Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
06:08 uur

Tweede coronazomer moet strijd tussen vaccins en varianten beslechten

Apache

04/06/2021 - 08:30

Samen met de cijfers die de goede kant op blijven gaan, verschuift de (media)aandacht van de medische kant van de epidemie naar de praktische omgang ermee. Hoe zal ons leven er tijdens de zomermaanden uitzien? Het Overlegcomité van vandaag (4/6) buigt zich in de eerste plaats over de vraag hoe de komende vakantie kan gereisd


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zal de race tussen vaccins en varianten ooit eindigen? Waarom het niet zo simpel is (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zal de race tussen vaccins en varianten ooit eindigen? Waarom het niet zo simpel is Als Covid-vaccins een goede bescherming bieden tegen varianten van het virus, waarom is de pandemie dan nog niet geëindigd? De harde realiteit is dat pandemieën geen begin- of einddatum hebben. Het is goed mogelijk dat Covid-19 er voor altijd zal zijn. Maar dat betekent niet dat de situatie uiteindelijk niet zal stabiliseren. “We hebben allemaal […] Lees dit artikel: Zal de race tussen vaccins en varianten ooit eindigen? Waarom het niet zo simpel is
  [naar artikel]
 2. Bitse strijd tussen EU, het VK en farmareuzen dreigt: Europa wil export van hier geproduceerde vaccins blokkeren (28/01/2021 - VRT NWS)
  Er is een conflict in de maak tussen de EU, het Verenigd Koninkrijk en grote farmabedrijven. De inzet is de beschikbaarheid van de coronavaccins en de Europese Commissie wil de nationale regeringen toelaten om de uitvoer van hier geproduceerde vaccins te beperken of zelfs te verbieden. Er dreigt een bitsige strijd om de vaccins.
  [naar artikel]
 3. Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord.
  [naar artikel]
 4. Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord (27/01/2021 - De Morgen)
  De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) beantwoordt uw vragen.
  [naar artikel]
 5. Eén prik beschermt onvoldoende tegen varianten: “Tweede spuitje van levensbelang” (30/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Recente nieuwe studies tonen aan dat de vaccins relatief goed presteren tegen de nieuwe varianten. Alleen: één prik blijkt absoluut onvoldoende bescherming. “Het bewijst dat die tweede prik van levensbelang is.”
  [naar artikel]
 6. Wereldwijd al rond de 4.000 varianten van coronavirus (en dat is slecht nieuws voor vaccins) (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er doen op dit moment wereldwijd zo'n 4.000 varianten van het coronavirus de ronde. Dat heeft de Britse minister van Vaccinaties Nadhim Zahawi gezegd aan de Britse nieuwszender Sky News. Hij gaf ook mee dat het “onwaarschijnlijk” is dat de huidige vaccins exact dezelfde effectiviteit zullen hebben tegen nieuwe stammen.
  [naar artikel]
 7. Zullen vaccins voldoende bescherming bieden tegen de nieuwe varianten? (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt enorm veel gediscussieerd over de nieuwe SARS-CoV-2 varianten en of onze huidige vaccins voldoende bescherming ertegen zullen bieden. Wetenschappers van over de hele wereld zijn volop op zoek naar antwoorden op deze vraag. Dit is wat we tot nu toe weten.
  [naar artikel]
 8. De Croo waarschuwt voor varianten en volledige vaccinatie: "We moeten voorzichtig blijven, tweede prik is heel belangrijk” (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccins werken goed en de mensen in de vaccinatiecentra doen ontzettend belangrijk werk. Maar we moeten voorzichtig blijven voor de andere varianten van het coronavirus en daarom is de tweede prik van het vaccin enorm belangrijk. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd op de persconferentie na het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 9. De Croo waarschuwt voor varianten en benadrukt volledige vaccinatie: "We moeten voorzichtig blijven, tweede prik is heel belangrijk” (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccins werken goed en de mensen in de vaccinatiecentra doen ontzettend belangrijk werk. Maar we moeten voorzichtig blijven voor de andere varianten van het coronavirus en daarom is de tweede prik van het vaccin enorm belangrijk. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd op de persconferentie na het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 10. WHO: ‘Tweede jaar met coronavirus kan door varianten nog moeilijker worden’ (14/01/2021 - Express)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat de verspreiding van de nieuwe varianten van sars-CoV-2 het tweede jaar met het coronavirus nog moeilijker kan maken. De besmettelijkere varianten circuleren sinds kort ook op Belgische bodem. Woensdag is in ons land voor de eerste keer een staal met de Zuid-Afrikaanse coronavariant gevonden. Tegelijkertijd zijn er ook 8 nieuwe […] The post WHO: ‘Tweede jaar met coronavirus kan door varianten nog moeilijker worden’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Nog geen uitsluitsel over derde prik, maar “vaccins worden wel aangepast aan nieuwe varianten” (19/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Krijgen we volgend jaar een derde dosis van het coronavaccin? Het is een vraag waarover nog geen duidelijkheid is. Wel zeker is dat in de Europese contracten die onderhandeld en mogelijk verlengd worden er een verplichting komt dat de nieuwe vaccins aangepast zijn aan de varianten. Dat maakte professor Dirk Ramaekers bekend op de wekelijkse persmeeting van de taskforce.
  [naar artikel]
 12. Nog geen uitsluitsel over derde prik, maar “vaccins worden wel aangepast aan nieuwe varianten” (19/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Krijgen we volgend jaar een derde dosis van het coronavaccin? Het is een vraag waarover nog geen duidelijkheid is. Wel zeker is dat in de Europese contracten die onderhandeld en mogelijk verlengd worden er een verplichting komt dat de nieuwe vaccins aangepast zijn aan de varianten. Dat maakte professor Dirk Ramaekers bekend op de wekelijkse persmeeting van de taskforce.
  [naar artikel]
 13. Nieuwe varianten coronavirus blijven opduiken: zijn vaccins straks al achterhaald? (11/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een Britse, een Japanse en straks ook een Belgische? De nieuwe varianten van het coronavirus blijven wereldwijd opduiken. Maar waarom muteren virussen? En moeten we bang zijn dat onze vaccins straks niet meer zullen werken? Viroloog Steven Van Gucht legt uit.
  [naar artikel]
 14. Politiek getouwtrek om de vaccins: de twist tussen Vlaanderen en Brussel (09/06/2021 - De Standaard)
  In de coulissen van de vaccinatie woedt een stevige politieke strijd. Brussel eist meer vaccins, omdat het ook Vlamingen en Walen vaccineerde. Maar ook Vlaanderen claimt extra vaccins, wegens zijn hoge vaccinatiegraad.
  [naar artikel]
 15. Hinderpaal voor vrijhandelsakkoord CETA uit de weg geruimd (30/04/2019 - De Tijd)
  11:06 Het mechanisme voor het beslechten van geschillen tussen investeerders en overheden dat is opgenomen in CETA, het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada, is niet in strijd met het recht van ...
  [naar artikel]
 16. Hoeveel coronavarianten zijn nu in omloop? Zijn ze besmettelijker of dodelijker? En werken de vaccins? (30/01/2021 - VRT NWS)
  De Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant... het coronavirus woekert intussen wereldwijd in verschillende gedaanten. Ook bij ons. Vragen hierover blijven binnenlopen in de mailbox van VRT NWS. Zijn de varianten besmettelijker of zelfs dodelijker dan het originele coronavirus? En ook: werken de vaccins nog wel goed genoeg tegen deze varianten? Viroloog Leen Delang van het Laboratorium voor Virologie (KU Leuven) geeft antwoorden.
  [naar artikel]
 17. Turntalent moet instroom van kandidaten versnellen (24/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dienstenchequebedrijf Trixxo gooit een bijzonder wapen in de strijd om de War for Talent te beslechten: tweevoudig wereldkampioene Nina Derwael moet als uithangbord kandidaten een extra zetje geven om een contract te tekenen bij de HR-dienstengroep uit Hoeselt.
  [naar artikel]
 18. CETA-handelsakkoord is niet in strijd met Europees recht, oordeelt EU-hof (30/04/2019 - Knack)
  Het mechanisme voor het beslechten van geschillen tussen investeerders en overheden dat is opgenomen in CETA, het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada, is niet in strijd met het recht van de Europese Unie. Dat besliste het Europees Hof van Justitie. De rechters in Luxemburg hadden zich op vraag van België over CETA gebogen.
  [naar artikel]
 19. Eerste prikken worden nog volop gezet, toch wordt de derde al gepland (03/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de vaccinatiecampagne volop loopt, werkt de Taskforce Vaccinatie aan een vaccinatieplan voor het najaar. Twee pistes liggen op tafel. “Ofwel komt er een derde dosis van de huidige vaccins, ofwel wachten we op vaccins die aangepast zijn aan varianten. Die tweede piste is het meest realistisch”, zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce.
