Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:06 uur

Poging om Californische gouverneur de laan uit te sturen, mislukt

De Tijd

15/09/2021 - 07:49

07:26 De Democratische gouverneur, Gavin Newsom, mag dan toch op post blijven. De kiezers in Californië stemden 'nee' in een referendum dat door Newsoms critici was uitgeschreven om hem uit zijn functie te ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VIDEO. Bemiddelingspoging gouverneur mislukt: Haaltert blijft onbestuurbaar (01/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De bemiddelingsopdracht van gouverneur Briers rond de onbestuurbaarheid van de gemeente Haaltert is nu ook officieel mislukt. De poging van de gouverneur was eind september al afgelopen. Nu heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans, op basis van het rapport van de gouverneur, een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Daarin staat dat de bemiddeling van de gouverneur niet tot een oplossing heeft geleid.
  [naar artikel]
 2. Poging mislukt om schip los te trekken in Suezkanaal: “Ook impact op Belgische bedrijven” (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Suezkanaal wordt gebaggerd tegen de klok rond de gestrande Ever Given. Een nieuwe poging om het containerschip los te krijgen, is mislukt. Technologiefederatie Agoria vreest dat de blokkade ook een impact zal hebben op Belgische bedrijven.
  [naar artikel]
 3. Recordpoging marathon mislukt (06/05/2017 - De Tijd)
  08:33 De poging van drie atleten om voor het eerst een marathon in minder dan twee uur te lopen, is mislukt.
  [naar artikel]
 4. Democratisch gouverneur Californië blijft op post: poging van conservatieven om Gavin Newsom buiten te werken mislukt (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben ervoor gekozen om hun Democratische gouverneur in functie te houden. Ze stemden massaal “nee” in een door conservatieven aangedreven referendum om Gavin Newsom uit zijn functie te zetten omdat hij strenge coronamaatregelen uitvaardigt. Dat blijkt uit inschattingen van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 5. Democratisch gouverneur Californië blijft op post: poging van Republikeinen om Gavin Newsom buiten te werken mislukt (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben ervoor gekozen om hun Democratische gouverneur in functie te houden. Ze stemden massaal “nee” in een door Republikeinen aangedreven referendum om Gavin Newsom uit zijn functie te zetten omdat hij strenge coronamaatregelen uitvaardigt. Dat blijkt uit inschattingen van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 6. Johnsons poging om brexit-deal vandaag door parlement te krijgen is mislukt. Wat nu? (21/10/2019 - De Morgen)
  Een nieuwe poging van Boris Johnson om zijn brexit-deal door het parlement te krijgen, is vandaag mislukt. Parlementsvoorzitter John Bercow hield de stemming vanmiddag tegen. Hoe moet het nu verder?
  [naar artikel]
 7. Johnsons poging om brexit-deal vandaag door parlement te krijgen is mislukt. Wat nu? (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe poging van Boris Johnson om zijn brexit-deal door het parlement te krijgen, is vandaag mislukt. Parlementsvoorzitter John Bercow hield...
  [naar artikel]
 8. Democraten triomferen in Californië: Republikeinse poging gouverneur Gavin Newsom af te zetten mislukt (15/09/2021 - De Morgen)
  De Democratische gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft met groot gemak een ‘recall election’ of herroepingsstemming overleefd. Met bijna twee derde van de stemmen geteld verwierp meer dan 66 procent van de kiezers de vraag of Newsom afgezet moest worden. Daarmee heeft hij een Republikeinse campagne weerstaan om hem ten val te brengen over zijn progressieve beleid inzake immigratie, Covid-19 en misdaadbestrijding.
  [naar artikel]
 9. Nederlandse regeringvorming alwéér mislukt: premier Rutte "verbijsterd en ontzettend teleurgesteld" (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland is ook de tweede poging van de vier partijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks om een nieuwe regering te vormen, mislukt. Breekpunt was
  [naar artikel]
 10. Ook tweede poging regeringsvorming mislukt in Zweden (29/10/2018 - Knack)
  De Zweedse premier van lopende zaken Stefan Löfven heeft zijn poging om een regering te vormen opgegeven.
