Gazet van Antwerpen

Lotte Kopecky baalt na vierde plaats: “Dit is de meest ondankbare plek”

25/07/2021 - 13:07
"Net geen olympische medaille voor Lotte Kopecky in de olympische vrouwenkoers zondag. Onze 25-jarige landgenote finishte als vierde, op tien seconden van brons. “De vierde plek is een beetje mijn plaats dit jaar”, baalde Kopecky meteen na de finish. “Ik kan niet op één hand tellen hoe vaak ik vierde ben geworden. Dat is een heel ondankbare plaats.”"

1. Lotte Kopecky baalt na vierde plek in de olympische wegrit: “Dit is de meest ondankbare plek” (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Net geen olympische medaille voor Lotte Kopecky in de olympische vrouwenkoers zondag. Onze 25-jarige landgenote finishte als vierde, op tien seconden van brons. “De vierde plek is een beetje mijn plaats dit jaar”, baalde Kopecky meteen na de finish. “Ik kan niet op één hand tellen hoe vaak ik vierde ben geworden. Dat is een heel ondankbare plaats. Ik verdiende mijn plek op het podium.” [naar artikel]

2. Jolien D’hoore en Lotte Kopecky vierde in ploegkoers op WK: “We staan er weer en dat is hoopgevend voor Tokio” (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky zijn op het WK baanwielrennen in Berlijn vierde geëindigd in de ploegkoers. De zege was voor het Nederlandse duo Kirsten Wild en Amy Pieters. “Vierde is de meest ondankbare plaats, maar we hebben elkaar weer gevonden en dat is net op tijd voor Tokio.” [naar artikel]

3. Lotte Kopecky valt net naast het podium in de wegrit, Oostenrijkse Kiesenhofer pakt goud (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Anna Kiesenhofer heeft zich zondag verrassend tot olympisch kampioene op de weg gekroond bij de vrouwen. De dertigjarige Oostenrijkse haalde het na 137 kilometer tussen de start in Musashinomori Park en de aankomst op het circuit van Fuji solo voor de Nederlandse Annemiek van Vleuten en de Italiaanse Elise Longo Borghini. Lotte Kopecky finishte als eerste Belgische op een ondankbare vierde plaats. [naar artikel]

4. Net niet! Lotte Kopecky eindigt haar WK met vierde plaats in puntenkoers (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Lotte Kopecky (26) heeft haar WK baanwielrennen afgesloten met vierde plaats in de puntenkoers. Eerder won ze al twee keer goud: donderdag in de afvalling en zaterdag in de ploegkoers met Shari Bossuyt. [naar artikel]

5. Lotte Kopecky baalt en relativeert: "Er kunnen nog procentjes bij, maar vooral respect voor Marianne Vos" (24/02/2024 - Sporza)

Lotte Kopecky is er niet in geslaagd om de Omloop Het Nieuwsblad in haar regenboogtrui te winnen. Marianne Vos stak haar de loef af. Kopecky vatte de sprintnederlaag sportief op, maar beseft: "Ik zit in een tijdperk waarin ik niet tevreden kan zijn met een 2e plaats." [naar artikel]

6. Nét niet: meest ondankbare plaats voor Lotte Kopecky, goud is voor Oostenrijkse amateur (25/07/2021 - Gazet van Antwerpen)

De olympische wegrit is op een sprookje uitgedraaid voor Anna Kiesenhofer. De Oostenrijkse, zowaar een amateur-wielrenster, rondde een vroege vlucht succesvol af en kroonde zich tot olympisch kampioen. De 30-jarige Kiesenhofer reed de hele dag voorin en ging met nog 40 kilometer te gaan solo. Annemiek van Vleuten reed zich in de achtergrond te pletter, maar kwam geen seconde dichter en werd al snel ingelopen door een groepje met Lotte Kopecky. [naar artikel]

7. Lotte Kopecky, ondanks valpartij, vierde in juniorenkoers (02/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lotte Kopecky was zaterdag aan de slag in de juniorenkoers in Beernem. Kopecky kwam als vierde over de streep. [naar artikel]

8. De vloek van de vierde plaats: “Mijn kinderen vragen me wel eens waarom mama niet een klein beetje sneller kon zijn” (26/07/2021 - Gazet van Antwerpen)

Wielrenster Lotte Kopecky en triatleet Marten Van Riel reikten het voorbije weekend gretig naar het podium, maar bleven steken op de meest ondankbare aller plaatsen: nummer 4. Wij polsten bij twee ervaringsdeskundigen, roeier Tim Maeyens en triatlete Kathleen Smet, hoe zij hun net niet-ervaring bekijken. “Ik voel met hen mee.” [naar artikel]

9. Net niet! Lotte Kopecky eindigt haar (succesvol) WK met vierde plaats in puntenkoers: “En nu heb ik een gin-tonic verdiend” (16/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Lotte Kopecky (26) heeft haar WK baanwielrennen afgesloten met vierde plaats in de puntenkoers. Eerder won ze al twee keer goud: donderdag in de afvalling en zaterdag in de ploegkoers met Shari Bossuyt. “Jammer, maar ik sluit mijn seizoen af met twee regenboogtruien: dat is meer dan verhoopt.” [naar artikel]

10. “Ik had het podium verdiend” (26/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Vierde. Ondankbaarder bestaat niet op de Spelen. Lotte Kopecky kon een medaille ruiken in de wegrit bij de vrouwen, maar in de laatste twee kilometer ging het alsnog mis. Ze was er kapot van. “Dit is een enorme ontgoocheling.” [naar artikel]

11. Lotte Kopecky baalt na ware pechdag in Parijs-Roubaix: “Ik dacht dat mijn voet gebroken was” (08/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Het mocht niet zijn voor Lotte Kopecky. De topfavoriete kwam zwaar ten val in de achtervolging op de kopgroep, knokte wel nog sterk terug maar geraakte net niet meer bij de kopgroep. In de groep der favorieten sprintte ze nog naar een zevende plek. Een mooie ereplaats, al was Kopecky uiteraard ferm teleurgesteld na afloop. [naar artikel]

12. Teleurgestelde Lotte Kopecky baalt na missen van wereldtitel: “Dit was de kans van mijn leven” (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Lotte Kopecky heeft ons land net geen gouden medaille op het WK op de weg kunnen schenken. Na een late uitval van fenomeen Van Vleuten moest ze vrede nemen met de zilveren plak. “Ik vind het enorm jammer, want naar mijn gevoel is het een dik gemiste kans”, aldus Kopecky. [naar artikel]

13. Lotte Kopecky staat vierde voor laatste proef in het omnium (06/08/2018 - Metro)

Lotte Kopecky is vandaag na de afvallingsrace een plek gezakt in het omnium op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow. Kopecky werd dertiende, ze staat nu vierde in de algemene rangschikking. De Britse Katie Archibald won de afvallingsrace. De 22-jarige Kopecky moet in de tussenstand de Nederlandse Kirsten Wild (112 ptn), de Britse Katie […] Het bericht Lotte Kopecky staat vierde voor laatste proef in het omnium verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

14. ONZE STERREN VOOR HET BK VROUWEN: Wie doet Lotte Kopecky wat? (26/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Donderdag toonde Lotte Kopecky nogmaals haar suprematie in het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Ze werd in Gavere voor de vierde keer op rij laureate en reed Shari Bossuyt, tweede op dat BK, op meer dan een minuut. Wie doet Lotte Kopecky wat in Middelkerke, waar voor de tricolore trui op de weg gestreden wordt? [naar artikel]

15. Lotte Kopecky opgetogen met plaats in top tien: “Dit was de prikkel die ik zocht” (18/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ambities had ze niet, tenzij een plaats in de top tien. En die kwam er ook voor Lotte Kopecky die haar WK tijdrijden afsloot op de negende plaats. [naar artikel]

16. Tornados eindigen op ondankbare vierde plaats (13/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

De Belgian Tornados zijn op de ondankbare vierde plaats geëindigd in de finale van de 4x400 meter op het WK atletiek in Londen. Robin [naar artikel]

17. Tornados stranden op ondankbare vierde plaats (13/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

De Belgian Tornados zijn op de ondankbare vierde plaats geëindigd in de finale van de 4x400 meter op het WK atletiek in Londen. Het Belgische [naar artikel]

18. LIVE EK BAANWIELRENNEN. Tuur Dens grijpt net naast medaille op de scratch - Brons voor Kopecky in omnium (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Zwitserse Grenchen is van 8 februari tot 12 februari het toneel voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen. Op de derde dag van het kampioenschap heeft Lotte Kopecky haar tweede medaille veroverd. Na goud op de afvalling gisteren, pakte ze vandaag brons in het omnium. Tuur Dens strandde op de scratch dan weer op een ondankbare vierde plaats. Via onderstaande liveblog mist u niets van het vervolg van het EK. [naar artikel]

19. Lotte Kopecky voor de vierde keer op rij Flandrienne van het Jaar (07/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Lotte Kopecky is de nieuwe Flandrienne. Met vier trofeeën op rij is de wereldkampioene van Glasgow meteen ook recordhoudster en gaat ze drievoudige ex-laureaten als Grace Verbeke en Jolien D’hoore in de galerij van de Flandriennes voorbij. Cynthia Bolingo overhandigde de prijs aan Kopecky. [naar artikel]

20. Net niet! Geen drie op drie voor Lotte Kopecky op EK: vierde in ploegkoers met Shari Bossuyt (12/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Lotte Kopecky (27) en Shari Bossuyt (22) werden op het EK baanwielrennen vierde in de ploegkoers. Het duo is de regerende wereldkampioen in deze olympische discipline. Kopecky pakte deze week al eens goud in de afvalling en brons in het omnium. Bossuyt won zilver in de puntenkoers. [naar artikel]

21. Tornados stranden op ondankbare vierde plaats: "Heel frustrerend voor ons" (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)