  [naar artikel]
 20. Van Ranst heeft geruststellend nieuws: “Vaccins werken ook tegen de Indiase variant” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten we ons zorgen maken over de verspreiding van de Indiase variant? “We zien de variant steeds regelmatiger terug”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan HLN LIVE, “Het goede nieuws is dat onderzoeken aantonen dat de vaccins ook tegen deze Indiase variant werken”. Ze werken dan wel maar iets minder goed dan tegen de varianten waarvoor het vaccin gemaakt is: “We zullen de komende jaren dan ook vaker gevaccineerd worden tegen zo’n varianten.”
  [naar artikel]
 21. Exotische virusvarianten maken vaccins niet nutteloos (25/01/2021 - De Tijd)
  14:03 Herbesmettingen met het coronavirus in de Braziliaanse stad Manaus en in Zuid-Afrika doen vrezen voor varianten die onze antistoffen weten omzeilen. Dat maakt de ontwikkelde vaccins evenwel niet nutte...
  [naar artikel]
 22. Instituut voor Tropische Geneeskunde waarschuwt voor verdeling vaccins: “Als nieuwe varianten gaan reizen, zijn we terug bij af” (19/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maandag stuurde Tedros Adhanom Ghebreyesus, baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een duidelijke boodschap de wereld in: de vaccinatiecampagne is niet in evenwicht. In de rijke landen zijn al 39 miljoen mensen gevaccineerd tegen corona. In de armste landen nog maar… 25. “Dat is moreel onverantwoord. Maar ook epidemiologisch. In de achtergestelde landen kan het virus ongeremd blijven circuleren, waarbij nieuwe varianten kunnen blijven opduiken, waartegen de actuele vaccins inefficiënt zijn”, zegt Brecht Ingelbeen, die als onderzoeker bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde de transmissie van virussen en bacteriën bestudeert. “Wanneer die nieuwe varianten gaan reizen, zijn we terug bij af.”
  [naar artikel]
 23. Airbus doet toegift om handelsconflict tussen EU en VS te beslechten (24/07/2020 - Express)
  De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft een belangrijke stap gezet om het Amerikaans-Europese handelsconflict te beëindigen. Het bedrijf heeft met de... The post Airbus doet toegift om handelsconflict tussen EU en VS te beslechten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Wie krijgt de herfstbooster? En beschermen onze vaccins tegen de nieuwe varianten? (18/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Tweede coronagolf was vooral te wijten aan varianten en vakantiegangers, zegt Belgische studie (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tweede coronagolf was vooral te wijten aan varianten en vakantiegangers, zegt Belgische studie De tweede coronagolf die Europa in de nazomer van 2020 overspoelde, is vooral te wijten aan de introductie van nieuwe virusstammen. Dat stellen onderzoekers van de KU Leuven en de Université Libre de Bruxelles. “Maar ook nu blijft waakzaamheid geboden.” Ook de versoepelingen en internationale reizen hebben een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van […] Lees dit artikel: Tweede coronagolf was vooral te wijten aan varianten en vakantiegangers, zegt Belgische studie
  [naar artikel]
 26. Het steekspel om de prikjes: de politieke strijd in de coulissen van onze vaccinatiecampagne (09/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de coulissen van de vaccinatie woedt een stevige politieke strijd. Brussel eist meer vaccins, omdat het ook Vlamingen en Walen vaccineerde. Maar ook Vlaanderen claimt extra vaccins, wegens zijn hoge vaccinatiegraad.
  [naar artikel]
 27. Studie bewijst: tweede coronagolf was vooral te wijten aan varianten (30/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede coronagolf in Europa was vooral te wijten aan de verspreiding van de verschillende varianten van het virus. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten KU Leuven en ULB. Meer dan de helft van de Covid-19-stammen die in de late zomer van 2020 in Europa circuleerden, werd pas geïntroduceerd na 15 juni. Dat wijst erop dat versoepelingen en internationale reizen een belangrijke rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de tweede golf.
  [naar artikel]
 28. Drie vragen over omikron: hoe besmettelijk is de variant? Hoe ziek word je ervan? En wat met vaccins? (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De omikronvariant duikt in steeds meer landen op. Intussen gaat de steile opmars van de nieuwe variant in de regio rond Johannesburg gepaard met stijgende hospitalisatiecijfers. Is het ziektebeeld dan toch niet milder dan bij eerdere varianten? En wat betekent dit voor onze vaccins?
  [naar artikel]
 29. Aangepast coronavaccin van Moderna efficiënt tegen Covid-varianten (06/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aangepast coronavaccin van Moderna efficiënt tegen Covid-varianten Een aangepaste versie van het coronavaccin van farmabedrijf Moderna is er in laboratoriumproeven succesvol in geslaagd om de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten van het coronavirus te neutraliseren. Die resultaten tonen aan dat een extra boostervaccin tegen deze varianten haalbaar moet zijn en snel zou kunnen uitgerold worden. Net op het moment dat de eerste coronavaccins […] Lees dit artikel: Aangepast coronavaccin van Moderna efficiënt tegen Covid-varianten
  [naar artikel]
 30. Studie: “Vaccins zouden bescherming bieden tegen gekende coronavarianten, mogelijk ook omikron” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Omikron lijkt op steeds meer plekken in de wereld op te duiken. Of de vaccins voldoende bescherming bieden tegen deze variant van het coronavirus houdt wetenschappers momenteel volop bezig. De eerste bevindingen van een nieuw onderzoek laten uitschijnen dat de coronavaccins naast antilichamen nog een andere bescherming zouden bieden in de strijd tegen gekende varianten: de zogenoemde T-cellen. Deze cellen zouden kunnen voorkomen dat volledig gevaccineerde mensen ernstig ziek worden van de omikronvariant.
  [naar artikel]
 31. OVERZICHT. Welke coronavarianten zijn al ontdekt en werken de vaccins ertegen? (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus muteert erop los. Sinds de uitbraak ruim een jaar geleden zijn er al duizenden mutaties geweest. Sommigen klein en onbetekenend, maar andere varianten die in de wereld opduiken leiden tot grote zorgen. De besmettelijke varianten van Covid-19 kunnen – in theorie zeker – allemaal naar ons komen, waarschuwen experts. Een overzicht van de bekendste.
  [naar artikel]
 32. Vaccinopolis open: ultramodern testcentrum voor vaccins moet strijd tegen ziektes versnellen (26/03/2022 - De Standaard)
  Vaccinopolis, het gloednieuwe onderzoekscomplex van de UAntwerpen op Campus Drie Eiken, heeft vrijdag de deuren geopend. Het centrum is uniek in zijn soort op het Europese vasteland en maakt het mogelijk versneld nieuwe vaccins te testen.
  [naar artikel]
 33. WHO roept op tot tijdelijke stop op 'vaccinbooster' zodat er meer vaccins zijn voor armere landen (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept op tot een tijdelijke stop op het toedienen van zogenoemde boostervaccins, die de bescherming tegen het coronavirus en zijn varianten op peil moet houden. WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus pleit voor een moratorium tot minstens eind september zodat er meer vaccins beschikbaar komen voor armere landen.
  [naar artikel]
 34. In Aalst vechten ze de strijd om de burgemeesterssjerp ook uit in de stoet (27/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Gesluierd en gespietst op een pitastaaf, zo zal Fatma Yildiz (Groen) opduiken in de carnavalsstoet. De hoofdrolspelers van de 90ste stoet worden echter Christoph D'Haese, Ilse Uyttersprot en Jean-Jacques De Gucht, die de strijd om de burgemeesterssjerp beslechten als gifkikkers, olifanten en ridders.
  [naar artikel]
 35. Strijd om vaccins naar nieuw kookpunt: “Europa wil vermijden dat nog productie verdwijnt richting Engeland” (29/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Europa wil de export van coronavaccins uit de EU tijdelijk kunnen beperken of stoppen. Daarmee bereikt de strijd om de schaarse en traag geleverde vaccins een kookpunt. “De farmabedrijven hebben een enorme maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A).
  [naar artikel]
 36. Hoe goed beschermt jouw vaccin tegen de varianten van het coronavirus? Ontdek het hier (14/07/2021 - VRT NWS)
  Ondertussen is 43 procent van de Belgische bevolking volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Maar hoe goed beschermen de vier vaccins nu tegen de verschillende dominante varianten? En ben je ook al goed beschermd als je nog maar één prik kreeg? Ontdek het hier.
  [naar artikel]
 37. Ene na andere nieuwe coronavariant duikt op: zijn vaccins straks al achterhaald? (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Britse, een Japanse en straks ook een Belgische? De nieuwe varianten van het coronavirus blijven wereldwijd opduiken. Maar waarom muteren virussen? En moeten we bang zijn dat onze vaccins straks niet meer zullen werken? Viroloog Steven Van Gucht legt uit.
  [naar artikel]
 38. Vaccins minder effectief tegen nieuwe varianten: biedt één prik nog bescherming? (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Eén prik biedt nog geen optimale bescherming tegen het coronavirus. Dat is nog sterker het geval bij nieuwe varianten, zoals de Indiase en Zuid-Afrikaanse, blijkt uit nieuw onderzoek. Maar hoeveel risico loop je dan om zwaar ziek te worden na één prik? En wat als de Indiase variant ook hier oprukt?
  [naar artikel]
 39. België koopt 30.000 vaccins in de strijd tegen apenpokkenvirus (16/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft zaterdag een contract getekend met het Deense farmaceutische bedrijf Bavarian Nordic voor de aankoop van 30.000 vaccins die ingezet kunnen worden in de strijd tegen het apenpokkenvirus. Ze zouden vanaf het najaar geleverd worden.
  [naar artikel]
 40. België koopt 30.000 vaccins in de strijd tegen apenpokkenvirus (16/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft zaterdag een contract getekend met het Deense farmaceutische bedrijf Bavarian Nordic voor de aankoop van 30.000 vaccins die ingezet kunnen worden in de strijd tegen het apenpokkenvirus. Ze zouden vanaf het najaar geleverd worden.
  [naar artikel]
 41. België koopt 30.000 vaccins in de strijd tegen apenpokkenvirus (16/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft zaterdag een contract getekend met het Deense farmaceutische bedrijf Bavarian Nordic voor de aankoop van 30.000 vaccins die ingezet kunnen worden in de strijd tegen het apenpokkenvirus. Ze zouden vanaf het najaar geleverd worden.
  [naar artikel]
 42. OVERZICHT. Meer dan 125.000 vaccins toegediend in België, 370.000 vaccins geleverd (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
  [naar artikel]
 43. OVERZICHT. Meer dan 125.000 vaccins toegediend in België, 285.000 vaccins geleverd (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
  [naar artikel]
 44. OVERZICHT. Meer dan 140.000 vaccins toegediend in België, 370.000 vaccins geleverd (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
  [naar artikel]
 45. Vaccins zijn minder effectief tegen nieuwe varianten: biedt één prik dan nog bescherming? (01/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Eén prik biedt nog geen optimale bescherming tegen het coronavirus. Dat is nog sterker het geval bij nieuwe varianten, zoals de Indiase en Zuid-Afrikaanse, blijkt uit nieuw onderzoek. Maar hoeveel risico loop je dan om zwaar ziek te worden na één prik? En wat als de Indiase variant ook hier oprukt?
  [naar artikel]
 46. Kroniek van een op voorhand verloren strijd: Europa en vaccins (deel 2) (21/03/2021 - Express)
  In het grootste deel van de Europese Unie verloopt de uitrol van vaccins tergend traag, terwijl het aantal besmettingen weer fors toeneemt. Europa – de eerste plaats waar het coronavirus op grote schaal dood zaaide – kijkt aan tegen het vooruitzicht dat het als een van de laatste regio’s uit de greep van Covid-19 zal […] The post Kroniek van een op voorhand verloren strijd: Europa en vaccins (deel 2) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Kroniek van een op voorhand verloren strijd: Europa en vaccins (deel 1) (20/03/2021 - Express)
  In het grootste deel van de Europese Unie verloopt de uitrol van vaccins tergend traag, terwijl het aantal besmettingen weer fors toeneemt. Europa – de eerste plaats waar het coronavirus op grote schaal dood zaaide – kijkt aan tegen het vooruitzicht dat het als een van de laatste regio’s uit de greep van Covid-19 zal […] The post Kroniek van een op voorhand verloren strijd: Europa en vaccins (deel 1) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Studie: tweede coronagolf in Europa was vooral te wijten aan varianten (30/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De tweede coronagolf in Europa was vooral te wijten aan de verspreiding van de verschillende varianten van het virus. Dat blijkt uit onderzoek van KU Leuven en ULB, dat woensdag voorgesteld werd. Meer dan de helft van de Covid-19-stammen die in de late zomer van 2020 in Europa circuleerden, werd pas geïntroduceerd na 15 juni. Dat wijst erop dat versoepelingen en internationale reizen een belangrijke rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de tweede golf. Waakzaamheid blijft geboden, zeggen de onderzoekers.
  [naar artikel]
 49. OVERZICHT. Van bescherming tegen varianten, tot bijwerkingen. Wat weten we over de verschillende vaccins? (08/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor het AstraZeneca-vaccin: het middel biedt niet genoeg bescherming tegen de Zuid-Afrikaanse variant, zo klonk het afgelopen weekend. Wat betekent dat voor onze vaccinatiestrategie? Zijn de andere vaccins wél bestand tegen de coronavarianten? En X Een overzicht.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy