Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:19 uur

‘Er zat niet meer in dan dit’: hoe de hongerstakers beslisten om hun actie stop te zetten

De Morgen

22/07/2021 - 07:49

De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk hebben hun actie opgeschort. De actievoerders voelden aan dat de regering niet meer zou bewegen. Bovendien begon de tijd te tikken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hongerstakers beëindigen actie in de Begijnhofkerk: ‘Er zat niet meer in dan dit’ (21/07/2021 - De Morgen)
  De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk hebben hun actie opgeschort. De actievoerders voelden aan dat de regering niet meer zou bewegen. Bovendien begon de tijd te tikken.
  [naar artikel]
 2. Hongerstakers voelden aan dat regering niet meer zou bewegen: ‘Er zat niet meer in dan dit’ (21/07/2021 - De Morgen)
  De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk hebben hun actie opgeschort. De actievoerders voelden aan dat de regering niet meer zou bewegen. Bovendien begon de tijd te tikken.
  [naar artikel]
 3. Hongerstakers schorten actie in Begijnhofkerk op: “Nee, er is hen niks beloofd” (22/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk hebben hun actie opgeschort. De actievoerders voelden aan dat de regering niet meer zou bewegen. Bovendien begon de tijd te dringen.
  [naar artikel]
 4. PS en Ecolo zetten in kamer Mahdi met rug tegen de muur over hongerstakers: hard tegen onzacht (16/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: PS en Ecolo zetten in kamer Mahdi met rug tegen de muur over hongerstakers: hard tegen onzacht De discussie rond de hongerstakende sans papiers wordt pijnlijk voor Vivaldi: de zaak zit muurvast. “Rustig blijven.” Dat was het vaderlijke advies dat premier Alexander De Croo (Open Vld) vooraf aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) in de wandelgangen van de Kamer gaf, over het verhitte dossier van de hongerstakers. Veel hielp […] Lees dit artikel: PS en Ecolo zetten in kamer Mahdi met rug tegen de muur over hongerstakers: hard tegen onzacht
  [naar artikel]
 5. ‘Als we dieren waren, zou iedereen hulp bieden’: hongerstakers sluiten deuren van kerk waar ze actie voeren (07/07/2021 - De Morgen)
  De hongerstakers hebben de deuren van de Brusselse Begijnhofkerk gesloten. Niemand mag er nog binnen, zelfs hulpverleners niet. ‘Waarom zouden we stoppen? Dan waren we er niet aan begonnen.’
  [naar artikel]
 6. Mahdi moet ingrijpen in neutrale zone na overrompeling, maar blijft erbij dat hongerstakers “geen voorkeursbehandeling” krijgen (24/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) moest ingrijpen in zijn neutrale zone. Die was bedoeld voor de hongerstakers, maar werd overrompeld door anderen die asiel wilden aanvragen. Vanaf maandag komen die er niet meer in, maar Mahdi blijft achter zijn oplossing staan. “Als hongerstakers prioritair behandelen is wat we moeten doen om de actie te stoppen, dan ben ik bereid dat te doen.”
  [naar artikel]
 7. Scoutsgroep van verdronken jongen zet kamp in Bullange stop (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Izegemse scoutsgroep waar de verdronken jongen Sebastiaan toe behoorde, keert maandag terug uit Bullange. Dat bevestigt de burgemeester van het dorp. De jongeren zouden er normaal nog tot 29 juli verblijven, maar beslisten om het kamp vroeger stop te zetten.
  [naar artikel]
 8. Tumult aan en in Kapelse fuifzaal: "Meisje afgevoerd naar ziekenhuis" (30/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn de afgelopen problemen geweest aan fuifzaal Eskapade. Daar vond Night Fever 2018 plaats, een fuif voor jongeren, om de vakantie in te zetten. De politie werd opgeroepen voor een kleine vechtpartij. De organisatoren beslisten rond 00.45 uur om de fuif stop te zetten, waarna meer tumult ontstond.
  [naar artikel]
 9. Brandstofprotest – “Gele hesjes” zetten blokkade van Proxifuel in Wierde stop (25/11/2018 - Metro)
  De “gele hesjes” die uit protest sinds 15 november het brandstofdepot Proxifuel blokkeerden in Wierde, in de provincie Namen, hebben hun actie stopgezet. Dat zegt hun woordvoerder Marc Henri Jamain zondagavond. Hij kondigde wel aan dat de komende dagen nog andere acties uitgevoerd zullen worden. “Omdat de andere depots niet meer geblokkeerd worden, heeft onze actie hier geen nut meer. En we willen de vrachtwagenbestuurders niet voor niks hinderen”, zegt Jamain. “We gaan enkele dagen rust nemen om ergens anders sterker terug te keren.” Meer informatie over de toekomstige acties werd er niet gegeven. bron: Belga Het bericht Brandstofprotest – “Gele hesjes” zetten blokkade van Proxifuel in Wierde stop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Hongerstaking sans-papiers in Brussel beëindigd (21/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hongerstaking sans-papiers in Brussel beëindigd De hongerstakers in de Begijnhofkerk in Brussel hebben hun actie voorlopig beëindigd. Sommigen wilden namelijk opnieuw drinken. Kort erna schortten ook de hongerstakers in de Franstalige universiteit ULB hun actie op. Het nieuws werd bevestigd door staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aan de website van de VRT. Sinds 23 mei houden meer […] Lees dit artikel: Hongerstaking sans-papiers in Brussel beëindigd
  [naar artikel]
 11. Zestigtal hongerstakende sans-papiers naar ziekenhuis afgelopen dagen (20/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De voorbije dagen zijn een zestigtal hongerstakende sans-papiers overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Dat melden woordvoerders van de hongerstakers. Die hadden eerder melding gemaakt van een dertigtal, maar dat ging enkel over de actievoerders in de Begijnhofkerk. De meeste hongerstakers die naar het ziekenhuis werden gebracht, hebben intussen hun medeactievoerders in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB opnieuw vervoegd en zetten hun actie voort.
  [naar artikel]
 12. Burgerbewegingen vragen aan koning Filip om hongerstakers te bezoeken (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De burgerbewegingen die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, aan de VUB en de ULB bijstaan, hebben een open brief geschreven aan koning Filip. Daarin vragen ze hem om de hongerstakers een bezoek te brengen, in de hoop dat dit de onderhandelingen met de federale regering zou deblokkeren. Volgens de burgerbewegingen wordt de toestand van de hongerstakers kritiek.
  [naar artikel]
 13. Dita Von Teese: "Ik wil een soort van esthetische perfectie bereiken" (23/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende maand strijkt het burleske fenomeen Dita Von Teese (45) neer in Antwerpen. The Art of the Teese wordt een compromisloze vertoning van...
  [naar artikel]
 14. (Tijdelijk) geen Corona-bier meer (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Mexicaanse groep Grupo Modelo heeft beslist de productie van Corona en hun andere bieren tijdelijk stop te zetten. Het bier wordt als een ‘niet-essentieel’ product bestempeld en ze zetten daarom de activiteiten stop.
  [naar artikel]
 15. Mahdi: 'Geen voorkeursbehandeling voor hongerstakers' (23/07/2021 - De Tijd)
  18:57 De hongerstakers maken door hun actie geen grotere kans op een verblijfsvergunning. De criteria voor hun verblijfsaanvragen zijn dezelfde als voor andere dossiers. Dat zei staatssecretaris Sammy Mahdi...
  [naar artikel]
 16. Volgens staatssecretaris Mahdi is er geen deal met hongerstakers: "Ze zullen dezelfde behandeling krijgen als iedereen" (22/07/2021 - VRT NWS)
  Een beetje verrassend heeft het gros van de hongerstakers in Brussel zijn actie beëindigd. Meteen beginnen ook de speculaties: is er een deal beklonken? Hebben de actievoerders beloftes gekregen? Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi verzekert van niet en houdt vast aan zijn beleid. "Elk dossier zal individueel beoordeeld worden, en de hongerstakers zullen dezelfde behandeling krijgen als iedereen."
  [naar artikel]
 17. DMM sprak met Dita Von Teese in haar ‘geheime’ Parijse bar (05/04/2019 - De Morgen)
  Pluimen op het behang, uitdagende foto’s aan de muur en een Cointreau-Teese cocktail op de toog. Welkom in de exclusieve Parijse cocktailbar van Dita Von Teese. Nog voor de tijdelijke club haar deuren opende, was elke fluwelen stoel uitverkocht. La Teese leidde DMM rond in dit burleske boudoir. ‘Ik kan zoveel meer dan mijn kleren uittrekken.’
  [naar artikel]
 18. 4 hongerstakers in Brussel naaien "deels symbolisch" mond dicht: "Wij hebben hier niets te zeggen, klinkt het" (29/06/2021 - VRT NWS)
  In Brussel hebben vier hongerstakers hun mond dichtgenaaid. Ze behoren tot een groep van meer dan 400 mensen zonder papieren, die al een maand lang niet eet. De hongerstakers eisen een collectieve regularisatie, maar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mehdi heeft al vaker gezegd dat die er niet komt. PS en Ecolo vragen intussen oplossingen.
  [naar artikel]
 19. Burgerbewegingen vragen in open brief aan koning Filip om hongerstakers te bezoeken (19/07/2021 - De Standaard)
  De burgerbewegingen die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB bijstaan, hebben een open brief geschreven aan koning Filip. Ze vragen de koning de hongerstakers een bezoek te brengen, in de hoop dat dat de onderhandelingen met de federale regering zou deblokkeren. Volgens de burgerbewegingen wordt de toestand van de hongerstakers kritiek.
  [naar artikel]
 20. Binnenkijken in de bijzondere woonst van Dita Von Teese vol rariteiten (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse Dita Von Teese, icoon in de wereld van de burlesque, heeft voor Architectural Digest de deuren van haar woning in Engelse stijl opengezwaaid. In de mansion uit 1927 uit ziet elke kamer er helemaal anders uit en neemt het interieur je mee naar een sprookjeswereld.
  [naar artikel]
 21. Samsung: stop verkoop en omruiling van Galaxy Note 7 (11/10/2016 - Knack)
  De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung heeft zijn partners overal ter wereld gevraagd om de verkoop van de Galaxy Note 7 stop te zetten, en de toestellen ook niet meer om te ruilen. Het bedrijf vraagt bovendien aan de gebruikers om hun toestel meteen uit te zetten.
  [naar artikel]
 22. Cyprus gaat ondanks zege op zoek naar nieuwe coach (12/06/2017 - Sporza)
  Cyprus, tegenstander van de Rode Duivels op weg naar het WK, zit zonder bondscoach. De Cypriotische Voetbalbond en Christakis Christoforou beslisten om hun samenwerking stop te zetten.
  [naar artikel]
 23. Samsung: stop wereldwijd verkoop en omruiling van Galaxy Note 7 (11/10/2016 - Knack)
  De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung heeft zijn partners overal ter wereld gevraagd om de verkoop van de Galaxy Note 7 stop te zetten, en de toestellen ook niet meer om te ruilen. Het bedrijf vraagt bovendien aan de gebruikers om hun toestel meteen uit te zetten.
  [naar artikel]
 24. Zestigtal hongerstakende sans-papiers naar ziekenhuis gebracht, steungroep vraagt tussenkomst partijvoorzitters Vivaldi (21/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbije dagen zijn een zestigtal hongerstakende sans-papiers overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De meeste van hen hebben intussen hun medeactievoerders in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB opnieuw vervoegd en zetten hun actie voort. Dat melden Dokters van de Wereld en woordvoerders van de hongerstakers. Intussen vraagt de Coordination des sans-papiers, één van de organisaties die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, ULB en VUB steunen, dat de voorzitters van de zeven partijen die deel uitmaken van de Vivaldi-coalitie, tussenkomen in het dossier.
  [naar artikel]
 25. Saudi-Arabië verwerpt resoluties Amerikaanse Senaat (17/12/2018 - De Morgen)
  Saudi-Arabië heeft vannacht de stemming van twee resoluties vorige week in de Amerikaanse Senaat scherp veroordeeld. De Amerikaanse senatoren beslisten onder meer om de militaire steun aan de oorlog in Jemen stop te zetten. 
  [naar artikel]
 26. Arbeidsovereenkomsten bij Limburg United geschorst wegens overmacht (14/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De tien Pro Basketball Leagueclubs beslisten vandaag om de Euromillions League definitief stop te zetten door het coronavirus. Limburg United eindigt zo vierde en mag dus Europees gaan spelen.
  [naar artikel]
 27. Burlesque-fans opgelet: Dita Von Teese komt naar België (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  's Werelds bekendste Burlesque danseres Dita Von Teese komt naar België. Op 18 oktober staat de koningin van Burlesque in de Antwerpse...
  [naar artikel]
 28. Hongerstakers Vorst hernemen actie (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Burgerbewegingen vragen koning Filip om hongerstakers te bezoeken. Dokters van de Wereld: “Dood kan elk moment intreden” (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De burgerbewegingen die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, aan de VUB en de ULB bijstaan, hebben een open brief geschreven aan koning Filip. Daarin vragen ze hem om de hongerstakers een bezoek te brengen, in de hoop dat dit de onderhandelingen met de federale regering zou deblokkeren. Volgens de burgerbewegingen wordt de toestand van de hongerstakers kritiek. Dokters van de Wereld meldt zelfs dat de dood elk moment kan intreden.
  [naar artikel]
 30. Pro League en vzw Stop Darmkanker slaan de handen in elkaar (15/02/2018 - Sporza)
  De komende 2 speeldagen zetten de Belgische profclubs de deuren wijd open voor de organisatie "Stop Darmkanker". “Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker.”
  [naar artikel]
 31. Gespannen vrede: hoe de hongerstakers de regering-De Croo onder druk zetten (18/07/2021 - De Morgen)
  In een opmerkelijk offensief roepen de voorzitters van PS, Ecolo en Groen premier Alexander De Croo (Open Vld) op om het dossier van de hongerstakers naar zich toe te trekken. Het leven van sommige sans-papiers hangt nu echt aan een zijden draadje. Het zet de regering-De Croo onder enorme druk.
  [naar artikel]
 32. VS dreigt overleg met Rusland over situatie Syrië stop te zetten (29/09/2016 - De Redactie)
  De Verenigde Staten dreigen ermee de samenwerking met Rusland over de toestand in Syrië stop te zetten, als Rusland niet stopt met de aanvallen op Aleppo. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gezegd.
  [naar artikel]
 33. Hoe de hongerstakers de regering-De Croo onder enorme druk zetten (18/07/2021 - De Morgen)
  In een opmerkelijk offensief roepen de voorzitters van PS, Ecolo en Groen premier Alexander De Croo (Open Vld) op om het dossier van de hongerstakers naar zich toe te trekken. Het leven van sommige sans-papiers hangt nu echt aan een zijden draadje. Het zet de regering-De Croo onder enorme druk.
  [naar artikel]
 34. Ook hongerstaking aan VUB loopt op haar einde (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk en aan de ULB hebben woensdag besloten hun acties minstens tijdelijk stop te zetten, en naar alle waarschijnlijkheid doen de actievoerders aan de VUB vandaag hetzelfde. Dat werd vernomen bij Dokters van de Wereld. De vzw CIRÉ zou vandaag ook al met een team naar de Begijnhofkerk komen om de actievoerders te begeleiden in hun contacten met de Dienst Vreemdelingenzaken in de neutrale zone.
  [naar artikel]
 35. Ook hongerstaking aan VUB loopt op haar einde (22/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk en aan de ULB hebben woensdag besloten hun acties minstens tijdelijk stop te zetten, en naar alle waarschijnlijkheid doen de actievoerders aan de VUB vandaag hetzelfde. Dat werd vernomen bij Dokters van de Wereld. De vzw CIRÉ zou vandaag ook al met een team naar de Begijnhofkerk komen om de actievoerders te begeleiden in hun contacten met de Dienst Vreemdelingenzaken in de neutrale zone.
  [naar artikel]
 36. UEFA-voorzitter houdt voet bij stuk: “België riskeert uitsluiting in Europa” (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aleksander Ceferin heeft nog eens duidelijk gemaakt wat de UEFA denkt van de beslissing van de Pro League om onze competitie stop te zetten. ”Competities die eraan denken om het seizoen te stop te zetten, zetten hun deelname aan Europees voetbal volgend seizoen op het spel.”
  [naar artikel]
 37. OPROEP. Bent u gestopt met studeren wegens het coronavirus? (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Niet meer naar de les kunnen en al maanden amper sociaal contact. Studenten hadden hun academiejaar wel anders voorgesteld. ‘Het Laatste Nieuws’ is voor een artikel op zoek naar universiteits- of hogeschoolstudenten die dit jaar beslisten hun studies stop te zetten door de impact van het coronavirus. Omdat de situatie uitzichtloos is, omdat ze zich geroepen voelen de handen uit de mouwen te steken in een sector waar het momenteel nodig is, omdat corona hen een nieuwe richting heeft uitgestuurd, of om nog een andere reden.
  [naar artikel]
 38. Dita Von Teese: "Ik wil een soort van esthetische perfectie bereiken" (23/09/2018 - De Morgen)
  Volgende maand strijkt het burleske fenomeen Dita Von Teese (45) neer in Antwerpen. The Art of the Teese wordt een compromisloze vertoning van glamour, smaakvolle allure en ­berekende erotiek. Waar ze de inspiratie vandaan blijft halen, en welke favorieten haar leven kleur geven??Een tipje van de sluier.
  [naar artikel]
 39. Open VLD en CD&V zien ‘geen reden’ om gesprekken stop te zetten (12/11/2018 - De Standaard)
  Open VLD-lijsttrekker Mathias De Clercq ziet ‘geen enkele reden om deze onderhandelingen stop te zetten’ en wil de gesprekken met vier partijen verder zetten.
  [naar artikel]
 40. Open VLD en CD&V zien ‘geen reden’ om gesprekken stop te zetten (12/11/2018 - De Standaard)
  Open VLD-lijsttrekker Mathias De Clercq ziet ‘geen enkele reden om deze onderhandelingen stop te zetten’ en wil de gesprekken met vier partijen verder zetten.
  [naar artikel]
 41. Hongerstakers sluiten zich op in kerk en weigeren medische hulp (07/07/2021 - De Morgen)
  De situatie met de hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk gaat een nieuwe, kritieke fase in. Zo’n 200 mensen zonder papieren hebben zich sinds gisterenavond opgesloten en laten geen hulp meer toe.
  [naar artikel]
 42. Verschillende ngo's zetten reddingsoperaties op Middellandse Zee stop (13/08/2017 - Knack)
  Daags na Artsen Zonder Grenzen hebben twee andere ngo's zondag beslist om de reddingsoperaties op de Middellandse Zee stop te zetten. Sea Eye zet geen schepen meer in om vluchtelingen uit het water te halen omwille van een 'veranderde veiligheidssituatie in de westelijke Middellandse Zee'. Ook Save the Children stopt ermee omdat de Libische kustwacht haar eigen 'search and rescue zone' uitbreidt.
  [naar artikel]
 43. Cyprus moet op zoek naar nieuwe bondscoach (12/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Cyprus, een van de tegenstanders van de Rode Duivels op weg naar het WK van volgend jaar in Rusland, zit zonder bondscoach. Maandag beslisten de Cypriotische Voetbalbond (CFA) en bondscoach Christakis Christoforou namelijk om hun samenwerking stop te zetten. “De beslissing is in onderling akkoord genomen”, meldt de CFA op haar website.
  [naar artikel]
 44. Dita Von Teese in Stadsschouwburg: ondeugend, maar nooit vulgair (18/10/2018 - De Morgen)
  Dita Von Teese – het Amerikaanse icoon van de burleske dans – is op tour door Europa, en toont Antwerpen twee avonden op rij haar grootste troeven. The Art of the Teese is in deze tijden van internetporno een show die je gevoelens streelt, in plaats van ze dood te slaan. Het twee uur durende spektakel oogde soms braaf, maar eindigde in een mooie apotheose.
  [naar artikel]
 45. 'Drie koningen' zetten formatieopdracht tijdelijk stop (19/07/2020 - De Tijd)
  18:36 Partijvoorzitters Georges-Louis Bouchez (MR), Egbert Lachaert (Open Vld) en Joachim Coens (CD&V) zetten hun formatieopdracht tijdelijk stop. Zij geven N-VA en PS enkele weken om te bekijken of zij we...
  [naar artikel]
 46. Dita Von Teese komt naar Antwerpen: “Burlesque is het nieuwe feminisme” (22/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst in haar glamoureuze carrière zakt burlesquekoningin en mode-icoon Dita Von Teese met haar show The Art of the Teese af naar Europa. Op 17 en 18 oktober claimt ze de Antwerpse Stadsschouwburg en tovert die om tot een venue voor verleiding. “Dit wordt een once in a lifetime-ervaring, een show à l’américaine met alles erop en eraan.”
  [naar artikel]
 47. Dita Von Teese verdedigt Marilyn Manson: “In onze relatie was hij nooit gewelddadig” (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dita Von Teese (48) verdedigt haar ex-man Marilyn Manson tegenover de beschuldigingen van Evan Rachel Wood. Die laatste beweert dat de rocker haar misbruikte en zelfs stroomstoten gaf. “Tijdens onze relatie was daar geen sprake van.”
  [naar artikel]
 48. ‘Als we dieren waren, zou iedereen hulp bieden’: Brusselse hongerstakers sluiten zich op in kerk (08/07/2021 - De Morgen)
  De hongerstakers hebben de deuren van de Brusselse Begijnhofkerk gesloten. Niemand mag er nog binnen, zelfs hulpverleners niet. ‘Waarom zouden we stoppen? Dan waren we er niet aan begonnen.’
  [naar artikel]
 49. Dertigtal actievoerders naar ziekenhuis afgelopen dagen (20/07/2021 - De Standaard)
  De voorbije dagen zijn een dertigtal hongerstakende sans-papiers overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De meeste van hen hebben intussen hun medeactievoerders opnieuw vervoegd en zetten hun actie voort. Dat melden Dokters van de Wereld en woordvoerders van de hongerstakers dinsdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.