Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
15:37 uur

Een deken, een bed en eten

De Standaard

21/07/2021 - 20:40

Nu de acute noodfase voorbij is, kunnen hulpverleners focussen op de noden op de langere termijn. In Verviers en Pepinster zouden ongeveer 12.000 mensen niet terug naar huis kunnen. Sommigen kunnen bij familie terecht, anderen moeten rekenen op lokale besturen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Met dit burritodeken ben je om op te eten (04/04/2019 - Metro)
  Doe je niets liever dan hangen in de zetel en burrito’s eten? Wel, vanaf nu kan je die hobby tot het uiterste drijven door gewoon zelf in een burrito te veranderen. Daar zorgt dit grappige dekentje voor. Wanneer je dit deken om je heen slaat en jezelf er helemaal als een worst inwikkelt, moet je opletten dat je huisgenoten je niet  opeten. Je lijkt immers verdacht veel op een Mexicaanse lekkernij. En dat is nu net de bedoeling van dit burritodeken. Het deken is rond en heeft een diameter van 150 centimeter. Een gigantische tortilla dus! Deze must have voor elke foodie vind je op de webshop Etsy voor 35,99 euro. Lees ook: Nieuwste trend in modeland: zonnebril mét piercing in Het bericht Met dit burritodeken ben je om op te eten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Graaf Breecula in Hof van de Deken (27/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onder de noemer 'Circus van de Nacht' kan je vanavond weer gaan griezelen in de Hof van de Deken.
  [naar artikel]
 3. Voormalig Breese deken E.H. Claes overleden (15/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige Breese deken E.H. Robert Claes is op 89-jarige leeftijd overleden. Claes verbleef 48 jaar van zijn leven in Bree: de laatste 17 jaar daarvan als deken.
  [naar artikel]
 4. Auto rijdt tegen groot deken en kantelt (04/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdagnamiddag kon een 35-jarige bestuurster een groot opgerold deken op de Groenendaallaan niet ontwijken.
  [naar artikel]
 5. Halloweenspektakel lokt 3400 bezoekers naar tuin van de deken (30/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ook dit jaar had Graaf Breecula wel zin in een ‘Halloweenfeestje’ en nodigde enkele ‘freaky circusacts’ uit in de Tuin van de Deken.
  [naar artikel]
 6. Nathalie De Deken (34) uit Grobbendonk al een week vermist (01/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nathalie De Deken is voor het laatst opgemerkt in het weekend van 26 en 27 augustus. Ze is vermoedelijk met haar fiets, een zwarte mountainbike,
  [naar artikel]
 7. Misbruikdossier Tieltse deken heropend (29/03/2019 - De Morgen)
  Meester Walter Van Steenbrugge heropent een oud dossier over seksueel misbruik door de toenmalige deken van Tielt. De geestelijke, tevens ziekenhuispastor, zou een vrouw zowel als kind als later als patiënte van de psychiatrische ziekenhuisafdeling hebben aangerand.
  [naar artikel]
 8. Deken Bart Coenegrachts 25 jaar priester (11/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met een mooie misviering een gezellig federatiefeest achteraf heeft de Breese geloofsgemeenschap het 25-jarig priesterschap van deken Bart Coenegrachts gevierd.
  [naar artikel]
 9. Diestse deken vergelijkt in preek financiële uitgaven van Marc Coucke voor Anderlecht en De Warmste Week (27/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  DIEST/HASSELTDe Diestse deken Félix Van Meerbergen pakte maandag, tijdens de kerstviering, uit met een opvallende preek. In zijn Sint Sulpitiuskerk, wijdde de deken uit over Marc Coucke, die weliswaar 4.900 euro schonk aan De Warmste Week, maar 70 miljoen over had voor voetbalclub Sporting Anderlecht. De toehoorders kregen er zowaar warme oortjes van.
  [naar artikel]
 10. Deken van Diest wil huwelijksritueel voor holebi's in kerk (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De deken van Diest in Vlaams-Brabant pleit voor een soort homohuwelijk in de kerk. Dat zegt hij vanavond op de Oost-Brabantse regionale
  [naar artikel]
 11. Deken, penningmeester en pastoor uit Tienen gingen ervandoor met 34.000 euro uit de parochiekas (01/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De deken, een gewezen penningmeester en een pastoor van de Heilig-Hartparochie in Tienen moeten zich in het najaar voor de Leuvense correctionele...
  [naar artikel]
 12. Oproep deken: "Homo's huwen voor de kerk" (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De deken van Diest in Vlaams-Brabant pleit voor een soort homohuwelijk in de kerk. Dat heeft hij gezegd op de Oost-Brabantse regionale
  [naar artikel]
 13. Deken van Diest wil kerk open zetten voor holebi’s (09/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De deken van Diest in Vlaams-Brabant pleit voor een soort homohuwelijk in de kerk. Dat zegt hij donderdagavond op de Oost-Brabantse regionale televisiezender ROB-tv.
  [naar artikel]
 14. Deken van Diest wil kerk open zetten voor holebi's (08/09/2016 - Knack)
  De deken van Diest in Vlaams-Brabant pleit voor een soort homohuwelijk in de kerk. Dat zegt hij donderdagavond op de Oost-Brabantse regionale televisiezender ROB-tv.
  [naar artikel]
 15. Deken van Diest wil kerk open zetten voor holebi’s (08/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De deken van Diest in Vlaams-Brabant pleit voor een soort homohuwelijk in de kerk. Dat zegt hij donderdagavond op de Oost-Brabantse regionale televisiezender ROB-tv.
  [naar artikel]
 16. Deken uit Peer ‘klept’ alleen door corona (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het centrum van Peer koestert men de eeuwenoude traditie om op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag de kerkklokken te vervangen door de ‘kleppers’. Door het coronavirus is dat dit jaar een taak voor deken Tony Poorters.
  [naar artikel]
 17. Heibel tussen orgelist (90) en deken: “Ik kreeg geen hostie meer” (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 90-jarige Jul Wuyts is al bijna heel zijn leven actief binnen de kerkgemeenschap, maar ondanks zijn lange staat van dienst heeft hij een hoogoplopend conflict met de gepensioneerde deken Rik Segers, die maandelijks een mis doet in de kerk van Beringen-Mijn.
  [naar artikel]
 18. Sarah zoekt identiek deken voor haar zus met autisme: "Wie kan ons helpen?" (15/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sarah Vanbelle (33) uit Antwerpen doet een opmerkelijke oproep op Facebook. De vrouw is op zoek naar een identiek deken uit de jaren tachtig voor...
  [naar artikel]
 19. 25 jaar priesterschap deken Bart Coenegrachts (03/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 25 september was het groot feest in Bree: deken Bart Coenegrachts vierde samen met gans de gemeenschap zijn 25 jaar priesterschap.
  [naar artikel]
 20. Deken uit Diest luidt alarmbel: “We werken allemaal graag in Gods wijngaard. Maar trop is teveel. En het is trop” (26/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Diests deken Felix Van Meerbergen (67) stuurt op zijn Facebook een duidelijke boodschap naar Rome: Wij, priesters kraken onder de werkdruk. Geef ons hulp, geef ons nieuwe herders of herderinnetjes.
  [naar artikel]
 21. Brand door elektrische deken in rusthuis Kontich (14/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een rust- en verzorgingstehuis in Kontich zijn de bewoners vanmorgen wakker geworden door een brand. Een elektrische deken in de kamer van één
  [naar artikel]
 22. Sydney ontwaakt onder deken van rook, meer dan 50 bosbranden in New South Wales (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sydney is deze ochtend ontwaakt onder een dikke deken van rook die over de Australische stad hangt. Vandaag en morgen worden “zware dagen” in de...
  [naar artikel]
 23. Dit is hét dekentje voor de winter en je kan het snel zelf maken (26/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Herfst is voor velen gelijk aan knusse avonden in de zetel met een dekentje. Nu is er een soort deken die het dit najaar helemaal gaat maken: de chunky knit blanket, een dik gebreid deken. Het goede nieuws? Zelfs als je niet kan breien, maak je het in een handomdraai. En dat mag je letterlijk nemen.
  [naar artikel]
 24. Deken luidt alarmklok over werkdruk: “Geef ons herders of herderinnetjes” (26/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Diests deken Felix Van Meerbergen (67) stuurt op zijn Facebook een duidelijke boodschap naar Rome: Wij, priesters kraken onder de werkdruk. Geef ons hulp, geef ons nieuwe herders of herderinnetjes.
  [naar artikel]
 25. Nieuwe deken Jan Philippe op werkbezoek in Pelt (17/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Priester Jan Philippe (44) wordt per 1 september deken van het nieuwe dekenaat Pelt. Dat is tot stand gekomen door de fusie van de dekenaten Hamont, Lommel en Peer. Jan Philippe - nu nog bezig als astoor moderator in Hasselt - was vandaag op werkbezoek in Overpelt en kennismaken met zijn nieuwe huisvesting in de pastorij van Overpelt-Centrum, die dan dekenij wordt; Na afloop poseerde de nieuwe deken (links) graag met pastoor-moderator Theo Borgermans die Overpelt verlaat. Borgermans wordt per 1 september pastoor-moderator in Lommel.
  [naar artikel]
 26. Jongen met autisme (7) slaapt heerlijk dankzij deken van 40 euro (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lou Monten, een zevenjarige jongen met autisme, slaapt sinds kort als een roosje. Dankzij een deken, dat in Nederland met de hand gemaakt werd, zijn huilbuien verleden tijd en kan hij de prikkels beter verwerken. Kostprijs? 40 euro.
  [naar artikel]
 27. Shoppen met giften van de gelovigen: “Pastoor William heeft een gat in zijn hand, maar zijn overste dekte dat probleem toe” (01/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een deken, zijn gewezen penningmeester en een pastoor verschijnen in het najaar voor de rechter. Zij zouden geld ontvreemd hebben van de Heilig-Hartparochie in Tienen. In totaal zou het om 34.000 euro gaan, onder meer afkomstig van de kaarsenverkoop. De deken ontkent de beschuldigingen.
  [naar artikel]
 28. Bisschop Hoogmartens wijdt Luc Herbots tot deken van Genk (26/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Luc Herbots is zondag door bisschop Patrick Hoogmartens gewijd tot deken van Genk. Herbots volgt Jaak Hermans op die eind vorig jaar op pensioen ging. Heel wat gelovigen volgden het plechtig moment in de dekenale Sint Martinuskerk in het centrum van Genk bij.
  [naar artikel]
 29. Huis onbewoonbaar na kortsluiting aan elektrische deken (18/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een kortsluiting in een elektrische deken heeft zaterdagavond een brand veroorzaakt in een huis op de Heirbaan in Elen. De bewoner merkte rond 21.15 uur het vuur in zijn slaapkamer op en verwittigde de hulpdiensten. De man en zijn zoon konden het huis veilig verlaten. De woning is momenteel onbewoonbaar. (rdr)
  [naar artikel]
 30. Deken zegent nieuw schoolgebouw Picpussen (22/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  In september 2020 verhuisden ongeveer 300 leerlingen van de basisschool Picpussen naar een gloednieuw gebouw achter het oude kloostergebouw. De oude kloostergebouwen zouden omgevormd worden tot een woonzorgcentrum en serviceflats. Nu de coronamaatregelen het eindelijk toelaten, trok deken E.H. Eric Reynders naar de Watertorenstraat in Tongeren om het nieuwe schoolgebouw in te zegenen.
  [naar artikel]
 31. Deken wil ‘Kiss&Pray’-parkings bij kerken (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse deken Ali Cornelissis houdt een opvallend pleidooi voor zogenaamde ‘Kiss&Pray’-parkings voor “oudere mensen niet of moeizaam tot bij de Hasseltse kerken geraken.”
  [naar artikel]
 32. Standbeeld pater De Deken op De Bist beklad met rode verf (28/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het standbeeld van pater De Deken op de Bist in Wilrijk is zondag beklad met rode verf. “De politie heeft de camerabeelden opgevraagd”, zegt districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA). “Als de daders geïdentificeerd zijn, zullen we de kosten voor de reiniging op hen verhalen.”
  [naar artikel]
 33. Wetenschappelijk bewezen: eten op tv doet kinderen meer eten (02/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Kinderen die op tv naar een kookprogramma kijken waarin ongezonde voeding wordt klaargemaakt, eten nadien een grotere portie. Dat blijkt uit een ­experiment aan de KU Leuven. Zien eten doet dus effectief ook eten.
  [naar artikel]
 34. Vader vindt lichaam zoontje (8) in zetel: “Als mummie was hij in deken gerold” (15/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In Gentbrugge is vorige week het lichaam van een 8-jarige jongen gevonden. Het was zijn vader Johan Verboomen die de ontdekking deed. “Toen de school belde over Angelus’ afwezigheid, reed ik meteen naar het appartement van mijn vrouw. Daar zag ik Angelus liggen in de zetel. Hij was als een mummie in een deken gewikkeld.”
  [naar artikel]
 35. Deken Diest:"Kerkelijke zegen voor holebi's moet kunnen" (08/09/2016 - De Redactie)
  Felix Van Meerbergen, de deken van Diest, vindt dat het mogelijk moet zijn dat holebi's een soort van ritueel krijgen in de Kerk. Ook het ambt opstellen voor getrouwde mannen en vrouwen moet volgens hem kunnen.
  [naar artikel]
 36. Politie vindt deelnemers lockdownfeest onder deken en in kast: “Sommigen waren verbaal agressief” (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft zondagnacht een lockdownfeestje met 14 personen in het stadscentrum stilgelegd. Ondanks de silhouetten van verschillende mensen die te zien waren vanaf de straat, ontkende de bewoonster oorspronkelijk dat er een feest aan de gang was. De politie vond de overige aanwezigen onder een deken op de grond, in een kast, in de kelder en op een binnenkoertje.
  [naar artikel]
 37. Journalist Jan De Deken bezocht vluchtelingenkamp op het eiland Samos en werd gearresteerd (16/11/2018 - Knack)
  17.747 asielzoekers op de Griekse eilanden zien de winter tegemoet in overbevolkte kampen en mensonterende levensomstandigheden. Zit daar een doelbewuste strategie achter om vluchtelingen weg te houden? Knack-medewerker Jan De Deken vroeg verduidelijking aan Europese topdiplomaten in Athene, en werd gearresteerd terwijl hij op het eiland Samos gebroken wetten, toiletten en animo registreerde.
  [naar artikel]
 38. Diefstal in kerststal van Sint-Pieterskerk in Tielt: deken betrapt vluchtende dieven op heterdaad (27/12/2020 - VRT NWS)
  In de Sint-Pieterskerk in Tielt gingen dieven zaterdag aan de haal met heel wat ingezamelde producten voor mensen in nood. Maar dankzij een alerte getuige en deken Filiep Callens kon het trio gevat worden. "Gelukkig hebben we alle goederen terug", zegt hij.
  [naar artikel]
 39. Drie maanden cel voor deken, pastoor en penningmeester van parochie in Tienen: "gebrek aan schuldinzicht, norm- en waardenbesef" (27/08/2020 - VRT NWS)
  De correctionele rechtbank van Leuven heeft de deken, de pastoor en de penningmeester van een parochie in Tienen veroordeeld tot elk drie maanden cel met uitstel. Zij hebben acht jaar lang geld verduisterd uit de parochiekas.
  [naar artikel]
 40. Politie vindt deelnemers van lockdownfeestje onder deken en in kast: “Sommigen waren verbaal agressief” (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft zondagnacht een lockdownfeestje met 14 personen in het stadscentrum stilgelegd. Hoewel de silhouetten van verschillende mensen te zien waren vanaf de straat, ontkende de bewoonster oorspronkelijk dat er een feest aan de gang was. De politie vond de overige aanwezigen onder een deken op de grond, in een kast, in de kelder en op een binnenkoertje.
  [naar artikel]
 41. Antwerpse politie vindt aanwezigen lockdownfeestje in een kast, onder een deken, in de kelder en op het dak (22/02/2021 - VRT NWS)
  De Antwerpse politie heeft de handen vol gehad om een lockdownfeestje aan de Salm-Salmstraat stil te leggen. De bewoonster beweerde dat ze maar drie gasten had. Toch trof de politie 14 mensen aan : onder een deken, in de kast, in de kelder en op het dak. Sommigen zetten ook een grote mond op tegen de agenten en weigerden een mondmasker te dragen.
  [naar artikel]
 42. 'Over Eten': Kan je spruitjes leren eten en is een microgolfoven ongezond? (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 'Over Eten' buigen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zich vanavond over de vraag of we dingen die we niet lusten toch kunnen leren eten.
  [naar artikel]
 43. Deken Bart Coenegrachts verlaat Bree en wordt bisschoppelijk vicaris (25/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na zeven jaar deken in Bree te zijn geweest, verhuist eerwaarde heer Bart Coenegrachts vanaf begin maart naar Hasselt. Daar wordt hij bisschoppelijk vicaris. In het dekenaat Bree wordt hij opgevolgd door huidig vicaris Jaak Janssen.
  [naar artikel]
 44. Deken Bart Coenegrachts verlaat Bree en wordt bisschoppelijk vicaris (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na zeven jaar deken in Bree te zijn geweest, verhuist eerwaarde heer Bart Coenegrachts vanaf begin maart naar Hasselt. Daar wordt hij bisschoppelijk vicaris voor vorming en adjunct-vicaris van de parochies. In het dekenaat Bree wordt hij opgevolgd door huidig vicaris Jaak Janssen.
  [naar artikel]
 45. VIDEO. Virga Jesse komt letterlijk dichter bij gelovigen (28/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor deken Ali Cornelissis worden het dit jaar de eerste Virga Jessefeesten. Maar voor de Hasseltse maagd is het nog een groter moment: niet alleen krijgt ze een volledig vernieuwde basiliek, ook haar vaste plek in de kerk is verhuisd. “De Virga Jesse komt letterlijk dichter bij de mensen”, zeggen Marc Martens van de kerkfabriek en deken Ali. Compleet met een nieuwe, brandveilige devotieplek.
  [naar artikel]
 46. Delhi ligt onder verstikkende deken: meer dan 20 keer meer fijnstof in de lucht dan WHO-limiet (05/11/2018 - VRT NWS)
  Delhi, de hoofdstad van India, ligt al enkele dagen onder een dikke deken van smog. De luchtverontreiniging piekt altijd rond deze tijd van het jaar, en ook nu zijn de metingen ronduit dramatisch. Op sommige plaatsen hangt er meer dan 20 keer zoveel fijnstof in de lucht dan de limiet die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert. 
  [naar artikel]
 47. Alleen eten? Nee, daar word je niet gelukkig van (23/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Uit een nieuw Brits onderzoek blijkt dat alleen eten je allesbehalve gelukkig maakt. Eten in gezelschap heeft dan weer het omgekeerde effect. Toch maar iemand uitnodigen om samen mee uit eten te gaan dan?
  [naar artikel]
 48. Uit "Over eten": waarom we soep best per portie opwarmen en een appelschil (niet) moeten eten (17/05/2017 - De Redactie)
  Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten".
  [naar artikel]
 49. Weg met de voorraadkast: twee derde van al het eten dat we kopen overleeft de avond niet (07/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een winkelkar vol eten waar je een week of langer mee verder kan? Het wordt een zeldzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat we twee derde van al ons eten kopen om onderweg al op te eten, of om het thuis op te warmen en dezelfde avond nog op te eten. “De supermarkt wordt een open keuken waar je een klaargemaakte maaltijd gaat halen.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.