Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:21 uur

Professor Marleen Temmerman over derde boostervaccin in het Westen: “Laat ons eerst de rest van de wereld vaccineren”

VRT NWS

14/09/2021 - 18:39

De discussie voor een derde boostervaccin is volop aan de gang. De Britse premier Boris Johnson kondigt een derde boostervaccin aan vanaf de leeftijd van 50 of ouder. Ons land wil een derde prik voor mensen met verzwakt immuunsysteem. Maar experts waarschuwen dat een derde vaccinatie weinig zin heeft, als de vaccinatiegraad wereldwijd nog zo laag ligt.”Wij zijn beschermd met twee vaccins, dus laat ons nu werken om ook de rest van de wereld te vaccineren”, vertelt gynaecologe en professor Marleen Temmerman vanuit Kenia aan VRT NWS.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Laboratorium van de wereld” maakt haast van boostervaccin: “relatief frequente” grootschalige herhalingsprogramma’s snel onvermijdelijk? (18/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Laboratorium van de wereld” maakt haast van boostervaccin: “relatief frequente” grootschalige herhalingsprogramma’s snel onvermijdelijk? Het vaccinatiesucces van Israël heeft het land tot een “laboratorium voor de wereld” gemaakt. Dat schrijft de Financial Times in een editoriaal. Het was het eerste land dat weer openging nadat begin april 70% van de bevolking een dubbele vaccinatie had gekregen. Maar nu is er sprake van een “alarmerende” vierde golf van infecties. Er […] Lees dit artikel: “Laboratorium van de wereld” maakt haast van boostervaccin: “relatief frequente” grootschalige herhalingsprogramma’s snel onvermijdelijk?
  [naar artikel]
 2. Marleen Temmerman: "Het gaat niet goed met vrouwenrechten" (29/06/2017 - De Redactie)
  De professor Marleen Temmerman klaagt in "De afspraak" de steeds schrijnendere omstandigheden aan waarin vrouwen wereldwijd moeten leven.
  [naar artikel]
 3. Amerika keurt boostervaccin goed, wanneer valt de beslissing bij ons? “We zijn alle studies grondig aan het doornemen” (13/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA (Food and Drug Administration) heeft beslist: een boostervaccin is toegestaan voor mensen met immuniteitsproblemen. “We gaan zeer goed nalezen waarom de VS die derde prik promoten en die informatie meenemen in ons booster-advies”, zegt Christopher Barzal van de Taskforce Vaccinatie. Maar wanneer valt die beslissing precies? En wanneer zou die derde prik gezet worden?
  [naar artikel]
 4. 'Toekijken en haar mond houden, dat kan Marleen Temmerman niet' (28/03/2019 - De Morgen)
  Gynaecologe, professor, veldwerkster, politica: Marleen Temmerman (59) is een vrouw met vele levens. De verloskamer en de Senaat ruilt ze straks voor een directeursstoel bij de Wereldgezondheidsorganisatie. 'We moeten daar niet flauw over doen: met haar verliezen we een autoriteit.' Eline Delrue
  [naar artikel]
 5. Een derde prik, zoals in Israël en Verenigd Koninkrijk? ‘Ik hoop dat we eerst de rest van de wereld gaan vaccineren’ (03/08/2021 - De Morgen)
  Na Israël gaat ook Groot-Brittannië zijn oudere en kwetsbare burgers een derde coronaprik aanbieden. Een verstandig besluit? Nee, zegt Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie. ‘Ik hoop dat we eerst de rest van de wereld gaan vaccineren.’
  [naar artikel]
 6. De nucleaire kloof: het Westen vs. de rest van de wereld (14/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De nucleaire kloof: het Westen vs. de rest van de wereld Wie in het Westen woont, heeft alle reden om te geloven dat kernenergie geen toekomst beschoren is. De realiteit is anders: de rest van de wereld gaat in een bijzonder snel tempo de andere kant uit. Er worden op dit ogenblik zelfs meer kerncentrales dan ooit gebouwd op onze planeet. Er zijn nu 448 werkende […] Lees dit artikel: De nucleaire kloof: het Westen vs. de rest van de wereld
  [naar artikel]
 7. Ida uit ‘Lili en Marleen’ (78) is bewust kinderloos gebleven: “Wie gaat later nog naar mij omkijken?” (17/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Thuis praatten we niet over ‘Lili en Marleen’. Mijn tekst kreeg ik gewoon samen met de rest.” Het is exact tien jaar geleden dat het laatste...
