
  De politie en het leger voeren donderdagnamiddag een zeer grondige sweeping van het Nationaal Park Hoge Kempen uit, klinkt het bij het federaal parket. In het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen is de zoekactie naar de voortvluchtige gewapende militair Jürgen Conings nog volop aan de gang. Veel meer informatie wil het federaal parket voorlopig niet kwijt, om het onderzoek en de operaties te...
  [naar artikel]
 45. Het Groot Nationaal Debat in Frankrijk: nieuwe democratie of "volksverlakkerij"? (15/01/2019 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron trekt vanmiddag twee maanden van "Groot Debat" op gang. Een moeilijke oefening na 10 weken burgerprotest: hoe betrek je de Fransen weer bij het beleid? 
  [naar artikel]
 46. Toxicoloog Jan Tytgat: “Het is hoog tijd om bloedstalen af te nemen in Zwijndrecht en omliggende gemeenten” (13/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks onderzoeken in het verleden weten we nog steeds weinig over het voorkomen van schadelijke PFAS-stoffen in onze omgeving. Professor Jan Tytgat (KU Leuven) wil dat er snel werk wordt gemaakt van bloedonderzoek in Zwijndrecht en omliggende gemeenten. “Het is hoog tijd om aan inwoners te vragen of zij een bloedstaal willen laten afnemen.” Die stalen zouden vergeleken kunnen worden met die van willekeurige Vlamingen elders.
  [naar artikel]
 47. Uit de bocht met 0-tolerantie (10/04/2019 - De Morgen)
  Enkele provinciegouverneurs hebben het debat over alcohol achter het stuur weer aangewakkerd. 'Te veel chauffeurs betrapt met een glaasje op? Hoog tijd voor nultolerantie!' Ervaringsdeskundigen hebben huizenhoge twijfels bij dit discours: 'Je reinste steekvlampolitiek.'
  [naar artikel]
 48. Welk confederalisme wil CD&V? - Bart Maddens (06/12/2016 - De Redactie)
  De CD&V keurde op een congres goed dat bevoegdheden "geherfederaliseerd" kunnen worden. Toch benadrukt de partij dat ze voor confederalisme blijft. Wil iemand van de CD&V eens uitleggen welk confederalisme ze eigenlijk willen?
  [naar artikel]
 49. Måneskin doet het opnieuw: concert in Vorst Nationaal in mum van tijd uitverkocht (01/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Drie schamele minuten. Dat is de tijd die Måneskin nodig had om Vorst Nationaal uit te verkopen. Er is een wachtlijst geopend.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy