Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
08:38 uur

Het gaat plots toch vooruit in de zaak-Reuzegom

De Standaard

21/07/2021 - 21:42

Het lijkt erop dat het gerecht na de mislukte wraking van de voorzitter van de raadkamer vaart wil zetten achter de zaak-Reuzegom.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vroegere vriendin Sanda Dia teleurgesteld over uitstel in de zaak-Reuzegom: “Voor ons is proces deel van verwerking” (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag raakte bekend dat zeker twee advocaten van de verdediging in de zaak tegen de leden van studentenvereniging Reuzegom die betrokken waren...
  [naar artikel]
 2. Vroegere vriendin Sanda Dia teleurgesteld over uitstel in zaak-Reuzegom: “Voor ons is proces deel van verwerking” (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag raakte bekend dat zeker twee advocaten van de verdediging in de zaak tegen de leden van studentenvereniging Reuzegom die betrokken waren...
  [naar artikel]
 3. Rik Torfs over Reuzegom-zaak: “Op spieken en fraude staan soms zwaardere straffen aan de KUL. Het gaat hier om een jongen die gestorven is door foltering” (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de reconstructie van een noodlottige doop staat de voormalige studentenclub Reuzegom en het overlijden van student Sanda Dia weer volop in de...
  [naar artikel]
 4. Sven Mary over de zaak-Reuzegom: ‘KU Leuven moet zich burgerlijke partij stellen’ (04/08/2020 - De Morgen)
  Twintig professoren van de KU Leuven verhogen de druk op rector Luc Sels om krachtdadiger op te treden in de zaak-Reuzegom, maar ook decanen en rectoren roeren zich. Intussen vraagt Sven Mary, advocaat van de nabestaanden van slachtoffer Sanda Dia, dat de KU Leuven zich burgerlijke partij stelt en de ledenlijst van Reuzegom openbaar maakt.
  [naar artikel]
 5. Wrakingsverzoek advocaat Joris Van Cauter draait om fax: zaak-Reuzegom ligt stil tot september (21/06/2021 - De Morgen)
  Pas op 28 juni wordt duidelijk of rechter Ilse Lommelen kan aanblijven als voorzitter van de raadkamer in de zaak-Reuzegom. Advocaat Joris Van Cauter wil haar wraken vanwege een fax.
  [naar artikel]
 6. Druk op KU Leuven neemt toe in zaak-Reuzegom: ‘Unief moet zich burgerlijke partij stellen’ (04/08/2020 - De Morgen)
  Twintig professoren van de KU Leuven verhogen de druk op rector Luc Sels om krachtdadiger op te treden in de zaak-Reuzegom. Sven Mary, advocaat van de nabestaanden van slachtoffer Sanda Dia, vraagt dat de KU Leuven zich burgerlijke partij stelt en de ledenlijst van Reuzegom openbaar maakt. ‘Opletten met een volkstribunaal’, reageert rector Luc Sels in Terzake.
  [naar artikel]
 7. Sven Mary verdedigt vader van Sanda Dia in Reuzegom-zaak: “Ik ga die studenten gek maken” (01/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik zeg je: je geraakt makkelijker aan een lijst van geheime agenten bij de Stasi dan aan een ledenlijst van Reuzegom. Dit is de Vlaamse elite, en...
  [naar artikel]
 8. KU Leuven stelt zich belanghebbende partij in zaak Reuzegom (27/08/2020 - De Standaard)
  De KU Leuven gaat zich belanghebbende partij stellen in het onderzoek en de rechtszaak rond studentenclub Reuzegom. Op die manier krijgt de universiteit inzage in het dossier. Dat meldde rector Luc Sels in Telefacts Nu.
  [naar artikel]
 9. UAntwerpen meldt zich als benadeelde partij in zaak-Reuzegom (04/09/2020 - De Standaard)
  Universiteit Antwerpen heeft zich gemeld als benadeelde partij in de zaak-Reuzegom. Eén van de studenten van de Antwerpse universiteit is betrokken in het onderzoek naar de dood van Sanda Dia.
  [naar artikel]
 10. Zaak-Reuzegom op lange baan geschoven? Verdediging vraagt bijkomend onderzoek (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er valt vrijdag geen beslissing over de doorverwijzing van 18 leden van studentenvereniging Reuzegom naar de correctionele rechtbank. Advocaten van...
  [naar artikel]
 11. KU Leuven stuurt Reuzegom-leden dan toch weg (04/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De zeven studenten die betrokken waren bij de zaak-Reuzegom worden weggestuurd van de KU Leuven. Dat heeft het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven als onafhankelijk beroepsorgaan beslist, klinkt het in een mededeling. Ze mogen zich voor een aantal jaren niet meer inschrijven aan de KU Leuven, sommigen nooit meer. Met deze stap zijn de tuchtprocedures van de universiteit afgerond.
  [naar artikel]
 12. KU Leuven stuurt Reuzegom-leden dan toch weg (04/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De zeven studenten die betrokken waren bij de zaak-Reuzegom worden weggestuurd van de KU Leuven. Dat heeft het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven als onafhankelijk beroepsorgaan beslist, klinkt het in een mededeling. Ze mogen zich voor een aantal jaren niet meer inschrijven aan de KU Leuven, sommigen nooit meer. Met deze stap zijn de tuchtprocedures van de universiteit afgerond.
  [naar artikel]
 13. UAntwerpen meldt zich als benadeelde partij in zaak-Reuzegom (04/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De UAntwerpen heeft zich als benadeelde partij gemeld in de zaak-Reuzegom. Dat meldt de universiteit op vrijdag. Een student van de UA is betrokken in het gerechtelijk onderzoek rond de tragische dood van Sanda Dia in 2018.
  [naar artikel]
 14. Raadkamer buigt zich over doorverwijzing Reuzegom-leden in zaak-Sanda Dia (20/07/2021 - VRT NWS)
  In de zaak over de dood van student Sanda Dia is met anderhalve maand vertraging de zitting voor de raadkamer van Hasselt gestart. Die zal zich buigen over de vraag welke van de 18 Reuzegom-leden voor de rechter moeten verschijnen.
  [naar artikel]
 15. VUB beraadt zich over juridische stappen in Reuzegom-zaak: ‘Burgerlijke partijstelling is een optie’ (12/08/2020 - De Morgen)
  De Vrije Universiteit Brussel (VUB) overweegt juridische stappen in de Reuzegom-zaak. Een van haar studenten, Z. B., is in verdenking gesteld voor zijn betrokkenheid bij de fatale doop van de studentenclub. Burgerlijke partijstelling is ‘een optie’, zegt de VUB.
  [naar artikel]
 16. Uantwerpen meldt zich als benadeelde partij in zaak Reuzegom en start intern tuchtonderzoek (04/09/2020 - De Morgen)
  De Universiteit van Antwerpen is een interne tuchtprocedure gestart nadat het vernomen had dat een student van de eigen universiteit betrokken was bij de dood van KU Leuven-student Sanda Dia. De UA stelt zich ook benadeelde partij in de zaak Reuzegom.
  [naar artikel]
 17. VUB overweegt juridische stappen in Reuzegom-zaak (12/08/2020 - De Morgen)
  De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft vernomen dat een van haar studenten betrokken is in het gerechtelijk dossier van de zaak-Reuzegom. De universiteit verzekert haar volledige medewerking en bekijkt globaal gezien of ze mogelijk juridische stappen moeten nemen in dit dossier.
  [naar artikel]
 18. VUB overweegt juridische stappen tegen student die betrokken is in Reuzegom-zaak (12/08/2020 - De Morgen)
  De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft vernomen dat een van haar studenten betrokken is in het gerechtelijk dossier van de zaak-Reuzegom. De universiteit verzekert haar volledige medewerking en bekijkt of en welke juridische stappen genomen kunnen worden.
  [naar artikel]
 19. Vooruit blijft de Vooruit (22/04/2021 - De Standaard)
  Pallas of Volxus? Al sinds vorig jaar, toen de SP.A aankondigde de partijnaam te wijzigen naar Vooruit, is het Gentse kunstencentrum Vooruit op zoek naar een nieuwe naam. De Vooruit blijft uiteindelijk toch de Vooruit. ‘De Vooruit is de Vooruit, en iedereen blijft daar af’, klinkt het op de persconferentie.
  [naar artikel]
 20. Blijft de Vooruit dan toch De Vooruit? “Missen is menselijk, nu gaat het alleen nog over ego’s” (18/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volxus of Pallas, geen kat in Gent loopt er warm voor. En dat hebben ze bij de Vooruit nu ook begrepen. Maar wat wordt het dan wel? Voor de Stroppendragers is dat meer dan duidelijk: gewoon, De Vooruit. “Ze hebben op vlak van marketing een ongelofelijke inschattingsfout bij de Vooruit, en ze hebben de Gentenaars op hun fierheid getrapt.”
  [naar artikel]
 21. Rechter heeft familiale band met een lid van Reuzegom (20/12/2018 - Knack)
  Het Antwerpse parket vraagt aan het Hof van Cassatie om de zaak rond de uit de hand gelopen studentendoop van de Leuvense studentenclub Reuzegom in Vorselaar, waarbij een 20-jarige student uit Edegem om het leven kwam, te verplaatsen naar een andere rechtbank.
  [naar artikel]
 22. KU Leuven stelt zich belanghebbende partij in de zaak-Reuzegom (27/08/2020 - VRT NWS)
  De KU Leuven heeft zich belanghebbende partij gesteld in de zaak-Sanda Dia. De 20-jarige student overleed in 2018 na een uit de hand gelopen studentendoop van de club Reuzegom. Rector Luc Sels heeft dat bekendgemaakt in het magazine "Telefacts nu" en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 23. KU Leuven stuurt leden Reuzegom weg, sommigen definitief (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De zeven studenten die betrokken waren bij de zaak-Reuzegom worden weggestuurd van de KU Leuven. Dat heeft het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven als onafhankelijk beroepsorgaan beslist, klinkt het in een mededeling.
  [naar artikel]
 24. Rector Luc Sels over zaak-Reuzegom: ‘Voor KU Leuven is kous nog niet af’ (04/08/2020 - De Standaard)
  KU Leuven-rector Luc Sels heeft zich nogmaals verdedigd voor de manier waarop de KU Leuven de zaak-Reuzegom heeft afgehandeld. Sels wil nu het juridische proces afwachten. ‘Hadden we de info gekend die we nu hebben, was onze beslissing anders geweest.’
  [naar artikel]
 25. VUB gaat mogelijk stappen ondernemen tegen Reuzegom-student (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zazou B., een van de Reuzegom-leden die betrokken was bij de gruwelijke studentendoop die Sanda Dia fataal werd, studeert aan de VUB. De Brusselse...
  [naar artikel]
 26. VUB overweegt juridische stappen in zaak-Reuzegom (12/08/2020 - De Tijd)
  18:23 De Vrije Universiteit Brussel overweegt juridische stappen. Een student is in verdenking gesteld voor zijn betrokkenheid bij de fatale doop van de studentenclub Reuzegom.
  [naar artikel]
 27. Deel van studenten die bij zaak-Reuzegom waren betrokken is voorgoed door KU Leuven gebannen (04/02/2021 - VRT NWS)
  De zeven studenten die betrokken waren bij de zaak-Reuzegom worden weggestuurd van de KU Leuven. Dat heeft het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven als onafhankelijk beroepsorgaan beslist. Ze mogen zich voor een aantal jaren niet meer inschrijven aan de KU Leuven, sommigen zelfs nooit meer. Met deze stap zijn de tuchtprocedures van de universiteit afgerond.
  [naar artikel]
 28. ‘Zaak-Reuzegom mag niet op sociale media gevoerd worden’ (02/09/2020 - De Standaard)
  De reconstructie van Telefacts over de uit de hand gelopen studentendoop van Reuzegom, waarbij Sanda Dia overleed, leidt tot ophef op sociale media. Zo werden onder andere volledige namen en foto’s van de Reuzegommers gelekt op Twitter.
  [naar artikel]
 29. Wraking Reuzegom-rechter verworpen: ‘Bewuste kunstgreep blijkt uit niets’ (28/06/2021 - De Morgen)
  Het Antwerpse hof van beroep verwerpt het verzoek tot wraking van de Hasseltse rechter Ilse Lommelen in de zaak-Reuzegom. De raadkamer in Hasselt buigt zich op 20 juli opnieuw over de al of niet doorverwijzing van achttien leden van de studentenclub.
  [naar artikel]
 30. Parket-generaal ziet geen reden tot wraking Reuzegom-rechter (17/06/2021 - De Morgen)
  Het parket-generaal in Antwerpen ziet geen reden tot wraking van rechter Ilse Lommelen als voorzitter van de Hasseltse raadkamer in de zaak-Reuzegom. Dat blijkt uit de conclusies die de betrokken procespartijen van het openbaar ministerie ontvingen, zo vernam De Morgen. De raadkamer moet oordelen over het al of niet doorverwijzen van achttien leden van de vroegere studentenclub Reuzegom naar de correctionele rechtbank.
  [naar artikel]
 31. Parket-generaal ziet geen reden tot wraking van Reuzegom-rechter (17/06/2021 - De Morgen)
  Het parket-generaal in Antwerpen ziet geen reden tot wraking van rechter Ilse Lommelen als voorzitter van de Hasseltse raadkamer in de zaak-Reuzegom. Dat blijkt uit de conclusies die de betrokken procespartijen van het openbaar ministerie ontvingen, zo vernam De Morgen. De raadkamer moet oordelen over het al of niet doorverwijzen van achttien leden van de vroegere studentenclub Reuzegom naar de correctionele rechtbank.
  [naar artikel]
 32. KU Leuven stuurt Reuzegom-leden weg, sommigen definitief (04/02/2021 - De Standaard)
  De zeven studenten die betrokken waren bij de zaak-Reuzegom worden weggestuurd van de KU Leuven. Dat heeft het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven als onafhankelijk beroepsorgaan beslist. Sommigen van hen mogen zich nooit meer inschrijven aan de universiteit.
  [naar artikel]
 33. Gaia dan toch burgerlijke partij tegen Reuzegom (14/08/2020 - De Morgen)
  Het is de rechtbank in Hasselt dan toch gelukt om een rechter te vinden die niet bevriend is met de moeder van Reuzegom-verdachte Jef S. Dierenrechtenorganisatie Gaia stelde zich vrijdag burgerlijke partij tegen de Antwerpse studentenclub.
  [naar artikel]
 34. Rechter heeft ‘familiale band’ met lid Reuzegom, parket vraagt overplaatsing dossier (20/12/2018 - De Standaard)
  Het Antwerpse parket vraagt aan het Hof van Cassatie om de zaak rond de uit de hand gelopen studentendoop van de Leuvense studentenclub Reuzegom in Vorselaar, waarbij een 20-jarige student om het leven kwam, te verplaatsen naar een andere rechtbank.
  [naar artikel]
 35. Zaak-Reuzegom: verdediging dient wrakingsverzoek in (07/06/2021 - Knack)
  Maandagnamiddag moesten achttien leden van de studentenclub Reuzegom voor de Hasseltse raadkamer verschijnen voor hun betrokkenheid bij de dood van Sanda Dia, die in 2018 overleed tijdens een studentendoop. De zitting was na een half uur al afgelopen, nadat de advocaat van een van de beklaagden een wrakingsverzoek had ingediend.
  [naar artikel]
 36. Hof verwerpt wrakingsverzoek van advocaten in zaak Reuzegom (28/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het hof van beroep in Antwerpen heeft het wrakingsverzoek van advocaat Joris Van Cauter in de zaak Reuzegom verworpen. Van Cauter vond dat de voorzitter van de raadkamer zijn vraag tot uitstel niet correct had behandeld. Joris Van Cauter vond dat de voorzitter vooringenomen was en al bij voorbaat de vraag tot uitstel had verworpen.
  [naar artikel]
 37. Rechter heeft familiale band met een lid van Reuzegom: parket vraagt overplaatsing dossier (20/12/2018 - Knack)
  Het Antwerpse parket vraagt aan het Hof van Cassatie om de zaak rond de uit de hand gelopen studentendoop van de Leuvense studentenclub Reuzegom in Vorselaar, waarbij een 20-jarige student uit Edegem om het leven kwam, te verplaatsen naar een andere rechtbank.
  [naar artikel]
 38. Wat u moeten weten over de dood van Sanda Dia: waarover gaat de zaak? Wie wordt vervolgd? En wat zijn de volgende stappen? (05/08/2020 - De Morgen)
  Achttien leden van studentenclub Reuzegom riskeren jarenlange celstraffen na dood van de twintigjarige Sanda Dia. Hij kwam eind 2018 om het leven na een studentendoop. Dit is het belangrijkste dat u moet weten over de zaak.
  [naar artikel]
 39. Advocaten Reuzegom hebben bijkomende vragen over medische rapporten (21/07/2021 - De Morgen)
  De raadkamer in Hasselt heeft zich dinsdag over de zaak rond de dood van Sanda Dia gebogen. Het parket vraagt dat alle achttien leden worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Een aantal Reuzegom-advocaten denkt daar anders over. De beslissing valt op 5 augustus.
  [naar artikel]
 40. Bijkomend onderzoek in Reuzegom-dossier (02/10/2020 - De Standaard)
  Er wordt bijkomend onderzoek uitgevoerd in het Reuzegom-dossier, de zaak waarbij een student om het leven kwam tijdens een studentendoop. De onderzoeksrechter had tot vrijdag de tijd om een antwoord te formuleren op de vragen tot bijkomend onderzoek.
  [naar artikel]
 41. Studentenclub Reuzegom houdt op te bestaan na dood student (11/12/2018 - De Standaard)
  De studentenclub Reuzegom heeft zichzelf ontbonden. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd aan onze redactie. Een van de schachten van Reuzegom overleed vorige week na een uit de hand gelopen studentendoop.
  [naar artikel]
 42. Advocaat van moeder Sanda Dia: ‘Zaak-Reuzegom mag niet op sociale media gevoerd worden’ (02/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De reconstructie van Telefacts over de uit de hand gelopen studentendoop van Reuzegom, waarbij Sanda Dia overleed, leidt tot ophef op sociale media. Zo werden onder andere volledige namen en foto’s van de Reuzegommers gelekt op Twitter.
  [naar artikel]
 43. Als een amicale kunstenaar plots gaat moorden: ‘Een zeer bizarre zaak’ (27/08/2020 - De Morgen)
  Een man met veel vrienden die van schilderen houdt, zo wordt Marc E. omschreven. Toch zou hij enkele brandstichtingen hebben gepleegd, reed hij twee mensen aan en sloeg hij een medegevangene dood. Allemaal in een dikke week tijd. ‘Een zeer bizarre zaak’, zeggen experts.
  [naar artikel]
 44. Wat u moet weten over de dood van Sanda Dia: waarover gaat de zaak? Wie wordt vervolgd? En wat zijn de volgende stappen? (05/08/2020 - De Morgen)
  Achttien leden van studentenclub Reuzegom riskeren jarenlange celstraffen na dood van de twintigjarige Sanda Dia. Hij kwam eind 2018 om het leven na een studentendoop. Dit is het belangrijkste dat u moet weten over de zaak.
  [naar artikel]
 45. Sven Mary verdedigt vader van Sanda Dia in Reuzegom-zaak: ‘Ik ga die studenten gek maken’ (31/07/2020 - De Morgen)
  ‘Ik zeg je: je geraakt makkelijker aan een lijst van geheime agenten bij de Stasi dan aan een ledenlijst van Reuzegom. Dit is de Vlaamse elite, en men sluit de rangen.’ Advocaten Sven Mary en Elisa Van Bocxlaer vertegenwoordigen de vader van Sanda Dia, die omkwam bij een ‘studentendoop’.
  [naar artikel]
 46. KU Leuven stuurt Reuzegom-leden weg die betrokken waren bij fatale doop Sanda Dia (04/02/2021 - De Morgen)
  De 7 studenten die betrokken waren bij de zaak-Reuzegom worden weggestuurd van de KU Leuven. Ze mogen zich voor een aantal jaar niet meer inschrijven aan de KU Leuven, sommigen nooit meer.
  [naar artikel]
 47. Rik Torfs over Reuzegom: “Op spieken en fraude staan soms zwaardere straffen aan de KUL. Het gaat hier om een jongen die gestorven is door foltering” (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds een reconstructie van de noodlottige doop staat de voormalige studentenclub Reuzegom en het overlijden van student Sanda Dia weer volop in de...
  [naar artikel]
 48. Zaak-Reuzegom: verdediging dient wrakingsverzoek in, advocaat Sanda Dia ontgoocheld (07/06/2021 - Knack)
  Maandagnamiddag moesten achttien leden van de studentenclub Reuzegom voor de Hasseltse raadkamer verschijnen voor hun betrokkenheid bij de dood van Sanda Dia, die in 2018 overleed tijdens een studentendoop. De zitting was na een half uur al afgelopen, nadat de advocaat van een van de beklaagden een wrakingsverzoek had ingediend.
  [naar artikel]
 49. Sven Mary wil ook KU Leuven juridisch aansprakelijk stellen in zaak-Reuzegom (26/08/2020 - Knack)
  De raadkamer beslist volgende week of achttien leden van de Leuvense studentenclub Reuzegom voor de correctionele rechtbank worden vervolgd voor de dood van Sanda Dia. Sven Mary verdedigt de nabestaanden. 'Ik kan alleen zeggen dat de rangen ongelooflijk worden gesloten.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.