Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:14 uur

Wij keken naar ‘The Best Of’: de grootste hittentitten van Urbanus (behalve ‘Hittentit’ dan)

Gazet van Antwerpen

14/09/2021 - 22:22

In The Best Of eert VTM enkele muzikale Vlaamse helden door hen ter verrassen op covers van hun vijf grootste hits. Een beetje Liefde voor Muziek, maar dan met meer muziek en minder liefde. Wellicht meteen ook de reden waarom Urbanus hier (wel) voor heeft toegezegd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Komt er een nieuwe samenwerking tussen Urbanus en Stijn Coninx? (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus wordt dit jaar 70 en viert dat met de film ‘Urbanus: de Vuilnisheld’. Geen logisch vervolg op de kaskrakers ‘Hector’ en ‘Koko Flanel’, maar...
  [naar artikel]
 2. Urbanus wordt letterlijk van zijn stoel geblazen in ‘The Best Of’: “Dat trok op niks!” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op dinsdag 14 september eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem.
  [naar artikel]
 3. Van een heavy metal klassieker tot een romantisch duet: dit was ‘The Best Of’ Urbanus (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren werd de muziek van Urbanus (72) geëerd in ‘The Best Of’. Klassiekers zoals ‘Bakske Vol Met Stro' en ‘Madammen Met Een Bontjas’ werden in een verrassend nieuw jasje gestoken. Slongs Dievanongs, Stan Van Samang, Franky De Smet-Van Damme, The Starlings, Michael Van Peel en William Boeva namen de aartsmoeilijke taak op zich om de nummers van het icoon om te toveren tot een unieke versie.
  [naar artikel]
 4. Musicals ‘Mamma Mia!’ en ‘Urbanus’ verplaatst naar 2021 (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De musicals ‘Mamma Mia!’ en ‘Urbanus’ worden definitief uitgesteld tot volgend jaar. Dat heeft productiehuis Deep Bridge bekendgemaakt op z'n...
  [naar artikel]
 5. Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”
  [naar artikel]
 6. Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Meneer Spaghetti, wereldberoemd behalve in Nederland: “Bent u Urbanus?” (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond in ‘Holland-België’ maakt Koen Crucke zijn opwachting. Bij ons is hij beter bekend als “Meneer Spaghettiiiii”, uit ‘Samson’. De...
  [naar artikel]
 8. Voor liefhebbers van natuur, reality en misdaad: nieuwe streamingdienst Dplay gelanceerd (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie niet naar ‘Thuis’ of ‘Familie’ maar liever onbeperkt naar ‘House Hunters’, ‘Mythbusters’ of ‘Say Yes To The Dress’ wil kijken, kan een...
  [naar artikel]
 9. Waarom je kroost plots Hollands spreekt (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Doei’ in plaats van ‘dag’, ‘etui’ in plaats van ‘pennenzak’, ‘trek’ in plaats van ‘honger’. In heel wat Vlaamse huiskamers horen ouders hun...
  [naar artikel]
 10. Streamz breidt kinderaanbod uit met onder andere ‘K3', ‘Plop’, ‘Mega Mindy’ en ‘Samson & Gert’ (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de jonge kijkers en fans van Studio 100 en Ketnet. Vanaf midden september kan je op Streamz kijken naar ‘K3', ‘Plop’, ‘Maya de Bij’, ‘Bumba’, ‘Mega Mindy’ en ‘Samson & Gert’. Het platform gaat een nieuwe samenwerking aan met Studio 100 en Ketnet, waardoor abonnees nu ook kunnen genieten van nationale kinderreeksen.
  [naar artikel]
 11. Portland brengt Engelstalige versie van ‘Ergens Onderweg’ in ‘The Best of’ (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij heeft één van de meest herkenbare r’en uit de Vlaamse muziekwereld en zijn hits als ‘Irene’, ‘Maandag’ of ‘Jeroen Brouwers’ behoren tot het cultureel erfgoed. Op dinsdag 21 september draait ‘The Best Of’ helemaal rond de Nederlandstalige rockband De Mens. Frank Vander linden laat zich samen met An Lemmens en bandleden Michel, Dirk en David verrassen door 5 collega-artiesten die hun grootste hits coveren.
  [naar artikel]
 12. ‘Tien om te Zien’ bezorgt VTM kijktopper met 710.000 muzikale fans (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De (eenmalige) terugkeer van ‘Tien om te Zien’, de moeder van de Vlaamse muziekprogramma’s, bezorgde VTM op de eerste schooldag meteen een kijktopper. Liefst 710.000 muzikale fans keken naar de muzikale show met een mix van oude hits en nieuwe nummers. ‘Familie’ haalde eerder op de avond 529.000 kijkers, het ‘VTM NIEUWS’ 496.000 kijkers.
  [naar artikel]
 13. IN BEELD. BV’s zingen mee met grootste hits uit musicalfilms op première ‘The Best of Musicals’ (12/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Van ‘La La Land’ over ‘Footloose’ tot ‘Titanic’: de grootste hits uit de bekendste musicalfilms passeren de revue tijdens de derde editie van ‘The...
  [naar artikel]
 14. Saartje Vandendriessche duikt het bos in en tóch nog ‘Kampioenen’ op de buis: dit zie je dit najaar op Eén en Canvas (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 30 augustus luiden Eén en Canvas het najaar in, en dat betekent ook een opfrissing van hun tv-planning. Van oude bekenden zoals ‘Taboe’, ‘Reizen Waes’, ‘Het Huis’ en ‘Undercover’ tot nieuwe pareltjes zoals ‘Onder Vuur’ (met Louis Talpe) en ‘Onverwacht’ (met Stephanie Planckaert): dit zie je binnenkort bij de openbare omroep - en jawel, de ‘Kampioenen’ keren zelfs (een beetje) terug.
  [naar artikel]
 15. Keuzestress bij De Kreuners: welke hits krijgen ze te horen in ‘The best of’? (31/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Ik wil je’, ‘Layla’, ‘Zo jong’, ‘Zij heeft stijl’, ‘Nu of nooit’ … Het is alsof ‘The best of’ op het lijf van De Kreuners geschreven werd. Dus bijt de roedel grijze wolven van Walter Grootaers (66) gelijk de spits af in de nieuwe muzikale loftrompet van VTM. In een lege AB brengen collega’s als Bart Peeters en André Hazes hulde. “We wilden Bart destijds als drummer, maar hij mocht niet van zijn moeder.”
  [naar artikel]
 16. Metallica’s ‘The Black Album’: waarom de hoes zwart is, en de grootste hit er bijna niet op stond (18/08/2021 - De Morgen)
  Hoe word je de grootste metalband aller tijden? Met een knuffelrockballad, een ‘onverkoopbare’ zwarte hoes en een strenge producer, zo blijkt uit het verhaal achter Metallica’s ‘black album’.
  [naar artikel]
 17. Canvas pakt uit met ‘Kinderen van de Migratie’ (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Kinderen van de Kolonie’, ‘de Collaboratie’, ‘het Verzet’ en de ‘Holocaust’ focust Canvas met ‘Kinderen van de Migratie’ op een ander belangrijk hoofdstuk in onze naoorlogse geschiedenis.
  [naar artikel]
 18. De grootste dilemma's van de laatste dag Rock Werchter: voor welke artiesten kies jij? (08/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Novastar is en blijft een grote favoriet in de lage landen, met hits als ‘Never Back Down’, ‘Because’ en ‘Mars Needs Woman’.
  [naar artikel]
 19. ‘The Green Knight’ meer ‘Alice in Wonderland’ dan ‘King Arthur’ (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Fans van ‘Ivanhoe’ moeten niet meteen naar ‘The Green Knight’ hollen. Deze rolprent staat veel dichter bij een bizarre droom dan bij een heroïsch harnassenspektakel. Toch heeft de film veel te bieden.
  [naar artikel]
 20. Beluister hier ‘I Lie and I Cheat’, de nieuwe cover van Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘I Lie and I Cheat’ van de Belgische popgroep ‘Won Ton Ton’, komt voor in hun nieuwe reeks ‘F*** you very, very much’, die nu te zien is op Streamz. Bekijk hieronder de passende videoclip met de drie beste vriendinnen aka ‘The Befkes’.
  [naar artikel]
 21. Beluister hier ‘I Lie and I Cheat’, de nieuwe cover van Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘I Lie and I Cheat’ van de Belgische popgroep ‘Won Ton Ton’, komt voor in hun nieuwe reeks ‘F*** you very, very much’, die nu te zien is op Streamz. Bekijk hieronder de passende videoclip met de drie beste vriendinnen aka ‘The Befkes’.
  [naar artikel]
 22. 1.181.349 kijkers voor ‘De Mol’ (maar half miljoen kijkt uitgesteld) (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Liefst 1.181.349 Vlamingen keken zondag naar de ontknoping van ‘De Mol’. Opvallend: ‘slechts’ 639.458 deden dat live en zaten dus bij aanvang van...
  [naar artikel]
 23. Van ‘Dansdate’ tot ‘The Masked Singer’, zeven jaar lang Niels Destadsbader bij VTM (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven jaar lang was Niels Destadsbader exclusief te zien op de commerciële zender VTM. Maar daar komt nu een einde aan, want de presentator keert terug naar zijn roots, de VRT. Destadsbader presenteerde heel wat verschillende programma’s bij VTM. Het begon voor hem allemaal met het dansprogramma ‘Dansdate’. Hij presenteerde ook grote shows zoals ‘K3 zoekt K3' en ‘The Masked Singer’. De zanger was ook jurylid/coach in de talentenjachten ‘Belgium’s Got Talent’ en ‘The Voice van Vlaanderen’.
  [naar artikel]
 24. RECENSIE. ‘Nurses’: “Een acuut geval van slechte, overgeromantiseerde ziekenhuisfictie” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zit u zodanig door de herhalingen van ‘Grey’s Anatomy’ en ‘ER’ heen dat u in de zoektocht naar een infuus aan ziekenhuisintrige zelfs ‘Spoed’ aan het herbekijken bent? Dan heeft u de loterij gewonnen. Streamz heeft niet één, maar twee seizoenen van de Canadese medische reeks ‘Nurses’ aan z’n aanbod toegevoegd. Of dit ziekenhuispersoneel ook een applausje verdient? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
  [naar artikel]
 25. China deelt strafpunten uit voor ‘foute’ karaokenummers (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Liedjes met een ‘ondermijnende’ of ‘immorele’ lading verdwijnen in oktober uit Chinese karaokebars. Waarom trekt Peking op morele kruistocht tegen drank, seks en ‘de duistere kanten van de maatschappij’?
  [naar artikel]
 26. Zover reiken de gevolgen van corona op uw scherm: Vlaamse tv-zenders proberen de meubelen te redden (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blokken’, ‘Thuis’ en ‘Familie’ gaan wellicht vervroegd in zomerstop. ‘Boer Zkt. Vrouw’ trekt niet langer de wereld rond. En wie weet zien we de...
  [naar artikel]
 27. Vlaamse tv-zenders proberen de meubelen te redden: zover reiken de gevolgen van corona op uw scherm (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blokken’, ‘Thuis’ en ‘Familie’ gaan wellicht vervroegd in zomerstop. ‘Boer Zkt. Vrouw’ trekt niet langer de wereld rond. En wie weet zien we de...
  [naar artikel]
 28. Geachte lezer (of mogen we ‘hee jij daar’ zeggen?): wat je wel en niet moet doen bij zakelijke mails (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze bestaan: mensen die een zakelijke mail afsluiten met ‘warme groetjes’, ‘hartelijks’ of zelfs een ‘X’. ‘Lekker persoonlijk’, vindt de een. Een...
  [naar artikel]
 29. De nieuwe manier van leven: de 15-minutenstad, waar niks nog ver is (14/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Parijs hebben ze ‘la ville du quart d’heure’, in Melbourne de ‘20-minute neighbourhoods’ en in Barcelona de ‘Superblocks’. Nu is het aan...
  [naar artikel]
 30. REALITYCHECK. Nu al drama bij hernieuwde ‘Temptation’ en Ivan uit ‘De Bachelorette’ is op vrijersvoeten (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 31. Eindelijk actie op sets ‘Het Smelt’ en ‘Zillion’ (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Zillion’, het verhaal van de roemruchte discotheek, en ‘Het smelt’, de verfilming van Lize Spits succesroman. Twee films waar al lang naar wordt uitgekeken. Op beide sets draaien deze week de camera’s. “Eindelijk.”
  [naar artikel]
 32. REALITYCHECK. Nicolas uit ‘De Bachelorette’ is van’t straat en ‘Love Island’-winnares Aleksandra ziet zichzelf graag (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 33. Dit is RuPaul, het gezicht achter één van de populairste Netflix-reeksen ter wereld (11/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet ‘Tiger King’. Vergeet ‘The Circle’. De ultieme ‘guilty pleasure’-reeks op Netflix is ‘RuPaul’s Drag Race’. Bij momenten nog gemener dan...
  [naar artikel]
 34. Discussie barst los nu ‘wolkenman’ van Jan Fabre weg moet: ‘Alle begrip voor slachtoffers, maar dit is kúnst’ (12/09/2021 - De Morgen)
  ‘De man die de wolken meet’, een van de bekendste beeldhouwwerken van Jan Fabre, is zijn plaats op het dak van de Singel kwijt. ‘Na de klachten over hem heeft dit geen plaats op een kunstschool’, klinkt het. Hoe zit het elders? Moet ook de beroemde schildpad in Nieuwpoort wijken, en is de koning van plan om het ‘keverplafond’ af te breken?
  [naar artikel]
 35. Bestsellerauteur Colson Whitehead: ‘Politiegeweld tegen zwarten is helaas altijd actueel in de VS’ (14/09/2021 - De Morgen)
  Na zijn succesromans ‘De ondergrondse spoorweg’ en ‘De jongens van Nickel’ was Colson Whitehead (51) naar eigen zeggen depri van z’n eigen boeken. Maar eens opnieuw achter het klavier hervond hij het schrijfplezier. Nu is er ‘Harlem Shuffle’, een swingende krimi die zich afspeelt in de New Yorkse onderwereld tijdens de roerige sixties. En toch loert de actualiteit om de hoek. ‘Er is in de VS bitter weinig veranderd sinds 1964.’
  [naar artikel]
 36. ‘De Tulp’ moet met 305 meter de hoogste wolkenkrabber van Londen worden (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘augurk’, ‘kaasrasp’ en ‘walkietalkie’ sieren de skyline van Londen al. Over zeven jaar komt daar mogelijk ook ‘de tulp’ bij.
  [naar artikel]
 37. Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’ en ‘sojayoghurt’ (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vegetarische vlees mag van het Europees Parlement in de toekomst geen ‘hamburger’, ‘burger’, ‘worst’ of ‘steak’ meer genoemd worden. Ook...
  [naar artikel]
 38. Coronavirus bezorgt ‘Het Journaal’ beste kijkcijfers sinds 2010 (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen zondag keken in totaal maar liefst 2.345.000 Vlamingen naar ‘Het Journaal’ of ‘VTM Nieuws’. Vooral het VRT-journaal piekte nadrukkelijk...
  [naar artikel]
 39. ‘Het Journaal’ en ‘VTM Nieuws’ zijn over coronapiek heen (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen weekend keken van vrijdag tot en met zondag in totaal 4.984.000 Vlamingen om 19 uur naar afleveringen van ‘Het Journaal’ of ‘VTM Nieuws’....
  [naar artikel]
 40. Druk, druk, druk: deze workshop focust op niets doen (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Geen tijd’, ‘te druk’, ‘nu niet’, ‘later misschien’. We lopen onszelf voorbij en dat lijkt haast de norm te zijn vandaag de dag. Het aantal...
  [naar artikel]
 41. Londen krijgt nieuwe reus: ‘De Tulp’ moet met 305 meter hoogste wolkenkrabber worden (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘augurk’, ‘kaasrasp’ en ‘walkietalkie’ sieren de skyline van Londen al. Over zeven jaar komt daar mogelijk ook ‘de tulp’ bij.
  [naar artikel]
 42. Sterren verzamelen voor 'The Best Of’ (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de start van ‘The Best Of’ is het nog even wachten, maar gisteren werd het gloednieuwe VTM-programma wel al voorgesteld in het gebouw van DPG Media. Het is een soort van ‘Liefde voor muziek’, waarbij Vlaanderen zélf mocht kiezen wat de vijf allergrootste hits zijn van De Kreuners, Natalia, Dimitri Vegas & Like Mike, Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, De Mens, Urbanus en Gorki.
  [naar artikel]
 43. Londense skyline krijgt nieuwe reus: ‘De Tulp’ moet met 305 meter hoogste wolkenkrabber worden (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘augurk’, ‘kaasrasp’ en ‘walkietalkie’ sieren de skyline van Londen al. Over zeven jaar komt daar mogelijk ook ‘de tulp’ bij.
  [naar artikel]
 44. Londen krijgt nieuwe reus: ‘De Tulp’ wordt met 305 meter hoogste wolkenkrabber van Britse hoofdstad (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘augurk’, ‘kaasrasp’ en ‘walkietalkie’ sieren de skyline van Londen al. Over zeven jaar komt daar mogelijk ook ‘de tulp’ bij.
  [naar artikel]
 45. Bompa’s in betonmolen blijken acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’ (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen vrijdag ook die vreemde bompa’s gezien in ‘Belgium’s got talent’? Hun komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines viel zeker op. En geen kat die doorhad dat acteurs Sid Van Oerle (34) en Pieter Verelst (31) schuilgingen achter de maskers.
  [naar artikel]
 46. Jacques en Axel schuimen rommelmarkten af en Hanne en Marthe zoeken een nieuw K3-lid: dit zie je dit najaar op VTM (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  VTM pakt dit najaar uit met tien gloednieuwe programma’s. Blikvangers zijn ‘Eenmaal, Andermaal’, waarin Jacques Vermeire (70) en Axel Daeseleire (52) rommelmarkten en antiquairs afschuimen op zoek naar unieke stukken, en ‘Welkom in de Familie’, dat onbekende Vlamingen de kans geeft een totaal ander leven te leiden. Daarnaast keren ook sterkhouders als ‘Snackmasters’, ‘Camping Coppens’ en ‘Ze Zeggen Dat’ terug met nieuwe seizoenen.
  [naar artikel]
 47. Londen krijgt nieuwe reus: ‘De Tulp’ moet met 305 meter hoogste wolkenkrabber van Britse hoofdstad worden (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘augurk’, ‘kaasrasp’ en ‘walkietalkie’ sieren de skyline van Londen al. Over zeven jaar komt daar mogelijk ook ‘de tulp’ bij.
  [naar artikel]
 48. ‘Blind Getrouwd’ trekt meer dan 1 miljoen nieuwsgierigen (06/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Liefst 1.030.000 Vlamingen keken maandagavond naar de tweede aflevering van ‘Blind Getrouwd’ en zagen hoe Damiano en Wendy elkaar het ‘ja’-woord...
  [naar artikel]
 49. Er komt een musical over Urbanus: “De onnozelste van de eeuw” (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stany Crets (54) gaat een musical over Urbanus (69) regisseren. ‘Urbanus, toneel met liekes’ , wordt ook geschreven Crets. Wie de komiek zal spelen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.