Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
10:33 uur

Oudste authentieke apotheek van ons land sluit de deuren, interieur nog zo goed als intact

Gazet van Antwerpen

13/08/2021 - 17:58

Apotheek Maus in de Lange Leemstraat in Antwerpen, de oudste authentieke apotheek van ons land, sluit na 150 jaar de deuren. Lieven Maus, vierde generatie, was er 41 jaar actief, in een wijk die niet altijd makkelijk was maar voor hem wel uitdagend: “Toch ga ik het keihard missen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Laatste apotheek in Mechelse Adegemstraat sluit na negentig jaar de deuren (24/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Net voor kerstavond sluit de laatste apotheek in de Adegemstraat in Mechelen de deuren. Daarmee komt er een einde aan een traditie van bijna negentig jaar. Huidig zaakvoerder Rik Delport (56) gaat aan de slag in Apotheek Korenmarkt.
  [naar artikel]
 2. Oudste discotheek van het land sluit de deuren: “Het is genoeg geweest” (08/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Discotheek Rio Club In Sint-Katelijne-Waver sluit volgende maand na 106 jaar de deuren. Uitbater Willy Jacobs gaat met pensioen. Op 2 maart vindt er een groot afscheidsfeest plaats.
  [naar artikel]
 3. Oudste discotheek van het land sluit de deuren: “Het is genoeg geweest” (07/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Discotheek Rio Club In Sint-Katelijne-Waver sluit volgende maand na 106 jaar de deuren. Uitbater Willy Jacobs gaat met pensioen. Op 2 maart vindt er een groot afscheidsfeest plaats.
  [naar artikel]
 4. Oudste discotheek van het land sluit de deuren: “Het is genoeg geweest” (08/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Discotheek Rio Club In Sint-Katelijne-Waver sluit volgende maand na 106 jaar de deuren. Uitbater Willy Jacobs gaat met pensioen. Op 2 maart vindt er een groot afscheidsfeest plaats.
  [naar artikel]
 5. Maaseikse leerlingen bouwen replica van oudste apotheek van België
  (26/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op vraag van de stad Maaseik hebben leerlingen van het GO Technische Atheneum een replica gebouwd van de kasten uit het Apotheekmuseum. Die 18de eeuwse apotheek is de oudste van het land en mag door museumbezoekers niet worden aangeraakt.
  [naar artikel]
 6. Een van de oudste dierentuinen van Engeland sluit na 186 jaar de deuren (15/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de oudste dierentuinen van Engeland sluit volgend jaar in september voorgoed de deuren na 186 jaar in bedrijf te zijn geweest.
  [naar artikel]
 7. Oudste duikwinkel in Limburg sluit eind dit jaar de deuren (06/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pro Diving, de oudste duikwinkel in Limburg, sluit eind dit jaar definitief de deuren. Frans De Camp startte er in 1963 mee op de Koningin Astridlaan in Hasselt. Sinds 35 jaar, na het overlijden van zijn schoonvader in 1987, zet Paul Lijnen (62) de zaak verder. Tot nu. Paul blijft wel actief in een specifieke niche van het duiken.
  [naar artikel]
 8. Gevel van Baillienke gesloopt (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag sluit de oudste speelgoedwinkel van het land definitief de deuren. Gisteren werd de gevelversiering verwijderd, want weldra opent hier een schoenwinkel.
  [naar artikel]
 9. "Interieur ondergeschikt aan fantastische omgeving": kijk binnen in deze authentieke villa in Duinbergen (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De villa van de familie Demuynck is een van de weinige resterende authentieke kustwoningen met frontaal zeezicht. Om alle aandacht op de bijzondere...
  [naar artikel]
 10. 5x pizza in Limburg: van hippe zaak tot Italiaanse kantine (27/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een interieur met Franse en Afrikaanse invloeden, maar wel: authentieke Napolitaanse pizza. Ristorante pizzeria Coppola opende pas de deuren in Genk. Met zelfs Pizza Nutella op de kaart. “De jeugd in Italië is er zot van.”
  [naar artikel]
 11. Den Engel sluit voor het eerst in 100 jaar (een week) de deuren (29/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Café Den Engel sluit volgende week tijdelijk de deuren. En dat is een primeur, want het oudste café van de Grote Markt is in zijn geschiedenis nog nooit gesloten geweest. Maar dit keer moet uitbaatster Linda Van Heymbeeck dan toch zwichten voor ingrijpende werkzaamheden.
  [naar artikel]
 12. Eten in apotheek? In Sittard kan het (19/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Lekker eten aan de oude balie, tussen de apothekerskasten en authentieke mozaïektegels, in Sittard kan het. Het jonge koppel Lisanne Beckers en Joël Maassen (beiden 27) verbouwden er een oude apotheek tot gezellig restaurant.
  [naar artikel]
 13. Geroemde schoenenwinkel Coccodrillo sluit na 35 jaar de deuren (16/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De internationaal gevierde schoenenboetiek Coccodrillo sluit voor goed de deuren van haar winkel in de Arenbergstraat in Antwerpen. De veranderingen in mode en retail en de moeilijke bereikbaarheid door de aanhoudende wegenwerken dwingen de oprichters tot sluiting.
  [naar artikel]
 14. Al 35 jaar een begrip en toch sluit viswinkel de deuren: “Het gaat gewoon niet meer” (10/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Viswinkel-traiteur Epicurus in de Voormuide heeft zaterdag definitief de deuren gesloten. Daarmee is de Muide een van haar iconen kwijt. “Authentieke visbereidingen zoals bij ons vind je niet meer”, zegt uitbater Gino Robbens (55). “Maar door gezondheidsproblemen moeten we stoppen.”
  [naar artikel]
 15. Na Donum: tweede designwinkel in Hasselt sluit de deuren (28/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Anderhalve maand geleden liet de bekende Hasseltse interieur- en designzaak Donum weten dat ze binnen enkele maanden haar deuren aan de Havermarkt in Hasselt zal sluiten. Vandaag maakte de Hasseltse meubelwinkel gaest.design dezelfde beslissing bekend.
  [naar artikel]
 16. “Concurrentie was moordend” (01/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Tongerse speelgoedwinkel Baillienke, de oudste van het land, sluit na 126 jaar definitief de deuren. “Met spijt in het hart, maar ik kon niet langer tegen de grote ketens opboksen”, zegt zaakvoerder Jean-Luc Baillien (52), wiens overgrootvader de zaak in 1890 opstartte.
  [naar artikel]
 17. De sector staat onder druk: elke week sluit gemiddeld één apotheek de deuren (03/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Apothekers betreuren dat de zelftesten voor corona sinds 1 juli ook buiten de apotheek kunnen gekocht worden. In warenhuizen bijvoorbeeld, zonder enige uitleg. Maar eigenlijk zit het allemaal veel dieper dan dat, want de sector staat al een tijdje onder druk. “Rendabele producten, waar we vroeger winst op maakten, verdwijnen beetje bij beetje uit de rekken”, zegt een apotheker ons.
  [naar artikel]
 18. Bekende familiezaak Bru Lederwaren op Bredabaan sluit de deuren (25/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bru Lederwaren op de Bredabaan stopt ermee. De zaak sluit binnenkort en houdt vanaf 1 juli een uitverkoop. Met de sluiting verdwijnt meteen een van de oudste en bekendste zaken op de Bredabaan in Merksem.
  [naar artikel]
 19. Umicore sluit oudste Amsterdams goudsmelter (02/10/2017 - De Tijd)
  18:44 De Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore sluit Schöne Edelmetaal in Amsterdam, een van de oudste goudsmelters van de wereld.
  [naar artikel]
 20. Gezin van vier doet voormalige winkel heropleven: “Ik beschouw de apotheek nu als mijn persoonlijke museum” (22/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tom en Ramona Van Caeyzeele wonen sinds twee weken met hun twee kindjes in de woning van apotheek Marc Hoet in de Berlarij in Lier. Aan de gesloten apothekerswinkel, waarvan het interieur dateert uit 1938, wijzigen ze niets. “Sommige mensen bellen daardoor soms nog aan met een voorschrift van hun dokter.”
  [naar artikel]
 21. OPROEP. Welke memorabele herinnering(en) houdt u over aan discotheek Rio? (26/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Komende zaterdag sluit discotheek Rio Club in Sint-Katelijne-Waver met een groot afscheidsfeest na 106 jaar de deuren. Uitbater Willy Jacobs gaat met pensioen. Gazet van Antwerpen is op zoek naar personen die over hun herinneringen van de oudste dancing van het land willen vertellen.
  [naar artikel]
 22. ‘Merkwaardigste kledingzaak van het land in 1965’ stopt ermee: “Iemand mooi mogen maken, dat was fantastisch” (10/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dameskledingwinkel Verlinden-Tubbax in de Lostraat in Heist-op-den-Berg sluit de deuren na bijna honderd jaar. Daarmee verdwijnt één van de oudste winkels van de gemeente. De nieuwe winkel had vijftig jaar geleden een voor die tijd opvallend ontwerp.
  [naar artikel]
 23. Virunga National Park in Congo sluit tijdelijk de deuren vanwege grote onrust (05/06/2018 - De Morgen)
  Het Virunga Park in Oost-Congo, het oudste nationaal park van Afrika, moet de deuren sluiten van­wege de groeiende onveilig­heid. Dat heeft de Belgische parkdirecteur Emmanuel de Merode in een brief laten weten. 
  [naar artikel]
 24. Hasseltse designwinkel Donum sluit eind juli de deuren “Een enorm moeilijke beslissing” (15/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De bekende Hasseltse interieur- en designzaak Donum sluit binnen enkele maanden haar deuren aan de Havermarkt in Hasselt. Daar betrok de winkel sinds 2000 het oude postkantoor. “Een enorm moeilijke beslissing die niks met de stad op zich te maken heeft”, zeggen zaakvoerders Noella Vangeel en Jos Peeters. “Donum heeft nog een vestiging in Antwerpen en daar plooien we ons op terug. We willen meer focussen op interieurinrichting en dat kan beter vanuit Antwerpen waar we op een grotere oppervlakte met onze ploeg, waarbij interieurarchitecten, projecten kunnen ontwikkelen.”
  [naar artikel]
 25. Bezoekerscentrum Voerstreek sluit de deuren, (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In navolging van de overige toeristische onthaalkantoren sluit het ‘Bezoekerscentrum Voeren’ in ’s-Gravenvoeren de deuren. omwille van de Corona crisis
  [naar artikel]
 26. Genks fonduerestaurant sluit de deuren (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Fonduerestaurant ‘Cuinesse’ in de Genkse Grotestraat sluit de deuren. Dat wordt via Instagram bekend gemaakt.
  [naar artikel]
 27. Na 15 oktober verlopen covidvaccinaties via huisarts en apotheek-hubs (03/09/2021 - Knack)
  Nadat alle Vlaamse vaccinatiecentra op 15 oktober de deuren hebben gesloten, zullen apotheek-hubs de vaccins stockeren en klaarmaken. Individuele vaccinatoren of mobiele teams kunnen daar dan de nodige dosissen gaan ophalen.
  [naar artikel]
 28. Truiens schakelzorgcentrum sluit de deuren (18/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na 48 dagen sluit schakelzorgcentrum De Kroon de deuren. Het werd opgericht om de druk op het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo op te vangen en de ziekenhuiscapaciteit zo veel mogelijk te vrijwaren.
  [naar artikel]
 29. Sterrenrestaurant Ter Leepe sluit de deuren (03/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Sterrenchef Kristof Marannes sluit de deuren van z’n zaak Ter Leepe in Zedelgem. Dat meldt KW.be.
  [naar artikel]
 30. Zweden sluit de deuren (een beetje): horeca vroeger dicht na besmettingspiek (12/11/2020 - Express)
  Zweden, het land dat nooit een lockdown heeft opgelegd om het coronavirus aan banden te leggen, ziet zich nu toch... The post Zweden sluit de deuren (een beetje): horeca vroeger dicht na besmettingspiek appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Twee 19e-eeuwse cafés aan het Zuidstation worden beschermd (07/11/2019 - VRT NWS)
  De Brusselse regering heeft donderdag op voorstel van staatssecretaris voor Urbanisme Pascal Smet (one.brussels-SP.A), bevoegd voor de bescherming van het erfgoed, de authentieke cafés Le Laboureur en La Ruche beschermd. De cafés liggen op de Jamarlaan 1a en 1b in Sint-Gillis, niet ver van het Brusselse Zuidstation. Niet alleen de gevels, maar ook het interieur van de cafés zelf worden beschermd. Zo blijft het authentieke decor bestaan.
  [naar artikel]
 32. Sterrenrestaurant Het Land in Berlaar sluit de deuren: “Dag en nacht mee bezig, we willen niet wachten tot die toewijding ons ontglipt” (03/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dit najaar sluit restaurant Het Land in Berlaar. Dat melden chef Steven Bes en zijn vrouw Mira Demeerleer, die de zaak 26 jaar runden. Het koppel wil naar eigen zeggen stoppen op een hoogtepunt: met een Michelinster en met een score van 16/20 in de gids van Gault&Millau.
  [naar artikel]
 33. Bekend Hasselts restaurant sluit de deuren (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie nog eens wil genieten van de keuken bij Bistro Nano moet zich haasten… Eind december sluit het toprestaurant in Hasselt definitief de deuren. Met het einde van het huurcontract in zicht, hebben de zaakvoerders besloten elk hun eigen weg te gaan.
  [naar artikel]
 34. Mercado sluit de deuren … of toch voor even (13/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nu de renovatie van het oude postgebouw op de Groenplaats in zicht komt, is het tijd voor foodmarket Mercado om de deuren te sluiten. Het laatste weekend van april sluit Mercado de deuren met een Closing Weekend. Maar Mercado is wel van plan om terug te komen. De nieuwe locatie blijft voorlopig nog geheim.
  [naar artikel]
 35. Wereldwinkel sluit tijdelijk de deuren (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van het advies van de regering en de maatregelen inzake Corona, sluit ook de Wereldwinkel in Opglabbeek voorlopig haar deuren tot en met vrijdag 3 april. Bestellen via de website, leveren aan huis en afhalen op afspraak dat kan wel nog.
  [naar artikel]
 36. Anneleen (28) en Nathan (28) toverden hun herenhuis om tot een thuis met karakter. “De rust van het interieur straalt op ons af” (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het appartement boven hun winkel geven Anneleen en Nathan een eigen invulling aan de Scandinavische stijl. Met een paar subtiel opgehangen fotokaders, reisherinneringen en planten voegt het duo achter lifestylemerk ‘House Raccoon’ een persoonlijke toets toe aan hun thuis. “Toen ik de prachtige authentieke, opgeschuurde houten deuren, trappen en vloeren zag, viel ik meteen in zwijm.”
  [naar artikel]
 37. Taskforce publiceert routeplan: halen we derde prik straks bij apotheek? (09/07/2021 - De Morgen)
  De taskforce vaccinatie heeft een routeplan klaar over hoe de derde inspuiting met het coronavaccin te organiseren. De vaccinatiecentra zullen de deuren sluiten, je prikje kan je mogelijk gaan halen in de apotheek.
  [naar artikel]
 38. Taskforce publiceert routeplan: halen we derde prik straks bij apotheek? (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce vaccinatie heeft een routeplan klaar over hoe de derde inspuiting met het coronavaccin te organiseren. De vaccinatiecentra zullen de deuren sluiten, je prikje kan je mogelijk gaan halen in de apotheek.
  [naar artikel]
 39. Oude vestiging van Hubo wordt omgevormd tot grootste apotheek van het land (30/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Apotheek Van Hoof vormt de vroegere vestiging van Hubo op de Antwerpseweg in Geel momenteel om tot de grootste farmaceutische winkel van ons land. Ook de webshop zal er zijn onderkomen krijgen.
  [naar artikel]
 40. Online apotheek dreigt met vertrek (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste Belgische online-apotheek Newpharma overweegt om naar het buitenland te trekken omdat het in ons land geen reclame mag maken. Dat is...
  [naar artikel]
 41. De Karmeliet sluit vanavond na 33 jaar definitief de deuren (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit vanvond na 33 jaar de deuren. Chef Geert Van Hecke begint binnenkort al met een nieuw restaurant
  [naar artikel]
 42. Ook Efteling sluit tijdelijk de deuren (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat pretparken gaan tijdelijk dicht door het coronavirus. Ook het Nederlandse pretpark de Efteling sluit vanaf morgen de deuren tot 31 maart.
  [naar artikel]
 43. Nederlands zeehondencentrum sluit deuren vanwege coronabesmetting (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Zeehondencentrum Pieterburen in het Groningse dorp Pieterburen sluit tijdelijk haar deuren voor bezoekers omdat een vrijwilliger uit...
  [naar artikel]
 44. Het Hemeltje sluit tijdelijk de deuren na twee besmettingen (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje in Heers sluit tien dagen de deuren omdat twee personen positief getest hebben op Covid-19.
  [naar artikel]
 45. Brussel: Océade sluit definitief de deuren (30/09/2018 - VRT NWS)
  Na dertig jaar sluit Océade definitief zijn deuren. Bezoekers kunnen vandaag nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan.
  [naar artikel]
 46. Mijnmuseum Beringen sluit deuren tot volgend jaar door corona (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het mijnmuseum van Beringen Mijn sluit haar deuren vanaf donderdag 9 december tot en met 2 januari als maatregel voor het coronavirus.
  [naar artikel]
 47. 71 ontslagen bij vroegere Reznor. Bedrijf sluit de deuren (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Menen verliezen 71 mensen hun job. Het vroegere Reznor, tegenwoordig onderdeel van de Nortek-groep, sluit de deuren. Dat is vanochtend op een...
  [naar artikel]
 48. Océade sluit komende zondag definitief de deuren (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na dertig jaar sluit Océade deze week definitief de deuren. Zondag kunnen bezoekers nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan.
  [naar artikel]
 49. Online apotheek dreigt met vertrek wegens reclameverbod (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste Belgische online-apotheek Newpharma overweegt om naar het buitenland te trekken omdat het in ons land geen reclame mag maken. Dat is...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy