Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 October 2021
00:31 uur

Luchtvaartkoepel IATA: “Maak van Europese coronapas de wereldstandaard”

Express

30/08/2021 - 16:33

Lees dit artikel: Luchtvaartkoepel IATA: “Maak van Europese coronapas de wereldstandaard” De luchtvaartkoepel IATA roept alle landen op om de Europese coronapas – officieel EU Digital Covid Certificate – te kopiëren. Een wereldwijd gestandaardiseerde pas zou niet alleen de coronachecks bij toeristisch vliegverkeer, maar ook bij zakenreizen vergemakkelijken en versnellen, is de redenering. De Europese coronapas, die in een app bewaard kan worden of op papier, […] Lees dit artikel: Luchtvaartkoepel IATA: “Maak van Europese coronapas de wereldstandaard”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. La Boum dreigt met wekelijks “besmettelijk aperitieven” als Brussel coronapas invoert (10/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De organisatoren van La Boum laten weer van zich horen. Ze kanten zich tegen de invoering van de coronapas in de hoofdstad door elke zaterdag van oktober een “apéro contaminant” (vrij vertaald: besmettelijk aperitief) te organiseren “waar gelijkgezinden hun coronapas kunnen bemachtigen zonder gevaccineerd te moeten worden”. De burgemeester van Elsene is er niet over te spreken.
  [naar artikel]
 2. MR-voorzitter Bouchez: “Coronapas bewijst mislukking van het Brusselse coronabeleid” (08/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Georges-Louis Bouchez, de voorzitter de Franstalige liberalen (MR), was in “Terzake” op Canvas erg scherp over de coronapas die wellicht wordt ingevoerd in de hoofdstad. “Het toont de mislukking van het Brusselse coronabeleid aan”, zegt hij.
  [naar artikel]
 3. Nederlandse horeca ziet coronapas niet zitten, in Frankrijk is het “intussen heel normaal” (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op café met coronapas: vanaf 25 september wordt het verplicht in Nederland, Frankrijk voerde de pass sanitaire begin augustus al in. “Discriminerend”, zegt de Nederlandse cafébaas Frank van Barschot. “In Marseille is het intussen normaal”, zegt Genkse Française Joke Quintens.
  [naar artikel]
 4. Ook in grensgemeenten onbegrip over Nederlandse coronapas in horeca: “Een paar kilometer verder in België lijkt alles normaal” (13/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het ziet ernaar uit dat Nederlanders vanaf 25 september verplicht een coronapas moeten laten zien als ze op café of restaurant willen gaan. “Ronduit belachelijk”, vinden horeca-uitbaters net over de grens in Zundert. Ze vrezen dat het hen vooral geld gaat kosten, dat ze minder klanten zullen hebben en ze begrijpen niet vanwaar de maatregel plots komt. “Er zit in Den Haag een regering die wereldvreemd is.”
  [naar artikel]
 5. Motivatiepsycholoog: “Essentieel om elk gebruik van coronapas goed uit te leggen” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) vraagt het overlegcomité om elk gebruik van de coronapas goed uit te leggen. “Dat is cruciaal om de acceptatie te verhogen. We zien dat in onze data”, aldus de onderzoeker.
  [naar artikel]
 6. Vandenbroucke: “Vlaamse regering moet in belang van volksgezondheid nadenken over invoering coronapas” (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als het van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt, moet ook Vlaanderen “in het belang van de volksgezondheid” overwegen een coronapas in te voeren. Dat heeft hij na afloop van de ministerraad verklaard.
  [naar artikel]
 7. Vlaamse zorgkoepels willen coronapas verplichten voor ziekenhuisbezoek: “We vrezen dat uitbraken zullen verergeren” (13/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse zorgkoepels pleiten voor strengere regels voor wie een ziekenhuis of woonzorgcentrum bezoekt, zo meldt De Morgen. “Wij vragen de overheid om de coronapas verplicht te maken voor de bezoekers”, zo zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro.
  [naar artikel]
 8. Sterrenchef: “Liever een coronapas dan één dag langer met dat mondmasker” (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wat in een overvol voetbalstadion of op een druk festivalterrein kan, moet ook in cafés en restaurants kunnen. Iedereen – personeel én klanten – de mondmaskers af, zo pleit de horeca. Dan nog liever de invoering van de coronapas. “Maar dat masker, dat zijn we ronduit beu.” Afwachten wat het Overlegcomité vandaag beslist.
  [naar artikel]
 9. Vlaamse zorgkoepels willen coronapas verplichten voor ziekenhuisbezoek: “Vrezen dat uitbraken komende maanden zullen verergeren” (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse zorgkoepels pleiten voor strengere regels voor wie een ziekenhuis of woonzorgcentrum bezoekt, zo meldt De Morgen. “Wij vragen de overheid om de coronapas verplicht te maken voor de bezoekers”, zo zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro.
  [naar artikel]
 10. Ziekenhuizen en woonzorgcentra willen coronapas voor bezoekers: “Het wordt een zware herfst” (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie iemand bezoekt in een ziekenhuis of woonzorgcentrum moet een coronapas kunnen voorleggen. Daarvoor pleiten de Vlaamse zorgkoepels. De Taskforce Zorg komt versneld samen om een advies concreet uit te werken. Er is geen tijd te verliezen, zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro. “We willen absoluut vermijden dat we opnieuw de deuren moeten sluiten.”
  [naar artikel]
 11. “Ik ga het toestaan én stimuleren. Als ze dan boetes willen geven, zien we wel”: Vilvoords burgemeester Bonte wil coronapas meer inzetten (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister Jan Jambon (N-VA) vindt een uitbreiding van de coronapas in de rand overbodig. Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) ziet er daarentegen nog steeds enkel de voordelen van in. “Geef burgemeesters die zeggenschap nu eens zelf. Volgens de wet zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid van onze burgers.”
  [naar artikel]
 12. Terwijl politici kibbelen, wordt druk voor Vlaamse coronapas steeds groter: “Laten we gevaccineerden belonen” (22/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Geen coronapas in Vlaanderen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is duidelijk. “Uiteraard zijn wij bezorgd over de stijgende cijfers. Maar gaat er iets veranderen? Nee. “De Vlaamse regering heeft daar drie weken geleden over beslist en dat is nu nog altijd zo”, klinkt het bij de Vlaamse regeringsleider. Maar via zijn coalitiepartner CD&V, een aantal gouverneurs en federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) komt de discussie sowieso weer boven water. “Laten we gevaccineerden belonen.”
  [naar artikel]
 13. Vlaamse horeca absoluut geen voorstander van coronapas: “Vacatures raken nu al niet ingevuld en dan moeten we ook nog papieren controleren?” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na Frankrijk voeren nu ook onze noorderburen de pasjesmaatschappij in. Gaat ons land binnenkort ook overstag voor de coronapas? In de horeca en de bioscoop hopen ze van niet. “De situatie in Nederland en Frankrijk is heel anders dan hier. Zo’n pas invoeren is hier niet nodig.”
  [naar artikel]
 14. Conner Rousseau (Vooruit) over coronapas in Vlaamse Rand: “Ik begrijp niet dat Vlaamse regering zo koppig is” (03/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de Vlaamse rand rond Brussel moet het ook mogelijk zijn om de coronapas in te voeren. Dat heeft Conner Rousseau gezegd aan VTM Nieuws. De Vooruit-voorzitter vindt dat “alle wapens in de strijd tegen het virus mogen gebruikt worden, zeker wanneer er vraag naar is”.
  [naar artikel]
 15. Conner Rousseau (Vooruit) over coronapas in Vlaamse Rand: “Ik begrijp niet dat Vlaamse regering zo koppig is” (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Vlaamse rand rond Brussel moet het ook mogelijk zijn om de coronapas in te voeren. Dat heeft Conner Rousseau gezegd aan VTM Nieuws. De Vooruit-voorzitter vindt dat “alle wapens in de strijd tegen het virus mogen gebruikt worden, zeker wanneer er vraag naar is”.
  [naar artikel]
 16. Vlaamse regering overweegt het nu toch: “Uitgebreide coronapas? Ja, maar uitzonderlijk” (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering overweegt om afzonderlijke steden en gemeenten de mogelijkheid te geven om de coronapas uitgebreider in te zetten. “We begrijpen dat er uitzonderingen nodig zijn voor steden waar de vaccinatiegraad laag ligt”, aldus Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V). Maar het moeten uitzonderingen blijven, zo wordt benadrukt.
  [naar artikel]
 17. Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: “Verplicht in bars, restaurants en discotheken” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel maakt zich op om de coronapas, of Covid Safe Ticket, in te voeren in verschillende sectoren. “Er moest een kader gecreëerd worden waardoor alle gewesten afzonderlijk van elkaar beslissingen kunnen nemen tot het invoeren van het Covid safe ticket bij een aantal sectoren”, zegt Inge Neven hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. “Dat kader is nu goedgekeurd en gaat in op 1 oktober 2021.
  [naar artikel]
 18. Horeca Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskers: “Ook de coronapas is niet aan de orde” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg”, klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe.
  [naar artikel]
 19. Waarom coronapas overal snel wordt ingevoerd en het hier maar blijft duren: “Risico dat regels anders meteen vernietigd worden” (28/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De uitbreiding van de coronapas laat op zich wachten. In Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en veel andere landen is het systeem al ingeburgerd, maar in Vlaanderen en Brussel moeten eerst nog juridische knopen ontward worden. Hoe dat komt? “Men wil vermijden dat de regels meteen weer vernietigd kunnen worden.”
  [naar artikel]
 20. Coronapas in Vlaamse rand komt er niet: “Onvoorstelbaar, we waren nochtans vragende partij” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Steden en gemeenten in de Vlaamse rand krijgen niet de mogelijkheid om de coronapas in te voeren. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. De burgemeester van Vilvoorde laat zijn teleurstelling blijken. “Onvoorstelbaar, wij waren nochtans vragende partij”, stelt Hans Bonte (Vooruit).
  [naar artikel]
 21. Probeert Vlaamse regering met derde prik de coronapas tegen te houden? “Ze zouden wel eens bedrogen kunnen uitkomen” (22/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering blijft zich verzetten tegen het verder inzetten van de coronapas. Ze schuift zelfs een alternatieve piste naar voren om de komende golven het hoofd te bieden: een derde prik voor iedereen. Bij de federale regering zien ze er vooral een politiek manoeuvre in. “Met een derde prik garandeer je geen coronaveilige omgeving.”
  [naar artikel]
 22. Probeert Vlaamse regering met derde prik de coronapas tegen te houden? “Ze zouden wel eens bedrogen kunnen uitkomen” (22/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering blijft zich verzetten tegen het verder inzetten van de coronapas. Ze schuift zelfs een alternatieve piste naar voren om de komende golven het hoofd te bieden: een derde prik voor iedereen. Bij de federale regering zien ze er vooral een politiek manoeuvre in. “Met een derde prik garandeer je geen coronaveilige omgeving.”
  [naar artikel]
 23. Eerst was er geen draagvlak voor, nu wél: ziekenhuizen en woonzorgcentra willen coronapas voor bezoekers: “Zelfs in meest gunstige scenario’s weer een zware herfst” (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie iemand bezoekt in een ziekenhuis of woonzorgcentrum moet een coronapas kunnen voorleggen. Daarvoor pleiten de Vlaamse zorgkoepels. De Taskforce Zorg komt versneld samen om een advies concreet uit te werken. Er is geen tijd te verliezen, zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro. “We willen absoluut vermijden dat we opnieuw de deuren moeten sluiten.”
  [naar artikel]
 24. “Een coronapas is echt niet de “jodenster” die de antivaxers zich opspelden” (02/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie ondanks een vaccin toch covid zou krijgen, blijkt het virus al even snel door te geven als wie niet gevaccineerd is. Dat is de verrassende conclusie van CDC, de Amerikaanse Sciensano.
  [naar artikel]
 25. Twijfels over laag coronarisico in vliegtuig: “Besmetting tijdens vlucht is reëel gevaar” (11/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De KU Leuven en de TU Delft zetten grote vraagtekens bij de positieve coronacijfers die luchtvaartkoepel IATA en vliegtuigbouwers Airbus, Boeing en Embraer vrijdag presenteerden. “Hoe meer mensen langere tijd dicht op elkaar zitten in een krappe ruimte, hoe groter het risico volgens de wetenschappers is. Dat geldt dus ook in volle vliegtuigen.”
  [naar artikel]
 26. Vlaming in Parijs over coronapas: “Verplichting werkt, maar je moet mensen ook uitleggen waarom” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaming Frederik Boriau woont al zo’n 20 jaar in Frankrijk. Daar werd een maand geleden de coronapas ingevoerd, onder andere om op café en restaurant te gaan. Bij de invoering kon de pas op veel kritiek rekenen, maar Frederik ziet het nut er wel van in: “Ik voel me veiliger door die pas, maar enkel verplichten zonder uit te leggen waarom, dat kan niet de bedoeling zijn. Je moet mensen informeren over de vaccinaties.”
  [naar artikel]
 27. Minister Verlinden: “Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen” (04/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De Afspraak op Vrijdag op Canvas. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
  [naar artikel]
 28. Burgemeesters rond Brussel vrezen coronapastoerisme: “Vanaf 1 november gaan we zeer alert moeten zijn” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker nu de coronacijfers weer de verkeerde kant opgaan, vragen de Vlaamse gemeenten rondom Brussel steeds luider om zelf ook het Covid Safe Ticket te mogen gebruiken. “Want intussen zakken steeds meer Brusselaars naar onze fitnesszaken af”, stelt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (Vooruit). En dat zouden er vanaf 1 november — als de coronapas ook in Wallonië verplicht wordt — nóg meer kunnen zijn. “Burgemeesters zouden écht autonoom moeten kunnen beslissen of ze de coronapas invoeren”, klinkt het ook in Wemmel.
  [naar artikel]
 29. Zorgwerkster Eveline (36) is allergisch voor álle vaccins: “Straks raak ik vrijheid volledig kwijt met die coronapas” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als de coronapas uitgerold wordt in ons land, dan dreigen sommigen uit de boot te vallen. Eveline Van de Ginste (36) maakt zich zorgen, want ze is niet gevaccineerd. Niet omdat ze niet wil, maar omdat het eenvoudigweg niet mag van de dokter. Een test bij een immunoloog wees uit dat ze erg allergisch is voor alle coronavaccins. “Als de pas er komt en ik wil op vrijdag iets gaan drinken na het werk, dan moet ik me elke woensdag laten testen. Dat is toch geen leven?”
  [naar artikel]
 30. Eveline (36), die allergisch is voor vaccin, vreest voor invoering coronapas: “Straks raak ik vrijheid volledig kwijt” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als de coronapas uitgerold wordt in ons land, dan dreigen sommigen uit de boot te vallen. Eveline Van de Ginste (36) maakt zich zorgen, want ze is niet gevaccineerd. Niet omdat ze niet wil, maar omdat het eenvoudigweg niet mag van de dokter. Een test bij een immunoloog wees uit dat ze erg allergisch is voor alle coronavaccins. “Als de pas er komt en ik wil op vrijdag iets gaan drinken na het werk, dan moet ik me elke woensdag laten testen. Dat is toch geen leven?”
  [naar artikel]
 31. “Ziekenhuisbezoek enkel nog mogelijk met coronapas” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een bezoek wil brengen aan een patiënt in een ziekenhuis of aan oma in het rusthuis, zou een coronapas moeten tonen. Dat vragen de Vlaamse zorgkoepels. "We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden", aldus Zorgnet-Icuro vandaag in 'De Morgen'.