  [naar artikel]
 8. Marleen Temmerman schenkt uittredingsvergoeding weg (10/04/2019 - De Morgen)
  Minstens 84.381,50 euro bruto. Dat is de vergoeding die gynaecologe Marleen Temmerman (sp.a) opstrijkt omdat ze zelf opstapte uit de Senaat. Maar de vergoeding weigeren, daar heeft ze geen moment aan gedacht.
  [naar artikel]
 9. Vrouw doet oproep nadat ze zelf prik weigerde en samen met haar zus op intensieve belandde: “Laat je vaccineren” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze was bang voor een spuitje en had ook gehoord dat je wat ziekjes kon worden van een coronaprik en dus liet Dudu Oser (53), een Antwerpse met Turkse roots zich niet vaccineren. Intussen ligt ze al vier dagen in een Covid-box op de afdeling intensieve zorg van het ZNA Middelheim. De vrouw roept op om niet te twijfelen: “Laat je inenten”.
  [naar artikel]
 10. Marleen Temmerman over mondmaskers: ‘Volgens de paus waren condooms ook niet 100 procent veilig’ (28/06/2020 - De Morgen)
  Over gezondheidszorg is dokter Marleen Temmerman (67) een gezaghebbende stem op het internationale toneel. En ze is genadeloos voor het Belgische coronabeleid. ‘Het is mogelijk dat een mutant van dit virus straks vooral kinderen aanvalt.’
  [naar artikel]
 11. Marleen Temmerman over mondmaskers: ‘Volgens de paus waren condooms ook niet 100 procent veilig’ (28/06/2020 - De Morgen)
  Over gezondheidszorg is dokter Marleen Temmerman (67) een gezaghebbende stem op het internationale toneel. En ze is genadeloos voor het Belgische coronabeleid. ‘Het is mogelijk dat een mutant van dit virus straks vooral kinderen aanvalt.’
  [naar artikel]
 12. Marleen Temmerman over #oxfamgate: 'In grote armoede is seks een economisch product' (20/12/2018 - Knack)
  Gynaecologe Marleen Temmermanschrikt er niet van dát er misbruik was in de ngo-wereld, wel dat ervan werd weggekeken. 'Verantwoordelijkheid moet afdwingbaar zijn.'
  [naar artikel]
 13. 'De rollen zijn omgekeerd: het Westen zal zich moeten aanpassen aan de rest' (25/07/2018 - Knack)
  De meeste landen snappen dat ze welvarend kunnen worden zonder oorlog te voeren, stelt de Singaporese diplomaat en filosoof Kishore Mahbubani, auteur van Is het Westen de weg kwijt?. Alleen het Westen wil nog steeds de wereld naar zijn evenbeeld herscheppen en dat heeft tot rampzalige interventies geleid die telkens het leed van de lokale bevolking hebben vergroot. Vandaar zijn goede raad aan het Westen: 'Laat de rest van de wereld met rust.'
  [naar artikel]
 14. Marleen Temmerman wil verplichting van mondmaskers: ‘Volgens de paus waren condooms ook niet 100 procent veilig’ (28/06/2020 - De Morgen)
  Over gezondheidszorg is dokter Marleen Temmerman (67) een gezaghebbende stem op het internationale toneel. En ze is genadeloos voor het Belgische coronabeleid. ‘Het is mogelijk dat een mutant van dit virus straks vooral kinderen aanvalt.’
  [naar artikel]
 15. INTERVIEW. Politicoloog Criekemans over Afghanistan: “Noch het Westen noch Rusland zal dit lang kunnen tolereren” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat nu, nu de taliban weer voet aan de grond heeft in Afghanistan? “Als het nieuwe regime weer een aantrekkingspool wordt van radicale strijders, zal noch het Westen, noch Rusland dit lang kunnen tolereren”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen/KU Leuven). Hij is zeer streng voor president Joe Biden. “De beslissing van Biden om alle strijdkrachten weg te halen, is tot dusver de grootste strategische blunder van het Westen deze eeuw.”
  [naar artikel]
 16. Marleen Temmerman kandidaat om VN-Bevolkingsfonds te leiden (30/08/2017 - Knack)
  De Belgische gynaecologe en ex-politica Marleen Temmerman is kandidaat om aan het hoofd te komen van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA).
  [naar artikel]
 17. Marleen Temmerman kandidaat om VN-Bevolkingsfonds te leiden (30/08/2017 - VRT NWS)
  De Belgische gynaecologe en ex-politica Marleen Temmerman is kandidaat om aan het hoofd te komen van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 18. Ida uit ‘Lili en Marleen’ (78) is bewust kinderloos gebleven: “Je kan hen niet de hele tijd naar de bomma of de opvang brengen, hé” (17/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Thuis praatten we niet over ‘Lili en Marleen’. Mijn tekst kreeg ik gewoon samen met de rest.” Het is exact tien jaar geleden dat het laatste...
  [naar artikel]
 19. Duitse rechtbank laat affichecampagne toe van neonazi’s (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Hängt die Grünen” (“Hang de Groenen”): een rechtbank in het Oost-Duitse Chemnitz heeft dinsdag toestemming gegeven aan de extreemrechtse splinterpartij “III. Weg” (“De derde weg”) om door te gaan met het ophangen van affiches met die leus in de stad Zwickau.
  [naar artikel]
 20. Marleen Temmerman pakt naast topfunctie bij VN-Bevolkingsfonds (03/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische gynaecologe en ex-politica Marleen Temmerman komt dan toch niet aan het hoofd van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA). VN-secretaris-generaal Antonio Guterres benoemde dinsdag de Panamese Natalia Kanem als uitvoerend directeur van de organisatie.
  [naar artikel]
 21. Marleen Temmerman roept op tot ethisch debat in Senaat (13/04/2019 - De Morgen)
  De recente veroordeling van een gynaecoloog heeft de emotioneel geladen debatten over leven en dood weer hevig doen opflakkeren. Senator en gynaecologe Marleen Temmerman (sp.a) wil in de Senaat maximaal inzetten op ethische thema's. 'Mensen kun je niet in wetten gieten.'
  [naar artikel]
 22. Marleen Temmerman kandidaat voor topfunctie bij de VN (30/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische gynaecologe en ex-politica Marleen Temmerman is kandidaat om aan het hoofd te komen van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA). Het fonds zet zich in voor het promoten van het recht van iedere man, vrouw en kind op een gezond leven met gelijke kansen.
  [naar artikel]
 23. INTERVIEW. Dokter Marleen Temmerman genadeloos voor Belgisch coronabeleid: “Tweede golf zou er nog hárder kunnen inhakken” (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Over gezondheidszorg is dokter Marleen Temmerman (67) een gezaghebbende stem op het internationale toneel. En ze is genadeloos voor het Belgische...
  [naar artikel]
 24. ANNO 2021. Marleen Temmerman (68): “Ik kom nog altijd aan werkweken van 80 à 100 uur” (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Marleen Temmerman (68), gynaecologe, hoogleraar emeritus UGent en ex-senator. Woont en werkt in Kenia.
  [naar artikel]
 25. Groepsimmuniteit blijkt onhaalbaar, maar enige optie is duidelijk voor experts: “Het is nu kiezen tussen ziek worden of niet” (13/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Tachtig procent van de volwassen bevolking in België is volledig gevaccineerd. Maanden geleden was dat nog het te behalen doel voor de groepsimmuniteit. Vandaag lijkt die groepsimmuniteit echter onhaalbaar. “Een mythe”, zo noemt de Britse professor Andrew Pollard het zelfs. “Zolang de efficiëntie van de vaccins niet beter wordt, lijkt het inderdaad niet haalbaar. En toch blijft het cruciaal dat iedereen zich laat vaccineren ”, zegt biostatisticus Tom Wenseleers.
  [naar artikel]
 26. Marleen Temmerman kandidaat voor topfunctie bij VN (30/08/2017 - De Standaard)
  Gynaecologe en ex-politica Marleen Temmerman is kandidaat om aan het hoofd te komen van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA). Dat fonds is op zoek naar een vervanger voor de Nigeriaanse Babatunde Osotimehin, de Executive Director van het UNFPA die in juni is overleden.
  [naar artikel]
 27. Marleen Temmerman pleit voor feministische opvoeding: "Alfatypes en macho's in opmars" (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschapster Marleen Temmerman ziet een opmars van alfatypes en macho's aan het einde van haar academische carrière. De gynaecologe en...
  [naar artikel]
 28. Marleen Temmerman dan toch niet aan het hoofd van het VN-Bevolkingsfonds (04/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische gynaecologe en ex-politica Marleen Temmerman komt dan toch niet aan het hoofd van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA)....
  [naar artikel]
 29. Marleen Temmerman dan toch niet aan het hoofd van het VN-Bevolkingsfonds (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische gynaecologe en ex-politica Marleen Temmerman komt dan toch niet aan het hoofd van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA)....
  [naar artikel]
 30. Marleen Temmerman pleit voor feministische opvoeding: "Alfatypes en macho's in opmars" (12/10/2018 - De Morgen)
  Wetenschapster Marleen Temmerman ziet een opmars van alfatypes en macho's aan het einde van haar academische carrière. De gynaecologe en ex-politica wordt in Gent gevierd voor haar onderzoek en inzet voor vrouwenrechten. Maar Temmerman ziet de laatste jaren wel een "nieuwe opmars van het alfatype, macho's en sterke leiders".
  [naar artikel]
 31. ANALYSE. De wondere wereld van wielersponsoring is ingrijpend veranderd: “Teams zijn sponsorpelotons geworden. Het logo is bijzaak, het gaat nu om het verhààl” (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ekopak, een Vlaams bedrijf dat aan waterrecyclage doet, wordt sponsor bij de ploeg van Remco Evenepoel. Eigenlijk toont dat simpele feitje hoe de wondere wereld van wielersponsoring ingrijpend veranderd is. “Bedrijven sponsoren niet meer uit liefhebberij of louter voor naamsbekendheid”, zegt professor sportmarketing Wim Lagae. “Nee, ze kopen een platform om hun verhalen te vertellen.”
  [naar artikel]
 32. Derde boostervaccin straks alleen voor de kwetsbare groepen? (29/07/2021 - De Standaard)
  De vaccinatietaskforce beraadt zich nog over het nut van de derde prik voor de algemene bevolking. En dan speelt ook nog het ethische dilemma: moeten wij al een derde keer prikken terwijl de Derde Wereld nog wacht?
  [naar artikel]
 33. UHasselt bekroont Marleen Temmerman met Founders’ Prize (22/09/2017 - Metro)
  Marleen Temmerman heeft aan de UHasselt de ‘Paul Janssen Award for Leadership in Statistical South Collaboration’ gewonnen. Met deze ‘Founders’ Prize’ eert het Centrum voor Statistiek haar “rijke carrière en haar wereldwijde inzet voor de gezondheid en rechten van vrouwen en kinderen”. De prijs wordt uitgereikt tijdens een symposium ter ere van prof. dr. Paul Janssen, een van de pioniers van de UHasselt. Na haar doortocht in de Senaat van 2007 tot en met 2012 trok prof. dr. Marleen Temmerman naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waar ze het departement Reproductieve Gezondheid & Onderzoek ging leiden. In die rol werkte ze hard om de verbetering van reproductieve en seksuele gezondheid binnen de VN op de agenda te plaatsen. In 2015 stapte ze over naar ontwikkelingsorganisatie ‘Aga Khan Development Network’ in Kenia, waar ze het Oost-Afrikaanse Aga Kahn-netwerk voor vrouwengezondheid en onderzoek onder haar hoede kreeg. Professor Temmerman is daarnaast verbonden aan de UGent en oprichter van het ‘International Centre for Reproductive Health’, dat strijdt voor seksuele en reproductieve gezondheid als basisrecht. De UHasselt wil met de Founders’ Prize Temmerman eren voor haar leiderschap. “Professor Temmerman heeft prijzen en eredoctoraten ontvangen van instellingen van over de hele wereld”, zegt rector Luc De Schepper. “Vandaag voegen we daar een erkenning aan toe. Marleen Temmerman heeft zich onderscheiden als voorvechtster van de gezondheid en rechten van vrouwen en kinderen overal ter wereld, vooral in het Zuiden.” Het is de eerste keer dat de UHasselt de ‘Paul Janssen Award for Leadership in Statistical South Collaboration’ uitreikt. De prijs is vernoemd naar voormalig vicerector Onderzoek Paul Janssen, die in de pioniersjaren kwam doctoreren aan de universiteit en er later docent en gewoon hoogleraar werd. “Professor Janssen is een drijvende kracht achter het internationale netwerk, met name in Afrika, van het Centrum voor Statistiek én van de UHasselt”, besluit De Schepper. Het Centrum voor Statistiek van de UHasselt bekroont ook Harvard-statisticus David Harrington en Jan Swanepoel van de Zuid-Afrikaanse North-West University met een Founders’ Prize, vernoemd naar twee andere pioniers van het UHasselt-onderzoeksinstituut: respectievelijk Herman Callaert en Noël Veraverbeke. bron: Belga
  [naar artikel]
 34. Sp.a-senator Marleen Temmerman legt vandaag wetsvoorstel op tafel voor draagmoeders, ook bij homokoppels ‘Dringend wettelijk kader nodig over draagmoederschap’ (11/04/2019 - De Morgen)
  Gynaecologe en senator Marleen Temmerman (sp.a) dient vandaag een wetsvoorstel in dat draagmoederschap mogelijk maakt voor koppels van om het even welk geslacht. Draagmoeders uit het buitenland zijn uitgesloten.
  [naar artikel]
 35. “Was je handen, maar laat de rest van je lichaam met rust”: deze professor neemt al vijf jaar geen douche meer (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl er een pandemie over de wereld raast, stelt James Hamblin (38) onze wasrituelen in vraag. “Was je handen,” zegt hij, “maar laat de rest van je lichaam met rust.” De Amerikaanse professor gebruikt al jaren geen shampoo of douchegel, schrijft hij in zijn nieuwe boek Schoon.
  [naar artikel]
 36. ‘Was je handen, maar laat de rest van je lichaam met rust’: deze professor neemt al vijf jaar geen douche meer (22/11/2020 - De Morgen)
  Terwijl er een pandemie over de wereld raast, stelt James Hamblin (38) onze wasrituelen in vraag. ‘Was je handen,’ zegt hij, ‘maar laat de rest van je lichaam met rust.’ De Amerikaanse professor gebruikt al jaren geen shampoo of douchegel, schrijft hij in zijn nieuwe boek Schoon.
  [naar artikel]
 37. Screening borstkanker redt wel degelijk vrouwenlevens (05/04/2019 - De Morgen)
  Marleen Temmerman is gynaecologe en sp.a-senator, ze laat zich zeker om de twee jaar screenen.
  [naar artikel]
 38. Wie krijgt in België een derde coronaprik? “In september hakken we knopen door” (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alleen de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen een boostervaccin geven? Of veel meer mensen zoals in Engeland? Die keuze is nog niet gemaakt in ons land. Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie en vaccinoloog Pierre Van Damme leggen uit waarom we nog tot september moeten wachten voor het beleid rond de derde coronaprik vastgelegd kan worden.
  [naar artikel]
 39. Marleen Temmerman krijgt Van Acker Prijs voor sociaal engagement (23/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Van Acker Stichting heeft besloten haar tweejaarlijkse prijs voor 2018 toe te kennen aan prof. dr. Marleen Temmerman. Ze krijgt de prijs voor haar sterk maatschappelijk engagement. De prijs wordt uitgereikt op 28 april in Brugge.
  [naar artikel]
 40. UGent-professor in open brief: “Laat me de verwarring wegnemen: er komt een drama op ons af” (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nú alle hens aan dek in de strijd tegen Covid-19. “Dit is een historische kans”, schrijft UGent-professor Wim Derave in een dwingende en...
  [naar artikel]
 41. “Bijscholen is nodig. En daar betaald verlof voor nemen is een recht”: onze expert geeft advies voor opleidingen terwijl je werkt (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met een hoop vacatures aan de ene en een pak werkzoekenden aan de andere kant, zal bijscholen steeds meer nodig zijn. “En dat beter vroeg dan laat”, vindt onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent. “Zo heb je later een stuk meer keuze indien je je baan zou verliezen.” Hoe pak je dit het best aan? En waar heb je recht op?
  [naar artikel]
 42. “Wacht niet!” zegt ongevaccineerde TikTokker in schrijnende laatste video voor ze sterft (12/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In wat haar allerlaatste TikTok-video zou worden, drukt de Amerikaanse Megan Blankenbiller iedereen op het hart om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. “Al ben je maar 70 procent zeker of je je wilt laten vaccineren, wacht niet. Haal het”, zegt ze.
  [naar artikel]
 43. Politieke opflakkering rond corona: N-VA wil “dringend regels loslaten”, Vooruit denkt aan verplichte covidpas, PS, MR en cdH aan verplicht vaccineren (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Politieke opflakkering rond corona: N-VA wil “dringend regels loslaten”, Vooruit denkt aan verplichte covidpas, PS, MR en cdH aan verplicht vaccineren Corona lijkt weer terug van weggeweest, in de Wetstraat. Een stevig debat over de afwikkeling van de pandemie kondigt zich aan. “Een regio die een vaccinatiegraad van 90 procent bereikt, moet dringend losgelaten worden”, zo stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever. “Het leven moet helemaal hernemen, en we moeten enkel kijken naar de ziekenhuizen. Je moet […] Lees dit artikel: Politieke opflakkering rond corona: N-VA wil “dringend regels loslaten”, Vooruit denkt aan verplichte covidpas, PS, MR en cdH aan verplicht vaccineren
  [naar artikel]
 44. Ella Leyers speelt een brutale radiopresentatrice: “Toen ik zestien was, had ik al een hoop bagger over me heen gekregen” (21/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ze was sidekick in De ideale wereld en verbrak met haar achttien deelnames records in De slimste mens ter wereld. Maar in Storm Lara, een spannende miniserie over één helse nacht in het leven van een brutale radiopresentatrice, laat Ella Leyers nog eens zien dat ze eerst en vooral actrice is. “Al vind ik het moeilijker om naar mezelf te kijken in een fictiereeks dan in een spelprogramma.”
  [naar artikel]
 45. Clement schrikt niet van transfer Nainggolan: “Gheysens wil ons van nieuwe titel houden” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl hij “continu contact” heeft met z’n bestuur over “al dan niet interessante aanwinsten”, ziet ook Philippe Clement wat er zich intussen bij Antwerp FC afspeelt. “De honger bij de rest is groot. Paul Gheysens wil Club van een nieuwe titel houden.”
  [naar artikel]
 46. 'Ik wil altijd de wereld verbeteren' (09/04/2019 - De Morgen)
  Uit drie 'v'-woorden haalt ze haar engagement: verontwaardiging, verantwoordelijkheid, verwondering. Marleen Temmerman, departementshoofd bij de Wereldgezondheids-organisatie en één dag hoofdredacteur van De Morgen. Rik Van Puymbroeck
  [naar artikel]
 47. Iedereen met verminderde immuniteit krijgt boostervaccin (18/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft zonet beslist dat iedereen met een verminderde immuniteit een derde boostervaccin zal krijgen. In totaal gaat het om zo’n 300.000 à 400.000 Belgen
  [naar artikel]
 48. 'Paus beledigde zowel gezinnen als wetenschappers' (05/04/2019 - De Morgen)
  Professor en gynaecologe Marleen Temmerman is geschokt door de laatste uitlatingen van paus Benedictus XVI. Tijdens een conferentie in Rome over onvruchtbaarheid noemde hij vruchtbaarheidsexperts 'arrogant' omdat ze 'het werk van God overnemen.' Sara Vandekerckhove
  [naar artikel]
 49. Professor Ive Marx: “Mijn middelbaar was een ramp” (07/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Aan het eind van het middelbaar dachten ze dat het niets ging worden met mij.” Maar in 1986 ­herpakte de toen 19-jarige Ive Marx zich en ging hij politieke wetenschappen studeren. “Ik geloof enorm in ­mensen tweede kansen geven.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.