Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
23:10 uur

Verlinden: "Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen"

Het Laatste Nieuws

03/09/2021 - 23:55

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag op VRT NWS. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Verlinden: “Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen” (04/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De Afspraak op Vrijdag op Canvas. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
  [naar artikel]
 2. Minister Verlinden: "Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel eventueel te veralgemenen" (03/09/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
  [naar artikel]
 3. Alles om het niet-gevaccineerden zo lastig mogelijk te maken: Brussel is op weg naar pasjessysteem (06/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De “voorbereidingen” zijn getroffen. Het ziet ernaar uit dat Brussel de Franse tactiek gaat toepassen om de vaccinatiegraad op te krikken. Die bestaat eruit het leven van ongevaccineerden zo vervelend mogelijk te maken. Op café, restaurant, congressen, musea… overal zal je je coronapas moeten presenteren.
  [naar artikel]
 4. Coronapas in Brussel (en daarbuiten) blijft beroeren; komt hij er in Vlaanderen ook? (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Coronapas in Brussel (en daarbuiten) blijft beroeren; komt hij er in Vlaanderen ook? Komt er nu een coronapas of niet? En in welke vorm? Terwijl de Vlaamse liberalen in de hoofdstad, met kopman Sven Gatz (Open Vld) kranten en radio opzochten om uit te leggen dat zo’n coronapas best verdedigbaar was, trok de MR snoeihard in de aanval. Zeker nadat de Ecolo-minister van Volksgezondheid Alain Maron de volledige uitrol […] Lees dit artikel: Coronapas in Brussel (en daarbuiten) blijft beroeren; komt hij er in Vlaanderen ook?
  [naar artikel]
 5. Politieke druk om meer gebruik te maken van coronapas in Vlaanderen neemt toe (21/10/2021 - VRT NWS)
  De druk om ook in Vlaanderen meer gebruik te maken van de coronapas neemt toe. Dat blijkt uit het vragenuurtje in de Kamer. De N-VA blijft tegen het veralgemenen van de pas.
  [naar artikel]
 6. Na Brussel bekijkt ook Vilvoorde mogelijkheden om coronapas in te voeren (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Na Brussel bekijkt ook Vilvoorde mogelijkheden om coronapas in te voeren Het politieke akkoord lijkt rond, dat Brussel overal een coronapas gaat invoeren, om verplicht te maken bij horecabezoeken, culturele activiteiten, maar ook toegang tot een ziekenhuis. Die drastische maatregel is nodig omdat de vaccinaties niet lopen zoals het hoort. De MR kon dwarsliggen via de andere deelstaatregeringen, maar doet dat nu toch niet. De Franstalige liberalen zitten […] Lees dit artikel: Na Brussel bekijkt ook Vilvoorde mogelijkheden om coronapas in te voeren
  [naar artikel]
 7. 3.500 deelnemers voor betoging in Brussel tegen coronapas: ‘Wij zijn geen antivaxers’ (11/09/2021 - De Standaard)
  Zowat 3.500 mensen, volgens een raming van de politie Brussel Hoofstad-Elsene, hebben zaterdagnamiddag gedemonstreerd in de Europese wijk in Brussel tegen de uitbreiding van de coronapas en de mogelijke verplichte vaccinatie die op tafel ligt.
  [naar artikel]
 8. Brussel gebruikt vrijwel zeker de coronapas vanaf 1 oktober: wat verandert er? (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Brussel gebruikt vrijwel zeker de coronapas vanaf 1 oktober: wat verandert er? De officiële invoering van de gezondheidspas komt eraan in Brussel. Het zal toegang geven tot een reeks plaatsen en evenementen vanaf 1 oktober. Wat? Het gaat om een uitbreiding van het Covid Safe Ticket. De invoering is waarschijnlijk, maar nog niet helemaal definitief. Brussels gezondheidsminister Alain Maron zegt dat de coronapas enkel wordt ingevoerd indien […] Lees dit artikel: Brussel gebruikt vrijwel zeker de coronapas vanaf 1 oktober: wat verandert er?
  [naar artikel]
 9. Coronapas in Brussel komt er zo goed als zeker: in welke sectoren zal ik een nodig hebben? En hoe wordt dat gecontroleerd? (08/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De kogel is door de kerk: elk gewest kan voortaan zelf beslissen om een coronapas te verplichten in een aantal sectoren. Het is zo goed als zeker dat Brussel de uitbreiding van dat Covid Safe Ticket (CST) zal toepassen, zodra het Overlegcomité zijn akkoord geeft. Maar hoe zal dat precies in z’n werk gaan? Geldt de coronapas enkel voor de stad Brussel of ook voor de randgemeentes? En wat leren buitenlandse voorbeelden ons?
