Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
15:18 uur

79 groenestroomprojecten krijgen Vlaamse steun

Het Nieuwsblad

22/07/2021 - 05:46

Vlaanderen kent niet langer automatisch groenestroomcertificaten toe voor middelgrote zonne- en windprojecten, maar er wordt een “call” georganiseerd. De projecten die met de minste steun de meeste groene stroom produceren, krijgen dan steun. Uiteindelijk werden 79 projecten uitgekozen, meldt De Tijd donderdag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bijna 80 groenestroomprojecten krijgen Vlaamse steun (22/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen kent niet langer automatisch groenestroomcertificaten toe voor middelgrote zonne- en windprojecten, maar er wordt een call georganiseerd. De projecten die met de minste steun de meeste groene stroom produceren, krijgen dan steun. Uiteindelijk werden 79 projecten uitgekozen, meldt De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 2. Bijna 80 groenestroomprojecten krijgen Vlaamse steun (21/07/2021 - De Tijd)
  17:00 Een call voor groene stroom is een succes geworden, zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). 'Voor minimale steun wordt maximaal groene energie geproduceerd', luidt het.
  [naar artikel]
 3. 42.828 Vlaamse ondernemers krijgen steun (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  42.828 Vlaamse ondernemers krijgen wellicht deze week al een hinderpremie ter waarde van 4.000 euro uitbetaald. Intussen voorziet de Vlaamse regering bijkomende steun voor ondernemers die wel aan de slag blijven, maar hun fors omzet zien dalen.
  [naar artikel]
 4. ‘FC De Kampioenen’ krijgen 320.000 euro Vlaamse steun (08/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse overheid trekt via het fonds Screen Flanders 320.000 euro steun uit voor de vierde film van “FC De Kampioenen”. Het gaat niet om een zuivere subsidie, want er vloeit een bedrag terug als de film inkomsten genereert. Ook vier andere producties krijgen steun, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.
  [naar artikel]
 5. 70 festivals krijgen Vlaamse steun voor coronaveilige organisatie (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeventig organisatoren krijgen financiële steun van de Vlaamse overheid om deze zomer een coronaveilig festival of evenement te organiseren. Via Toerisme Vlaanderen trekt de regering daar 10 miljoen euro voor uit, zo maakte minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) donderdag bekend.
  [naar artikel]
 6. Dierenasielen krijgen structurele steun (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De dierenasielen krijgen structurele steun. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Totnogtoe konden de asielen alleen een vergoeding krijgen voor de opvang van inbeslaggenomen dieren. Daarnaast draaien ze op vrijwilligers en eigen fondsenwerving.
  [naar artikel]
 7. Dierenasielen krijgen structurele steun (02/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De dierenasielen krijgen structurele steun. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Totnogtoe konden de asielen alleen een vergoeding krijgen voor de opvang van inbeslaggenomen dieren. Daarnaast draaien ze op vrijwilligers en eigen fondsenwerving.
  [naar artikel]
 8. Extra Vlaamse steun voor contactopsporing op lokaal niveau (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De zorgraden en de lokale besturen krijgen bijkomende Vlaamse steun voor hun contact- en bronopsporing bij Covid-19-infecties. Dat heeft Vlaams...
  [naar artikel]
 9. Dierenasielen krijgen structurele steun (02/10/2020 - De Standaard)
  De dierenasielen krijgen structurele steun. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 10. Bijkomende Vlaamse steun voor lokale contactopsporing (14/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zorgraden en de lokale besturen krijgen extra Vlaamse steun voor hun contact- en bronopsporing bij COVID-19-besmettingen. Dat maakt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) maandag bekend.
  [naar artikel]
 11. Vlaanderen geeft financiële steun aan onderzoeken in strijd tegen coronavirus (22/05/2020 - De Morgen)
  Negen covid-onderzoeksprojecten aan Vlaamse universiteiten en universitaire ziekenhuizen krijgen vanaf vandaag financiële steun van de Vlaamse overheid. Het onderzoek moet onder meer helpen voorbereiden op een tweede piek in de pandemie.
  [naar artikel]
 12. Bouwers windmolenparken op zee krijgen Vlaamse steun (16/06/2020 - De Tijd)
  21:00 Vlaamse bedrijven die personeel tewerkstellen op zee betalen minder sociale bijdragen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.
  [naar artikel]
 13. Crevits: ‘Vlaamse steun aan FNG in huidige context uitgesloten’ (09/07/2020 - Express)
  Er is vanuit de noodlijdende modegroep FNG geen formele vraag voor bijkomende Vlaamse steun. En mocht die er komen, dan... The post Crevits: ‘Vlaamse steun aan FNG in huidige context uitgesloten’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. ‘Verontwaardigd en diep geraakt’: vrouwen in zaak-De Pauw krijgen steun van bekende Vlaamse actrices en acteurs (15/02/2021 - De Morgen)
  Met een open brief en de hashtag #streepinhetzand krijgen de negen vrouwen die het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw aankaartten, steun van hun collega’s. Vooral ‘de storm aan laaghartige en grove reacties’ op sociale media baart hen zorgen. Onder meer Marijke Pinoy, Annemone Valcke, Matthias Sercu en Lauren Versnick deelden de brief.
  [naar artikel]
 15. Bedrijven die frauderen met coronasteun krijgen vijf jaar lang geen Vlaamse subsidies (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ondernemingen die via bewust onjuiste verklaringen of foutieve informatie steun proberen te bekomen bij VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, zullen voor een periode van vijf jaar kunnen worden uitgesloten van die steun. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
  [naar artikel]
 16. Bedrijven die frauderen met coronasteun krijgen vijf jaar lang geen Vlaamse subsidies (08/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ondernemingen die via bewust onjuiste verklaringen of foutieve informatie steun proberen te bekomen bij VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, zullen voor een periode van vijf jaar kunnen worden uitgesloten van die steun. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
  [naar artikel]
 17. Koerden krijgen steun van Syrisch leger (19/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Koerdische YPG-milities in het noordwesten van Syrië krijgen rond de plaats Afrin steun van troepen die de Syrische regering stuurt. De YPG...
  [naar artikel]
 18. Vlaamse steun voor ontslagbegeleiding halveert (16/05/2018 - De Tijd)
  01:01 Vlaanderen halveert de steun voor outplacement. Bedrijven zullen bij herstructureringen nog maximaal 900 euro in plaats van 2.000 euro krijgen om een ontslagen werknemer naar een nieuwe job te begelei...
  [naar artikel]
 19. Tommelein wil landbouwers en ondernemers stimuleren om kleine windmolens te installeren (22/06/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) gaat elk jaar steun uitreiken aan mensen en ondernemingen die kleine windmolens willen zetten. Jaarlijks zal de Vlaamse overheid hier ruim vier miljoen euro uittrekken. Wie windmolens wil zetten kan een aanvraag doen bij de Vlaamse overheid, de beste projecten zullen steun krijgen. 
  [naar artikel]
 20. Tot 100.000 euro voor bedrijven die groene of veilige voertuigen kopen (22/11/2017 - VRT NWS)
  Voortaan kunnen Vlaamse transportbedrijven financiële steun krijgen als ze veilige of milieuvriendelijke voertuigen kopen. Niet alleen nieuwe vrachtwagens kunnen steun krijgen, er is ook geld om voertuigen aan te passen: bijvoorbeeld met een camera om veiliger achteruit te rijden. Bedrijven kunnen tot 100.000 euro aan investeringen terugkrijgen.
  [naar artikel]
 21. Vlaamse regering verlaagt steun voor zonneparken en windmolens (25/10/2019 - De Tijd)
  18:18 Bedrijven die investeren in hernieuwbare energie zullen vanaf 1 januari minder overheidssteun krijgen. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist.
  [naar artikel]
 22. Knack en Vlaams-Nederlandse partners krijgen Europese steun in strijd tegen fake news (05/07/2021 - Knack)
  Nederlandse en Vlaamse partners, waaronder Knack, binden met het European Digital Media Observatory (EDMO) samen de strijd aan tegen de verspreiding van fake news en krijgen daarvoor steun van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 23. ‘Verontwaardigd en diep geraakt’: vrouwen in zaak-De Pauw krijgen steun van tientallen Vlaamse acteurs en actrices (15/02/2021 - De Morgen)
  Met een open brief en de hashtag #streepinhetzand krijgen de negen vrouwen die het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw aankaartten, steun van hun collega’s. Vooral ‘de storm aan laaghartige en grove reacties’ op sociale media baart hen zorgen. Al tientallen bekende acteurs en actrices, waaronder Marijke Pinoy, Annemone Valcke, Matthias Sercu en Lauren Versnick, deelden de brief.
  [naar artikel]
 24. Horeca blijft steun krijgen, ook als ze terrassen openen (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inkomsten die horeca-ondernemers binnenkort genereren met hun terras, worden niet meegerekend voor de Vlaamse steun die ze ontvangen. Dat laat minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) weten. Het Vlaams beschermingsmechanisme wordt verlengd voor de maanden mei en juni.
  [naar artikel]
 25. Turken zoeken heil aan Vlaamse uniefs (04/04/2019 - De Morgen)
  Turkse academici vragen hulp aan de verschillende Vlaamse universiteiten. Ze informeren of ze een (tijdelijke) job kunnen krijgen en hopen zo hun land te ontvluchten. De Vrije Universiteit Brussel wil graag helpen en zoekt steun bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
  [naar artikel]
 26. Vlaamse steun voor horeca: dit bedrag krijgen restaurants en cafés (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar.
  [naar artikel]
 27. Brexit sputtert: May moet steun van parlement krijgen (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering moet de steun van het parlement krijgen voor het in gang zetten van de brexitprocedure waarmee het Verenigd Koninkrijk uit de
  [naar artikel]
 28. Vlaanderen keurt nieuwe premie voor zonnepanelen goed: tot 1.500 euro steun vanaf 2021 (05/06/2020 - De Morgen)
  Particulieren in Vlaanderen die zonnepanelen willen installeren, kunnen vanaf 2021 tot 1.500 euro steun krijgen van de overheid. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.
  [naar artikel]
 29. Al 18 miljoen euro aan coronapremies teruggevorderd bij bedrijven: wie vroeg hoeveel? (05/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met meer dan 175.000 zijn ze, de ondernemingen die de voorbije maanden bij de Vlaamse overheid aanklopten om financiële steun door de coronacrisis. De lijsten die Vlaio, het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, zopas publiceerde, geven ook inkijk in welke ondernemingen steun vroegen. En die sprongen soms heel creatief om met de voorwaarden om premies te krijgen.
  [naar artikel]
 30. Tomorrowland kan niks teruggeven van 1,8 miljoen euro Vlaamse steun (24/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het festival Tomorrowland moet niet de volledige 1,8 miljoen euro terugbetalen die het als steun heeft gekregen van de Vlaamse regering. Het festival moet enkel de kosten terugbetalen die ze kan recupereren. Maar de Vlaamse steun die Tomorrowland kreeg om dit jaar alsnog een festival te organiseren, is al volledig besteed aan voorschotten aan leveranciers. Dat zegt de festivalorganisatie donderdag. Een terugbetaling zit er volgens Tomorrowland niet in.
  [naar artikel]
 31. Stadstheaters willen af van vijfjaarlijkse subsidies (29/03/2019 - De Morgen)
  De drie Vlaamse stadstheaters – Toneelhuis, NTGent en KVS – willen als kunstinstelling erkend worden. Op die manier zouden ze structurele steun van de Vlaamse overheid krijgen, zonder elke vijf jaar een nieuw subsidiedossier te moeten indienen.
  [naar artikel]
 32. Gesjoemel met corona-steun allesbehalve zeldzaam: Vlaamse regering vordert al 78 miljoen euro onterechte steun terug (28/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De corona-steun voor bedrijven en zelfstandigen kost de Vlaamse regering handenvol geld. Sinds de uitbraak van de gezondheidscrisis legde ze daarvoor al meer dan 2,4 miljard euro op tafel. Maar er blijkt ook flink wat gesjoemeld te worden met de steun. Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits vorderde ondertussen al 78 miljoen euro terug. De CD&V-minister verdubbelt overigens het aantal inspecteurs om de fraude aan te pakken.
  [naar artikel]
 33. Ineos-bonden krijgen steun van klimaatactivisten (29/01/2020 - De Tijd)
  17:53 De bonden van het chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel die al twintig dagen staken, krijgen de steun van klimaatorganisaties. Voor hen is Ineos al een tijd de kop van Jut.
  [naar artikel]
 34. Deze tien vakantieverblijven in Antwerpen krijgen steun van Vlaamse regering (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tien Antwerpse logieuitbaters mogen zich gelukkig prijzen. De Vlaamse regering trekt 340.364 euro uit voor de uitbouw van kwalitatief hoogstaande toeristische logies in de provincie Antwerpen.
  [naar artikel]
 35. Coronablog: 70 festivals krijgen Vlaamse steun voor coronaveilige organisatie (03/06/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 36. Vlaamse subsidies voor verkeersveilige vrachtwagens (05/02/2017 - De Tijd)
  17:02 Transporteurd die investeren in automatische remsystemen, extra dodehoeksensoren, enzovoort zullen tot 100.000 euro steun krijgen.
  [naar artikel]
 37. Symboolstrijd over minder sociale steun voor buitenlanders (14/08/2019 - De Tijd)
  12:32 De N-VA wil dat de nieuwe Vlaamse regering kort op de steun voor nieuwkomers. Die blijkt nu al begrensd voor de Vlaamse zorg en sociale woningen. Veel marge is er niet.
  [naar artikel]
 38. Franstalige oorlogskinderen krijgen vaker steun dan Vlaamse lotgenoten (10/04/2019 - De Morgen)
  Joodse oorlogskinderen krijgen in Vlaanderen haast geen financiële en medische bijstand van de staat. Slechts 1 van de 15 dossiers kreeg vorig jaar groen licht. In Franstalig België kregen maar liefst 66 oorlogs-slachtoffers op 112 dossiers een positief oordeel.
  [naar artikel]
 39. Crevits: “Steun voor bedrijven wordt verlengd tot einde van het jaar” (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering komt met extra steun: alle zaakvoerders die moeten sluiten, krijgen tien procent van hun normale omzet. Dat komt overeen met twee derde van hun vaste kosten. Dezelfde premie geldt ook voor zaken die open mogen blijven, maar wel minstens 60 procent omzet verliezen.
  [naar artikel]
 40. Microsoft bekroont twee Vlaamse start-ups (06/09/2016 - De Tijd)
  18:08 Het Gentse CoScale en het Aalsterse Appiness krijgen 500.000 dollar steun van Microsoft.
  [naar artikel]
 41. Dierenasielen aan de bedelstaf sinds dierenwelzijn een Vlaamse bevoegdheid is (15/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds dierenwelzijn in 2014 een Vlaamse bevoegdheid is geworden, krijgen de dierenasielen nog nauwelijks structurele steun. Dat berichten De...
  [naar artikel]
 42. "63 kunstgrasvelden met Vlaamse steun zijn conform de regels" (21/10/2016 - Sporza)
  Minister van Sport Philippe Muyters zegt dat er momenteel geen bewijzen zijn dat de velden die de afgelopen jaren zijn aangelegd met Vlaamse steun gevaarlijk zijn voor de gezondheid.
  [naar artikel]
 43. Discussie over steun Vlaamse regering aan Pukkelpop laait op (26/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu Pukkelpop is afgelast, komt de volgende vraag: moet de Vlaamse regering de beloofde 1,8 miljoen euro steun geven? Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde vraagt strenge controle. “Pukkelpop steekt de schuld te gemakkelijk op de overheid.”
  [naar artikel]
 44. Vlaamse regering verhoogt steun aan bedrijven om makkelijker een lening te krijgen bij de bank (06/01/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister van economie Hilde Crevits (CD&V) wil het komende jaar 400 miljoen euro vrijmaken voor waarborgleningen. Die moeten bedrijven helpen om een lening bij de bank te krijgen, als ze zelf niet genoeg onderpand hebben om grote investeringen aan te gaan.
  [naar artikel]
 45. Cultuursector wil zo snel mogelijk steun krijgen (23/10/2020 - Express)
  De Crisiscel Cultuur vraagt dat er zo snel mogelijk een uitzonderlijk steunpakket komt. ‘Duurzame maatregelen die perspectief geven, dat is... The post Cultuursector wil zo snel mogelijk steun krijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Geen Vlaams geld voor dierenasielen na regionalisering (15/12/2017 - Knack)
  Sinds dierenwelzijn in 2014 een Vlaamse bevoegdheid is geworden, krijgen de dierenasielen nog nauwelijks structurele steun.
  [naar artikel]
 47. Steden krijgen steun bij eigen onderzoek over gezondheid (03/12/2018 - Metro)
  De Vlaamse regering wil steden en gemeenten die een eigen gezondheidsenquête willen afnemen, ondersteunen. Zo werd in het Oost-Vlaamse Melle recent nog een gezondheidsonderzoek afgenomen. Het pilootproject geeft de gemeente wetenschappelijk kwalitatieve informatie om haar lokaal gezondheidsbeleid, zoals de inrichting van groene ruimte, af te stemmen. Op korte termijn zullen in 15 andere gemeenten ook gezondheidsenquêtes worden opgestart. De vragenlijst peilt naar een reeks thema’s zoals alcohol, tabak, lichaamsbeweging, voeding en gezonde publieke ruimte. In een draaiboek krijgen gemeentebesturen uitleg over hoe ze zo’n enquête op een betrouwbare manier moeten organiseren. Er komt ook ondersteuning om de steekproef voor de enquête samen te stellen en de resultaten te analyseren. De methode is getest in Melle, met betrouwbare resultaten. «Zo kunnen nieuwe lokale besturen er rekening mee houden in hun sociaal beleid», stelt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). Het bericht Steden krijgen steun bij eigen onderzoek over gezondheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Sommige gezinnen zitten in de winter écht in de kou: "Velen weten niet dat ze steun kunnen krijgen" (26/09/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) heeft de tarieven bekendgemaakt van de extra OCMW-steun die mensen met betalingsproblemen kunnen krijgen om in de winter hun aardgas te betalen. Het gaat om mensen met een budgetmeter, die te weinig geld hebben om "hun kaart op te laden". De steun is bij veel mensen die er recht op hebben nog te weinig bekend, klinkt het in de sector.
  [naar artikel]
 49. Belgische klimaatspijbelaars krijgen steun van Leonardo DiCaprio (03/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgische jongeren die afgelopen donderdag al voor de vierde keer spijbelden voor het klimaat, blijven ook in de rest van de wereld niet onopgemerkt. Naast tal van berichten in buitenlandse media krijgen de “bosbrossers” ook steun van niemand minder dan topacteur Leonardo DiCaprio (44).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.