  [naar artikel]
 11. Poging van Salvini mislukt: Europees parlement krijgt geen eengemaakte anti-Europese fractie (05/06/2019 - Knack)
  De poging van de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini (Lega) om in het Europees Parlement een eengemaakte eurosceptische fractie op poten te zetten, is mislukt. Zowel de Brexit Party van Nigel Farage als de conservatieve Poolse regeringspartij PiS (Recht en Rechtvaardigheid) haakt definitief af, zo maakten ze woensdag bekend. Voor de Polen is de pro-Russische houding van Salvini en co. onaanvaard...
  [naar artikel]
 12. Californische gouverneur mag blijven, maar hervormingen staan op agenda (20/09/2021 - Knack)
  De Democratische gouverneur Gavin Newsom van de Amerikaanse staat Californië overleefde vorige week een zogenaamde 'recall vote'. Nu rijst de vraag: is de tijd rijp om het proces voor een tussentijdse verkiezing te hervormen?
  [naar artikel]
 13. Missie mislukt? India verliest vlak voor maanlanding alle contact met ruimtetuig (06/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat de poging van India om de onbemande maanverkenner Chandrayaan-2 op de maan te laten landen, is mislukt. Kort voor de landing...
  [naar artikel]
 14. Presidentskandidaat Perry zou VS-troepen naar Mexico sturen (29/03/2019 - De Morgen)
  In de strijd om de Republikeinse presidentiële nominatie in de VS werden er de afgelopen dagen - alweer -ronkende verklaringen afgelegd. Zo wil gouverneur van Texas Rick Perry soldaten naar Mexico sturen om de drugskartels daar te bevechten. In de coulissen lijkt ook gouverneur van New Jersey Chris Christie zich warm te lopen voor een kandidatuur.
  [naar artikel]
 15. Ontsnappingspoging met ontsnapte helikopter mislukt (25/09/2020 - De Standaard)
  De Brusselse gevangenissen zijn vrijdagavond opgeschrikt door een helikopter die onder meer boven de gevangenis van Vorst kwam hangen. Het zou gaan om een ontsnappingspoging met een gekaapte helikopter, maar de poging is mislukt
  [naar artikel]
 16. Taliban houden bus tegen bij nieuwe evacuatie-poging (25/08/2021 - De Standaard)
  Een nieuwe poging om Belgen en Afghaanse rechthebbenden met bussen naar op luchthaven van Kaboel te krijgen, is deels mislukt. Eén bus werd tegengehouden en er is geschoten.
  [naar artikel]
 17. Californische gouverneur Gavin Newsom mag blijven, maar hervormingen staan op agenda (20/09/2021 - Knack)
  De Democratische gouverneur Gavin Newsom van de Amerikaanse staat Californië overleefde vorige week een zogenaamde 'recall vote'. Nu rijst de vraag: is de tijd rijp om het proces voor een tussentijdse verkiezing te hervormen?
  [naar artikel]
 18. Californische gouverneur roept noodtoestand uit vanwege bosbranden (28/10/2019 - Knack)
  De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, Gavin Newsom, heeft zondag de noodtoestand uitgeroepen in zijn staat vanwege de verwoestende bosbranden.
  [naar artikel]
 19. VS: “Poging van Wit-Rusland om olympische atlete terug naar huis te sturen daad van transnationale repressie” (03/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: VS: “Poging van Wit-Rusland om olympische atlete terug naar huis te sturen daad van transnationale repressie” Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft de poging van Wit-Rusland om de Wit-Russische Kristsina Tsimanovskaja tegen haar wil van de Olympische Spelen in Tokio naar huis te sturen, bestempeld als “transnationale repressie”. Daarnaast liet ook de bekendste Wit-Russische bannelinge, de oppositieleidster Sviatlana Tichanovskaja, van zich horen. Zij vindt dat westerse landen de […] Lees dit artikel: VS: “Poging van Wit-Rusland om olympische atlete terug naar huis te sturen daad van transnationale repressie”
  [naar artikel]
 20. Poging tot toenadering tussen Saoedi-Arabië en Qatar mislukt (10/09/2017 - De Tijd)
  13:27 Saoedi-Arabië heeft alle contacten met buurland Qatar verbroken na een mislukt telefoongesprek tussen de leiders van beide landen.
  [naar artikel]
 21. Derde poging mislukt: nog altijd geen Catalaanse president (22/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Catalaanse separatisten zijn er opnieuw niet in geslaagd een regionale regeringsleider te kiezen. Vanavond mislukte de derde poging. Jordi...
  [naar artikel]
 22. Waarom stuurt Poetin zijn mannen massaal de laan uit? (16/10/2017 - Knack)
  In Rusland maakt de ene na de andere gouverneur plaats voor een nieuw gezicht. Sinds begin dit jaar moesten al meer dan twintig provinciebestuurders vertrekken, het merendeel in de voorbije weken. Waarom stuurt Poetin zijn mannen massaal de laan uit?
  [naar artikel]
 23. Gouverneur Turkse centrale bank de laan uitgestuurd (06/07/2019 - Metro)
  De gouverneur van de Turkse centrale bank is ontslagen. In een presidentieel decreet dat zaterdag is gepubliceerd, staat dat gouverneur Murat Çetinkaya plaats moet ruimen voor vicegouverneur Murat Uysal. Een reden voor het ontslag van Çetinkaya wordt niet gegeven, maar het is bekend dat Turks president Recep Tayyip Erdogan niet te spreken is over de hoge basisrente die de centrale bank heeft ingesteld. Het gonsde in economische en politieke middens in Turkije al langer van de geruchten over oplopende spanningen rond gouverneur Çetinkaya. President Erdogan steekt niet onder stoelen of banken dat hij de basisrente, die momenteel 24 procent bedraagt, veel te hoog vindt. Een te hoge rente is voor Erdogan niet minder “de moeder en de vader van alle kwaad”. De president wil dan ook dat de basisrente verlaagd wordt, zodat de economie wordt gestimuleerd. Maar de Turkse economie is er niet al te best aan toe. In juni bedroeg de jaarinflatie 15,72 procent, in mei was dat 18,71 procent. Een lagere rente dreigt de prijzen verder de hoogte in te jagen. De nieuwe gouverneur van de centrale bank zal in de komende dagen een persconferentie geven. Bron: Belga   Het bericht Gouverneur Turkse centrale bank de laan uitgestuurd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Voorlopig geen babypanda in Pairi Daiza: inseminatiepoging bij Hao Hao mislukt (16/08/2018 - VRT NWS)
  In het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette komt er voorlopig geen uitbreiding van de pandafamilie. De poging tot kunstmatige inseminatie van het vrouwtje Hao Hao is mislukt, zo schrijft Pairi Daiza op zijn Facebook-pagina. 
  [naar artikel]
 25. Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië De Democratische gouverneur Gavin Newsom mag van de Californische kiezers zijn mandaat voortzetten. Hij wint de zogeheten recall election, een referendum dat moest uitmaken of hij blijft ofwel vervangen moest worden. Volgens de projecties van CNN stemde 67 procent van de kiezers “nee” op de vraag of Newsom weg moet. Dat betekent dat de 53-jarige […] Lees dit artikel: Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië
  [naar artikel]
 26. Noodtoestand in vijf Californische gebieden door bosbranden (07/09/2020 - Express)
  De gouverneur van Californië heeft de noodtoestand uitgeroepen in vijf gebieden die geteisterd worden door bosbranden. In Fresno, Madera, Mariposa,... The post Noodtoestand in vijf Californische gebieden door bosbranden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Gesprekken over handelsakkoord VS-Canada voorlopig mislukt, volgende week nieuwe poging (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada over een nieuwe versie van een Noord-Amerikaans handelsakkoord zijn voorlopig mislukt. Volgende...
  [naar artikel]
 28. 100 jaar geleden: Britse aanval op haven Oostende mislukt (09/05/2018 - VRT NWS)
  In deze rubriek brengen we grote en kleine verhalen tijdens de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden, deze week van 9 tot 15 mei 1918. Een nieuwe Britse poging om de haven van Oostende te blokkkeren mislukt, de Oostenrijkse keizer moet buigen voor Duitsland, ......
  [naar artikel]
 29. "Het is een slecht geschreven boek van een mislukt politicus, mislukt cafébaas en nu ook mislukt schrijver" (20/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/J5YehjhON6oB09dNLs7MUXrsmaE/diocontent/115552690/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 30. Nieuwe poging om gouverneur te benoemen (21/02/2019 - De Tijd)
  01:03 Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) draagt morgen voor de tweede keer Wim Leerman voor als gouverneur voor Oost-Vlaanderen. Stemt Open VLD daar niet mee in, dan hangen de Vlaamse regering dwangsomm...
  [naar artikel]
 31. Nederlandse formatie mislukt (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De poging in Nederland om een regering te vormen met de rechtsliberale VVD, het christendemocratische CDA, het linksliberale D66 en GroenLinks is
  [naar artikel]
 32. Derde en laatste poging om Obamacare af te schaffen is mislukt (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De derde en laatste poging van de Republikeinen om ziekteverzekering Obamacare af te schaffen, is definitief van de baan. Verschillende Amerikaanse...
  [naar artikel]
 33. Californië stemt over afzetting gouverneur: 'Hier is sprake van partijpolitiek' (17/05/2021 - Knack)
  Republikeinen in Californië hebben met succes een tussentijdse verkiezing over de positie van Democratisch gouverneur Gavin Newsom op de agenda gekregen. In het najaar moeten Californiërs beslissen of ze Newsom naar huis sturen, en zoja, wie hem moet vervangen.
  [naar artikel]
 34. Russische gouverneur opgepakt om moorden op ondernemers (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van de Russische regio Chabarovsk is opgepakt op verdenking van het organiseren van moorden en poging tot moord. Dat bericht het...
  [naar artikel]
 35. Eerste poging van Perseverance-rover om rotsmonsters te verzamelen op Mars mislukt (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste poging van NASA’s Marsrover Perseverance om een monster van Mars-gesteente te verzamelen, is niet succesvol verlopen. Dat laat de ruimtevaartorganisatie weten op basis van gegevens die door Perseverance naar de aarde zijn verzonden.
  [naar artikel]
 36. Gesprekken over handelsakkoord VS-Canada voorlopig mislukt, volgende week nieuwe poging (01/09/2018 - Metro)
  De gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada over een nieuwe versie van een Noord-Amerikaans handelsakkoord zijn voorlopig mislukt. Volgende week woensdag wordt opnieuw een poging gewaagd, zo liet Robert Lighthizer, de Amerikaanse verantwoordelijke voor handel, in een verklaring weten. Maandag bereikten Washington en Mexico al een akkoord over een Nafta 2.0, waarbij de hand uitgestoken werd naar Canada. Om tot een akkoord te komen, is het voor Trudeau essentieel dat het gaat “om een goed akkoord voor Canada”, zo liet de Canadese premier eerder weten. Aan Canadese zijde worden de onderhandelingen gevoerd door buitenlandminister Chrystia Freeland. Onder meer de quota ter bescherming van de Canadese melkindustrie zijn een heikel punt. Canada treedt protectionistisch op, maar de Amerikaanse president Donald Trump wil geen heffingen op melkproducten, eieren en gevogelte. De VS hebben immers een overschot aan melk en willen betere toegang tot de Canadese markt. Bron: Belga   Het bericht Gesprekken over handelsakkoord VS-Canada voorlopig mislukt, volgende week nieuwe poging verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Ook Limburgse gouverneur verbiedt wellicht vanmiddag grote indoor evenementen (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagmiddag zal waarnemend gouverneur Michel Carlier een e-mail sturen naar alle Limburgse burgemeesters, met daarin de maatregelen voor de evenementen. “Die zullen in de lijn liggen van andere provincies”, zegt Carlier.
  [naar artikel]
 38. 'Integratiebeleid is mislukt' (05/04/2019 - De Morgen)
  'Het integratie- en migratiebeleid is mislukt.' Tot die snoeiharde conclusie komt directeur Jozef De Witte, twintig jaar na de oprichting van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. De enigen die daar volgens hem schuld aan hebben zijn de beleidsmakers. 'Als een beleid mislukt, ligt dat niet aan de migranten.'
  [naar artikel]
 39. Gespannen situatie in Armenië: premier ontslaat legerchef na "poging tot staatsgreep" (25/02/2021 - VRT NWS)
  In Armenië, in Azië, loopt de spanning hoog op. De top van het leger eist het ontslag van premier Pashinyan en zijn regering. Pashinyan spreekt over een poging tot militaire staatsgreep en stuurde de stafchef van het leger prompt de laan uit.
  [naar artikel]
 40. Russische gouverneur opgepakt voor “onbepaald aantal” moorden op ondernemers (09/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van de Russische regio Chabarovsk is donderdag nabij zijn huis opgepakt op verdenking van het organiseren van moorden en poging tot moord. Dat bericht het Russische staatsnieuwsagentschap Tass.
  [naar artikel]
 41. Johnson naar Brussel voor brexitfinale: mislukt dit, dan vragen EU-leiders om noodplannen (08/12/2020 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson komt deze week naar Brussel voor wat als de laatste kans wordt gezien op een handelsakkoord met de Europese Unie. Mislukt deze poging, dan vragen de Europese regeringsleiders donderdag de Europese Commissie om noodplannen.
  [naar artikel]
 42. Amsterdam neemt afscheid van burgemeester Van der Laan (13/10/2017 - VRT NWS)
  Amsterdam neemt vandaag afscheid van de overleden burgemeester Eberhard van der Laan. Tot 20 uur kan iedereen de kist van Van der Laan een laatste groet brengen in het Koninklijk Concertgebouw. Morgen wordt hij begraven.
  [naar artikel]
 43. Nieuwe poging om Amerikanen vanuit VS naar ruimte te sturen (30/05/2020 - De Tijd)
  17:30 Op de ruimtehaven Cape Canaveral in Florida ondernemen het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA en raketbouwer SpaceX zaterdag een nieuwe poging om voor het eerst sinds 2011 weer Amerikanen vanop hun ei...
  [naar artikel]
 44. Michel gaat naar de koning nadat ultieme poging om regering te redden mislukt (18/12/2018 - Knack)
  'Een uitzonderlijke situatie vraagt een uitzonderlijke stap,' zei Charles Michel. Hij deed een boude poging om zijn regering overeind te houden, maar moest vaststellen dat die onvoldoende was. Hij gaat het ontslag van zijn regering aanbieden op het paleis.
  [naar artikel]
 45. Migratie doet Nederlandse formatie stranden (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De poging om een regering te vormen met VVD, CDA, D66 en GroenLinks is mislukt. De besprekingen zijn vastgelopen, liet informateur Edith
  [naar artikel]
 46. Californië sluit eigen klimaatakkoord met China (07/06/2017 - De Redactie)
  De Californische gouverneur Jerry Brown en de Chinese minister van Wetenschap en Technologie Wan Gang hebben daarover een akkoord getekend in de Chinese hoofdstad Peking.
  [naar artikel]
 47. Erdogan stuurt economisch topduo de laan uit (09/11/2020 - De Tijd)
  06:54 Drastische actie was nodig, nu de centrale banken het gros van zijn deviezen opgebrand heeft in een mislukte poging de val van de lira te stoppen.
  [naar artikel]
 48. Derde poging om Obamacare af te schaffen is mislukt (26/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/vX0OFqkzhD7uVj-eDJM91XhDRis/diocontent/112434750/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 49. Californië sluit eigen klimaatakkoord met China (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Californië gaat nauwer samenwerken met China in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De Californische gouverneur Jerry
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.