  [naar artikel]
 10. Vlaanderen en Brussel willen coronapas als ‘toegangsticket’ tot normale leven (05/05/2021 - De Morgen)
  Met een coronapas naar de kapper of op restaurant? Vlaanderen en Brussel zien dat wel zitten, tenminste als iedereen de kans heeft gehad één prik te laten zetten.
  [naar artikel]
 11. Brussel voert coronapas in: verplicht vanaf 1 oktober in bars, restaurants en discotheken (07/09/2021 - De Morgen)
  De coronapas, of Covid Safe Ticket, krijgt groen licht in Brussel. Vanaf 1 oktober moet iedereen die 16 of ouder is een coronapas tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas verplicht zijn vanaf 12 jaar. Dat meldt Le Soir en wordt bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 12. Wordt alleen de hoofdstad een pasjesmaatschappij? Brussel wil gebruik van coronapas uitbreiden (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering en de gewesten willen tegen oktober een overeenkomst sluiten, zodat Brussel de toepassing van de coronapas kan uitbreiden zonder dat andere gewesten daaronder lijden.
  [naar artikel]
 13. Brussel voert coronapas in: verplicht vanaf 1 oktober in bars, restaurants en discotheken (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapas krijgt groen licht in Brussel. Vanaf 1 oktober moet iedereen die 16 of ouder is een coronapas tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas verplicht zijn vanaf 12 jaar. Dat meldt ‘Le Soir’ en wordt uit goede bron bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 14. Coronapas in Brussel zo goed als rond. ‘Een middel om aan risicobeheer te doen’ (07/09/2021 - De Morgen)
  Vanaf 1 oktober wordt de coronapas in Brussel waarschijnlijk ook verplicht in horeca, ziekenhuizen en woon-zorgcentra. De Brusselse regering heeft daarover een akkoord gevonden, al moet de finale beslissing nog afgeklopt worden op het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 15. Covid Safe Ticket in Brussel uitgebreid: waar moet je vanaf vandaag je coronapas voorleggen? (15/10/2021 - VRT NWS)
  In Brussel wordt vanaf vandaag gebruik van het Covid Safe Ticket uitgebreid. Als je in de hoofdstad bijvoorbeeld naar een restaurant of café gaat, moet je daar je coronapas voorleggen. Ook op een aantal andere plaatsen in Brussel is de pas voortaan verplicht voor bezoekers. Een overzicht van alle plaatsen waar je nu een coronapas op zak moet hebben.
  [naar artikel]
 16. Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: “Verplicht in bars, restaurants en discotheken” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel maakt zich op om de coronapas, of Covid Safe Ticket, in te voeren in verschillende sectoren. Vanaf 1 oktober zou iedereen die 16 of ouder is een coronapas moeten tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas wellicht al verplicht worden vanaf 12 jaar.
  [naar artikel]
 17. Brussel zet deur open voor breder gebruik coronapas. ‘Een middel om aan risicobeheer te doen’ (07/09/2021 - De Morgen)
  Vanaf 1 oktober wordt de coronapas in Brussel waarschijnlijk ook verplicht in horeca, ziekenhuizen en woon-zorgcentra. De Brusselse regering heeft daarover een akkoord gevonden, al moet de finale beslissing nog afgeklopt worden op het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 18. Is er straks alleen in de hoofdstad een pasjesmaatschappij? Brussel wil vanaf 1 oktober gebruik van coronapas uitbreiden (02/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De federale regering en de gewesten willen tegen oktober een overeenkomst sluiten, zodat Brussel de toepassing van de coronapas kan uitbreiden zonder dat andere gewesten daaronder lijden.
  [naar artikel]
 19. Thais ziekenhuis treft al voorbereidingen om slachtoffers op te vangen (08/07/2018 - Knack)
  In het Prachunakroh-ziekenhuis in de Noord-Thaise stad Chiang Rai worden de voorbereidingen getroffen om de jongens en hun begeleider op te vangen die al meer dan twee weken vastzitten in een grot.
  [naar artikel]
 20. Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: ‘Verplicht in bars, restaurants en discotheken’ (07/09/2021 - De Morgen)
  Brussel maakt zich op om de coronapas, of Covid Safe Ticket, in te voeren in verschillende sectoren. Vanaf 1 oktober zou iedereen die 16 of ouder is een coronapas moeten tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas wellicht verplicht zijn vanaf 12 jaar. Dat meldt Le Soir en wordt uit goede bron bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 21. Ook Dany Verlinden getroffen door het coronavirus (01/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Cercle Brugge miste gisteren ook keeperstrainer Dany Verlinden bij de voorbereiding en op de bank. Ook bij de ex-doelman van Club Brugge werd afgelopen week covid vastgesteld.
  [naar artikel]
 22. Minister Verlinden: “We zullen er alles aan doen om mensen zo snel mogelijk te helpen” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) leeft mee met iedereen die getroffen is door de dodelijke overstromingen van vorige week. “Je moet het bijna met je eigen ogen zien om te weten wat voor oorlogsgebied het is”, zegt ze in gesprek met VTM Nieuws. “Ongelofelijk wat zich daar heeft afgespeeld”. Verlinden verduidelijkt dat er vanuit de federale regering een aanvraag is gebeurd bij het Europees solidariteitsmechanisme om de getroffenen te helpen.
  [naar artikel]
 23. Minister Verlinden: “We zullen er alles aan doen om mensen zo snel mogelijk te helpen” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) leeft mee met iedereen die getroffen is door de dodelijke overstromingen van vorige week. “Je moet het bijna met je eigen ogen zien om te weten wat voor oorlogsgebied het is”, zegt ze in gesprek met VTM Nieuws. “Ongelofelijk wat zich daar heeft afgespeeld”. Verlinden verduidelijkt dat er vanuit de federale regering een aanvraag is gebeurd bij het Europees solidariteitsmechanisme om de getroffenen te helpen.
  [naar artikel]
 24. Coronapas in Brusselse horeca vanaf 1 oktober (07/09/2021 - De Tijd)
  20:35 Wie in Brussel op café of restaurant of naar een discotheek wil, heeft daarvoor vanaf 1 oktober een coronapas nodig.
  [naar artikel]
 25. Bekijk - Een coronapas om op café of restaurant te kunnen gaan, zien mensen in Brussel dat zitten? (08/09/2021 - VRT NWS)
  Wie op café of restaurant in Brussel wil gaan, zal vanaf 1 oktober normaal gezien ook zijn coronapas moeten laten zien. Wij vroegen aan enkele mensen in de hoofdstad of ze dit een goede zaak vinden. Hun reacties kan je hieronder bekijken.
  [naar artikel]
 26. Voorbereidingen voor laadpalen voortaan verplicht bij grote renovaties en nieuwbouw (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij grotere renovaties en nieuwbouwprojecten in Vlaanderen met minstens twee parkeerplaatsen moeten voorbereidingen getroffen worden voor de installatie van laadpunten voor elektrische wagens. Dat besliste de Vlaamse regering. De regeling gaat in vanaf morgen.
  [naar artikel]
 27. Regio’s zijn nu zelf bevoegd voor coronapas: ook steden willen nu kunnen beslissen over maatregelen (08/09/2021 - De Morgen)
  Vlaanderen, Brussel en Wallonië zullen vanaf nu zelf kunnen bepalen waar ze een Covid Safe Ticket (CST), de zogenaamde coronapas, vragen. De topministers uit de federale en deelstaatregeringen hebben daarvoor woensdag het licht op groen gezet op een digitaal Overlegcomité. Ook Vlaamse steden willen de coronapas breder inzetten.
  [naar artikel]
 28. Annelies Verlinden in Pepinster: “Nog lange weg te gaan” (19/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft donderdag Pepinster bezocht, de gemeente die zwaar getroffen werd door de overstromingsramp van midden juli. Ze woonde ook een vergadering bij van de Federale Ondersteuningscel in Namen.
  [naar artikel]
 29. Annelies Verlinden in Pepinster: “Nog lange weg te gaan” (19/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft donderdag Pepinster bezocht, de gemeente die zwaar getroffen werd door de overstromingsramp van midden juli. Ze woonde ook een vergadering bij van de Federale Ondersteuningscel in Namen.
  [naar artikel]
 30. Coronapas vanaf maandag verplicht in Frankrijk (05/08/2021 - De Tijd)
  19:21 Het Franse grondwettelijk hof heeft de wet op het gebruik van de coronapas goedgekeurd. Concreet betekent dat dat de coronapas vanaf 9 augustus op tal van plaatsen vereist wordt.
  [naar artikel]
 31. Brussel overweegt invoering coronapas voor horeca vanaf oktober (05/09/2021 - De Morgen)
  Moeten Brusselaars straks een coronapas tonen als ze op café of restaurant willen? De kans is groot, nu de vaccinatiegraad in de hoofdstad ondermaats blijft. ‘Alles zal gebeuren in overleg met de betrokken sectoren.’
  [naar artikel]
 32. Regering-Jambon beslist vandaag over uitbreiding coronapas (27/09/2021 - De Morgen)
  De Vlaamse regering beslist deze ochtend over de uitbreiding van de coronapas naar de zorg en naar gemeenten waar de vaccinatiegraad laag is, zoals in de Vlaamse rand rond Brussel. De keuze voor het invoeren van die coronapas zal voor alle duidelijk altijd bij de burgemeester liggen, maar de Vlaamse regering stelt wel voorwaarden om een opbod en te veel verschillende regels te vermijden.
  [naar artikel]
 33. Franstaligen reageren scherp op suggesties van Verlinden: Brussel, de achilleshiel van de volgende staatshervorming (18/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dat CD&V-minister Annelies Verlinden nog maar lijkt te suggereren dat Brussel na de volgende staatshervorming geen volwaardig gewest wordt, werkt aan Franstalige kant als een rode lap op een stier. Dat belooft voor de voorbereiding van de zevende staatshervorming, die ons land tegen 2030 in een definitieve plooi moet leggen.
  [naar artikel]
 34. Burgemeester Hans Bonte wil coronapas ook voor horeca en fitnesszaken in Vilvoorde invoeren, als ze dat wensen (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel wil de coronapas, of het Covid Safe Ticket, invoeren in verschillende sectoren, zoals dat in Frankrijk en Italië al een tijdje het geval is. Ook Vilvoorde denkt eraan om de coronapas te verplichten voor wie onder meer de horeca of fitnesscentra wil bezoeken, als die zaken dat zelf wensen. Dat zegt burgemeester Hans Bonte aan HLN LIVE.
  [naar artikel]
 35. Coronapas sijpelt na Brussel straks ook Vlaanderen binnen: regering stoot idee niet meer meteen af (11/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ook in een reeks Vlaamse gemeenten rond Brussel en misschien zelfs Antwerpen zal de burgemeester vanaf oktober een coronapas kunnen invoeren. Een formele beslissing heeft de Vlaamse regering daarover nog niet genomen, maar alle Vlaamse meerderheidspartijen zitten wel op dezelfde lijn. Over de modaliteiten volgt volgende week uitsluitsel.
  [naar artikel]
 36. Minister-president Jan Jambon (N-VA) maakt bocht en heft protest tegen Vlaamse coronapas op: ‘Kan tijdelijk een dienst bewijzen’ (13/09/2021 - De Morgen)
  Nu Nederland en Brussel voor de coronapas gaan, kan Vlaanderen niet anders dan in bepaalde gemeenten en sectoren volgen. Met slepende voeten, weliswaar. ‘Tijdelijk kan de coronapas ons een dienst bewijzen’, zegt minister-president Jan Jambon (N-VA) nadat hij zich eerder verzette.
  [naar artikel]
 37. Geen ruimere toepassing van coronapas in Vlaanderen (22/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering heeft vrijdag de eerdere beslissing over het Covid Safe Ticket (CST) herbevestigd. Er komt, in tegenstelling tot in Brussel en Wallonië, geen ruimere toepassing van de coronapas.
  [naar artikel]
 38. La Boum dreigt met wekelijks “besmettelijk aperitieven” als Brussel coronapas invoert (10/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De organisatoren van La Boum laten weer van zich horen. Ze kanten zich tegen de invoering van de coronapas in de hoofdstad door elke zaterdag van oktober een “apéro contaminant” (vrij vertaald: besmettelijk aperitief) te organiseren “waar gelijkgezinden hun coronapas kunnen bemachtigen zonder gevaccineerd te moeten worden”. De burgemeester van Elsene is er niet over te spreken.
  [naar artikel]
 39. Minister Verlinden verbolgen over nepfestival: “Kaakslag voor wie zijn best doet” (02/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is verontwaardigd over de uit de hand gelopen samenkomst in het Ter Kamerenbos in Brussel. Ze roept op om de coronamaatregelen nauwgezet op te volgen.
  [naar artikel]
 40. Kan het verplichten van een coronapas vaccinweigeraars overtuigen tóch een prik te laten zetten? (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Om te reizen, om in Brussel op café te gaan en binnenkort misschien om oma te bezoeken in het rusthuis. De coronapas krijgt almaar meer toepassingen, maar zorgt dat er ook voor dat meer mensen zich laten vaccineren?
  [naar artikel]
 41. Coronapas maakt opgang in binnen- en buitenland (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Coronapas maakt opgang in binnen- en buitenland Zowel in eigen land als in onze buurlanden wordt nagedacht op welke plekken een coronapas ingevoerd kan worden, zoals vandaag al het geval is bij reizen en evenementen. Een overzicht van de recentste ontwikkelingen. Een coronapas, doorgaans via een smartphone-app, toont aan of iemand gevaccineerd is, negatief test op het coronavirus of er recentelijk van […] Lees dit artikel: Coronapas maakt opgang in binnen- en buitenland
  [naar artikel]
 42. Verlinden: ‘Woningbrand Anderlecht confronteert ons met kwetsbaarheid van zorgsysteem’ (19/04/2021 - De Standaard)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden benadrukt dat incidenten zoals de zware brand in Anderlecht van afgelopen nacht de druk op het zorgsysteem verder verhogen op een moment dat de capaciteit op intensieve zorgen reeds op haar limieten botst. Dat zei ze naar aanleiding van een bezoek aan de getroffen woning.
  [naar artikel]
 43. Brussel overweegt coronapas in horeca, maar heeft het ook nut? Dit kunnen we leren van Frankrijk en Italië (07/09/2021 - VRT NWS)
  Brussel overweegt om vanaf oktober de coronapas te verplichten voor wie op café of restaurant wil. In onder meer Frankrijk en Italië bestaat dat al een hele tijd. Hoewel het niet letterlijk een verplichting tot vaccineren is, zet het wel veel mensen aan om het vaccin te laten zetten, zo leren de cijfers uit die landen. Al gaat de maatregel ook gepaard met fel protest.
  [naar artikel]
 44. MR-voorzitter Bouchez over invoering coronapas in Brussel: "Mislukking van Brusselse coronabeleid" (08/09/2021 - VRT NWS)
  Georges-Louis Bouchez de voorzitter de Franstalige liberalen (MR) is in "Terzake" erg scherp over de coronapas die wellicht wordt ingevoerd in de hoofdstad. "Het toont de mislukking van het Brusselse coronabeleid aan", zegt hij scherp. Vergelijkingen met Frankrijk doet hij van de hand: "In de rest van het land is een hoge vaccinatiegraad bereikt zonder zo'n coronapas."
  [naar artikel]
 45. VIDEO. Laatste voorbereidingen voor Virga Jesse-ommegang (06/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Hasselt worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen voor de eerste ommegang van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten. Honderden vrijwilligers trekken hun kostuums aan of repeteren nog een laatste keer voor de toch van deze namiddag. Nu is het enkel nog wachten op de toeschouwers.
  [naar artikel]
 46. “Coronapas vanaf 1 oktober verplicht in Brussel” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapas wordt vanaf 1 oktober verplicht in Brussel. Dat meldt Sudpresse. Onder meer in de horeca zal zo’n Covid Safe Ticket vanaf dan een vereiste zijn. De regeling geldt al zeker tot het einde van het jaar. De beslissing komt er na een ontmoeting tussen tussen minister-president Rudi Vervoort, minister van Volksgezondheid Alain Maron en de negentien burgemeesters.
  [naar artikel]
 47. Verlinden doet de communautaire openingszet: meteen lawine Franstalige en vooral negatieve reacties (18/02/2021 - Express)
  Quo vadis Brussel? Dat lijkt de kernvraag te worden van een komende staatshervorming, waar de Vivaldi-ploeg de krijtlijnen wil tekenen tegen 2024. De bevoegde minister van Institutionele Hervormingen, Annelies Verlinden (CD&V), gaf een voorzichtige openingszet door een voorstel van “2+2” te formuleren: richting vier deelstaten dus, maar met Brussel en het Duitstalige gewest als een […] The post Verlinden doet de communautaire openingszet: meteen lawine Franstalige en vooral negatieve reacties appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Na Brussel kiest ook Wallonië voor verplichte coronapas in horeca (23/09/2021 - De Morgen)
  Wallonië gaat het gebruik van de Covid Safe Ticket uitbreiden. Vanaf midden oktober zal de coronapas verplicht zijn in sportzalen, dancings en horeca. Ook bij evenementen zal je een CST moeten kunnen voorleggen. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 49. Het is niet meer van willen maar van moeten: coronapas voor horeca lijkt stilaan onafwendbaar in Brussel (05/09/2021 - De Morgen)
  Moeten Brusselaars straks een coronapas tonen als ze op café of restaurant willen? De kans is groot, nu de vaccinatiegraad in de hoofdstad ondermaats blijft. ‘Alles zal gebeuren in overleg met de betrokken sectoren.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.