  [naar artikel]
 32. “Ziekenhuisbezoek enkel nog mogelijk met coronapas” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een bezoek wil brengen aan een patiënt in een ziekenhuis of aan oma in het rusthuis, zou een coronapas moeten tonen. Dat vragen de Vlaamse zorgkoepels. "We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden", aldus Zorgnet-Icuro vandaag in 'De Morgen'.
  [naar artikel]
 33. Gemengde gevoelens bij Nederlandse coronapas op de grens: “Aan anti-vaxxers zeg ik: eigen schuld, dikke bult” (26/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Nederlanders moeten sinds zaterdag verplicht een coronapas tonen in de horeca. Een maatregel die voor veel kritiek en commentaar zorgt. Baarle-Hertog is hét grensdorp bij uitstek om verhaal te halen. De meeste klanten lijken het een goed idee te vinden, al is er een duidelijk verschil bij de jongere generatie. Sommige horeca-uitbaters uit het Nederlandse Baarle-Nassau vrezen dan weer dat ze klanten zullen verliezen aan hun Belgische collega’s. “Dit voelt toch als lichte dwang.”
  [naar artikel]
 34. Rousseau wil ook coronapas voor trouw- of personeelsfeest: “Niet te neuterig over doen” (10/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Niet alleen de grote festivals of voetbalstadions maar ook de kleine trouwfeesten of bedrijfsfeesten zouden de coronapas moeten kunnen gebruiken om meer vrijheid toe te laten. Dat pleidooi van Vooruit botst meteen op fel verzet van de liberalen.
  [naar artikel]
 35. Burgemeesters buiten Antwerpen geen vragende partij voor coronapas, maar ook niet voor ‘lappendeken’ (12/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen en tien Vlaamse gemeenten kunnen in oktober wellicht een coronapas invoeren, die burgers dan bijvoorbeeld op café moeten tonen. Maar Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil dat alleen als het in héél Vlaanderen gebeurt. Al wordt die suggestie niet overal enthousiast onthaald. “Maatwerk is nodig”, vindt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. “Anders lijkt het op een herhaling met de avondklok van vorige zomer.”
  [naar artikel]
 36. 1 oktober komt sowieso te vroeg: “Vlaamse coronapas is nu nog gatenkaas” (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering wil liefst deze week nog beslissen of de coronapas ingevoerd wordt in ziekenhuizen, woonzorgcentra en de Vlaamse rand, maar ‘juridische losse eindjes’ steken voorlopig stokken in de wielen. Dit zijn de struikelblokken.
  [naar artikel]
 37. Rousseau wil ook coronapas voor trouw- of personeelsfeesten: “Niet neuterig over doen” (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen grote festivals of voetbalstadions, maar ook kleine trouwfeesten of bedrijfsfeesten zouden de coronapas moeten kunnen gebruiken om meer vrijheid toe te laten. Daarvoor pleit Vooruit. Het pleidooi botst meteen op fel verzet van de liberalen.
  [naar artikel]
 38. Rousseau wil ook coronapas voor trouw- of personeelsfeesten: “Niet neuterig over doen” (10/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen grote festivals of voetbalstadions, maar ook kleine trouwfeesten of bedrijfsfeesten zouden de coronapas moeten kunnen gebruiken om meer vrijheid toe te laten. Daarvoor pleit Vooruit. Het pleidooi botst meteen op fel verzet van de liberalen.
  [naar artikel]
 39. Jambon zet deur open voor uitbreiding coronapas in Vlaanderen (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering gaat onderzoeken in welke omstandigheden een uitbreiding van de coronapas “nuttig en nodig” kan zijn, zegt minister-president Jan Jambon (N-VA). Hij tempert daarmee de eerdere communicatie van zijn eigen voorzitter.
  [naar artikel]
 40. Cryptomunt Shiba Inu doet mee aan de NFT-gekte: wat moet je weten over de “Shiboshis” en is er een nieuwe rally in de maak? (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cryptomunt Shiba Inu doet mee aan de NFT-gekte: wat moet je weten over de “Shiboshis” en is er een nieuwe rally in de maak? De ontwikkelaars achter grapmunt Shiba Inu (SHIB) zullen in de komende weken meer dan 10.000 NFT’s van “schattige hondjes” lanceren. Wat betekent dit voor de koers van de cryptomunt? NFT’s (non-fungible tokens) zijn digitale kunstwerkjes die verankerd staan op de gedecentraliseerde databases genaamd blockchains. Er werden van verschillende zaken al NFT’s gemaakt, zoals van foto’s, […] Lees dit artikel: Cryptomunt Shiba Inu doet mee aan de NFT-gekte: wat moet je weten over de “Shiboshis” en is er een nieuwe rally in de maak?
  [naar artikel]
 41. Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: “Verplicht in bars, restaurants en discotheken” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel maakt zich op om de coronapas, of Covid Safe Ticket, in te voeren in verschillende sectoren. Vanaf 1 oktober zou iedereen die 16 of ouder is een coronapas moeten tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas wellicht al verplicht worden vanaf 12 jaar.
  [naar artikel]
 42. Europese Commissie: “Europese bedrijven moeten meer verantwoordelijkheid tonen voor hun toeleveringsketen” (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Europese Commissie: “Europese bedrijven moeten meer verantwoordelijkheid tonen voor hun toeleveringsketen” De Europese Commissie overweegt sancties te introduceren om milieuschade en mensenrechtenschendingen in de toeleveringsketens van Europese bedrijven aan te pakken. Dat heeft Nils Behrndt, waarnemend directeur-generaal bij het departement justitie van de Europese Commissie, op een evenement van de organisatie Global Witness gezegd. “We bekijken de mogelijkheid om sancties te kunnen opleggen, want zonder effectieve […] Lees dit artikel: Europese Commissie: “Europese bedrijven moeten meer verantwoordelijkheid tonen voor hun toeleveringsketen”
  [naar artikel]
 43. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 44. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 45. Schepen Kennis: “Ik maak me zorgen over beslissing om van Turnhoutsebaan fietsstraat te maken” (28/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “De keuze om van de Turnhoutsebaan een fietsstraat te maken is eigenaardig en ik maak met zorgen over deze beslissing”, zegt de Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) na de verrassende aankondiging van Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld). Volgens de schepen doet de Turnhoutsebaan op geen enkel punt aan de voorwaarde om een fietsstraat in te richten. “Die voorwaarden zijn terug te vinden in het vademecum van het Fietsberaad Vlaanderen. Toch een organisatie die zich inzet voor de belangen van de fietser.”
  [naar artikel]
 46. Coronapas blijft geldig, zelfs al heb je positief getest (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook met het Covid Safe Ticket moeten we nog rekenen op de burgerzin. Zelfs een geregistreerde positieve test verandert niets aan de geldigheid van de coronapas. “We moeten daarom nadenken over de koppeling tussen de gegevens van de testing en het coronacertificaat”, zeggen corona-experten Erika Vlieghe en Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 47. Vlaamse zorgkoepels willen coronapas verplichten voor ziekenhuisbezoek (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse zorgkoepels pleiten voor strengere regels voor wie een ziekenhuis of woonzorgcentrum bezoekt, zo meldt De Morgen. “Wij vragen de overheid om de coronapas verplicht te maken voor de bezoekers”, zo zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro.
  [naar artikel]
 48. Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” De Europese Autoriteit voor effecten en markten (EAEM) publiceerde vorige week een rapport over financiële trends en risico’s, met daarin een scorebord voor financiële vernieuwing. Wat blijkt? Crypto-activa en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) voeren de innovatielijst aan. Het 110 pagina’s tellende EAEM-rapport, getiteld “Trends, Risico’s en Kwetsbaarheden”, ziet cryptomunten als een financiële innovatie, maar ook als […] Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief”
  [naar artikel]
 49. Eventsector pusht coronapas, Horeca Vlaanderen mikt op volledige vrijheid (11/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het is tijd dat we van het strafbankje mogen”, dringt ook de eventsector aan op de massale uitrol van de coronapas in zijn branche. Horeca Vlaanderen rekent op de volledige vrijheid vanaf 1 september.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.